Kamila_len 30.12.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Mamy świadomość, że blatu powinno byc więcej i z czasem pewnie przedłużymy wyspe , ale póki co starcza. Co do płyty indukcyjnej czy ona byłaby na wyspie, czy w na blacie koło okna, cały czas stanowi ona niebezpieczeństwo dla dziecka, więc będziemy po prostu uważać - nie ma opcji..... Jasne, najważniejsze, że Wy jesteście zadowoleni Wiem zresztą z doświadczenia, że dobre rady są wskazane, ale i tak wszystko trzeba przepracować, przerobić osobiście i dopiero wtedy mamy przekonanie, że wiemy czego chcemy. Może blatu nie ma za dużo, ale za to można cieszyć oko naprawdę pięknym wnętrzem Działajcie dalej i pochwalcie się efektami - będę podglądać i zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.12.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Wątpię aby to szkło przy płycie było tylko do zdjęcia W kwestii wyspy najważniejsze, że dla E&K jest wygodnie i ładnie. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 30.12.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Piu, zlewu nie wymienię ( zbyt duży koszt, trzeba by było zmienić również baterię).Myślałem też o zmianie boku ale tylko tego lewego , zamiast forniru blat.Nie wiem czy tak się robi. Jaki lakobel na ścianę proponujecie? W suficie mam ledy białe zimne , może zmienić na ciepłe ? Zmiana ledów? zdecydowanie TAK Temperatura barwy 2700 k jest optymalna. Do niedawna miałam w części kuchni bardzo zimne świetlówki ze względu na wymagania podwodnych roślin i wiem z autopsji, jak ogromną różnicę robi światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 30.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 . Co do płyty indukcyjnej czy ona byłaby na wyspie, czy w na blacie koło okna, cały czas stanowi ona niebezpieczeństwo dla dziecka, więc będziemy po prostu uważać - nie ma opcji..... No ale to jest płyta indukcyjna, czy nie ma ona za zadanie , że zimna w dotyku ? więc dziecko się nie poparzy, jedynie trzeba uważać, jak coś się gotuje, aby dziecko nie ściągnęło na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 30.12.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 http://img547.imageshack.us/img547/9075/obraz012w.jpg Uploaded with ImageShack.us Hej, ten fornir jest naprawdę ładny, chociaż wiem, że mogłaś spodziewać się czegoś innego i stąd "załamanie". Jest naprawdę ok, nie martw się! A jeśli chcesz coś zmienić to najlepiej wymień szklane fronty z szafek wiszących na identyczne z pozostałymi wiszącymi, tak, żeby powstała w miarę jednolita całość w postaci szafek wiszących. Teraz te szklane fronty przyciągają uwagę i według mnie nie dodają lekkości tej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 30.12.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Xena, ładna kuchnia Ten czekoladowy fornir jest bardzo elegancki. Przestań się czepiać tylko zmień te szklane fronty (jak tu już kilka osób radziło). I wydaje mi się, ze z ciepłym światłem będzie dużo ładniej. Sama miałam pod szafkami takie trupio blade ledy, ale zmieniłam, bo nie dałam rady pracować przy takim swietle. Teraz mam halogeny, które dają ładne, ciepłe światło i od razu lepiej się czuję i kuchnia ładniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena5 31.12.2012 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Kamilo, dzisiaj montaż cokołu , wrzucę po południu zdjęcie . Korozja , Fornir jak najbardziej jest charakterny, taki miał być. Jest zachowana kontynuacja usłojenia –Gdyby był troszkę jaśniejszy było by to bardziej widoczne. Lakiernik niestety zbyt bardzo zabejcował fornir.Lakobel myślę dać 30 cm od dołu biały i 20 cm fornir Pamaria, dzisiaj zapytam stolarza ile będzie kosztować tak wymiana frontów na lakierowane. Są na szczęcie tylko trzy do wymiany. Asizo, Na górze nad szafkami w podwieszanym suficie mam w tej chwili 6 żarówek ledów białych zimnych dwu watowych – zamienię je zatem jak wszyscy sugerujecie na białe ciepłe. Pod szafkami będą paski ledówe białe zimne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.12.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Ja mam pod szafkami w kuchni led biały ciepły, jednak dosyć długo wybierany w sklepie aby był bardziej biały a nie żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 31.12.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Xena, właśnie zimne ledy pod szafkami są nie fajne Przynajmniej takie jest moje odczucie. Będzie świecił na niebiesko (bo zimn biały właśnie wpada lekko w niebieski) i moim zdaniem zrobi się trochę dyskoteka. Poza tym to nie jest dobre światło do oświetlenia blatu roboczego. Ja u siebie wymieniałam na ciepłe i to nie na ledy, ale halogeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 31.12.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 I wydaje mi się, ze z ciepłym światłem będzie dużo ładniej. Sama miałam pod szafkami takie trupio blade ledy, ale zmieniłam, bo nie dałam rady pracować przy takim swietle. Teraz mam halogeny, które dają ładne, ciepłe światło i od razu lepiej się czuję i kuchnia ładniej wygląda. święte słowa..... zimne ledy dają trupioblade, niebieskawe światło, mało przyjemne i mało przytulne..... jedyne miejsce, gdzie mam ledy to swiatełka schodowe. długo szukałam 'ciepłej' barwy białych ledów i cóż.... do ciepłego światła to im brakuje tyle ile mi do bycia baletnicą.....Twoja kuchnia jest czekoladowa i ciepłe światło halogenów byłoby wg mnie superudanych wyborów życze i zadowolenia z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 31.12.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Xena, co do wymiany frontow to zamien jeden co masz gorny z lewej (tam beda dwa szklane) i zostanie ci tylko jeden na przod do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 31.12.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Xena, co do wymiany frontow to zamien jeden co masz gorny z lewej (tam beda dwa szklane) i zostanie ci tylko jeden na przod do kupienia Bardzo dobry pomysł, choć zastanawiam się, jak całość zgra się z kolejną barwą szkła lacobel. Nigdy go nie miałam, więc trudno mi doradzić. Popieram także w 100% to, co napisano na temat niebieskich ledów, że dają trupi, dyskotekowy efekt. Już to kiedyś wklejałam, ale przypomnę : http://stareaparaty.pl/static/u/uploaded-file-37-800x600-simple.png http://www.swiatlo.tak.pl/pts/img/temperatura-barwowa.gif Samą barwą światła zrobisz cuda w tej kuchni Fornir jest przepiękny, trzeba tylko podkreślić ciepło naturalnego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 31.12.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Witam. Moja kuchnia w bloku która ma już z 15 lat. No i zdjęcia nie umiem nijak wrzucić. Jest.udało się. pierwsze zdjęcie z otwartym okapem, drugie z zamkniętym. Dodatkowo mam pytanie: Czy ktoś wie może gdzie dostanę taką płytę w zielonym kolorze na fronty jeszcze? Potrzebuję szerokości 30cm kawałek około 2m długi lub 60cm kawałek około 1m długi na dolną szafkę jedną dodatkowo. Proszę o wsparcie w znalezieniu Edytowane 31 Grudnia 2012 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Kolekcje chyba zmieniają się raz w roku, trzeba by mieć szczęście żeby trafić płytę sprzed 15-stu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 01.01.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 łatwiej wymienić całą kuchnie niz kupić płytę używaną 15 lat temu. Swoją drogą kuchnia sie już zamortyzowała, moze pora pomyśleć o odnowieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina6 01.01.2013 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, jestem debiutantką, jeśli chodzi o wklejanie i pokazywanie swoich wnętrz, ale przeglądam to forum od dłuższego czasu Dzisiaj postanowiłam pokazać swoją kuchnię. Jeszcze parę rzeczy muszę pozmieniać, ale ogólny zarys już jest: http://images46.fotosik.pl/1905/9c0f5941078d4d29.jpg http://images48.fotosik.pl/545/eccd7515e7310b45.jpg http://images38.fotosik.pl/1896/db2e0922193a4c12.jpg Edytowane 1 Stycznia 2013 przez nina6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina6 01.01.2013 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 I jeszcze jednohttp://images41.fotosik.pl/1892/c32f595b000d94fd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 01.01.2013 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 No własnie myślę o odnowieniu, czyli o tych frontach nadal myślę, ale musze zmienić blat i całą resztę szafek tzn środek bo jest z białych płyt, a chcę ciemne orzech czy wenge. Poprostu do nowego domu bym chciała dostosować te fronty i według planu brakuje mi własnie płyt. A płyty po tylu latach wygladaja jak nowe, żadnej ryski poprostu, nie wiem z czego oni to wtedy produkowali, ale od mycia nie rysuje się, tak jak dzisiejsze lakierowane i nadal mi sie podoba. Zmianą będą tylko oderwane błyszczące dodatki na szafkach od góry i dołu i dana będzie okleina w to miejsce oraz wymiana uchwytów na takie chromy, ale nie błyszczace tylko szczotkowane czy satynowe to się nazywa i bedzie to pasowac do reszty wystroju kuchni. Nic na to nie poradzę że te fronty po tylu latach nadal mi się podobają. Ok jak nie ma takiej płyty, będę miała o jedną szafkę dolną 60cm mniej i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 02.01.2013 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 nina6 czy ten zlewozmywak to Franke biały? Mnie się on podoba tez bardzo, ale powiedz jak z jego użytkowaniem? Łatwy w utrzymaniu czystości? Bo ja ostatnio kupiłam bardzo tanią umywalkę z szafką komplet w Obi z konglomeratu i porażka, strasznie się brud przyczepia i ciężko się szoruje w porównaniu z ceramiczną. Żałuje strasznie tego zakupu, ale za jakies dwa lata będziemy sie przeprowadzać to może ścierpię to jeszcze i nie bedę wymieniać już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina6 02.01.2013 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Tak dokładnie ten zlewozmywak to Franke, ciężko jest mi polecać czy też nie, ponieważ użytkuję go dopiero od miesiąca.Jak narazie jest czysty i biały jak od nowości, a nigdy go nie szorowałam jakoś intensywnie, ale zobaczymy co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts