Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

amglad1, kolejna czarno- biała super kuchnia. Czuję niedosyt i proszę o więcej fotek tejże kuchni :)

Edit: Dopiero dzisiaj mi się cała galeria otworzyła. Dalej podoba mi się Twoja kuchnia. Jednynie do czego bym się przyczepiła to do sprzętów w zabudowie. Mogły być zrównane z SBS-em.

Edytowane przez rere79

Amglad

Kuchnia bardzo przyjemna mimo że nie przepadam za ciemnymi blatami; drażnią mnie uchwyty w wysokiej zabudowie i brak w niej symetrii w wysokości sprzętów i półek, ale ja mam na tym punkcie bzika i moją opinią sobie w ogóle nie zawracaj głowy; za to sam układ kuchni wydaje się b. wygodny i za całokształt należą się pochwały.

Zdradzisz jakiej firmy płytki są na podłodze?

greywolf, myslałam nad bezuchwytowym rozwiązaniem, mam takie szuflady w łazience ze ścietymi brzegami, ale ponieważ gotuje codziennie to uchwyty wydawały mi sie bardziej praktyczne i teraz majac porównanie wiem, że tak jest. na półwyspie od strony salonu mam na całej długosci blatu szafki otwierane na kliki, uniknełam uchwytów, ale tez z codziennościa i praktycznościa ma to niewiele wspólnego :no:

na podłodze mam gres white :-) bo w rzeczywistosci nie jest white polskiej firmy valdi

pozdrawiam

dziekuję reni1980. ogladałam Twój domek bardzo piekny, pytania zadam na privie jesli mogę

te drzwiczki sa suwane i prowadza do spiżarki. tam mam jeszcze kawałek blatu na czajnik, ekspres do kawy i takie tam i całe mnóstwo półek na rózne rózności - słoiki, puszki,itp itd. a w razie "w" jak goście nadciągną niespodziewanie, cały bałagan z blatu tam właśnie umieszczam. Rzecz boska i nie do przecenienia:-)

Nieśmiało chwalę się moją kuchnią :)

Brakuje jeszcze okapu ,będzie taki

(Faber Cubia Isola)

i listew przypodłogowych ;)

Aaaaa i jeszcze jedno :lol:-Proszę nie zwracać uwagi na te wstrętne szprosy :sick:,będziemy wymieniać szyby :wave:

09.09.2012 001.jpg?gl=PL

bardzo fajna kuchnia!!!! super uniwersalna kolorystyka [to do tych co sie pienia ze ciągle biel i czerń :cool:]

co tez was podkusiło z tymi szybami ;) to w całym domu będą wymieniane czy tylko kuchenne?

Witam :)

Jakiś czas temu dobre duszyczki tego forum pomagały mi przy tworzeniu projektu mojej kuchni. Jeszcze raz bardzo dziękuję i ... pokazuję co wyszło. Kuchnia jest świeżo po montażu - brakuje jeszcze mnóstwo rzeczy np: brak jednego uchwytu, oświetlenia nad zlewozmywakiem, hokerów, drzwi suwanych, cokołów, gniazdek ....... o matko ile tego jeszcze !!!

Wybaczcie proszę jakość zdjęć, mój aparat został na moście w Dubrowniku :bash:, więc pozostał tylko aparat w telefonie.

Kuchnia może zwyczajna, ale moja i już dobrze się w niej czuję :wiggle:

20120908391.jpg [20120908394.jpg 20120908392.jpg 20120908399.jpg20120908402.jpg(IMG]

Mam jeszcze sporo dylematów i nie podjętych decyzji - nie wiem jeszcze co dać na ścianę pomiędzy szafkami dolnymi i górnymi - myślę o szkle, ale czy jednobarwne, czy może jakaś fototapeta za szkłem. Okno - żaluzje czy roleta, ściana koło witryny - czy machnąć ją na jakiś mocniejszy kolor dla kontrastu...

sorry za ścierkę na ostatnim zdjęciu :(

Beasza - sympatyczna kuchnia, jedynie mam pytanie o tą szafkę w rogu? ona tymczasowa jest czy docelowa? może warto by zrobić ja w tej samej kolorystyce co fronty na reszcie szafek? bo tak to jakoś tam nie pasuje i psuje krajobraz kuchenny!

Beasza - sympatyczna kuchnia, jedynie mam pytanie o tą szafkę w rogu? ona tymczasowa jest czy docelowa? może warto by zrobić ja w tej samej kolorystyce co fronty na reszcie szafek? bo tak to jakoś tam nie pasuje i psuje krajobraz kuchenny!

Dzięki Nicol. Szafka w rogu to przeszklona witryna, kolorystyka ram aluminiowych w kolorze uchwytów kuchennych, reszta to mleczne szkło.

Moim zamairem było osiągnięcie wrażenia kuchni bardziej lekkiej i nie przeładowanej.

Póki co nie przeszkadza mi witryna w takiej formie, ale jeśli zacznie to fronty zostaną wymienione ;)

Pozdrówka

Witam , przedstawiam pomysł na szufladki na przyprawy ... Stary patent ale bardzo przydatny i wygodny nad tym właśnie blatem . Informacyjnie - kuchnia wykonana w palisandrze w połysku z uchwytami w płaszczyźnie , niektóre drzwiczki otwierane na tipona . Górne klapy składane w całości do góry na

systemie bluma HF .. Pogrubiany blat oraz ściana wykonana z kwarcogranitu . Zlew podwieszany i płyta na równo . Pozdrawiam , Piotr

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08457_zmniejszacz-pl_925052.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08461_zmniejszacz-pl_962633.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08463_zmniejszacz-pl_647353.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08465_zmniejszacz-pl_800880.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08466_zmniejszacz-pl_260177.jpg

Nataly - kuchnia piękna jak wszystkie w Twoim wykonaniu, ale szufladki.... mam u siebie w starej kuchni. Z mojego doświadczenia w użytkowaniu to średnie rozwiązanie - przechowuję tam przyprawy w torebkach i zawsze za czymś nurkuję . Wolałabym mieć wszystkie przyprawy w okolicach płyty np. w szufladzie lub w wysuwanym cargo - zdecydowanie z łatwiejszym dostępem.

Nataly - kuchnia piękna jak wszystkie w Twoim wykonaniu, ale szufladki.... mam u siebie w starej kuchni. Z mojego doświadczenia w użytkowaniu to średnie rozwiązanie - przechowuję tam przyprawy w torebkach i zawsze za czymś nurkuję . Wolałabym mieć wszystkie przyprawy w okolicach płyty np. w szufladzie lub w wysuwanym cargo - zdecydowanie z łatwiejszym dostępem.

Witam , racja , racja ale jest to też element dekoracyjny na tej pustej ścianie .. I ważna sprawa że ta szafka jest płytka i nie ma do takiej głębokości prowadnic żeby było łatwiejsze działanie tej szufladki .. Pozdrawiam , Piotr

Również polecam cargo na przyprawy (ja mam wąziutkie 2x ) :yes:

Mi się akurat te półeczki na przyprawy w realizacji Nataly podobają. Moim zdaniem sprawiają, że kuchnia staje się bardziej salonowa. Osobiście dałabym pewnie gałki kryształowe (na pewno nie przy wzorze bambusa na drzwiach) aby jeszcze bardziej to podkreślić :)