Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mrówka a ja pamiętając nick Margulki nie zdziwię się jeżeli już się w tym temacie nie ustosunkuje :lol:

Venus_m - a do czego ja miałabym się jeszcze w tym temacie ustosunkowywać? Wyraziłam już swoją opinię na temat kuchni zamieszczonej przez Mytkę w poście #16823. Nic się nie zmieniło.

reni1980, malkul - czytanie ze zrozumieniem się kłania.

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piu pomysł dla mnie awangardowy, zdecydowanie wolę aby ktoś pomyślał że się przechwalam niż podnosić klapę, nawet gdyby była sterowana elektrycznie :no:

Magda 34 piękna, lekka kuchnia i rewelacyjnie wpasowała się tapeta :yes: brawo

Magda dekoracja okna pozostanie taka jaka jest?

Awangarda? w żadnym wypadku :no::no:

Jeszcze chwilę temu szafki bezuchwytowe wydawały się awangardą :)

W minimalistycznych kuchniach coraz częściej ukrywa się sprzęty dla zachowania wizualnej prostoty i takie rozwiązania stają się normą.

Inne sposoby:

http://www.modulnova.it/foto/cucine/20110404081251_b.jpg

http://www.modulnova.it/foto/cucine/20110404081300_b.jpg

http://www.modulnova.it/foto/cucine/20110404095448_b.jpg

Inna sprawa, że kuchnia mytki wcale nie jest minimalistyczna :) Jest nowoczesna, ale bynajmniej nie minimalistyczna.

Piu ja osobiście nie widzę sensu zakrywania sprzętów agd, lubię jak są na wierzchu jeżeli całość jest spójna i linie się łączą, pralkę do zabudowy owszem :yes: Dla mnie jak na razie kuchnia bez widocznych sprzętów agd to taka szafa, a ja kuchni nie uważam za pomieszczenie wstydliwe. Może moje zdanie z czasem się zmieni ;)

xisio świetna kuchnia !! !! :)

piu patrz! jest również nowoczesna!:p Gdzie w moderniźmie zaczyna się minimalizm? gdzie kończy się upraszczanie formy? czy tylko formę najprostrzą w swej funkcji i wyrazie można nazwać minimalistyczną, czy też ów prostota w minimaliźmie poddawana jest takim samym regułom trendów w designie jak inne style?

Niech pozostaną retorycznymi. Lubię dyskutować ale odnoszę wrażenie że dyskusji nie toczymy a przepychankę:D

Podnoszę więc ręce nie brnąc dalej ..

Przy tej okazji zapraszam na 'Listopadowe konferencje Design' poswięcone tegorocznie nowoczesnym trendom w architekturze wnętrz.. Do Katowic masz daleko choć to dopiero 20.11.12, ale właśnie odbywa się w Warszawie 13.11-14.11 ;)

Edytowane przez Mytka

Mytka zachwyciła mnieTwoja kuchnia:)

Dziewczyny ja znowu po prośbie:) juz prawie zdecydowałam się na szkło nad blatem (mieszkam, gotuję i niestety ściana nad kuchenką już to odczuła:)) zadzwoniłam do firmy żeby wstępnie wycenić i zbili mnie z tropu. Długość ściany to 2,6 m i kobietka powiedziała, że przy takiej długości to ona proponowałby raczej dwa kawałki, ale wtedy to miałabym łączenie równo nad kuchenką, więc trzy. Dla mnie mija sie to z celem, przecież funkcjonalność tej szyby to własnie jeden kwałek. Zaczełam przeglądać wątek ale trudno mi ocenić jaką długość ma u Was szkło. Proszę napiszcie jak to wyglada u Was.

Edytowane przez zuza74

piu:p Gdzie w moderniźmie zaczyna się minimalizm? gdzie kończy się upraszczanie formy? czy tylko formę najprostrzą w swej funkcji i wyrazie można nazwać minimalistyczną, czy też ów prostota w minimaliźmie poddawana jest takim samym regułom trendów w designie jak inne style?

DZIZASSSSSS to juz w kuchni nie chodzi o przygotowanie posiłków heheh :)

Gdzieś po drodze się zgubiłem :)

Ale kuchnia bombowa wykonana perfekcyjnie to cieszy ............nie tylko oczy.

MYTKA I XISIO piękne kuchnie

xisio bliższa mojemu sercu ale M nie pokażę bo wmawiałam mu że nie ma pralek pod zabudowę :p inaczej nie miałabym pralni :rolleyes: i tak bardzo mi się podoba ........

chyba muszę przestać zaglądać tutaj bo już mam ochotę na inną kuchnię (ale nadal nie na białą :p one są piękne ale nie dla mojej rodzinki)

a potem się zastanowię co zrobić z 2 metrową lodówką (z lansersko podświetlanym na niebiesko uchwytem za 3 tyśki) Nie chcę przecież żeby znajomi pomyśleli że specjalnie tak na widoku stoi bo chcę żeby widzieli że mam taką lodówkę.

Chyba schowam ją we wnęce w kiblu i zabuduję szafą....:lol: ewentualnie zostaje jeszcze szybka pożyczka w Prowidencie na nową lodówkę w zabudowie...

W "Perfekcyjnej pani domu" był koleś, który trzymał lodówkę w... garderobie! :lol2:

Może to jest jakieś wyjście? :rotfl:

Mytka, kuchnia niesamowita, brak słów.

Magda 34 właśnie wróciełem z Twojego wątku:) a kuchnia już tu!:)

No patrz Adaś jaka ja szybka jestem;) No i co myślisz o mojej kuchni:rolleyes: Jakieś uwagi?

Magda 34 co to za okap ?

moje zdanie o Twoje kuchni już pisalam u Ciebie kiedys...i nadal je potrzymuje ...jest super :rolleyes::rolleyes:

Jest dla mnie idealna ..i do takiego finału mam nadziję dojśc u siebie...kiedyś tam....

Ivy, okap to http://www.euro.com.pl/okapy/franke-box-fbi-722-xs.bhtml?from=okazje

oxa, aricia, malcia Bardzo dziękuję. :-)

xisio bardzo ładna kuchnia. Mnie trochę razi wypoczynek. Fajny byłby szary;)

Mytka zachwyciła mnieTwoja kuchnia:)

Dziewczyny ja znowu po prośbie:) juz prawie zdecydowałam się na szkło nad blatem (mieszkam, gotuję i niestety ściana nad kuchenką już to odczuła:)) zadzwoniłam do firmy żeby wstępnie wycenić i zbili mnie z tropu. Długość ściany to 2,6 m i kobietka powiedziała, że przy takiej długości to ona proponowałby raczej dwa kawałki, ale wtedy to miałabym łączenie równo nad kuchenką, więc trzy. Dla mnie mija sie to z celem, przecież funkcjonalność tej szyby to własnie jeden kwałek. Zaczełam przeglądać wątek ale trudno mi ocenić jaką długość ma u Was szkło. Proszę napiszcie jak to wyglada u Was.

Zuza, to prawda, tafla szkła ma długość 255 cm. Jeśli ściana jest dłuższa to trzeba szkło dzielić na kawałki. Nie wygląda to jakoś szczególnie brzydko. Nie ma chyba jednak sytuacji bez wyjścia. Z tego, co wiem oczywiście za odpowiednią dopłatą szklarz jest w stanie zrobić dłuższą szybę;)

xisio świetna kuchnia !! !! :)

piu patrz! jest również nowoczesna!:p Gdzie w moderniźmie zaczyna się minimalizm? gdzie kończy się upraszczanie formy? czy tylko formę najprostrzą w swej funkcji i wyrazie można nazwać minimalistyczną, czy też ów prostota w minimaliźmie poddawana jest takim samym regułom trendów w designie jak inne style?

Niech pozostaną retorycznymi. Lubię dyskutować ale odnoszę wrażenie że dyskusji nie toczymy a przepychankę:D

Podnoszę więc ręce nie brnąc dalej ..

Przy tej okazji zapraszam na 'Listopadowe konferencje Design' poswięcone tegorocznie nowoczesnym trendom w architekturze wnętrz.. Do Katowic masz daleko choć to dopiero 20.11.12, ale właśnie odbywa się w Warszawie 13.11-14.11 ;)

Mytka

sam to przecież napisałeś :)

"...Wspomniany minimalizm przekuliśmy oczywiście na swoją modłę ..stąd
fani prawdziwego z kolei minimalizmu mogą się go tu z trudem dopatrzeć
:)
:) "

Szkoda, że odebrałeś to jako przepychankę (-

Nie ma to jednak sensu szufladkować
Twoja kuchnia idealnie wpisuje się w całość Twojego domu - zerknęłam

I z pewnością ugotujesz w niej nie raz pyyyszne kliski śląskie hehe, tak jak ja dzisiaj
;)

p.s dziękuję za zaproszenie, staram się trendy poznawać u źródeł ...
Alberto Campo Baeza.jpg
Taka moja mała pasja, jak widać po pieczątce już od paru lat

http://www.modulnova.it/foto/cucine/20110404095448_b.jpg

Przyznać się, komu sie oberwało za dywan w kuchni ?:lol2:

Magda -REWELACJA :)

Xisio - również REWELACJA, choć trochę mi stół zgrzyta :oops:

oberwało się komuś za dywan i firankę :)

Choć fakt, firanka była zdecydowanie w innym stylu ....

http://www.modulnova.it/foto/cucine/20111213165541_b.jpg

magda 34 dziękuję za odzew:) tak mi sie wydawało, że u Ciebie szkło też jest dosyć długie. Zdaję sobie sprawę, że mogę się uprzeć i zrobią mi ile będę chciała ale boję się, że może mają rację i będa problemy z montażem czy coś w tym stylu. Ale z drugiej strony jakoś nie widzę tego dzielenia,może gdyby któraś z dziewczyn miała tak to rozwiązane i podrzuciła jakieś zdjęcie:(

Mytka

sam to przecież napisałeś :)

"...Wspomniany minimalizm przekuliśmy oczywiście na swoją modłę ..stąd
fani prawdziwego z kolei minimalizmu mogą się go tu z trudem dopatrzeć
:) "

Szkoda, że odebrałeś to jako przepychankę (-

Nie ma to jednak sensu szufladkować
Twoja kuchnia idealnie wpisuje się w całość Twojego domu - zerknęłam

I z pewnością ugotujesz w niej nie raz pyyyszne kliski śląskie hehe, tak jak ja dzisiaj
;)

p.s dziękuję za zaproszenie, staram się trendy poznawać u źródeł ... [ATTACH=CONFIG]148039[/ATTACH] Taka moja mała pasja, jak widać po pieczątce już od paru lat

Przepychamy przepychaaamy;)

Campo Baeza - gratuluje! guru!

A jak napiszę że byłem na meetingu z innym Hiszpanem -Santiago Calatrava- to urosnę w Twoich oczach? data ma znaczenie? wkleić zdjęcie? będę lepszy?

odpuścić czy ustosunkowywać się dalej? podpowiedz;)

kluski właśnie zjadłem więc mam siły za dwóch! :D ;)

greywolf okej! ale musisz mi dać czas na odpowiednią sesję:)

Edytowane przez Mytka