Tosiulek 03.11.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Miałam kilka sprzętów firmy Amica i nigdy nie skusilabym się na zakup kolejnego,psują się zanim jeszcze gwarancja się skończy,a jak się skończy to psują się jeszcze bardziej.Poza tym design fajny,bardzo nowoczesny jednak ta drewniana rączka pasuje do tego jak kula w płocie zupełnie bez gustu.Z jednej strony piękne szklo,brak przycisków,az pachnie nowoczesnością,a z drugiej strony drewniany uchwyt pffff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 03.11.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 a mnie się to drewno szalenie podoba, ale jak to się sprawdzi przy wysokich temperaturach na dłużą metę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 03.11.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 a jak się sprawdzają drewniane rączki przy stylizowanych czajnikach? już ją widzę, w czarnej matowej kuchni!!! obok stołu z eamsikami !!! mniam! ciekawe, czy wejdzie do masowej produkcji, czy to tylko taki koncept ? co ja poradzę, że kocham matową czerń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 03.11.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Nam ten piekarnik tez sie bardzo podobal (bo juz mi sie odwidzialo) i nawet kiedys pisalam do Amicki. 20. lipca dostalam od nich taka odpowiedz (nie wiem na ile ceny jeszcze aktualne):"W odpowiedzi na Pana e-mail uprzejmie informuję, iż piekarni ZEN będzie dostępny w sprzedaży od września 2012r.Koszt 2000 zł. Na chwile obecną mikrofalówki do zabudowy oferta na stronie internetowej www.amica,pl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.11.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 aricia, byłyśmy na tym samym festiwalu:) Piekarnik był prezentowany też na paru innych festiwalach europejskich, głównie ze względu na design (naprawdę piękny jest). Funkcje ma podstawowe, żadnych bajerów - taka była koncepcja - ma być prosto (ludzie często pytają, po co mi kilkanaście funkcji, gdy korzystam z kilku;)). Ciekawostkę jest, że rodzaj drewna można sobie wybrać, toteż jest fajne, bo użytkownik ma wpływ ma wygląd produktu. Wyszło jakbym pracowała w Amice;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 03.11.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 ha!!! wiiiidzisz!!! pewnie nie mało nas tam było na przyszłą edycję trzeba by zorganizować jakiś punkt muratora w końcu byśmy miały pretekst do spotkania !!!!! coroczny !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.11.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Może zaprojektujemy znaczki z logo Muratora:) Zaraz nas przegonią, że nie w temacie kuchennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 03.11.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 malka Najlepiej mieć dobrą wentylację i dobry okap, jedno nie zastąpi drugiego. Cenię sobie komfort i dom chcę wietrzyć kiedy mam na to ochotę a nie kiedy jestem do tego zmuszona z powodu przykrego zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 03.11.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 a jak się sprawdzają drewniane rączki przy stylizowanych czajnikach? już ją widzę, w czarnej matowej kuchni!!! obok stołu z eamsikami !!! mniam! ciekawe, czy wejdzie do masowej produkcji, czy to tylko taki koncept ? co ja poradzę, że kocham matową czerń ? U mnie drewno pękło A szkoda, bo uwielbiam taki surowy styl! W każdym pomieszczeniu... http://www.neutradesign.it/main/products.aspx No i niestety nie mogę mieć już kolejnej kuchni hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 03.11.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Miałam kilka sprzętów firmy Amica i nigdy nie skusilabym się na zakup kolejnego,psują się zanim jeszcze gwarancja się skończy,a jak się skończy to psują się jeszcze bardziej.Poza tym design fajny,bardzo nowoczesny jednak ta drewniana rączka pasuje do tego jak kula w płocie zupełnie bez gustu.Z jednej strony piękne szklo,brak przycisków,az pachnie nowoczesnością,a z drugiej strony drewniany uchwyt pffff. Dlatego też nazywa się Zen- ascetyczna forma i prostota użytkowania (myślę, że nie chodziło tutaj o nowoczesność a właśnie o prostotę) z połączeniem natury ( drewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgielsk 03.11.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Teraz moja kuchnia Czarne Szkło:rolleyes: [ATTACH=CONFIG]144303[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]144304[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]144305[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]144306[/ATTACH] wykonywaliśmy różne zamówienia , również i takie zawsze byłem pełen podziwu dla osób które decydują sie na tego typu wykończenie powiedzcie - jak to sprzątać ?! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 03.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Dlatego też nazywa się Zen- ascetyczna forma i prostota użytkowania (myślę, że nie chodziło tutaj o nowoczesność a właśnie o prostotę) z połączeniem natury ( drewno). Jak mogło chodzić nie o nowoczesność jak design jest 200% nowoczesny.Mnie osobiście nie pasuje ta drewniana rączka to tak jakby do nowoczesnych mebli lakierowanych na wysoki połysk zamontować uchwyty z mebli rustykalnych.Zresztą ja jestem uprzedzona w ogóle do sprzetu Amica no i z zawodu nie projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 03.11.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) Jestem zaciekawiona co jest w tym piekarniku takiego 200% nowoczesnego ? - front szklany no to chyba nic nowego i odkrywczego w piekarnikach - pokrętła- no to raczej klepane od "wieków" Jak dla mnie ten piekarnik to maksymalna prostota, surowość formy, gładka powierzchnia która kontrastuje z fakturą drewna i według mnie o ten kontrast tutaj chodzi. Taki kontrast ja "kupuję" i rozumiem ale zdaje sobie sprawę, że nie musi się wszystkim podobać Edytowane 3 Listopada 2012 przez mrówka75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 03.11.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) Jestem zaciekawiona co jest w tym piekarniku takiego 200% nowoczesnego ? - front szklany no to chyba nic nowego i odkrywczego w piekarnikach - pokrętła- no to raczej klepane od "wieków" Jak dla mnie ten piekarnik to maksymalna prostota, surowość formy, gładka powierzchnia która kontrastuje z fakturą drewna i według mnie o ten kontrast tutaj chodzi. Taki kontrast ja "kupuję" i rozumiem ale zdaje sobie sprawę, że nie musi się wszystkim podobać Mrówka prostota,gładka powierzchnia bez zdobien,surowość formy,to jaki to jest design według Ciebie???? ,a może inaczej czarne szklo,prostota,surowy styl do jakiego stylu mebli kuchennych zamontowałabyś ten piekarnik ??? P.S. Podoba mi sie tok myślenia niektórych osob tutaj ,a co było dalej to wymazałam chociaż moje myslenie sądze,ze było trafne Edytowane 3 Listopada 2012 przez Tosiulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.11.2012 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Fajny ten piekarnik Amici zwłaszcza w wersji czarnej. Wizja arici bliska mojemu sercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 04.11.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Mnie też się podoba, ale czy amica. Jestem na bardzo wstępnym etapie poszukiwań i mam zamiar i planuję wszystko ew kuchni jednej marki z jednego sklepu, jeden serwis, jeden rabat i jakoś amica nie jest na pierwszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 04.11.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Mrówka prostota,gładka powierzchnia bez zdobien,surowość formy,to jaki to jest design według Ciebie???? ,a może inaczej czarne szklo,prostota,surowy styl do jakiego stylu mebli kuchennych zamontowałabyś ten piekarnik ??? P.S. Podoba mi sie tok myślenia niektórych osob tutaj ,a co było dalej to wymazałam chociaż moje myslenie sądze,ze było trafne Zarówno do prostych lakierowanych bez uchwytów jak i do mebli łączonych z drewnem czy fornirem , zwykłych klasycznych mebli z drewna a ponieważ moja wyobraźnia jest dość szeroka i staram się jej nie zamykać sztywnym myśleniem pasuje mi ten piekarnik jeszcze do wielu innych typów kuchni;) Edytowane 4 Listopada 2012 przez mrówka75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 04.11.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 mnie też się podoba ten piekarnik a co do firmy? cóż obecnie mam piekarnik, okap, pralkę wszystko ma już sporo lat (najmniej pralka około 6) i odpukać awarii nie było żadnej, sprzęt niedrogi prosty bez wymyślnych funkcji, do nowego domu też kupiłam piekarnik, płytę, okap tej firmy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.11.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 niestety, nie było ceny był tam prezentowany ze względu na design. może go jeszcze nie ma w sprzedaży? występuje też w białej wersji, ale takiej na żywo nie widziałam http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=145866&d=1351887112 O rany! Aricia po raz kolejny pokazujesz coś, co chwyta za serce P i ę k n y ! Dziękuję za inspirację Może zanim moja kuchnia powstanie, to ten piekarnik pojawi się na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosiulek 04.11.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Prosty,błyszczący,z akcentami drewnianymi bez dodatkowych funkcji niczym wieko od trumny,idealnie pasujący do prosektoryjnych ,sterylnych kuchni .Pomimo tego,ze jestem wiedzmą nie odpowiada mi taki styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts