Venus_m 13.10.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Smakor ja natomiast nie widzę problemu w odłożeniu hamburgera na deskę i wyjęcia folii z szuflad wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 13.10.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Dziękuję bardzo Wszystkim za miłe słowa Co do betonu mnie on się osobiście bardzo podoba, (zresztą inspiracja zaczerpnięta z forum od reni) jedyne co drażni to konieczność uświadamiania wszystkim "mentalnie" odległym od spraw wnętrzarskich, że TAK WŁAŚNIE MIAŁO BYĆ Teścia to chyba z kroplami nasercowymi będę musiała oprowadzać. Już sobie wyobrażam tę minę...hehe Co do wyspy faktycznie mogłaby być większa, ale zależało mi na zachowaniu optymalnych odległości między blatami, tak żeby poruszanie sie w kuchni było wygodne. - mąż odgraża się, że w nowym domu zacznie gotować - więc będzie gęsto!! Wyspę moim zdaniem powiększy blat , który będzie bardzo gruby ok 15 cmi szerszy od wyspy i hokery, w kolorze pastelowym turkusowym lub miodowym właśnie W tym położeniu hokery mieszczą się jeszcze na kaflach , gdyby wyspa była większa , weszłyby na parkiet. Dorzucam jeszcze kilka zdjęć z dzisiaj już z okapem. Dodam, że w wysokiej zabudowie ukryte są drzwi do spiżarni. Pozdrawiam E Edytowane 13 Października 2012 przez orzeszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.10.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 orzeszkowa a ja Twoją "OCHYDĘ" biorę w ciemno, razem z tymi małymi pomocnikami Pięknie !!! Proporcje wyspy wydają mi się jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 13.10.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Piu , obawiam się, że małych pomocników nie odstąpie... są tak gorliwi w sprzątaniu, że dzisiaj kuchnia była metrówką podzielona na połowę tak żeby każdy miał dokładnie taką samą część do pozmywania... sama rozumiesz, że takiej taniej i zaangażowanej siły roboczej nie mogę się tak łatwo pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 13.10.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 orzeszkowa proszę podaj wymiary swojej kuchni, mam podobną (jeszcze do urządzenia:)) więc naprawdę mnie interesuje wszystko!jaką masz odległość między wyspą a szafkami?a w salonie co to za panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 13.10.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Przymierzam się właśnie nowej kuchni (mieszkanie do odbioru w grudniu). Interesuje mnie kuchnia z lakierowanymi frontami (bez uchwytów). Szafki będą +/- rzędem o długości 270 cm + 240 cm + 120 cm na dole i mniej więcej tyle samo na górze. Z systemów blum: na garnki, narożna szafka z szufladami, wąska szafka cargo (ok. 40 cm), delikatne domykanie się szuflad. Blat ok. 3 m drewniany. Oczywiście wiem, że nie da się na tej podstawie określić konkretnej ceny, ale jakiś rząd wielkości? W sklepie w centrum handlowym usłyszałam 50.000 zł i dostałam lekkiego zawału. Na obrzezach Poznania trochę lepiej - 25.000 bez sprzętu agd. Teraz z drżeniem serca czekam na wyceny od paru innych fachowców, którzy nie posiadają salonu (biuro, fabryka, dojeżdżają do klienta, wszystko na legalu), ale wydają się być naprawdę w 100% fachowi, więc mam nadzieję na nieco niższe ceny. Jak myślicie, czy cena 15.000 jest do osiągnięcia? Nie mam zamiaru wymieniać kuchni przez co najmniej 10 lat, więc wolałabym zapłacić ciut więcej, ale nie narzekać przez tę dekadę. Dagmaro własnie i ja stałam przed wyborem wykonawców mojej kuchni.Kuchnia jaka mi sie zamarzyła ma fronty lakierowane na wysoki połysk,jest czarno oliwkowa,albo czarno waniliowa,ma uchwyty frezowane,blat zwykły 4 cm,1 kosz cargo 40/207 i na całym systemie blum,dodatkowo 7 szuflad tambembox .Wielkość kuchni to 6m do zabudowy gora i dól.Wyceny były rózne od kwoty 15tys do kwoty 6 tys.Dzisiaj jestem po rozmowie ze stolarzem który sam ma lakiernie i lakieruje poszczególne elementy.Całą kuchnie wycenił mi na kwote 8 tys z montażem.Specjalnie pojechałam do Jego warsztatu aby zobaczyć czy to nie firma uduś,ale byłam mile zaskoczona,wszystko wygląda profesjonalnie,a sam wykonawca jest bardzo miłym ,spokojnym człowiekiem który zaskoczył mnie profesjonalnym podejsciem do wymagajcego klienta(czyli mnie)jestem już zdecydowana na tę ofertę.Ja radziłabym Ci zrobic tak jak ja zrobilam.Najpierw wymierzyłam sobie kuchnie,narysowałam sobie szafki ktore chcialabym miec,zaznaczylam szuflady,kosze cargo,wymienilam blat ktory chcialam,wyszczegolnilam mniej wiecej wszystko co mi sie marzylo i wysłalam po roznych firmach .Pozniej tylko czekalam na wyceny mailem i na tej podstawie wybralam sobie kilka osob z ktorymi umówilam sie na spotkanie w warsztacie:).Powodzenia Ci zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 13.10.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Orzeszkowa, gdzie kupiłaś żarówki? Chcę takie same u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.10.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 orzeszkowa jeśli będzie jeszcze dodatkowy blat i hokery to cofam to co napisałam, wyszło zajebiście, i to nie tylko kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara887 13.10.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Tosiulek, a skąd jesteś? Jak znalazłaś tego fachowca? Ja w Poznaniu byłam na razie w 5 miejscach, najniższą cenę jaką usłyszałam do tej pory to 11.000 zł bez agd i blatów Ale nie tracę nadziei Ostatecznie salon mogę wyremontować za parę lat znowu, jak będzie mnie stać, ale kuchni wolałabym nie ruszać przez te 10 lat. Może ktoś doradzi jak znaleźć taniego fachowca...? Chciałabym osiągnąć jakiś kompromis między ceną, a jakością, bo to moje pierwsze mieszkanko, ledwie studia skończyłam Ze znajomych też zdarto skóry przy kupowaniu kuchni, więc raczej nie polecą nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 13.10.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) ja jestem z południa Polski daleko od Ciebie:) Ja wpisalam w google meble kuchenne na wymiar Sanok i wyświetlili mi się fachowcy,poza tym są rozne katalogi w których umieszczone sa linki do stron wykonawców tam raczej każdy ma adres mailowy i tak powysyłałam wymiary swojje kuchni.Gdybym miala duzo kasy luźnej to bym pewno poszla do studia mebli kuchennych i zamówiłabym coś,ale z drugiej strony przeciez studia mebli kuchennych tez zaczynały od 0 zapewne:)Wazne jest to czy wykonawca kupuje gotowe fronty lakierowane czy sam je robi tak jak ten którego znalazłam,bo tutaj roznice w cenie mogą byc spore.ważne jest tez i to żeby była spisana umowa,wtedy masz potwierdzenie w razie gdyby się cos popsuło,ale wiekszość własnie tych mniejszych firm stara sie dbać o klienta i zazwyczaj jezeli jest usterka naprawiają ją szybko i bezplatnie.Czasy są takie,że jest zacieta walka o klienta.Dam Ci przykład z mojego wczorajszego dnia,zadzwonil pan z ofertą i zachwyconym glosem mowi,ze hmm meble wymyslilam sobie łądne,na blumie ktory jest drogi no i ze on mi taką kuchnie juz zrobi za zaledwie ...i tu mnie zbił z nóg 10tys zl,a że ja wczoraj mialam podly dzien wiec mało nie wyskoczyłam na druga strone linii telefonicznej i mowie,ze mam kilka ofert duzo mniejszych,a najniższa to 6.5 tys zl za to samo podziekowalam i rozlączylam się.Za minute mam kolejny telefon,ze on mi tę kuchnie zrobi za 7 tys,a te 10 tys to on doliczyl kosze cargo(ktorych nie chcialam i nie mialam w swoim projekcie) wiec tym bardziej malo nie pogryzlam słuchawki ,odmowilam i rozlączylam sie.Pomyslalam,ze jednak da sie zrobic za mniej nie zarabiając pewno 100% na meblach tylko moze 30/40%. Edytowane 13 Października 2012 przez Tosiulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgielsk 13.10.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 ja jestem z południa Polski daleko od Ciebie:) Ja wpisalam w google meble kuchenne na wymiar Sanok i wyświetlili mi się fachowcy,poza tym są rozne katalogi w których umieszczone sa linki do stron wykonawców tam raczej każdy ma adres mailowy i tak powysyłałam wymiary swojje kuchni.Gdybym miala duzo kasy luźnej to bym pewno poszla do studia mebli kuchennych i zamówiłabym coś,ale z drugiej strony przeciez studia mebli kuchennych tez zaczynały od 0 zapewne:)Wazne jest to czy wykonawca kupuje gotowe fronty lakierowane czy sam je robi tak jak ten którego znalazłam,bo tutaj roznice w cenie mogą byc spore.ważne jest tez i to żeby była spisana umowa,wtedy masz potwierdzenie w razie gdyby się cos popsuło,ale wiekszość własnie tych mniejszych firm stara sie dbać o klienta i zazwyczaj jezeli jest usterka naprawiają ją szybko i bezplatnie.Czasy są takie,że jest zacieta walka o klienta.Dam Ci przykład z mojego wczorajszego dnia,zadzwonil pan z ofertą i zachwyconym glosem mowi,ze hmm meble wymyslilam sobie łądne,na blumie ktory jest drogi no i ze on mi taką kuchnie juz zrobi za zaledwie ...i tu mnie zbił z nóg 10tys zl,a że ja wczoraj mialam podly dzien wiec mało nie wyskoczyłam na druga strone linii telefonicznej i mowie,ze mam kilka ofert duzo mniejszych,a najniższa to 6.5 tys zl za to samo podziekowalam i rozlączylam się.Za minute mam kolejny telefon,ze on mi tę kuchnie zrobi za 7 tys,a te 10 tys to on doliczyl kosze cargo(ktorych nie chcialam i nie mialam w swoim projekcie) wiec tym bardziej malo nie pogryzlam słuchawki ,odmowilam i rozlączylam sie.Pomyslalam,ze jednak da sie zrobic za mniej nie zarabiając pewno 100% na meblach tylko moze 30/40%. negocjacje są jak najbardziej wskazane pamiętaj jednak o dokładnie spisanej umowie co do użytych materiałów , ich jakości , rodzaju osprzętu to baaaaardzo ważne niekiedy można więcej stracić niż zyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noira 13.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Orzeszkowa, kuchnia piękna! Bardzo w moim guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojku 13.10.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 orzeszkowa padłam! kuchnia rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.10.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Orzeszkowa, kuchnia piękna! Bardzo w moim guście orzeszkowa padłam! kuchnia rewelacja Przyłączam się do zachwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.10.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Orzeszkowa, świetna kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 14.10.2012 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dziękuję bardzo Wszystkim za miłe słowa Co do betonu mnie on się osobiście bardzo podoba, (zresztą inspiracja zaczerpnięta z forum od reni) jedyne co drażni to konieczność uświadamiania wszystkim "mentalnie" odległym od spraw wnętrzarskich, że TAK WŁAŚNIE MIAŁO BYĆ Teścia to chyba z kroplami nasercowymi będę musiała oprowadzać. Już sobie wyobrażam tę minę...hehe Co do wyspy faktycznie mogłaby być większa, ale zależało mi na zachowaniu optymalnych odległości między blatami, tak żeby poruszanie sie w kuchni było wygodne. - mąż odgraża się, że w nowym domu zacznie gotować - więc będzie gęsto!! Wyspę moim zdaniem powiększy blat , który będzie bardzo gruby ok 15 cmi szerszy od wyspy i hokery, w kolorze pastelowym turkusowym lub miodowym właśnie W tym położeniu hokery mieszczą się jeszcze na kaflach , gdyby wyspa była większa , weszłyby na parkiet. Dorzucam jeszcze kilka zdjęć z dzisiaj już z okapem. Dodam, że w wysokiej zabudowie ukryte są drzwi do spiżarni. Pozdrawiam E Kuchnia faktycznie Ci się udała Mam dwa pytania, a mianowicie z czego jest zrobiony blat na wyspie i czy okap jest obłożony takim samym MDF-em jak fronty szafek kuchennych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.10.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dziękuję bardzo Wszystkim za miłe słowa Co do betonu mnie on się osobiście bardzo podoba, (zresztą inspiracja zaczerpnięta z forum od reni) jedyne co drażni to konieczność uświadamiania wszystkim "mentalnie" odległym od spraw wnętrzarskich, że TAK WŁAŚNIE MIAŁO BYĆ Teścia to chyba z kroplami nasercowymi będę musiała oprowadzać. Już sobie wyobrażam tę minę...hehe Co do wyspy faktycznie mogłaby być większa, ale zależało mi na zachowaniu optymalnych odległości między blatami, tak żeby poruszanie sie w kuchni było wygodne. - mąż odgraża się, że w nowym domu zacznie gotować - więc będzie gęsto!! Wyspę moim zdaniem powiększy blat , który będzie bardzo gruby ok 15 cmi szerszy od wyspy i hokery, w kolorze pastelowym turkusowym lub miodowym właśnie W tym położeniu hokery mieszczą się jeszcze na kaflach , gdyby wyspa była większa , weszłyby na parkiet. Dorzucam jeszcze kilka zdjęć z dzisiaj już z okapem. Dodam, że w wysokiej zabudowie ukryte są drzwi do spiżarni. Pozdrawiam E Witam , orzeszkowa nie przejmuj się dziwnymi komentarzami . Kuchnia fajna , nowoczesna i w dobrym guście . Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.10.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 orzeszkowa - świetna kuchnia! Jakie planujesz hokery? jakiej firmy? Jestem ciekawa, bo ja też jestem zainteresowana taką samą kolorystyką krzeseł do mojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 14.10.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa Kuchnia ma ok 25 mkw, niestety nie pamiętam odległości pomiędzy blatami, mogę sprawdzić, ale są to odległości standardowe. Żarówki to Muuto, od razu zaznaczam, że mają poważny mankament - dają bardzo słabe światło, i chyba będą bardziej do ozdoby niż do doświetlania blatu. Ponieważ krzesła mam eamesy, hokery wybrałam Mischell z Noti - mają bardzo podobne siedziska i moim zdaniem fajnie się zgrają z krzesłami. Poza tym Noti ma teraz piękne nowe matriały obiciowe. Takie włąśnie miodowe -musztardowe żółcie czy zgaszone turkusy. Okap to wyspowa Cubia Faber Gloss, nie jest obłozony MDF to po prostu taki okap. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 14.10.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 orzeszkowa, piękna dopracowana w każdym calu kuchnia Co to za parkiet w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts