Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak patrzę na niektóre kuchnie, to moja przestaje mi się podobać...choć z drugiej strony, za tą cenę, która daliśmy za kuchnię ciężko byłoby znaleźć lepszą;)

Jeszcze kilka zdjęć. Do wykończenia mamy drzwi szklane do kuchni. Chcemy nakleić jakiś wzór - ale jeszcze nie mamy koncepcji;). No i zrobić ościeżnicę.

http://i50.tinypic.com/2zhpi01.jpg

http://i46.tinypic.com/vxe7r.jpg

http://i46.tinypic.com/b8afqp.jpg

Jak patrzę na niektóre kuchnie, to moja przestaje mi się podobać...choć z drugiej strony, za tą cenę, która daliśmy za kuchnię ciężko byłoby znaleźć lepszą;)

Jeszcze kilka zdjęć. Do wykończenia mamy drzwi szklane do kuchni. Chcemy nakleić jakiś wzór - ale jeszcze nie mamy koncepcji;). No i zrobić ościeżnicę.

http://i50.tinypic.com/2zhpi01.jpg

http://i46.tinypic.com/vxe7r.jpg

http://i46.tinypic.com/b8afqp.jpg

Maci, kuchnia piękna.

Nie naklejaj nic na dzrwi szklane, zadnego wzoru.

tak jak teraz jest pięknie. Bardzo elegancko to wygląda.

Kuchnia była robiona po znajomości i kosztowała z montażem ok. 7,5 tys.

Dół to lakier połysk Ivory, góra - fornir palisandrowy. Szuflady, cargo, zawiasy - blum. Górne szafki na zawiasach i podnośnikach gazowych. Celowo nie brałem bluma - pewnie kosztowałoby mnie to parę stów więcej. Przez 1,5 roku użytkowania 1 podnośnik mi się zepsuł - koszt 4 zł i 3 min roboty;).

Witam , przedstawiam dla inspiracji kolejną naszą kuchnię . Jest ona wykonana w białym połysku z frezowanymi podchwytami . Do tego otwieranie na tipona oraz klapy na systemie bluma HK na tiponie czyli zupełnie bez uchwytu . Opaski na około słupków w czarnym lakierze na połysku . Blat oraz wyspa wykonana z czarnego pogrubianego granitu . Tył wyspy z czarnego lacobela .

[ATTACH=CONFIG]139697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]139701[/ATTACH]

Pozdrawiam , Piotr

hej NATALY

fajne te Twoje meble

pozdrawiam

rzemieślniczym pozdrowieniem ;-)

Manufaktura dziękuję ..

A ja mam kolejną inspirację , czekamy tylko na ledowy panel podszafkowy z grafiką ale reszta jest już skończona .... Fornirek na dole i w słupkach , lakier połysk na górze .. Dużo zabudowanego sprzętu AGD , lodówka , zamrażarka , zmywarka , okap , kawiarka , piekarnik zwykły i piekarnik parowy .. chyba nie zapomniałem niczego .. ;-) Blat z kwarcogranitu , z płytą na równo i oczywiście podwieszaną komorą . Pozdrawiam , Piotr

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08606_zmniejszacz-pl_539518.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08604_zmniejszacz-pl_110868.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08605_zmniejszacz-pl_896402.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08607_zmniejszacz-pl_980560.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC08608_zmniejszacz-pl_271509.jpg

Panie Piotrze jest Pan osobą profesjonalna dlatego może udzieli mi Pan odpowiedzi i pomocy.Zrobilam sobie projekt mebli ktore potrzebuje i rozesłałam po firmach w celu wyceny,maja to byc meble lakierowane.Jednak jestem zszokowana ceną bo nwjyższa kwota za te meble jakie wycenila mi firma to 14 tys,a w tej chwili dostałam za ten sam projekt wycene na 7 tys,wiec roznica jest spora.prosze mi napisać skąd to może sie brać.Ta najtansza firma lakieruje fronty sama czy mozna takiej firmie zauwac?Bardzo prosze o odpowiedz.

A ja mam kolejną inspirację , czekamy tylko na ledowy panel podszafkowy z grafiką ale reszta jest już skończona ....

trochę w mało wygodnym miejscu zlew... i kawal drogi od płyty.

ale zapewne właściciel tak chciał :)

całość fajnie zamyka się kompozycyjnie

(...tylko zachodzę w głowę po co aż trzy piekarniki, ale ja to się nie znam... ;) )

Witam ,

ja rozumiem wszystko .. że można coś robić samemu ale nie ma możliwości żeby ta sama kuchnia z "tego samego materiału" kosztowała 7 i 14 tys ..

Taka mała firma może na czymś zaoszczędzić .. ale nie aż tyle ..

W takiej sytuacji chyba bym napisał do trzeciej ..;-) .

Ja sam osobiście jak zaczynałem swoją działalność próbowałem zamawiać materiały w różnych miejscach . Zazwyczaj miałem duże problemy jak zamawiałem właśnie u "stolarzy" lub w małych firmach które nie mają odpowiedniego zaplecza technicznego i jak tylko pojawiał się problem to miałem go ja a oni się wycofywali .. Dlatego wszystko zamawiam w fabrykach które mają odpowiednie suszarnie , maszyny i ogromne zaplecze i dają kilkuletnią gwarancję na swoje wyroby i nawet jak coś się zadzieje bo wiadomo że jak dużo się wytwarza to coś może się zadziać to nie ma najmniejszego problemu żeby to fajnie załatwić .. Pozdrawiam , Piotr

Panie Piotrze jest Pan osobą profesjonalna dlatego może udzieli mi Pan odpowiedzi i pomocy.Zrobilam sobie projekt mebli ktore potrzebuje i rozesłałam po firmach w celu wyceny,maja to byc meble lakierowane.Jednak jestem zszokowana ceną bo nwjyższa kwota za te meble jakie wycenila mi firma to 14 tys,a w tej chwili dostałam za ten sam projekt wycene na 7 tys,wiec roznica jest spora.prosze mi napisać skąd to może sie brać.Ta najtansza firma lakieruje fronty sama czy mozna takiej firmie zauwac?Bardzo prosze o odpowiedz.

trochę w mało wygodnym miejscu zlew... i kawal drogi od płyty.

ale zapewne właściciel tak chciał :)

całość fajnie zamyka się kompozycyjnie

(...tylko zachodzę w głowę po co aż trzy piekarniki, ale ja to się nie znam... ;) )

Hm , troszku się napracowałem żeby te sprzęty gdzieś zmieścić .. ale się udało . Zlew był wcześniej zaplanowany przez architekta który "wyleciał " z budowy i nie można było nic z tym zrobić.. Miłego , Piotr

Nie wiem, co Ci się nie podoba w Twojej kuchni, ale jak dla mnie jest super! Też chciałam mieć połączenie lakieru z fornirem podobnym do Twojego ale wycena powaliła mnie z nóg. Zdecydowałam się na sam lakier, ale cenę mam nadal dwukrotnie wyższą od Twojej... z tym że moja kuchnia jest trochę większa.

Manufaktura dziękuję ..

A ja mam kolejną inspirację , czekamy tylko na ledowy panel podszafkowy z grafiką ale reszta jest już skończona .... Fornirek na dole i w słupkach , lakier połysk na górze .. Dużo zabudowanego sprzętu AGD , lodówka , zamrażarka , zmywarka , okap , kawiarka , piekarnik zwykły i piekarnik parowy .. chyba nie zapomniałem niczego .. ;-) Blat z kwarcogranitu , z płytą na równo i oczywiście podwieszaną komorą . Pozdrawiam , Piotr

[ATTACH=CONFIG]141555[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141556[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141557[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141558[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]141559[/ATTACH]

A mnie ta kuchnia sie średnio podoba.

Minusy to ten słupek "piekarników"

Kolor frontów dolnych szafek

Podłoga

Nie żebym sie czepiał bo pewnie to było życzenie klientów ale poprzednie Pana realizacje znacznie bardziej mi sie podobały.

Edytowane przez JimmyW