Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki, dużo jeszcze brakuje mojej kuchni. Stołu z blatu przede wszystkim :) A w wysokiej zabudowie wklejono między szafki cienki pasek blatu drewnianego. Najwięcej gimnastyki było z lodówką-model dobieraliśmy tak, żeby między zawiasy dało wkleić się pasek drewna :)

W zabudowie mam ukrytą za aventosami hl mikrofalę i kawiarkę. NIe chciałam takich do zabudowy i nie żałuję, aventosy bdb się sprawdzają.

Piotrze, myślałam o obramowaniu blatem, ale wtedy ta najwęższa szafka byłaby już tylko maskownicą. Ale też uważam, że wyglądałoby to wtedy lepiej. Może pomyślimy o pomalowaniu ściany na szaro? :)

Wszelkie okucia bluma sprawdzają się kapitalnie a aventosy tym bardziej .. jakby doszły opaski to można by było podzielić troszku inaczej szafki i nie robić

takiej wąskiej przy ścianie .... ale o tym zawsze można rozmawiać na etapie projektowym .. Ale ogólnie jest oki ... Zmiana koloru ściany wg mnie jak najbardziej .... Miłego , Piotr

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od zawsze :)

Mój pierwszy wpis dotyczył "renomowanej"(czyt.drogiej) firmy i "drogiego" drewna.

Ten przykład pokazuje,że nie wszystko co drogie znaczy lepsze,jest wręcz przeciwnie w większości przypadków ale Ty i podobnie myślący macie zapewne inne zdanie :)

ja bym to nazwał tak ze jestem tak skonstruowany ze podobają mi się ładne drogie rzeczy.

podobają mi sie drogie samochody

podobaja mi sie drogie wycieczki

podobają mi sie drogie deski

co do kobiet to hmmmmmm ...................... dlaczego ?

otoz dlatego , ze jak swoją osobę ulokuję w miejscu gdzie będę potrafił sprzedać swoj drogi produkt to zarobię na to aby moc wydać ow pieniądz i zrobic sobie dobrze.

staram sie kupowac rzeczy na ktore miec stać czy deska za 250 zł jest droga - kwestia gustu bo mozna kupic panel za 15 w casto a mozna i kupic deske za 600 zł.

mam pieniądze nie ukradłem to wydaję.

swoje wydaję i liczę na to ze jak je wydaję na delikatną podłogę to ktos kto przyjdzie wkręcic żarowkę nie spali mi domu zarazem.

dlaczego nie jezdzisz 10 letnią skodą faforit ?

zamien swoje słowa w czyn i jezdzij samochodem z wypaloną dziurą na siedzeniu na przykład i mocą 50 koni.

Ps mam wrazenie ze biel w kuchni jest ponadczasowa.

Edytowane przez f.5

Troche nie na temat, ale prosze napisz jakie sa wymiary okna w kuchni?

okno 140x140, 91cm od podłogi do górnej krawędzi blatu.

Dzięki wszystkim za miłe słowa, zwłaszcza, że walczyliśmy z kuchnią, a właściwie to z jej ceną, a ja nie chciałam rezygnować z okuć bluma, więc kuchnia robiona przez lokalnego stolarza. Myślę jednak, że stanął na wysokości zadania.

Z doświadczeń użytkownika- servo drive przy koszu jest zaje...ty!!! blat drewniany wymagający-uczy porządku takich bałaganiarzy jak ja ;) ale jego wygląd rekompensuje wszystko!

okno 140x140, 91cm od podłogi do górnej krawędzi blatu.

Dzięki wszystkim za miłe słowa, zwłaszcza, że walczyliśmy z kuchnią, a właściwie to z jej ceną, a ja nie chciałam rezygnować z okuć bluma, więc kuchnia robiona przez lokalnego stolarza. Myślę jednak, że stanął na wysokości zadania.

Z doświadczeń użytkownika- servo drive przy koszu jest zaje...ty!!! blat drewniany wymagający-uczy porządku takich bałaganiarzy jak ja ;) ale jego wygląd rekompensuje wszystko!

i ślicznie wyszło :)

Bardzo, na razie uprzejmie, proszę o:

1. zakończenie dyskusji nt. uszkodzeń podłogi - od tego jest inny wątek

2. zaprzestanie pyskówek i usunięcie stosownych własnych postów - wieczorem zostaną z odpowiednim komentarzem zmoderowane

3. zakończenie dyskusji nt. ekip - od tego też są osobne wątki

3. usunięcie postów nie na tematy kuchenne (podłogi, tarasy, dachy itp.

:evil:

olgusieniunieczka bardzo ładna kuchnia, najbardziej podoba mi się ten blat w wysokiej zabudowie, bardzo gustownie to wyszło, żółte szafki też są fajne, lubię takie akcenty koloru, cały dom mam urządzony w takim stylu - monochromatyczna baza i akcent energetycznego koloru.

A ja załączam jeszcze raz moją kuchnię, ( z jadalnią) , która jest już prawie urządzona - mam juz blat na wyspie. Niestety popełniłam błąd i blat zamówiłam trochę zbyt krótki w związku z czym zmieszcza mi się tylko dwa hokery, ehhh ale wtopa- szkoda, bo lampki nad blatem są trzy i aż się prosi żeby były trzy hokery, niestety już nie da się tego naprawić.

IMG_2930.jpg

IMG_2924.jpg

IMG_2927.jpg

IMG_2933.jpg

Zdjęcia robione chyba w dzień a w części kuchennej jest po prostu ciemno... Nie rozumiem czemu ktoś projektuje w domu takie lufciki zamiast normalnych okien?

Nie wiem czy to było do mnie? Chyba tak :) Zapewniam Cię, że nie jest ciemno , w jadalni która przylega do kuchni jest 6 m bieżacych okien balkonowych wręcz szklarnia. A zdjęcie było robione przy zasłoniętej rolecie...

problem mamy wręcz odwrotny - jak się skutecznie zasłonić

Pozdrawiam

IMG_2923.jpg

olgusieniunieczka, bardzo przyjemna kuchnia, super!

orzeszkowa, jestem w ciężkim szoku! ;)

kuchnia już z blatem na wyspie i pokazana z perspektywy jadalni ze stołem i eamesikami, prezentuje się genialnie; i odszczekuje to co napiałem wcześniej nt. wielkości wyspy - teraz już widzę co "autor miał na myśli" :) tak z ciekawości, czy krzesła zamawiane w jednym z internetowych sklepów mających inspirow. eamesy w ofercie? jeśli tak, zdradź w którym dokładnie? ciekawią mnie też wymiary stołu - długość, szerokość, wysokość i grubość jego blatu.

Efekt końcowy wyszedł niesamowity. Jeszcze raz gratuluję!