orzeszkowa 14.10.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 orzeszkowa, piękna dopracowana w każdym calu kuchnia Co to za parkiet w salonie? Deski dębowe olejowane olejowoskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 14.10.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 orzeszkowa kuchnia rewelacja,wszystko pięknie dopracowane a wyspa wcale nie jest za mała jest w sam raz:popcorn:a metraż kuchni taki jak u mnie,możesz szaleć w niej z dziećmi,mężem i jeszcze kupe miejsca zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.10.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 ''jedyne co drażni to konieczność uświadamiania wszystkim "mentalnie" odległym od spraw wnętrzarskich, że TAK WŁAŚNIE MIAŁO BYĆ'' miałam to samo z klatką schodową. Wszyscy pytali czy to tymczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 14.10.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 orzeszkowa świetna kuchnia zazdroszczę metrażu, a beton jest świetny naprawdę pięknie mimo, że białe kuchnie mi już bokiem wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 14.10.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Kuchnia Orzeszkowej jest piękna.Widac ,ze projektant mial sporo miejsca do zagospodarowania.Mi sie marzy kuchnia 3 kolorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 15.10.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ''jedyne co drażni to konieczność uświadamiania wszystkim "mentalnie" odległym od spraw wnętrzarskich, że TAK WŁAŚNIE MIAŁO BYĆ'' miałam to samo z klatką schodową. Wszyscy pytali czy to tymczasowe. Hmm skąd to znam ostanio odwiedziła mnie znajoma i była bardzo zdziwiona , ,jak to masz białe meble w kuchni hmm... ale naprawdę chciałaś takie białe ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 15.10.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Orzeszkowa, powiem krótko : BOMBA !!! i kuchnia i reszta, którą widać na fotkach....no i żarówki również !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczurek_86 15.10.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Oto moja kuchnia w bloku http://i.st-firmy.net/93k433m/aranzacja-i-projektowanie-wnetrz-meble-kuchenne-na-wymiar-bielsko-biala.jpg Mała ale pokój też mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.10.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam , orzeszkowa nie przejmuj się dziwnymi komentarzami . Kuchnia fajna , nowoczesna i w dobrym guście . Pozdrawiam , Piotr Panie Piotrze osobiste pytanie. Czy zdarzyło sie Panu montowac kuchnię na podłodze drewnianej ?!?! Miałem niedawno montaż mebli na wymiar w łazience i panowie strasznie pokancerowali podłogę tekową. Jestem strasznie zdziwiony tym faktem bo wybrałem renomowaną firmę mysląc ze uchroni to mnie od niespodzianek a tu jednak takie cos? czy zabezpieczenie podłogi leży po Pana stronie czy inwestora. dodam ze podłoga była tylko zabezpieczona papierem perforowanym montarzysci kładli metalowe przedmioty na emaliowanej wannie co mnie tez zdziwiło. Liczę na odpowiedz pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 15.10.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Panie Radku w życiu bym nie pozwoliła na to,ze przychodzi ktoś z montażem i demoluje mi podłoge lub meble.Nie ma czegoś takiego,ze ktoś coś robi i psuje coś innego.Jedynie to moglabym troche mieć żal,ze sama nie zabezpieczyłam podłogi i mysle Panie Radku,ze Pan Piotr potwierdzi to co wydaje mi się oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 15.10.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Panie Piotrze osobiste pytanie. Czy zdarzyło sie Panu montowac kuchnię na podłodze drewnianej ?!?! Miałem niedawno montaż mebli na wymiar w łazience i panowie strasznie pokancerowali podłogę tekową. Jestem strasznie zdziwiony tym faktem bo wybrałem renomowaną firmę mysląc ze uchroni to mnie od niespodzianek a tu jednak takie cos? czy zabezpieczenie podłogi leży po Pana stronie czy inwestora. dodam ze podłoga była tylko zabezpieczona papierem perforowanym montarzysci kładli metalowe przedmioty na emaliowanej wannie co mnie tez zdziwiło. Liczę na odpowiedz pozdrawiam radek Witam , ja odpowiadam za stan pomieszczeniu po montażu i ja muszę sobie wszystko zabezpieczyć ... Oczywiście czasami przychodząc na montaż mamy wszystko ładnie zabezpieczone przez Klienta ale nie jest to częsty obrazek . Kiedyś miałem takiego "mądrego" montera to na swój koszt cyklinował podłogę i na drugi raz nie było z tym problemu .. Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowanka84 15.10.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Z czego jest zrobiony blat? wygląda świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulagd 15.10.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Słuchajcie, planuje zrobić w kuchnie płytkę klinkierową, żeby dawała efekt surowej ściany. Miała by się ona znależc pomiędzy szafkami stojącymi i wiszącymi, zastanawiam się tylko w jakiej kolejnosci to zrobic? Najpierw wyłozyć cegiełki i na to kłaść szafki (zeby cegły lekko wchodziły za szafki) czy na styku? Jak połączyć płytkę z blatem? listwa raczej odpada bo będzie szpecic... ma ktoś takie rozwiązanie u siebie w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara887 15.10.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ja jestem z południa Polski daleko od Ciebie:) Ja wpisalam w google meble kuchenne na wymiar Sanok i wyświetlili mi się fachowcy,poza tym są rozne katalogi w których umieszczone sa linki do stron wykonawców tam raczej każdy ma adres mailowy i tak powysyłałam wymiary swojje kuchni.Gdybym miala duzo kasy luźnej to bym pewno poszla do studia mebli kuchennych i zamówiłabym coś,ale z drugiej strony przeciez studia mebli kuchennych tez zaczynały od 0 zapewne:)Wazne jest to czy wykonawca kupuje gotowe fronty lakierowane czy sam je robi tak jak ten którego znalazłam,bo tutaj roznice w cenie mogą byc spore.ważne jest tez i to żeby była spisana umowa,wtedy masz potwierdzenie w razie gdyby się cos popsuło,ale wiekszość własnie tych mniejszych firm stara sie dbać o klienta i zazwyczaj jezeli jest usterka naprawiają ją szybko i bezplatnie.Czasy są takie,że jest zacieta walka o klienta.Dam Ci przykład z mojego wczorajszego dnia,zadzwonil pan z ofertą i zachwyconym glosem mowi,ze hmm meble wymyslilam sobie łądne,na blumie ktory jest drogi no i ze on mi taką kuchnie juz zrobi za zaledwie ...i tu mnie zbił z nóg 10tys zl,a że ja wczoraj mialam podly dzien wiec mało nie wyskoczyłam na druga strone linii telefonicznej i mowie,ze mam kilka ofert duzo mniejszych,a najniższa to 6.5 tys zl za to samo podziekowalam i rozlączylam się.Za minute mam kolejny telefon,ze on mi tę kuchnie zrobi za 7 tys,a te 10 tys to on doliczyl kosze cargo(ktorych nie chcialam i nie mialam w swoim projekcie) wiec tym bardziej malo nie pogryzlam słuchawki ,odmowilam i rozlączylam sie.Pomyslalam,ze jednak da sie zrobic za mniej nie zarabiając pewno 100% na meblach tylko moze 30/40%. W takim razie muszę zintensyfikować poszukiwania A meble, które chciałaś opisałaś, narysowałaś i zeskanowałaś czy w programie jakimś graficznym? Jeśli chodzi o umowę, to tego z pewnością dopilnuję, to podstawa. Ale zastanawiam się jak można w ogóle w umowie określić jakość szafek (głównie chodzi mi tu o fronty lakierowane). Nie znam się na tym, ale pewnie są jakieś wyznaczniki: warstwy lakieru czy coś w tym rodzaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 15.10.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 kuchnie od nataly ciagle mi sie podobają, jakość, dbałosć o detale, super są a teraz pytanko do sol, jakie masz płytki na podlodze w kuchni? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 16.10.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dagmaro ja sobie odrecznie naskrobałam to co mnie interesuje.Wzielam standardowy katalog z BRW i tam sa opisane wielkości szafek.Na tej podstawie wymierzylam sobie sciany i rozplanowalam rozmieszczenie.Oczywiscie to taki wstępny plan,ale mam rozeznanie co może ile i u kogo kosztować,a uwierz mi,ze ceny są rozne,bo np kosze cargo z bluma jedni liczą np za jeden kosz 800zł,a inni za kosz o tych samych wymiarach i tej samej firmy czyli blum 1500zł i to wszystko nakłada się na cenę,a co do ilości warstw nakaldania lakieru szczerze powiem nie znam sie na tym i nie zamierzam się znać,bo nigdy nie wiesz ile tego lakieru ktoś Ci nałozy ,a ile powie ,że nalozył.Wazne jest to,aby meble miały gwarancje i aby umowa była dobrze spisana,a tego sobie już dopilnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.10.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Panie Piotrze osobiste pytanie. Czy zdarzyło sie Panu montowac kuchnię na podłodze drewnianej ?!?! Miałem niedawno montaż mebli na wymiar w łazience i panowie strasznie pokancerowali podłogę tekową. Jestem strasznie zdziwiony tym faktem bo wybrałem renomowaną firmę mysląc ze uchroni to mnie od niespodzianek a tu jednak takie cos? czy zabezpieczenie podłogi leży po Pana stronie czy inwestora. dodam ze podłoga była tylko zabezpieczona papierem perforowanym montarzysci kładli metalowe przedmioty na emaliowanej wannie co mnie tez zdziwiło. Liczę na odpowiedz pozdrawiam radek ja jeśli montuję drzwi na drewnianej podłodze to zabezpieczenie jej i uważanie na nią - to podstawa, aż dziw bierze ze takie fachmany nie myślą i niszczą coś co należy do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.10.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Panie Radku w życiu bym nie pozwoliła na to,ze przychodzi ktoś z montażem i demoluje mi podłoge lub meble.Nie ma czegoś takiego,ze ktoś coś robi i psuje coś innego.Jedynie to moglabym troche mieć żal,ze sama nie zabezpieczyłam podłogi i mysle Panie Radku,ze Pan Piotr potwierdzi to co wydaje mi się oczywiste. Witam , ja odpowiadam za stan pomieszczeniu po montażu i ja muszę sobie wszystko zabezpieczyć ... Oczywiście czasami przychodząc na montaż mamy wszystko ładnie zabezpieczone przez Klienta ale nie jest to częsty obrazek . Kiedyś miałem takiego "mądrego" montera to na swój koszt cyklinował podłogę i na drugi raz nie było z tym problemu .. Pozdrawiam , Piotr ja jeśli montuję drzwi na drewnianej podłodze to zabezpieczenie jej i uważanie na nią - to podstawa, aż dziw bierze ze takie fachmany nie myślą i niszczą coś co należy do klienta Firma wykonywała zabudowę we wnęce po prawej stronie z płyt fakt faktem gabarytowo dużych i scisle spasowanych w małym pomieszczeniu. Podłoga zabezpieczona była tylko (bo tak uważałem za stosowne papierem ryflowanym) nie brałem pod uwagę tego ze montażyści będą składać meble własnie na tej podłodze. Dodam ze metalową poziomicę kładli na emaliowaną wannę zupelnie bez obawy ???????????????? podłoga wygląda tak co tu sciemnieć. http://images49.fotosik.pl/1653/a9efd248a89b5a57med.jpg http://images46.fotosik.pl/1809/8987b11bc6f5696cmed.jpg http://images45.fotosik.pl/1592/e40a5ea5c78cde00med.jpg okolo 20 mniejszych bądz większych wgnieceń http://images38.fotosik.pl/1832/e4613700a1a1474dmed.jpg Jestem w lekkim szoku od paru dni miedzy innymi z tego faktu ze do mebli wybrałem firmę jedną z bardziej renomowanych na naszym rynku. Dlatego pojawilo się moje pytanie jak firmy zabezpieczają podlogi przy montazu kuchni. wiadomo ze montazysci muszą wniesc meble przez salon czy sciagają buty --- nie sądzę ? muszą czasami uzyc mlotka celem dokładnego spasowania mebla i tak dalej. czeka mnie rozmowa z szefem na ktorą nie mam ochoty w zasadzie odechcialo mi sie zakupu kuchni a to kolejny moj etap. dodam ze skrawek tej podlogi kosztowal około 3,5 K własnoręcznie przywoziłem drewno w aucie wnosilem na gorę i byłem przy klejeniu. no coz widać takie zycie. Edytowane 16 Października 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 16.10.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 kuchnie od nataly ciagle mi sie podobają, jakość, dbałosć o detale, super są a teraz pytanko do sol, jakie masz płytki na podlodze w kuchni? z góry dzięki Dziękować , dziękować .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 16.10.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Widzę że troszkę jest tych naklejek .. Może myśleli że ten papier jest podklejony jakąś płytą hdf i dlatego tak kładli elementy .. Pozdrawiam , a rozmawiać trzeba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts