Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wypaśniejszej?

?

Tak patrze na te forniry i coraz bardziej mam na nie ochotę:yes: Ostatnio przechodząc obok salonu WFM przyuważyłam u nich fornir w odcieniach szarości. Cudo! Szkoda że nie można sobie co rok kuchni urządzać ;)

Nataly czy już nie pokazywałeś czasem tej kuchni? ;) wygląda znajomo :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

artenova właśnie coś takiego chcę u siebie w kuchni, białe fronty lakierowane na górze i fornir na dole (mniej więcej w tym kolorze). Kuchnia boska, jedynie co mi sie nie podoba to podłoga i szkło zakończone w połowie wolnego miejsca między szafkami - ale sprawa już wyjaśniona, jak czytam - kafle to sprawka wcześniejszego inwestora, a szkło - kwestia gustu :)

nataly fajna kuchnia, tylko trochę za ciemna wg mnie.

nataly fajna kuchnia, tylko trochę za ciemna wg mnie.

to chyba wina oswietlenia bo fornir sam w sobie nie jest ciemny. Ale i tak mi sie podoba bardzo

Witam , teak występuje w różnych odcieniach i Klient wybrał sobie właśnie taki ,,, Ogólnie ten akurat teak nie jest ciemny ale na zdjęciach tak jakoś

to dziwnie wyszło .. ;-) . Pozdrawiam , Piotr

Witam, mam pytanie o servo driva. Czy front z servo musi lekko wystawać? Mój servo ma po bokach u góry szafki zamocowane do korpusu takie dwa dzyndzle, one wystają jakiś 1-1,5 mm i sprawiają, że front u góry lekko odstaje od pozostałych. Czy można korpusy lekko wyżłobić w miejscach mocowania tych dzyndzli, tak, żeby one nie wystawały- ergo nie wystawał również front, a servo sprawnie działał?

Mam nadzieję, że napisałam o co mi chodzi zrozumiale, niestety nie popełniłam stosownego zdjęcia ilustrującego problem :(

Witam, mam pytanie o servo driva. Czy front z servo musi lekko wystawać? Mój servo ma po bokach u góry szafki zamocowane do korpusu takie dwa dzyndzle, one wystają jakiś 1-1,5 mm i sprawiają, że front u góry lekko odstaje od pozostałych. Czy można korpusy lekko wyżłobić w miejscach mocowania tych dzyndzli, tak, żeby one nie wystawały- ergo nie wystawał również front, a servo sprawnie działał?

Mam nadzieję, że napisałam o co mi chodzi zrozumiale, niestety nie popełniłam stosownego zdjęcia ilustrującego problem :(

Witam , te dwa "dzyndzle" są niezbędne żeby zadziałało serwo . Resztę frontów trzeba ustawić do tej szafki . To jest kwestia odpowiedniej regulacji na zawiasach oraz "gumek" wyciszających .. Pozdrawiam , Piotr

Edytowane przez Nataly Design

Witam:)

obiecałam więc wrzucam swoją jeszcze nie skończona kuchnię. Nie ukrywam, że z pewną nieśmiałością:) bo pomimo tego, że nie byłam zbyt aktywna na forum to regularnie Was podczytywałam, a więc mam świadomość tego, że krytyka czasem jest miażdżąca. Ale sama korzystałam i wiem, że jest duzo takich podczytywaczy jak ja, którzy albo znajdą coś co ich zinspiruje albo widzą czego nie chcą:) Poza tym jestem świadoma swoich "wpadek" np kolor okien, który został wybrany bez zbytniego zastanowienia a teraz nie zgrywa się z resztą domu, ale cóż tego juz nie zmienię, więc myślę że firanki lub zasłonki troszkę to zneutralizują. Tyle wstępu a teraz spróbuję wkleić zdjęcia http://images49.fotosik.pl/1593/3c8f285d48b59844.jpg http://images44.fotosik.pl/389/4299c27c796228ee.jpg

Edytowane przez zuza74

Elfir - kolor okien został wybrany gdy nie do końca miałam koncepcję pomieszczeń i tak trochę za namową brata, a resztę domu mam raczej w chłodnych kolorach, ściany i podłogę w salonie oraz drzwi wewnętrzne, chociaż nie ma ich w bezpośrednim sąsiedztwie są widoczne. Kuchnia moim zdaniem dobrze komponuje się z resztą. Kolor ścian to jesienna mgła dekorala

Korozja - tak naprawdę to okna aż tak mi nie przeszkadzają i na pewno nie będę ich przemalowywała:) jakaś firanka albo roleta i nie będą się tak rzucały w oczy.

Edytowane przez zuza74

Zuzka całkowicie zgadzam sie z dziewczynami kuchnia jest bardzo przyjemna. Max wykorzystałaś przestrzeń , nie ma tutaj szaleństwa z kolorami ani z frontami. Wszystko z umiarem, to jest jeszcze "surowe" wnetrze bez dodatków -mysle ze kiedy zaczniesz ja użytkowac zyska dodatkowo na atrakcyjnosci. Okno wcale tak zle nie wygląda , ale moze jakas żaluzja drewniana w kolorze frontów rozwiąże sprawe.