Remika2 06.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 nicol21 to lampy Sotto Luce Itteki Co do krzesel też o takich myślałam choć chodza mi po głowie takie: http://www.damnet.pl/produkty/krzesla/product/show/cid-1054/name-nastro-v/category_pathway-0 albo http://www.myin.pl/krzeslo-diamante-czarne,40.html?a=000002 choć nie wiem czy nie pogryzą się ze stołem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 07.01.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Remika2 śliczna kuchnia. Zdradź proszę jakie płytki masz na podłodze. Już znalazłam odpowiedź na "szarościach", tak myślałam że to Dessau, a twoja opinia mnie zaskoczyła Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Wiosenna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 07.01.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Julianna spać przez Ciebie dziś nie będę te zlewy są piękne nawet nie wiedziałam, ze takie z półeczka istnieją człowiek cale życie się uczy i poznaje świat dlatego marzy mi sie plyta z 6 polami -widział ktoś taką?? teraz płyty można dowolnie zestawiać wiele firm oferuje takie w moim wątku rozważałam zestawienie 2+4 (co prawda mnie interesuje gaz plus indukcja) ostatecznie dążę do zestawienie 3 płyt z serii Domino (otrzymam 5 palników, ale można wybrać rożne kombinacje) http://rtd.uk.com/media/panels/domino_hobs.jpg http://www.appliancist.com/induction-hob-neff-t4583.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.01.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 F.5 zawsze można poczytać opinie, ja nasze sprzęty AGD wybrałam właśnie na podstawie opinii. Też pracuję, czasem więcej jak 9 godzin dziennie i dałam radę, zresztą jak nie jeden budujący. Chciałam kinkiety Chors cubic, ale po zaciągnięciu opinii wiedziałam, że świecą raczej dekoracyjnie i nie oświetlą holu na tyle na ile bym chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.01.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Remika2 ja bym dała takie krzesełka, są fajne z tyłu biała sklejka w lakierze. Sama myślę nad takimi, tylko u mnie nie do końca czarny pasuje, a białe byłyby przez tydzień http://allegro.pl/eleganckie-krzeslo-metalowe-k104-czarne-gdm-i2920519238.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 07.01.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Remika2 może białe, lekkie krzesełka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 07.01.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witam , to właśnie ta kuchnia będzie w 4 kątach , fornir orzech amerykański z uchwytami ściętymi , blat w kuchni konglomerat kerrock pogrubiany razem z komorą , blat "stołowy" laminat pogrubiany . Na ścianie szkło przezroczyste . Do tego lakiery biały i szary połysk . Oświetlenie ledowe w pogrubianej półce . Pozdrawiam , Piotr[ATTACH=CONFIG]154149[/ATTACH] Panie Piotrze Proszę o informację, (może być na priv), jaki to fornir i jakiej firmy. Chciałabym taki dokładnie użyć do mojej kuchni a po tych próbkach które przeglądam nie wiem jak to wyjdzie w całości. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Słonko dzięki:) ale chodzi mi o indukcję w jednym kawałku. Smeg, czy de dietrich , robią duże płyty, ale przez to pól nie jest więcej - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 07.01.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Słonko dzięki:) ale chodzi mi o indukcję w jednym kawałku. Smeg, czy de dietrich , robią duże płyty, ale przez to pól nie jest więcej - niestety. malka, a takhttp://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1030&mcp_id=1593 Ma duże pole grzewcze 40x23 cm, możesz tam naustawiać co chcesz, nawet kilka malutkich garnków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia176 07.01.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Planuję kuchnię (będzie z Ikei i ten post umieściłam też w wątku z ikeowymi kuchniami) i wszędzie tam gdzie można zaplanowałam na dole szuflady, także pod zlewem (szafka 80cm). Ustawienie będzie w literę U tj. szafka narożna 90x120, zmywarka, zlew, szafka narożna 90x120. Do tej pory miałam pod zlewem normalną szafkę z drzwiczkami. I tak się zastanawiam nad tym czy będzie mi wygodnie pracować przy zlewie z szufladą... Dość często korzystając ze zlewu jednocześnie coś tam wrzucam do kosza. Do tej pory otwierałam jedne drzwiczki pod zlewem i wygodnie korzystałam ze zlewu opierając się o szafkę w miejscu drugich drzwiczek. Jak otworzę szufladę, żeby mieć dostęp do kosza to oddalę się jednocześnie od zlewu... Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić czy będzie to wygodne i mam dylemat. Możecie podzielić się swoim doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Agatah i Tobie dziękuję ale do firmy na M już raczej żadna siła mnie nie przekona -mam fatalne doświadczenia Niemniej płyta wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.01.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Większość z nas pracuje, buduje, wybiera sprzęty do domu i jakoś sobie z tym radzi bo musi. Tu zaś wpada ktoś i chce wszystko na ''pstryk'' i to do tego w jednym wątku....dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Żona m, Ty tak masz zawsze, czy tylko teraz gorszy okres ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 07.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 F.5 zawsze można poczytać opinie, ja nasze sprzęty AGD wybrałam właśnie na podstawie opinii. Też pracuję, czasem więcej jak 9 godzin dziennie i dałam radę, zresztą jak nie jeden budujący. Chciałam kinkiety Chors cubic, ale po zaciągnięciu opinii wiedziałam, że świecą raczej dekoracyjnie i nie oświetlą holu na tyle na ile bym chciała. Tak tez robię staram sie czytać , informacji duzo a czasu coraz mniej..... Większość z nas pracuje, buduje, wybiera sprzęty do domu i jakoś sobie z tym radzi bo musi. Tu zaś wpada ktoś i chce wszystko na ''pstryk'' i to do tego w jednym wątku....dobre. Luz - dam sobie radę mając nadzieję ze w sprawach technicznych ogrzewania na przykład jesteś tak biegła jak kuchennych ..... zazdroszczę. urządzanie nie jest moją mocną stroną - proszę o lekką wyrozumiałośc w tych ciezkich dla mnie chwilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.01.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 malka mam pms;s:P f.5 musisz sobie dać radę, jak setki innych inwestorów. W sprawach technicznych ogrzewania biegły jest miejski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 08.01.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Planuję kuchnię (będzie z Ikei i ten post umieściłam też w wątku z ikeowymi kuchniami) i wszędzie tam gdzie można zaplanowałam na dole szuflady, także pod zlewem (szafka 80cm). Ustawienie będzie w literę U tj. szafka narożna 90x120, zmywarka, zlew, szafka narożna 90x120. Do tej pory miałam pod zlewem normalną szafkę z drzwiczkami. I tak się zastanawiam nad tym czy będzie mi wygodnie pracować przy zlewie z szufladą... Dość często korzystając ze zlewu jednocześnie coś tam wrzucam do kosza. Do tej pory otwierałam jedne drzwiczki pod zlewem i wygodnie korzystałam ze zlewu opierając się o szafkę w miejscu drugich drzwiczek. Jak otworzę szufladę, żeby mieć dostęp do kosza to oddalę się jednocześnie od zlewu... Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić czy będzie to wygodne i mam dylemat. Możecie podzielić się swoim doświadczeniem? Mając szafkę z otwieranymi drzwiami do kosza na odpadki trzeba "zanurkować" - czyli schylić się, albo po prostu wystawić kosz z szafki. Miałam tak w starej kuchni. Teraz mam wysuwaną szufladę z koszem - ustawiasz kosz w szufladzie przy samym froncie i wystarczy tylko niewiele otworzyć ( a tym samym odsunąć się od zlewu) i spokojnie obierasz warzywa prosto do wiaderka. Jednym ruchem ciała zamykasz szufladę. Jeśli jesteś niska i będzie Ci niewygodnie przy otwartej szufladzie sięgać do zlewozmywaka - ustawiasz się z boku i tyle. Ja jestem bardzo zadowolona z takiego układu i nie wróciłabym do starego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 08.01.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja też będę miała kosz w szufladzie, ale mnie bardziej martwi korzystanie przy tym ze zmywarki. Pomiędzy koszem a zmywarką będzie 60 cm odległości. Mam nadzieję, że to wystarczy, żeby można było stać pomiędzy koszem a zmywarką wkładając do niej naczynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 08.01.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Sorry za OT, ale mam pytanie: czy ktoś ma okap Franke FCS 902? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 08.01.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja też będę miała kosz w szufladzie, ale mnie bardziej martwi korzystanie przy tym ze zmywarki. Pomiędzy koszem a zmywarką będzie 60 cm odległości. Mam nadzieję, że to wystarczy, żeby można było stać pomiędzy koszem a zmywarką wkładając do niej naczynia. Wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia176 08.01.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja też będę miała kosz w szufladzie, ale mnie bardziej martwi korzystanie przy tym ze zmywarki. Pomiędzy koszem a zmywarką będzie 60 cm odległości. Mam nadzieję, że to wystarczy, żeby można było stać pomiędzy koszem a zmywarką wkładając do niej naczynia. Ano właśnie, a ja będę miała szafkę ze zlewem i koszem obok zmywarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts