aniula_bl 10.11.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Dzieki dziewczyny za opinię, trochę się zarumieniłam.........rura oczywicie zabudowana, dodatki są, może zrobie zdjecie dziś, choć prosze o wyrozumiałość, bo kuchnia jest w ciągłej eksploatacji http://foto2.m.onet.pl/_m/8a155eda0c49dda4b2d3eb21163b8b5e,10,19,0.jpg no i tak to teraz wygląda.......sorry za nieporządek, gotowałam obiad! oczywiście, że NIE w moim guście, ale naprawdę pięknie jest:wiggle: w nowoczesnej kuchni przeszkadza mi jak coś się wala na blacie, a w takim klimacie nawet fajnie wygląda nagracenie bibelotów i ta genialna różowa ścierka:lol2: śliczną masz kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 10.11.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Witajcie, To teraz moja kolej.. Mimo, że wątek podczytuję i podglądam od dawna to długo zastanawiałam się czy wrzucić tu zdjęcia swojej kuchni.. ale co tam- raz kozie śmierć Kuchnia dla wielu oklepana, bo biała.. Ale mi się od zawsze taka marzyła, więc wiedziałam, że w nowym domu to takie moje 'must have'. Drugi kolor, czyli szary dostosowany do reszty pomieszczeń. Brakuje jeszcze kilku rzeczy m.in okapu, 'czegoś' na ścianie przy indukcji (w planie lacobel, tylko nie wiem jaki kolor, wzór etc.) i 'czegoś' w oknie. Pozdrawiam, A. I TO jest kuchnia w moim klimacie :yes::yes: więc nie muszę dużo mówić co o niej myślę powiem tyle, że straaaaaaaaaasznie mi się podoba Jeśli wszytko pójdzie dobrze to będę miała bardzo podobną zabudowę na tej ścianie po lewej stronie- prawie, że identyczną. I w związku z tym mam do Ciebie pytanie: jaką szerokość ma ta ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 10.11.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 goshia7, dziękuję za miłe słowa Zabudowa ma 295 cm - na zdjęciu nie widać jeszcze lodówki, która w czasie robienia zdjęcia była w rozsypce Nie mam tylko koncepcji na tą pustą ścianę- wiadomo będzie okap.. ale czy nie będzie za pusto? Hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.11.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 oczywiście, że NIE w moim guście, ale naprawdę pięknie jest:wiggle: w nowoczesnej kuchni przeszkadza mi jak coś się wala na blacie, a w takim klimacie nawet fajnie wygląda nagracenie bibelotów i ta genialna różowa ścierka:lol2: śliczną masz kuchnię dziękuję....ja lubię duuuużo bibelotów, pierdułek...... itp, a rózowa sciereczka? to taki kolorystyczny akcent nie zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 10.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) a mnie się to podoba i z pewnością jest to bardzo praktyczne - nad zlewem nieźle potrafi się nachlapać Żle mnie zrozumialas/es.... nie chodzilo mi o kafle nad zlewem (sa konieczne) tylko w oscieznicy okna....tam juz chyba woda nie chlapie? Poza linia szafek czyli "wchodza" za szfki, tworza przerwe miedzy meblem a sciana.....Oczywiscie to nie zmienia faktu, ze kuchnia bardzo przemyslana, urokliwa i z klimatem:) Edytowane 10 Listopada 2012 przez Marta&Marek- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 10.11.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 goshia7, dziękuję za miłe słowa Zabudowa ma 295 cm - na zdjęciu nie widać jeszcze lodówki, która w czasie robienia zdjęcia była w rozsypce Nie mam tylko koncepcji na tą pustą ścianę- wiadomo będzie okap.. ale czy nie będzie za pusto? Hm... Dziękuję za odpowiedź Moja ściana będzie trochę krótsza bo 225 cm a na przeciwko będę mieć ścianę o szerokości 235 cm i też będzie okap. Również zastanawiam się czy nie będzie za pusto? Hmm, może ktoś coś doradzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.11.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Luminda bosko!! Meg super że pokazałaś kuchnię w eksploatacji, bo na pierwszym zdjęciu taka łysa to nie to super jest, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.11.2012 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 goshia7, dziękuję za miłe słowa Zabudowa ma 295 cm - na zdjęciu nie widać jeszcze lodówki, która w czasie robienia zdjęcia była w rozsypce Nie mam tylko koncepcji na tą pustą ścianę- wiadomo będzie okap.. ale czy nie będzie za pusto? Hm... Będzie za pusto! Dlatego napisałam, że możesz poszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.11.2012 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 dziękuję....ja lubię duuuużo bibelotów, pierdułek...... itp, a rózowa sciereczka? to taki kolorystyczny akcent nie zauważyłam Super! !!! Dodałabym tylko czarną kratę pod okapem i zawiesiła na niej warkocz czosnku i suszoną papryczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 11.11.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) Super! !!! Dodałabym tylko czarną kratę pod okapem i zawiesiła na niej warkocz czosnku i suszoną papryczkę.[/QUOTe] Dziekuję za miłe słowa. Trochę się obawiałam. A tu proszę! Jeszcze raz bardzo dziękuję! A tę kratkę to bezposrednio do okapu miałabym umocować czy jak ? Edytowane 11 Listopada 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.11.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) Fajne kuchnie, aczkolwiek kuchnia Lumindy najblizsza memu sercu. amazonko a może trzy takie dekoty nad płytą? Edytowane 11 Listopada 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 11.11.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Żle mnie zrozumialas/es.... nie chodzilo mi o kafle nad zlewem (sa konieczne) tylko w oscieznicy okna....tam juz chyba woda nie chlapie? Poza linia szafek czyli "wchodza" za szfki, tworza przerwe miedzy meblem a sciana.....Oczywiscie to nie zmienia faktu, ze kuchnia bardzo przemyslana, urokliwa i z klimatem Pełna zgoda chce się w niej gotować !!! Choć ja bym trochę klamotów pochowała Wiem jednak z praktyki jak to ciężko, wciąż coś chowam, a za chwilę wyjmuję w kuchni! Na okrągło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 11.11.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Będzie za pusto! Dlatego napisałam, że możesz poszaleć. Hm... jak wg Ciebie miałabym zaszaleć na tej ścianie? Luminda bosko!! Dziękuję.. chyba się zarumienię hihi Dziękuję za odpowiedź Moja ściana będzie trochę krótsza bo 225 cm a na przeciwko będę mieć ścianę o szerokości 235 cm i też będzie okap. Również zastanawiam się czy nie będzie za pusto? Hmm, może ktoś coś doradzi Pozdrawiam Hmmm, ja czekałam, aż stanie cała zabudowa, aby ocenić jak tą ścianę wypełnić. Stolarz usilnie namawiał mnie, aby dać po lewo od okapu szafki - 4 klapy, 2x2.. Myślę, że nie wyglądałoby to źle.. ale zastanawiam się po co mi tyle szafek Obawiam się, że póki co i tak większość będzie pusta hihi Cóż, zamontuję okap i dalej będę myśleć Powodzenia z Twoją kuchnią! Fajne kuchnie, aczkolwiek kuchnia Lumindy najblizsza memu sercu. Bardzo się cieszę, że się podoba Jeszcze sporo brakuje, ale jak się przeprowadzimy to będzie bardziej po domowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 12.11.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Pełna zgoda chce się w niej gotować !!! Choć ja bym trochę klamotów pochowała Wiem jednak z praktyki jak to ciężko, wciąż coś chowam, a za chwilę wyjmuję w kuchni! Na okrągło ! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 12.11.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Hm... jak wg Ciebie miałabym zaszaleć na tej ścianie? Dziękuję.. chyba się zarumienię hihi Hmmm, ja czekałam, aż stanie cała zabudowa, aby ocenić jak tą ścianę wypełnić. Stolarz usilnie namawiał mnie, aby dać po lewo od okapu szafki - 4 klapy, 2x2.. Myślę, że nie wyglądałoby to źle.. ale zastanawiam się po co mi tyle szafek Obawiam się, że póki co i tak większość będzie pusta hihi Cóż, zamontuję okap i dalej będę myśleć . Właśnie z ciekawości zmierzyłam swoją ścianę mam dokładnie 235 cm i tylko okap 90 - też wcześniej zastanawiałam się nad szafkami, ale nie mam i nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 12.11.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Właśnie z ciekawości zmierzyłam swoją ścianę mam dokładnie 235 cm i tylko okap 90 - też wcześniej zastanawiałam się nad szafkami, ale nie mam i nie żałuję U mnie ta ściana ma ok 270cm. I dzięki Twojej wypowiedzi zaczęłam myśleć czy dać okap 60 czy 90 hmmm.. Kolejny dylemat A masz może zdjęcie swojej kuchni? Chętnie zobaczyłabym jak to wygląda? Może ktoś podpowie co dać nad blatem.. jaka kolorystyka.. Totalnie nie mam pojęcia... Wszyscy podpowiadają, żeby wprowadzić tam jakiś kolor np. ciemny fiolet.. ale sama nie wiem, to chyba zburzy taki surowy dość klimat.. Taki kolor jednak ociepli wnętrze. Pzdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 12.11.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Właśnie z ciekawości zmierzyłam swoją ścianę mam dokładnie 235 cm i tylko okap 90 - też wcześniej zastanawiałam się nad szafkami, ale nie mam i nie żałuję To identycznie jak u mnie, ściana ma 235cm, będzie okap i zastanawiam się co jeszcze?? Ale jak mówisz, że sam okap jest jak najbardziej OK to może też nic nie będę kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.11.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Jeżeli surowy klimat ma pozostać, to albo płyty betonowe, albo szkło : czarne lub białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 12.11.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 U mnie ta ściana ma ok 270cm. I dzięki Twojej wypowiedzi zaczęłam myśleć czy dać okap 60 czy 90 hmmm.. Kolejny dylemat . 60 odpada, chyba, że dasz szafki. Mam podobny układ do Twojego, mam 90 i nie skośny, bo -moim zdaniem - nie wyglądają dobrze z boku goshia 7, nie kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 12.11.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Jeżeli surowy klimat ma pozostać, to albo płyty betonowe, albo szkło : czarne lub białe. płyty betonowe odpadają.. jakoś do mnie nie przemawiają czarne szkło byłoby mega niepraktyczne- co chwile do mycia.. czyli też odpada białe? hmmm.. od początku o tym myślałam i zbili mnie z tropu tym ciemnym fioletem.. Ale czy z kolei nie za dużo tej bieli? 60 odpada, chyba, że dasz szafki. Mam podobny układ do Twojego, mam 90 i nie skośny, bo -moim zdaniem - nie wyglądają dobrze z boku goshia 7, nie kombinuj szukam w takim razie okapu 90.. ale chyba jednak skośny, podobają mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts