Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Noira, a ja dopiero teraz się zorientowałam, że swojego czasu kombinowałyśmy z Twoją kuchnią w wątku projektowym :). Marzyłaś wtedy o wyspie i próbowałyśmy to pogodzić. Masz piękną, dużą kuchnię :). Ładnie wszystko skomponowałaś. A byłby kłopot gdybyś wrzuciła zdjęcia w świetle dziennym? :)

joly99, bardzo odważna kuchnia. Czarny lakier w połączeniu z bursztynową mozaiką wygląda bardzo elegancko, ale trzy elementy w tej kuchni wyglądają tandetnie i nie dodają jej uroku : dekoracja okna, dywan i szklana półka na wyspie. Po za tym : brawo za odwagę :yes:. Nie wiele osób wybiera czarne kuchnie.

Ja szczerze podziwiam :) Właściciele czarnej kuchni z dywanem muszą być bardzo schludni, albo to ja flejtuch ;) Podłogę w kuchni przecieram co najmniej raz dziennie, bo zawsze mi coś kapnie. U mnie dywan po tygodniu wyglądałby jak szmata do podłogi ;)

Przepiękny blat!

Ja szczerze podziwiam :) Właściciele czarnej kuchni z dywanem muszą być bardzo schludni, albo to ja flejtuch ;) Podłogę w kuchni przecieram co najmniej raz dziennie, bo zawsze mi coś kapnie. U mnie dywan po tygodniu wyglądałby jak szmata do podłogi ;)

Przepiękny blat!

Ja niestety potrzebuję dywanu, ponieważ mam małe dzieci i gdy chcę coś przygotować w kuchni rozkładam na dywanie zabawki i mam szkraby na oku.

Ten dywan mimo że nie wygląda na praktyczny jest i to BARDZO!!!

Gdy się zbrudzi, rzucam do pralki i jest jak nowy:)

Wystosowałam PW do Violka0019, jedyną jej reakcją było usunięcie postu z wiadomym zdjęciem, więc sprzątnęłam odnośną dyskusję :) Niestety takie trolle się pojawiają tu i ówdzie, trzeba trzymać rękę na pulsie :yes:

Jak dla mnie w kuchni Joly99 za duzo się dzieje. Nawet po usunięciu nieszczęsnego "spoilera" na barku, zasłony i dywanu coś mi nie gra. Ale jak pisze venus - każdemu co innego się podoba. Ale moja kuchnia tez mi się nie podoba :) Kuchnie orzeszkowej i noiry tak mnie ostatnio powaliły, ze wszystko inne przy nich blednie. One są, jak dla mnie idealne pod względem kolorystyki, proporcji, ergonomii zapewne też (przynajmniej tak wyglądają) - nie są przeładowane, mają smak i niepowtarzalny urok. Jak na nie patrzę, to mam ochotę wszystko zmienić w swojej kuchni :)

Przeczytałam następny komentarz i chcę tylko dodać, ze absolutnie nie porównuję kuchni Joly i np orzeszkowej, bo wiadomo, ze to dwie różne bajki, także pod wzgędem rozmiarów pomieszczenia. Chodzi jedynie o styl. To tak dla ścisłości. :)

Poza tym kuchnia Joly jest w OK, ale mnie nie powala, właśnie ze względu na mnogość różnych detali. To tylko opinia i wcale nie negatywna. Zaraz i tak się gromy posypią ;)

Edytowane przez asizo

Joly 99 kuchnia bardzo ładna i nie rezygnuj z dywanika,bo on dodaje przytulności kuchni.Widze,ze masz płytki wiec będzie też przyjemniej stanąć.Nie zwaracaj uwagi na to czy praktyczny czy nie,dla kogoś kto nie lubi sprzątać nie bedzie praktyczny,bo będzie się brudził,ale od czego w koncu służą odkurzacze piorące.Bardzo mi się podoba,zresztą nie ma co porownywać Twojej kuchni czy kogos innego,na zdjeciu widać,że nie masz za wiele miejsca żeby szaleć z meblami,wyspami itp.Wazne,ze Ty jestes zadowolona i nie zwracaj uwagi na zle komentarze,bo one i tak już nic nie zmienią,a kuchnia ładna.

joly99 Twoja kuchnia tak bardzo mi przypomina kuchnię BODZIO http://www.bodzio.pl/Kuchnia-Ola-ukl.-14-%28polysk-heban%29-26933,1,pr,lang.html

teście mają coś takiego i te ramki mnie to szału doprowadzały podczas czyszczenia, no i kolor frontu ciemny też nie najciekawszy do czyszczenia:no:

(nie wspomnę już o makabrycznie beznadziejnej jakości tych "mebli"-mają dopiero dwa lata, a nadają się do wymiany)

generalnie pomysł z dywanem dla dziecka w kuchni mnie się bardzo podoba:lol2:

wrzucasz często do pralki, a dzieciak nie siedzi na nieprzyjemnych i twardych płytkach:D

aniula_bl dzięki za pochwały mojej kuchni , postaram się o fotki "dzienne" , ale na razie bajzel nieziemski, bo świętujemy urodziny syna ;)

Cronosik płytki na podłodze to jakiś włoski gres firmy immola ceramica...nie pamiętam nazwy, jak Ci zależy to w wolnej chwili pogrzebie w piwnicy i sprawdzę.

Julianna16, tak kochana, mocno się przysłużyłaś do obecnego kształtu kuchni, za co po raz kolejny dziękuję :) Układ bardzo mi odpowiada.

Mycha , stół jest rozkładany ze 160 cm na 320.

Venus :hug: , rozwiń temat i podrzuć pomysł na lampę :D