żona m 12.12.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 nowa seria Samsunga ma podświetlenia na zimny niebeiski kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 12.12.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 muszę się w takim razie rozejrzeć po sklepach i zobaczyć na "żywo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.12.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Piotrze a orientujesz się może czy posiadają jakiś model piekarnika z czarną nie prześwitującą szyba taką coś jak ma Gorenje seri ora ito. Samsung ma fajny niebieski wyświetlacz ale też prześwitującą szybę bo mam ten sprzęt na ekspozycji ..Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.12.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nataly - twoja kucnia będzie w Czterach Kątach w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 12.12.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 A wiem .. też czekam na fotki czy będą lepsze niż moje .. Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 13.12.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nataly- jak zwykle NA 6+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 13.12.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nataly - twoja kucnia będzie w Czterach Kątach w styczniu. O, gratulacje panie Piotrze! A która kuchnia? Była tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.12.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dziękuję bardzo , zaraz odszukam fotki i prześlę . Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.12.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Samsung ma fajny niebieski wyświetlacz ale też prześwitującą szybę bo mam ten sprzęt na ekspozycji ..Pozdrawiam , Piotr Akurat niebieski wyświetlacz nie jest taki fajny, bo niestety jest mało czytelny w porównaniu np. z czerwonym. Osobiście w ogóle nie zwracałam na to uwagi, ale zaprzyjaźniony arch. zwrócił mi na to uwagę. On ma niebieski wyświetlacz i faktycznie cyferki się rozmazują i trudno na nich skupić wzrok. Dokładnie tak samo jest z moim dekoderem, z trudem odczytuję godz. Ja mam w piekarniku czerwony wyświetlacz i efektu rozmazywania nie ma. Ci sami znajomi mają również zupełnie ciemną szybę i akurat oni narzekają, że nawet jeśli świeci się światełko w środku, to i tak nie można podejrzeć co się dzieje w środku bez otwierania piekarnika. Przez szybe naprawdę nic nie widać. Ot taki OT, ale kupując piekarnik z reguły nie zwraca się uwagi na takie szczególy, które potem wychodzą i przeszkadzają w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.12.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Witam , to właśnie ta kuchnia będzie w 4 kątach , fornir orzech amerykański z uchwytami ściętymi , blat w kuchni konglomerat kerrock pogrubiany razem z komorą , blat "stołowy" laminat pogrubiany . Na ścianie szkło przezroczyste . Do tego lakiery biały i szary połysk . Oświetlenie ledowe w pogrubianej półce . Pozdrawiam , Piotr Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Nataly Design nie weszły fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 13.12.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Akurat niebieski wyświetlacz nie jest taki fajny, bo niestety jest mało czytelny w porównaniu np. z czerwonym. Osobiście w ogóle nie zwracałam na to uwagi, ale zaprzyjaźniony arch. zwrócił mi na to uwagę. On ma niebieski wyświetlacz i faktycznie cyferki się rozmazują i trudno na nich skupić wzrok. Dokładnie tak samo jest z moim dekoderem, z trudem odczytuję godz. Ja mam w piekarniku czerwony wyświetlacz i efektu rozmazywania nie ma. Ci sami znajomi mają również zupełnie ciemną szybę i akurat oni narzekają, że nawet jeśli świeci się światełko w środku, to i tak nie można podejrzeć co się dzieje w środku bez otwierania piekarnika. Przez szybe naprawdę nic nie widać. Ot taki OT, ale kupując piekarnik z reguły nie zwraca się uwagi na takie szczególy, które potem wychodzą i przeszkadzają w użytkowaniu. wyświetlacz preferowany niebieski ze względu na to , że siedząc na kanapie widzę bokiem piekarnik i czerwona plamka by mnie po prostu denerwowała, jak dla mnie za bardzo skupia wzrok. Poza tym nie mam w domu nic czerwonego ( z wyjątkiem czerwonej plamki na indukcji która na szczęście jest w pozycji leżącej To samo z piekarnikiem , nie może być szybka przezroczysta ani w żadne kropki czy paseczki bo bokiem i tak byłoby widać prowadnicę. to że nie widać jak się gotuje to akurat dla mnie nie problem bo przerabiałam takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.12.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ależ ja nie wnikam Chodzi tylko o to, żeby wybór był świadomy Reszta jest kwestią przyzwyczajenia, gustu, aktywności kulinarnej i pewnie jeszcze kilku innych zmiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.12.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witam , to właśnie ta kuchnia będzie w 4 kątach , fornir orzech amerykański z uchwytami ściętymi , blat w kuchni konglomerat Panie Piotrze 1 pytanie. Czy zna Pan --- widział Pan chłodziarkę wyzszą niz 177 - piszę o urządzeniu do zabudowy bez zamrażarki. Rozumiem ze wysokosc całej zabudowy takiej lodówki to 177 lub 178 cm plus otwor wentylacyjny na dole czyli razem ile +- ??? Dlaczego pytam. Pasuje mi scenariusz aby zabudowa konczyła się z linią okna i drzwi czyli 230 cm. Jak mozna wykorzystać powstałe miejsce nad taką lodówką i ile taki schowek moze mieć wysokości ? Chodzi mi o rzecz taką aby chłodziarka i schowek miały 1 drzwi . Ma to sens ? Pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.12.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Panie Piotrze 1 pytanie. Czy zna Pan --- widział Pan chłodziarkę wyzszą niz 177 - piszę o urządzeniu do zabudowy bez zamrażarki. Rozumiem ze wysokosc całej zabudowy takiej lodówki to 177 lub 178 cm plus otwor wentylacyjny na dole czyli razem ile +- ??? Dlaczego pytam. Pasuje mi scenariusz aby zabudowa konczyła się z linią okna i drzwi czyli 230 cm. Jak mozna wykorzystać powstałe miejsce nad taką lodówką i ile taki schowek moze mieć wysokości ? Chodzi mi o rzecz taką aby chłodziarka i schowek miały 1 drzwi . Ma to sens ? Pozdrawiam radek Witam , szczerze mówiąc nie słyszałem o wyższej chłodziarce do zabudowy bez zamrażarki chyba że coś się pojawiło nowego na rynku .. Jeżeli urządzenie ma 178 cm , trzeba do tego doliczyć korpus czyli minimum 4 cm plus wysokość nóg 10-15 cm ..czyli dochodzimy do 2 m . Wg mnie nie ma to sensu ponieważ żebyśmy się dostali do schowka musimy otworzyć lodówkę . Oprócz tego uważam że pojedyncze drzwi na 2.15 będą mało "atrakcyjne" i nie wiem jak się będą komponowały z pozostałą zabudową . Ja bym proponował zrobić podwójne drzwi połączone ze sobą od tyłu i one będą otwierały całą chłodziarkę a oddzielnie zostawić drzwiczki do schowka . Pozdrawiam , Piotr proszę zobaczyć na tym zdjęciu . po prawej stronie piekarnika jest chłodziarka jedno drzwiowa , my założyliśmy tam dwoje drzwi i oddzielnie pawlacz/schowek/ nad lodówką .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 14.12.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Ja będę miała takie rozwiązanie, jakie proponuje Nataly. Bardzo zależy mi, żeby zachować czystość linii podziału szafek a nie podobają mi się wysokie drzwi. W związku z tym będą na drzwiach lodówki zamontowane dwa fronty (wyższy będzie trochę wystawał nad lodówkę). Kuchnia dopiero się robi, więc pochwalę się nią dopiero najwcześniej w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.12.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Witam , szczerze mówiąc nie słyszałem o wyższej chłodziarce do zabudowy bez zamrażarki chyba że coś się pojawiło nowego na rynku .. Jeżeli urządzenie ma 178 cm , trzeba do tego doliczyć korpus czyli minimum 4 cm plus wysokość nóg 10-15 cm ..czyli dochodzimy do 2 m . Wg mnie nie ma to sensu ponieważ żebyśmy się dostali do schowka musimy otworzyć lodówkę . Oprócz tego uważam że pojedyncze drzwi na 2.15 będą mało "atrakcyjne" i nie wiem jak się będą komponowały z pozostałą zabudową . Ja bym proponował zrobić podwójne drzwi połączone ze sobą od tyłu i one będą otwierały całą chłodziarkę a oddzielnie zostawić drzwiczki do schowka . Pozdrawiam , Piotr [ATTACH=CONFIG]154392[/ATTACH] proszę zobaczyć na tym zdjęciu . po prawej stronie piekarnika jest chłodziarka jedno drzwiowa , my założyliśmy tam dwoje drzwi i oddzielnie pawlacz/schowek/ nad lodówką .. Na zdjęciu nad lodówką jest jeszcze dosc wysoka szafka. wygląda na to ze kuchnia ma 220 ??? u mnie to mniej wiecej bedzie wyglądało tak http://images45.fotosik.pl/1656/af02fc38e381821amed.jpg po prawej cargo 30 cm i lodówka 60 cm dalej juz tylko niska zabudowa bo okno.... Ja będę miała takie rozwiązanie, jakie proponuje Nataly. Bardzo zależy mi, żeby zachować czystość linii podziału szafek a nie podobają mi się wysokie drzwi. W związku z tym będą na drzwiach lodówki zamontowane dwa fronty (wyższy będzie trochę wystawał nad lodówkę). Kuchnia dopiero się robi, więc pochwalę się nią dopiero najwcześniej w lutym. nie da sie w moim przypadku zamontowac 2 frontów bo chlodziarka ma 1 drzwi oczywiscie mozna zrobic maskownicę czy jakies wcięcie ale to jeszcze koncepcja. Posiadanie duzej chłodziarki motywuję mała iloscia miejsca w lodówce z zamrażarką do zabudowy Edytowane 14 Grudnia 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.12.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 coś, co może się przydać wielbicielom białych kuchni : http://www.forner.pl/pages/view/264 Dzięki za link Fajne te płyty, zawsze jakaś alternatywa dla kamienia, tylko cena niestety jak za kamień. Mam nadzieję, że koszt obróbki przynajmniej z pułapu blatów laminowanych? Jeśli tak, byłaby szansa na sporo mniejsze koszty mojego wymarzonego blatu z podwieszanym zlewozmywakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 14.12.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 nie da sie w moim przypadku zamontowac 2 frontów bo chlodziarka ma 1 drzwi oczywiscie mozna zrobic maskownicę czy jakies wcięcie ale to jeszcze koncepcja. Posiadanie duzej chłodziarki motywuję mała iloscia miejsca w lodówce z zamrażarką do zabudowy No właśnie o to chodzi, że do jednych drzwi będą zamontowane dwa fronty. Trzeba tylko znaleźć odpowiednią lodówkę, najlepiej jeśli ma fronty montowane do korpusu szafki (z suwakami na drzwiach). Prostsze modele Liebherra, bez bajerów więc w rozsądnych cenach da się tak zamontować (w instrukcji montażu przewidują możliwość zamontowania podzielonych drzwi, trzeba tylko dokupić dodatkowe suwaki). Ale jak to wyjdzie w praktyce pokażę za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 14.12.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 http://images37.fotosik.pl/1857/fa233f6bd93a0ff7med.jpg Po prawej od piekarnika jest lodówka bez zamrażarki. Na zewnątrz podwójne drzwiczki mocowane do lodówki. Od podłogi do góry lodówki 198 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 No właśnie o to chodzi, ........ Prostsze modele Liebherra, bez bajerów więc w rozsądnych cenach da się tak zamontować Skłaniam się ku tej tanszej Liebherr IK 3620 Comfort od duzo drozszej rozni ja tylko brak oswietlenia ledowego wiec ........... http://images37.fotosik.pl/1857/fa233f6bd93a0ff7med.jpg Po prawej od piekarnika jest lodówka bez zamrażarki. Na zewnątrz podwójne drzwiczki mocowane do lodówki. Od podłogi do góry lodówki 198 cm No ok a co po lewej stronie od piekarnika ? cargo tez pewnie się da tak podzielic jak lodówkę tylko czy az tak to wazne i ma wpływ na wygląd ?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts