Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Samsung ma fajny niebieski wyświetlacz ale też prześwitującą szybę bo mam ten sprzęt na ekspozycji ..Pozdrawiam , Piotr

Akurat niebieski wyświetlacz nie jest taki fajny, bo niestety jest mało czytelny w porównaniu np. z czerwonym. Osobiście w ogóle nie zwracałam na to uwagi, ale zaprzyjaźniony arch. zwrócił mi na to uwagę. On ma niebieski wyświetlacz i faktycznie cyferki się rozmazują i trudno na nich skupić wzrok. Dokładnie tak samo jest z moim dekoderem, z trudem odczytuję godz. Ja mam w piekarniku czerwony wyświetlacz i efektu rozmazywania nie ma.

Ci sami znajomi mają również zupełnie ciemną szybę i akurat oni narzekają, że nawet jeśli świeci się światełko w środku, to i tak nie można podejrzeć co się dzieje w środku bez otwierania piekarnika. Przez szybe naprawdę nic nie widać.

Ot taki OT, ale kupując piekarnik z reguły nie zwraca się uwagi na takie szczególy, które potem wychodzą i przeszkadzają w użytkowaniu.

Witam , to właśnie ta kuchnia będzie w 4 kątach , fornir orzech amerykański z uchwytami ściętymi , blat w kuchni konglomerat kerrock pogrubiany razem z komorą , blat "stołowy" laminat pogrubiany . Na ścianie szkło przezroczyste . Do tego lakiery biały i szary połysk . Oświetlenie ledowe w pogrubianej półce .

Pozdrawiam , Piotr _s0.zmniejszacz.pl_DSC07010_zmniejszacz-pl_511987.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC06902_zmniejszacz-pl_743507.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC06900_zmniejszacz-pl_804320.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC07013_zmniejszacz-pl_218081.jpg_s0.zmniejszacz.pl_DSC07016_zmniejszacz-pl_587145.jpg

Edytowane przez Nataly Design
nie weszły fotki

Akurat niebieski wyświetlacz nie jest taki fajny, bo niestety jest mało czytelny w porównaniu np. z czerwonym. Osobiście w ogóle nie zwracałam na to uwagi, ale zaprzyjaźniony arch. zwrócił mi na to uwagę. On ma niebieski wyświetlacz i faktycznie cyferki się rozmazują i trudno na nich skupić wzrok. Dokładnie tak samo jest z moim dekoderem, z trudem odczytuję godz. Ja mam w piekarniku czerwony wyświetlacz i efektu rozmazywania nie ma.

Ci sami znajomi mają również zupełnie ciemną szybę i akurat oni narzekają, że nawet jeśli świeci się światełko w środku, to i tak nie można podejrzeć co się dzieje w środku bez otwierania piekarnika. Przez szybe naprawdę nic nie widać.

Ot taki OT, ale kupując piekarnik z reguły nie zwraca się uwagi na takie szczególy, które potem wychodzą i przeszkadzają w użytkowaniu.

wyświetlacz preferowany niebieski ze względu na to , że siedząc na kanapie widzę bokiem piekarnik i czerwona plamka by mnie po prostu denerwowała, jak dla mnie za bardzo skupia wzrok. Poza tym nie mam w domu nic czerwonego ( z wyjątkiem czerwonej plamki na indukcji która na szczęście jest w pozycji leżącej ;) To samo z piekarnikiem , nie może być szybka przezroczysta ani w żadne kropki czy paseczki bo bokiem i tak byłoby widać prowadnicę. to że nie widać jak się gotuje to akurat dla mnie nie problem bo przerabiałam takie rozwiązanie :)

Witam , to właśnie ta kuchnia będzie w 4 kątach , fornir orzech amerykański z uchwytami ściętymi , blat w kuchni konglomerat

Panie Piotrze 1 pytanie.

Czy zna Pan --- widział Pan chłodziarkę wyzszą niz 177 - piszę o urządzeniu do zabudowy bez zamrażarki.

Rozumiem ze wysokosc całej zabudowy takiej lodówki to 177 lub 178 cm plus otwor wentylacyjny na dole czyli razem ile +- ???

Dlaczego pytam.

Pasuje mi scenariusz aby zabudowa konczyła się z linią okna i drzwi czyli 230 cm.

Jak mozna wykorzystać powstałe miejsce nad taką lodówką i ile taki schowek moze mieć wysokości ?

Chodzi mi o rzecz taką aby chłodziarka i schowek miały 1 drzwi . Ma to sens ?

Pozdrawiam radek

Panie Piotrze 1 pytanie.

Czy zna Pan --- widział Pan chłodziarkę wyzszą niz 177 - piszę o urządzeniu do zabudowy bez zamrażarki.

Rozumiem ze wysokosc całej zabudowy takiej lodówki to 177 lub 178 cm plus otwor wentylacyjny na dole czyli razem ile +- ???

Dlaczego pytam.

Pasuje mi scenariusz aby zabudowa konczyła się z linią okna i drzwi czyli 230 cm.

Jak mozna wykorzystać powstałe miejsce nad taką lodówką i ile taki schowek moze mieć wysokości ?

Chodzi mi o rzecz taką aby chłodziarka i schowek miały 1 drzwi . Ma to sens ?

Pozdrawiam radek

Witam , szczerze mówiąc nie słyszałem o wyższej chłodziarce do zabudowy bez zamrażarki chyba że coś się pojawiło nowego na rynku ..

Jeżeli urządzenie ma 178 cm , trzeba do tego doliczyć korpus czyli minimum 4 cm plus wysokość nóg 10-15 cm ..czyli dochodzimy do 2 m .

Wg mnie nie ma to sensu ponieważ żebyśmy się dostali do schowka musimy otworzyć lodówkę . Oprócz tego uważam że pojedyncze drzwi na

2.15 będą mało "atrakcyjne" i nie wiem jak się będą komponowały z pozostałą zabudową . Ja bym proponował zrobić podwójne drzwi połączone ze sobą

od tyłu i one będą otwierały całą chłodziarkę a oddzielnie zostawić drzwiczki do schowka . Pozdrawiam , Piotr

_s0.zmniejszacz.pl_DSC08468_zmniejszacz-pl_579255.jpg

proszę zobaczyć na tym zdjęciu . po prawej stronie piekarnika jest chłodziarka jedno drzwiowa , my założyliśmy tam dwoje drzwi i oddzielnie pawlacz/schowek/ nad lodówką ..

Ja będę miała takie rozwiązanie, jakie proponuje Nataly. Bardzo zależy mi, żeby zachować czystość linii podziału szafek a nie podobają mi się wysokie drzwi. W związku z tym będą na drzwiach lodówki zamontowane dwa fronty (wyższy będzie trochę wystawał nad lodówkę). Kuchnia dopiero się robi, więc pochwalę się nią dopiero najwcześniej w lutym.

Witam , szczerze mówiąc nie słyszałem o wyższej chłodziarce do zabudowy bez zamrażarki chyba że coś się pojawiło nowego na rynku ..

Jeżeli urządzenie ma 178 cm , trzeba do tego doliczyć korpus czyli minimum 4 cm plus wysokość nóg 10-15 cm ..czyli dochodzimy do 2 m .

Wg mnie nie ma to sensu ponieważ żebyśmy się dostali do schowka musimy otworzyć lodówkę . Oprócz tego uważam że pojedyncze drzwi na

2.15 będą mało "atrakcyjne" i nie wiem jak się będą komponowały z pozostałą zabudową . Ja bym proponował zrobić podwójne drzwi połączone ze sobą

od tyłu i one będą otwierały całą chłodziarkę a oddzielnie zostawić drzwiczki do schowka . Pozdrawiam , Piotr

[ATTACH=CONFIG]154392[/ATTACH]

proszę zobaczyć na tym zdjęciu . po prawej stronie piekarnika jest chłodziarka jedno drzwiowa , my założyliśmy tam dwoje drzwi i oddzielnie pawlacz/schowek/ nad lodówką ..

Na zdjęciu nad lodówką jest jeszcze dosc wysoka szafka.

wygląda na to ze kuchnia ma 220 ???

u mnie to mniej wiecej bedzie wyglądało tak

http://images45.fotosik.pl/1656/af02fc38e381821amed.jpg

po prawej cargo 30 cm i lodówka 60 cm dalej juz tylko niska zabudowa bo okno....

Ja będę miała takie rozwiązanie, jakie proponuje Nataly. Bardzo zależy mi, żeby zachować czystość linii podziału szafek a nie podobają mi się wysokie drzwi. W związku z tym będą na drzwiach lodówki zamontowane dwa fronty (wyższy będzie trochę wystawał nad lodówkę). Kuchnia dopiero się robi, więc pochwalę się nią dopiero najwcześniej w lutym.

nie da sie w moim przypadku zamontowac 2 frontów bo chlodziarka ma 1 drzwi :) oczywiscie mozna zrobic maskownicę czy jakies wcięcie ale to jeszcze koncepcja.

Posiadanie duzej chłodziarki motywuję mała iloscia miejsca w lodówce z zamrażarką do zabudowy

Edytowane przez f.5

coś, co może się przydać wielbicielom białych kuchni :

http://www.forner.pl/pages/view/264

Dzięki za link :) Fajne te płyty, zawsze jakaś alternatywa dla kamienia, tylko cena niestety jak za kamień. Mam nadzieję, że koszt obróbki przynajmniej z pułapu blatów laminowanych? Jeśli tak, byłaby szansa na sporo mniejsze koszty mojego wymarzonego blatu z podwieszanym zlewozmywakiem...:rolleyes:

nie da sie w moim przypadku zamontowac 2 frontów bo chlodziarka ma 1 drzwi :) oczywiscie mozna zrobic maskownicę czy jakies wcięcie ale to jeszcze koncepcja.

Posiadanie duzej chłodziarki motywuję mała iloscia miejsca w lodówce z zamrażarką do zabudowy

No właśnie o to chodzi, że do jednych drzwi będą zamontowane dwa fronty. Trzeba tylko znaleźć odpowiednią lodówkę, najlepiej jeśli ma fronty montowane do korpusu szafki (z suwakami na drzwiach). Prostsze modele Liebherra, bez bajerów więc w rozsądnych cenach da się tak zamontować (w instrukcji montażu przewidują możliwość zamontowania podzielonych drzwi, trzeba tylko dokupić dodatkowe suwaki). Ale jak to wyjdzie w praktyce pokażę za jakiś czas.

No właśnie o to chodzi, ........ Prostsze modele Liebherra, bez bajerów więc w rozsądnych cenach da się tak zamontować

Skłaniam się ku tej tanszej Liebherr IK 3620 Comfort od duzo drozszej rozni ja tylko brak oswietlenia ledowego wiec ...........

http://images37.fotosik.pl/1857/fa233f6bd93a0ff7med.jpg

Po prawej od piekarnika jest lodówka bez zamrażarki. Na zewnątrz podwójne drzwiczki mocowane do lodówki. Od podłogi do góry lodówki 198 cm :)

No ok a co po lewej stronie od piekarnika ?

cargo tez pewnie się da tak podzielic jak lodówkę tylko czy az tak to wazne i ma wpływ na wygląd ??????????????