Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tosiulek nie wiem dlaczego z taką pogardą piszesz o tym stylu, a on wszędzie dominuje we wnętrzach.....:o I nigdy nie wraca się do poprzednich stylów, które kiedyś były modne.... zgodnie z przysłowiem "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki".

To widać, że nie odpowiada Ci ten styl, gdyż co drugie zdanie to podkreślasz. Ale takie jest teraz trendy..takie są teraz czasy, żyjemy w drugim dziesięcioleciu XXI wieku, a łączenie szkła, metalu z drewnem jest na czasie. Można nie przepadać za tym stylem, jednak porównywanie tego stylu do klimatów szpitalnych, czy prosektorium... to już przesada . Generalnie brak akceptacji zmian jakie zachodzą w stylach nie tylko wnętrzarskich, to brak akceptacji dzisiejszych czasów. A jak nie rozumiesz dzisiejszych czasów.......cóż Twoja sprawa :rolleyes: Trochę się dziwię bo właśnie młodzi ludzie są motorem zmian...Piekarnik jest pękny i zasłużył sobie na tę nagrodę.

Edytowane przez Aleksandryta

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co wy ludzie z tymi prosektoriami.

Wszystko można przyrównać do czegoś nieprzyjemnego.

Ostatnio czytam jakieś pytanie dlaczego tak ludzie chętnie kupują meble w Ikea i pada odpowiedz-bo wszystkie inne firmy produkują meble w różnych kolorach kupy ;)

No więc są ludzie którym kolor brązowy kojarzy się tylko z kupą i co zrobić :???:

Jak się bardzo chce to zawsze można dosadnie rzecz określić.

ten piekarnik kojarzy mi się z loftowymi klimatami, czarny mat + drewno, czy to nie pieśń nadchodzącego trendu...? a może raczej już istniejącego. jestem na tak.

http://www.inool.com/images/Living-room-design-with-wood-and-black-loft-from-Marcin-Pajak.jpg

i kuchnia, żeby nie było (choć i tak zaraz nas pogonią za OT :p )

http://www.inool.com/images/Dining-and-kitchen-room-design-with-wood-and-black-loft-from-Marcin-Pajak.jpg

(proj. Marcin Pająk)

Edytowane przez eveee
nie ten jęzor :)

Dziewczyny zaraz nas stąd przegonią, więc tylko szybciutko powiem, że oba (i czarny i biały) strasznie mi się podobają :yes:. Czarny w zestawieniu Arici - cud, miód, malina. Na razie mam bzika na punkcie białego sprzętu ;), a ten uchwyt wymarzony do mojego dębowego blatu, ale to się jeszcze może zmieeeeeenić :D. Co do negatywnych uwag, to oczywiście nie przeszkadza mi, że nie wszystkim się podoba :no:. Wprost przeciwnie - to dobrze! Nie wszyscy będą taki mieć :D Wchodzenie w polemikę w zakresie gustów/ preferencji/ zachwytów nie ma sensu, dlatego przepraszam Tosiulka, że nie nawiążę dialogu w tym zakresie, ale pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za realizację kuchni marzeń :bye:

Prosty,błyszczący,z akcentami drewnianymi bez dodatkowych funkcji niczym wieko od trumny,idealnie pasujący do prosektoryjnych ,sterylnych kuchni .Pomimo tego,ze jestem wiedzmą nie odpowiada mi taki styl :)

Jeżeli chcesz coś krytykować ( a oczywiście masz do tego prawo) to przynajmniej wypadałoby się zapoznać z tym co krytykujesz ponieważ ten piekarnik nie jest błyszczący cyt. z materiałów prasowych " Nic się nie świeci i nie atakuje naszych zmysłów. Do tego ascetyczna forma, wyważone proporcje i elegancja matowego szkła. " .

I to tyle w temacie.

Eveee - piękna ta kuchnia, co prawda nie moje klimaty ale mnie bardzo zachwyciła :)

Prosty,błyszczący,z akcentami drewnianymi bez dodatkowych funkcji niczym wieko od trumny,idealnie pasujący do prosektoryjnych ,sterylnych kuchni .Pomimo tego,ze jestem wiedzmą nie odpowiada mi taki styl :)

idealny wg mnie do nowoczesnych kuchni NATURE :)

http://img.archiexpo.it/images_ae/photo-g/cucina-moderna-impiallacciata-legno-60721-1713205.jpg

to już chyba nie przypomina prosektorium ? ;)

...

Eveee - piękna ta kuchnia, co prawda nie moje klimaty ale mnie bardzo zachwyciła :)

Miałam identyczną myśl, jak ją zobaczyłam: "zachwycające, choć nie mój klimat". Ale zachwycająca jest.

a'propos prosektorium, to w takowym nie byłam (i nie spieszy mi się...), ale tam chyba aluminiowe stoły.......... :p

Ciąg dalszy[ATTACH=CONFIG]146264[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146265[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146266[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146268[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]146273[/ATTACH]

Fajny okap:) pomysłowy i orginalny. Półka z winkiem też fajna, ale chyba u mnie by się to nie sprawdziło;)

Edytowane przez Troszka

Dziewczyny błagam Was o pomoc. Mam prawie skończoną kuchnie. Nad blatem nie mam położonej jednej płytki dekoru , bo nie mogę sie zdecydować jaki położyć. A moze zrezygnowac z dekoru i wkleić tak po prostu płutke z serii? Proszę doradźcie cos. może być na pw by nie zaśmiecać wątku o gotowych kuchniach

kuchnia http://img823.imageshack.us/img823/1866/p1280726h.jpg

i dekory dodam ze ten jako pierwszy jest oryginalnym dekorem z tej serii płytek które mam.

http://img402.imageshack.us/img402/6835/k132p004tile.jpg

Edytowane przez amazonka22

Ja bym w ogóle zrezygnowała z dekoru i wkleiła białą płytkę, taką jak pozostałe :) Moim zdaniem taki jeden dekor będzie dziwnie wyglądał. A juz na pewno NIE dla szklanek i storczyków. Jedynie jeszcze ten biały kwiat lub kawa kolorystycznie jakoś się zgrywa, ale jeśli to ja miałabym wybierać, to żadnego dekoru bym nie dawała.