Anulek2005 12.10.2012 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Piotrze z Nataly - czy w twojej ostatniej realizacji płyta jest zlicowana z blatem? Jeżeli tak, to bardzo proszę o namiar na model płyty i jeżeli to możliwe, zbliżenie łączenia płyty z blatem. Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.10.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Piotrze z Nataly - czy w twojej ostatniej realizacji płyta jest zlicowana z blatem? Jeżeli tak, to bardzo proszę o namiar na model płyty i jeżeli to możliwe, zbliżenie łączenia płyty z blatem. Bardzo dziękuję. Witam , tak jest właśnie z tą płytą i jest ona zlicowana na równo z blatem .. Nie pamiętam symbolu ale jest na pewno kilka takich płyt na rynku a ta płyta była firmy siemens . Przed zakupem lepiej się o to spytać bo nie wszystkie płyty można tak montować na równo . Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 12.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 trochę w mało wygodnym miejscu zlew... i kawal drogi od płyty. ale zapewne właściciel tak chciał całość fajnie zamyka się kompozycyjnie (...tylko zachodzę w głowę po co aż trzy piekarniki, ale ja to się nie znam... ) yummyyummy, dokładnie to samo chciałam napisać Czy w projekcie nie ma szuflad, czy są tylko wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 12.10.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 3 piekarniki?????, ale jestescie nieuswiadomeni Niech zgadne: to piekarnik, mikrofala i kawiarka, ewentualnie piekarnik do gotowania na parze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 12.10.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Nie pamiętam symbolu ale jest na pewno kilka takich płyt na rynku a ta płyta była firmy siemens . Przed zakupem lepiej się o to spytać bo nie wszystkie płyty można tak montować na równo . Pozdrawiam , Piotr Siemens ma specjalna płytę do montazu w blacie z kamienia... Ale w takim blacie bez problemu mozna kazdą płytę zamontowac na równo, kwetia wyfrezowania odpowiedniego otworu z rantem, tak żeby to co standardowo trzyma płytę na blacie, było głębiej, o głębokość kołnierza płyty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 12.10.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 3 piekarniki?????, ale jestescie nieuswiadomeni Niech zgadne: to piekarnik, mikrofala i kawiarka, ewentualnie piekarnik do gotowania na parze... od góry: mikrofala, piekarnik parowy, piekarnik zwykły (jeśli to siemens, a po frontach widzę, ze najprawdopodobniej tak) ale nie wiem, czy mikrofala powinna być nad piekarnikiem parowym, gdzieś w instrukcji czytałam, ze nie powinno się tak ustawiać urządzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.10.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Siemens ma specjalna płytę do montazu w blacie z kamienia... Ale w takim blacie bez problemu mozna kazdą płytę zamontowac na równo, kwetia wyfrezowania odpowiedniego otworu z rantem, tak żeby to co standardowo trzyma płytę na blacie, było głębiej, o głębokość kołnierza płyty.. Witam. Nie wszystkie płyty można zamontować na ròwno z blatem. Są płyty ktòre mają kołnierze ze stali oraz fazę polerską więc są to płyty nakładane. Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.10.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 yummyyummy, dokładnie to samo chciałam napisać Czy w projekcie nie ma szuflad, czy są tylko wewnętrzne? W tym projekcie są tylko szuflady wewnętrzne. Chodziło tutaj o równe fronty. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 12.10.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 W tym projekcie są tylko szuflady wewnętrzne. Chodziło tutaj o równe fronty. . Czyli design ponad praktyczność... W kuchni jak dla mnie to chyba nie tedy droga...Funkcją np górnych szuflad pod blatem jest "szybkie reagowanie" czyli podręczne rzeczy jak juz trzymasz kawał mięska w ręce albo hambugera a potrzebujesz folię, papier czy nozyczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.10.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Czyli design ponad praktyczność... W kuchni jak dla mnie to chyba nie tedy droga...Funkcją np górnych szuflad pod blatem jest "szybkie reagowanie" czyli podręczne rzeczy jak juz trzymasz kawał mięska w ręce albo hambugera a potrzebujesz folię, papier czy nozyczki... Wszystko zależy od Klienta i czasami design jest ważniejszy. .. Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara887 12.10.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Przymierzam się właśnie nowej kuchni (mieszkanie do odbioru w grudniu). Interesuje mnie kuchnia z lakierowanymi frontami (bez uchwytów). Szafki będą +/- rzędem o długości 270 cm + 240 cm + 120 cm na dole i mniej więcej tyle samo na górze. Z systemów blum: na garnki, narożna szafka z szufladami, wąska szafka cargo (ok. 40 cm), delikatne domykanie się szuflad. Blat ok. 3 m drewniany. Oczywiście wiem, że nie da się na tej podstawie określić konkretnej ceny, ale jakiś rząd wielkości? W sklepie w centrum handlowym usłyszałam 50.000 zł i dostałam lekkiego zawału. Na obrzezach Poznania trochę lepiej - 25.000 bez sprzętu agd. Teraz z drżeniem serca czekam na wyceny od paru innych fachowców, którzy nie posiadają salonu (biuro, fabryka, dojeżdżają do klienta, wszystko na legalu), ale wydają się być naprawdę w 100% fachowi, więc mam nadzieję na nieco niższe ceny. Jak myślicie, czy cena 15.000 jest do osiągnięcia? Nie mam zamiaru wymieniać kuchni przez co najmniej 10 lat, więc wolałabym zapłacić ciut więcej, ale nie narzekać przez tę dekadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 13.10.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) No to i ja pokaże swoją kuchnię. W zamierzeniu miała być dosyć surowa, trochę loftowa, minimalistyczna. Brakuje jeszcze paru drobiazgów, blatu na wyspie, okapu, hokerów które ją trochę ocieplą i uczłowieczą. I ciekawostka , na ścianie mamy beton dekoracyjny i moje dzieci (zresztą większość przewijających się fachowców również przez cały czas były przkonane, że to tylko tymczasowo. Jak im uśiwadomiłam że tak już zostanie zgodnie zakrzyknęły: OCHYDA - hihi )) Chyba będzie trzeba z czasem pomyśleć o zmianie tego betonu. Pozdr. E Edytowane 13 Października 2012 przez orzeszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcela_a 13.10.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 No to i ja pokaże swoją kuchnię. W zamierzeniu miała być dosyć surowa, trochę loftowa, minimalistyczna. Brakuje jeszcze paru drobiazgów, blatu na wyspie, okapu, hokerów które ją trochę ocieplą i uczłowieczą. I ciekawostka , na ścianie mamy beton dekoracyjny i moje dzieci (zresztą większość przewijających się fachowców również przez cały czas były przkonane, że to tylko tymczasowo. Jak im uśiwadomiłam że tak już zostanie zgodnie zakrzyknęły: OCHYDA - hihi )) Chyba będzie trzeba z czasem pomyśleć o zmianie tego betonu. Pozdr. E ABOSLUTNIE nie wiolno Ci zmieniac tego betonu! Jest MEGA! Kuchnia powalającqa. Bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.10.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 orzeszkowa piękna, wielka kuchnia, ale moim zdaniem wyspa jest za mała to tej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 13.10.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 No to i ja pokaże swoją kuchnię. W zamierzeniu miała być dosyć surowa, trochę loftowa, minimalistyczna. Brakuje jeszcze paru drobiazgów, blatu na wyspie, okapu, hokerów które ją trochę ocieplą i uczłowieczą. I ciekawostka , na ścianie mamy beton dekoracyjny i moje dzieci (zresztą większość przewijających się fachowców również przez cały czas były przkonane, że to tylko tymczasowo. Jak im uśiwadomiłam że tak już zostanie zgodnie zakrzyknęły: OCHYDA - hihi )) Chyba będzie trzeba z czasem pomyśleć o zmianie tego betonu. Pozdr. E możesz napisać jakie są wymiary tej "L" oraz wyspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 13.10.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 nataly super dobrana kolorystyka komponująca sie z resztą mieszkania. Jedna z najłądniejszych moim zdaniem kuchnia na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 13.10.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) orzeszkowa, kuchnia bomba! Rzeczywiście, mnie też rzuciła się w oczy nieproporcjonalność wyspy - patrząc na nią mam wrażenie, że powinna być dłuższa o długość tej szafki po prawej w zabudowie przy oknie, czyli o ok. 60 cm. Przy takiej długości ciągu zabudowy dolnej przy oknie, wyspa wygląda tak, jakby była urwana. Może trzeba było pociągnąć blat na wyspie o jakieś dodatkowe 60-80cm i już nawet nie zabudowywać tej dotatkowej przestrzeni pod blatem, tylko dostawić jakieś intrygujące krzesła w energetycznym kolorze - np. musztardowym, miodowym. Co ja czytam, przerabiać beton dekoracyjny!? Bój się Boga, wygląda super a opiniami na jego temat to się w ogóle nie przejmuj. Jasne, najlepiej beżowe płyteczki, koniecznie z dekorami, bullshit. Do Twojej kuchni beton pasuje idealnie; koniec kropka. Za całokształt na tym etapie daję +4/5! Edytowane 13 Października 2012 przez greywolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.J.13 13.10.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Orzeszkowa,kuchnia piękna:) Ten beton rewelacja, sama mam zamiar zrobić taki,tylko że na klatce schodowej. Co to za lampki kwadratowe nad blatem ? W mojej kuchni też znalazłabym na nie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 13.10.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 orzeszkowa kuchnia rewelacja! Nie waż się ruszać betonu super to wygląda. Ci co krytykują sie nie znaja zazdraszczam ogromnie tak dużej powierzchni. Toż to u Ciebie rowerem można jeździć tyle miejsca:lol2: w takiej kuchni goowanie to czysta przyjemność. Na wszystko jest miejsce. Tak jak dziewczyny uważam że wyspa mogłaby być większa ale i tak kuchnia baaardzo mi się podoba. Wklej proszę więcej fotek, najlepiej robionych za dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.10.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 kuchnia fajna, beton też, pewnie ''za dnia'' wygląda lepiej niż przy sztucznym świetle. Jedyne co bym zmieniła to parapety na kamień taki jak na cokole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts