Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widze, ze temat, ktory rozpoczelam kilka stron temu trwa:) .... po komentarzach sadze, ze potrwa jeszcze dlugo bo w kwestii sprzatania nigdy zwolennik spedzania wolnego (cennego) czasu przy kompie nie dogada sie z osoba ceniaca lad i harmonie wokol siebie.....niestety moim zdaniem nie mozna polaczyc tych dwoch rzeczy....Nie wyobrazam sobie siedzac na forum i "pitolac" o blahych rzeczach miec swiadomosc o zawalonym zlewie czy syfie w lazience....brrrrr.....ale jak widac niektorzy potrafia sie skutecznie wylaczyc z otaczajacej szarej rzeczywistosci i zaglebic sie w relaksujacy wirtualny swiat.....gratuluje....:) Moze nie moje tu miejsce....bo przeciez nie jestem weteranka od siedmiu bolesci:P

A co ma wspolnego ład i harmonia z siedzeniem przy komputerze? ??? kto dal ci prawo do oceny ludzi zagladajacych na to forum????

Biorac pod uwage zdjecia wnetrz Twojego domu i domu Twojej Mamy mam wrazenie, że to jedna i ta sama osoba. :confused: . Jeszcze czegos takiego nie widzialam. Lad i harmonia... chyba z wnetrzami Twojej Matki. Twoj maz pewnie ma wrazenie, ze caly czas siedzi u tesciowej :p Jestem ciekawa, jak on czuje sie w tych wnetrzach, Pewnie przezywa nieskonczone deja vu. :rolleyes:

Edytowane przez Aleksandryta

.niestety moim zdaniem nie mozna polaczyc tych dwoch rzeczy....Nie wyobrazam sobie siedzac na forum i "pitolac" o blahych rzeczach miec swiadomosc o zawalonym zlewie czy syfie w lazience....

Tekst bardzo niskich lotów.

Dowiodłaś tym tekstem że nie da się zrobić czegoś u Ciebie,co da się u innych.Czyli jednak dom trudny w sprzątaniu i zbyt absorbujący czas?

Dlaczego domownicy zostawiają Ci syf w łazience?

Nie mam garów w zlewie,bo posiadam zmywarkę,a łazienkę sprząta każdy sam po sobie- czego i Tobie życzę :rolleyes:

Skąd taka frustracja?

Edytowane przez marynata

Biorac pod uwage zdjecia wnetrz Twojego domu i domu Twojej Mamy mam wrazenie, że to jedna i ta sama osoba. :confused: . Jeszcze czegos takiego nie widzialam. Lad i harmonia... chyba z wnetrzami Twojej Matki. Twoj maz pewnie ma wrazenie, ze caly czas siedzi u tesciowej :p Jestem ciekawa, jak on czuje sie w tych wnetrzach, Pewnie przezywa nieskonczone deja vu. :rolleyes:

Wiem, że to nieładnie, niekulturalnie itd. Ale po Twoim poście i obejrzeniu fotek o których mowa chacham się ze śmiechu od kwadransa :)

a ja się przeprowadziłam kilka dni temu!!! :) latam z mopem i ciągle wycieram realizując się na stanowisku konserwatora powierzchni płaskich :)

jednakże wstępnie muszę stwierdzić,że na wybranych przeze mnie podłogach i schodach kurzu NIE WIDAĆ, z czego się niezmiernie cieszę.

Jedyne co wymaga mojej ciągłej uwagi to ciemny, orzechowy blat w kuchni, który doświetlany promieniami zachodniego słońca wydaje się być ciągle przykurzony. To samo zjawisko zachodzi na czarnej płycie indukcyjnej. Jednakże w tej sytuacji opuszczam roletę w oknie i sytuacja staje się na czas jakiś opanowana :)

Czyli mam czas na mopa i na forum !!!

oxa, jednak nieładnie, niekulturalnie ....

Widze, ze temat, ktory rozpoczelam kilka stron temu trwa:) .... po komentarzach sadze, ze potrwa jeszcze dlugo bo w kwestii sprzatania nigdy zwolennik spedzania wolnego (cennego) czasu przy kompie nie dogada sie z osoba ceniaca lad i harmonie wokol siebie.....niestety moim zdaniem nie mozna polaczyc tych dwoch rzeczy....Nie wyobrazam sobie siedzac na forum i "pitolac" o blahych rzeczach miec swiadomosc o zawalonym zlewie czy syfie w lazience....brrrrr.....ale jak widac niektorzy potrafia sie skutecznie wylaczyc z otaczajacej szarej rzeczywistosci i zaglebic sie w relaksujacy wirtualny swiat.....gratuluje....:) Moze nie moje tu miejsce....bo przeciez nie jestem weteranka od siedmiu bolesci:P

nie rozumiem z czego wynika taka niechęć do forumowiczów, przecież sama od czasu do czasu (tak jak każdy z nas) zaglądasz do różnych wątków i komentujesz. czy z tego powodu masz zaniedbany dom? myślę że nikogo priorytetów nie należy uczyć, bo do kompa zasiada się w wolnym czasie, a nie żeby uciec od rzeczywistości czy obowiązków.

Każdy ma własną samokontrolę i bata nad głosż nie trzeba, a poczucie estetyki (czy też szpitalnej sterylności) to także indywidualna sprawa.

Twoje wypowiedzi są krzywdzące dla wielu koleżanek, które są pomocne tutaj na forum, angażując swój czas i często wspierają i doradzają budującym i w trudzie urządzającym się.

Myślę że już pora wrócić do przyjemniejszych tematów wnętrzarskich, wkońcu wszyscy tutaj zaglądamy w tym celu.

THE END

Co Wy z tym czyszczeniem ?

Czy Wy macie chlew w kuchniach nie czyszcząc czy sprzątając w kuchni ? Obojętnie czy z frezem czy bez freza,czy z połyskiem czy bez ?

U nas sprząta się codziennie i nie jest to jakimś wielkim problemem.

Czasu nie mamy za dużo ale szczerze,wolę mieć czysty dom niż burdel,syf,chlew a za to mniej przeczytanych książek czy mniej oglądniętych filmów...

Ja przychodzę późno z pracy ale mam wspaniałą żonę :)

W weekendy nawet ja pomagam ;)

Czyli to ŻONA ma mniej przeczytanych książek i braki w filmach? :D

Na wstępie przeproszę, że się wcinam, ale nie doczekałam się na recenzję projektu/wizualizacji mojej kuchni w odpowiednim wątku.

Bardzo proszę o zerknięcie o tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206028-Sielanka-Rojodziej%C3%B3w

Wasze uwagi co do zrealizowanych kuchni uważam za niezwykle trafne i cenne, więc bardzo chciałabym uniknąć jakichś oczywistych błędów, które z pewnością wychwycicie. Macie już wyrobione zdanie, więc liczę na Waszą pomoc. Pierwszą kuchnię jaką urządzałam była malutka blokowa kuchnia w stylu raczej "babciowym", a ta ma być nowoczesna, ale jednocześnie ciepła.

Jak już będę mogła pochwalić się realizacją, to z pewnością to zrobię.

Na wstępie przeproszę, że się wcinam, ale nie doczekałam się na recenzję projektu/wizualizacji mojej kuchni w odpowiednim wątku.

Powineneś był ją umieścić w dziale "projekty wnętrz" we wątku "wizualizacje kuchni" - tam byś miał większa widownię.

Wy tu gadu,gadu o porządkach a inni działają. W dziennikach budowy forumka ma szkło samoczyszczące w oknach.

Aż mną zatrzęsło z zazdrości :lol2: :rotfl:

Musimy założyć koniecznie watek w tym temacie!

Łi tam!! żadna nowość :D

na jednej z inwestycji, w której oglądaliśmy mieszkania, od strony bardzo ruchliwej ulicy :rolleyes: też podobno były takie szyby w oknach!!! co za przyjemność!!! okna, które się nie brudzą !!! :D:D:D ;)