Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Manissan - Twoja kuchnia wywołuje przyjemne skojarzenia ale napisz proszę jak przy gazowej kuchence gotujesz 3 lata bez okapu? Broń Boże nie czepiam się, tylko pytam ;)

Hah, miejsce na "okap" też się znalazło :) Nie widać tego na zdjęciach ale mamy nad kuchenką tzw wyprowadzenie na "okap" prosto do komina. Projekt pomyśany był nietypowo... i tak kuchnię od salonu przy suficie oddziela drewniana belka, sufit jest obniżony,podwieszony i w suficie jest coś w rodzaju kratki, która zasysa zapachy prosto do komina :) czyli jednym słowem sufit robi za okap :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Świetna kuchnia! Widać, że ktoś w niej gotuje. Jest słodko zagracona ;) Bardzo konsekwentna i spójna stylistycznie. Mnie się tam podoba tak jak jest. Ale ja uwielbiam krateczki :)

Zazdroski wprost cudowne. Małe dzieła sztuki. To własny wyrób czy kupiłaś razem z zasłonami?

Zazdrostki (i nie tylko :)) kupiłam u Lala_croft na Allegro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4617527. Cztery sztuki, żeby byly na zmianę, jednak okazały się za krótkie i moja mama z czterech, zrobiła mi dwie, ale za to odpowiedniej długości :)

P.S. Dziękuję wszystkim za miłe słowo! :) Faktycznie kuchnia jest już mocno eksploatowana, wszak oboje z mężem i synem dużo gotujemy, w weekendy nie ma wolnego milimetra na blatach, pełno garów! :) A że dodatkowo lubię mieć wszystko pod ręką - to ekspresy do kawy, słoiki, toster, itd. stoją na wierzchu. Mikrofala jest srebrna i bardzo odbiega od prezentowanego wnętrza więc została umieszczona w spiżarce :) A różowe zasłonki... wydałam na nie zdecydowanie więcej niż powinnam więc chcąc być gospodarną i rozsądną kobietą - poczekam aż się zamortyzują i wtedy pomyślę o zmianie. Wezmę pod uwagę wszystkie sugestie :) Dziękuję, za konstruktywną krytykę. Może się odważę wrzucić zdjęcia do tematu łazienkowego i salonowego :D

http://dukapolska.com/katalog-produktow,produkt,kitchenbasic-chlebak-z-deska-do-krojenia tutaj widzę taki sam, ale z napisem BREAD (wnerwia mnie, że w Polsce nie znajdziesz chlebaka z napisem CHLEB) i w dodatku 2x droższy. Mój kosztował nie 199 zł a 79 i jest identyczny. Toćka w toćke taki sam, material wykonanie... tylko ze ten pochodzi z DUKI a moj z ... no właśnie skąd? :)

Dziękuję za piękną inspirację :)

Cześć dziewczyny potrzebuję na szybko pomocy a nie mam czasu żeby przeglądac cały wątek. Proszę powiedzcie jaka powinna być głębokość barku zeby wygodnie sie przy nim siedziało.

Moja kuchnia juz zamontowana ale przez pewne niedogadanie się z wykonawcą mój barek nie do końca jest taki jaki sobie wymarzyłam, jest mozliwośc żeby to naprawić poprzez zamontowanie dodatkowej blendy, głębokość będzie wtedy 30 cm i nie wiem czy to nie za mało. Prosze pomóżcie:)

obiecuję potem wrzucić kuchnię, bo pomimo niezbyt częstego udzielania sie regularnie Was podczytuję/

Cześć dziewczyny potrzebuję na szybko pomocy a nie mam czasu żeby przeglądac cały wątek. Proszę powiedzcie jaka powinna być głębokość barku zeby wygodnie sie przy nim siedziało.

Moja kuchnia juz zamontowana ale przez pewne niedogadanie się z wykonawcą mój barek nie do końca jest taki jaki sobie wymarzyłam, jest mozliwośc żeby to naprawić poprzez zamontowanie dodatkowej blendy, głębokość będzie wtedy 30 cm i nie wiem czy to nie za mało. Prosze pomóżcie:)

obiecuję potem wrzucić kuchnię, bo pomimo niezbyt częstego udzielania sie regularnie Was podczytuję/

Jak dla mnie, to bardzo malo te 30cm - za bardzo tam nawet duzego talerza nie postawisz - no chyba, ze ma byc jako "ozdobka na pierdolki"...

To zależy czy barek będzie służył do konsumpcji sety i lornety na stojąco ;) czy planujesz postawić przy nim hokery. Jeśli to drugie to szerokość na styk. Nie wiem jak długie masz nogi :D i czy się zmieszczą jak sobie usiądziesz. Szału nie ma z szerokością ale jeśli szerszy barek wiąże się z jakimiś wielkimi przeróbkami, to myślę, że i 30 cm musi być ok :)

Zuza u mnie bedzie 52 cm , widziałam ją na wizualizacji i wydaje mni sie to odpowiednią szerokością. No te 30 cm to chyba troszke za mało chyba ze ma to pełnic role dekoracyjną na jakieś bibeloty.

dzięki dziewczyny za odzew :) ale niezbyt jasno napisałam o co mi chodzi:) szerokośc blatu barku jest 45 cm i wydaje mi się, że w zupełności to wystarczy. Chodziło mi o głębokość od krawędzi barku do płyty maskującej, która to po przeróbkach miałaby 30 cm i boje się czy nie będziemy uderzać kolanami, tym bardziej, że mój M do niskich nie należy.

Całe to zamieszanie powstało bo panowie zamontowali mi barek otwarty z takim wzmocnieniem od spodu ( szef na urlopie a panowie bez jasnych instrukcji:) ) a mi zależało na zasłonięciu kuchni. A że ja nie z tych mocno pyskatych ( pewnie M twierdziłby co innego:) ) i zeby nie narażać ich i siebie na duże przeróbki zgodziłam się żeby to naprawić przez wstawienie płyty maskujacej od strony kuchni. Ale niestety drażni mnie to wzmocnienie które widać od strony salonu, tzn głównie jak siedzę na kanapie. Można zamontować jeszcze jedną płyte od strony salonu ale wtedy ta nieszczęsna głębokość i tak sie boksuję sama ze sobą bo wychodzi na to że tylko mi to przeszkadza:(

dzięki dziewczyny za odzew :) ale niezbyt jasno napisałam o co mi chodzi:) szerokośc blatu barku jest 45 cm i wydaje mi się, że w zupełności to wystarczy. Chodziło mi o głębokość od krawędzi barku do płyty maskującej, która to po przeróbkach miałaby 30 cm i boje się czy nie będziemy uderzać kolanami, tym bardziej, że mój M do niskich nie należy.

Całe to zamieszanie powstało bo panowie zamontowali mi barek otwarty z takim wzmocnieniem od spodu ( szef na urlopie a panowie bez jasnych instrukcji:) ) a mi zależało na zasłonięciu kuchni. A że ja nie z tych mocno pyskatych ( pewnie M twierdziłby co innego:) ) i zeby nie narażać ich i siebie na duże przeróbki zgodziłam się żeby to naprawić przez wstawienie płyty maskujacej od strony kuchni. Ale niestety drażni mnie to wzmocnienie które widać od strony salonu, tzn głównie jak siedzę na kanapie. Można zamontować jeszcze jedną płyte od strony salonu ale wtedy ta nieszczęsna głębokość i tak sie boksuję sama ze sobą bo wychodzi na to że tylko mi to przeszkadza:(

Zuzka jak nie podoba sie Tobie takie rozwiazanie i czujesz sie z tym nie komfortowo to zmień to. Nie wiem jak było ustalone z wykonawca ale jesli odbiega to od wczesniej ustalonej koncepcji to powinnaś wyegzekwować swoje prawa.

Witam , a to nasza kolejna realizacja , Fornir korzeń przechodzący a na górze lakier połysk , pomiędzy szafkami szkło lakierowane , stół wykonany z tego samego forniru z pogrubianym blatem oraz nogami , uchwyt aluminiowy zamontowany w płaszczyźnie frontu . Okap schowany w dolnym wieńcu szafki która jest nad piekarnikiem . Pozdrawiam , Piotr

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08427_zmniejszacz-pl_346625.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08426_zmniejszacz-pl_979677.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08425_zmniejszacz-pl_752936.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08424_zmniejszacz-pl_636834.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08422_zmniejszacz-pl_44005.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08427_zmniejszacz-pl_346625.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08426_zmniejszacz-pl_979677.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08425_zmniejszacz-pl_752936.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08424_zmniejszacz-pl_636834.jpg

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08422_zmniejszacz-pl_44005.jpg

Witam , dziękuję bardzo . Ta szuflada ma około 80 cm ale mamy możliwość zrobienia szafki na dowolny wymiar ponieważ wszystkie meble wykonujemy wg projektu .. Pozdrawiam , Piotr

Witam

Pana kuchnie sa zawsze takie nienaganne i dopracowane ,nie mozna sie nimi nie zachwycać. Chociaz zaskoczyła mnie płyta gazowa, myślałam ze indukcja to dzis taki standard. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz czy wykonywał Pan kuchnie w których to górne szafki sa ciemniejsze a dolne z białego mdf-u. Jesli tak czy moge prosic o takie zdjęcie.

pozdrawiam