Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nicol21 to lampy Sotto Luce Itteki :)

Co do krzesel też o takich myślałam choć chodza mi po głowie takie:

http://www.damnet.pl/produkty/krzesla/product/show/cid-1054/name-nastro-v/category_pathway-0

albo http://www.myin.pl/krzeslo-diamante-czarne,40.html?a=000002

choć nie wiem czy nie pogryzą się ze stołem:)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Julianna spać przez Ciebie dziś nie będę ;) te zlewy są piękne :) nawet nie wiedziałam, ze takie z półeczka istnieją

człowiek cale życie się uczy i poznaje świat ;)

dlatego marzy mi sie plyta z 6 polami -widział ktoś taką??

teraz płyty można dowolnie zestawiać :) wiele firm oferuje takie

w moim wątku rozważałam zestawienie 2+4 (co prawda mnie interesuje gaz plus indukcja)

ostatecznie dążę do zestawienie 3 płyt z serii Domino (otrzymam 5 palników, ale można wybrać rożne kombinacje)

http://rtd.uk.com/media/panels/domino_hobs.jpg

http://www.appliancist.com/induction-hob-neff-t4583.jpg

F.5 zawsze można poczytać opinie, ja nasze sprzęty AGD wybrałam właśnie na podstawie opinii. Też pracuję, czasem więcej jak 9 godzin dziennie i dałam radę, zresztą jak nie jeden budujący. Chciałam kinkiety Chors cubic, ale po zaciągnięciu opinii wiedziałam, że świecą raczej dekoracyjnie i nie oświetlą holu na tyle na ile bym chciała.

Witam , to właśnie ta kuchnia będzie w 4 kątach , fornir orzech amerykański z uchwytami ściętymi , blat w kuchni konglomerat kerrock pogrubiany razem z komorą , blat "stołowy" laminat pogrubiany . Na ścianie szkło przezroczyste . Do tego lakiery biały i szary połysk . Oświetlenie ledowe w pogrubianej półce .

Pozdrawiam , Piotr[ATTACH=CONFIG]154149[/ATTACH]

Panie Piotrze

Proszę o informację, (może być na priv), jaki to fornir i jakiej firmy.

Chciałabym taki dokładnie użyć do mojej kuchni a po tych próbkach które przeglądam nie wiem jak to wyjdzie w całości.

Dziękuję i pozdrawiam

Słonko dzięki:) ale chodzi mi o indukcję w jednym kawałku. Smeg, czy de dietrich , robią duże płyty, ale przez to pól nie jest więcej - niestety.

malka, a takhttp://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1030&mcp_id=1593

Ma duże pole grzewcze 40x23 cm, możesz tam naustawiać co chcesz, nawet kilka malutkich garnków :)

Planuję kuchnię (będzie z Ikei i ten post umieściłam też w wątku z ikeowymi kuchniami) i wszędzie tam gdzie można zaplanowałam na dole szuflady, także pod zlewem (szafka 80cm). Ustawienie będzie w literę U tj. szafka narożna 90x120, zmywarka, zlew, szafka narożna 90x120. Do tej pory miałam pod zlewem normalną szafkę z drzwiczkami. I tak się zastanawiam nad tym czy będzie mi wygodnie pracować przy zlewie z szufladą... Dość często korzystając ze zlewu jednocześnie coś tam wrzucam do kosza. Do tej pory otwierałam jedne drzwiczki pod zlewem i wygodnie korzystałam ze zlewu opierając się o szafkę w miejscu drugich drzwiczek. Jak otworzę szufladę, żeby mieć dostęp do kosza to oddalę się jednocześnie od zlewu... Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić czy będzie to wygodne i mam dylemat. Możecie podzielić się swoim doświadczeniem?

F.5 zawsze można poczytać opinie, ja nasze sprzęty AGD wybrałam właśnie na podstawie opinii. Też pracuję, czasem więcej jak 9 godzin dziennie i dałam radę, zresztą jak nie jeden budujący. Chciałam kinkiety Chors cubic, ale po zaciągnięciu opinii wiedziałam, że świecą raczej dekoracyjnie i nie oświetlą holu na tyle na ile bym chciała.

Tak tez robię staram sie czytać , informacji duzo a czasu coraz mniej.....

Większość z nas pracuje, buduje, wybiera sprzęty do domu i jakoś sobie z tym radzi bo musi. Tu zaś wpada ktoś i chce wszystko na ''pstryk'' i to do tego w jednym wątku....dobre.

Luz - dam sobie radę mając nadzieję ze w sprawach technicznych ogrzewania na przykład jesteś tak biegła jak kuchennych ..... zazdroszczę.

urządzanie nie jest moją mocną stroną - proszę o lekką wyrozumiałośc w tych ciezkich dla mnie chwilach. :)

Planuję kuchnię (będzie z Ikei i ten post umieściłam też w wątku z ikeowymi kuchniami) i wszędzie tam gdzie można zaplanowałam na dole szuflady, także pod zlewem (szafka 80cm). Ustawienie będzie w literę U tj. szafka narożna 90x120, zmywarka, zlew, szafka narożna 90x120. Do tej pory miałam pod zlewem normalną szafkę z drzwiczkami. I tak się zastanawiam nad tym czy będzie mi wygodnie pracować przy zlewie z szufladą... Dość często korzystając ze zlewu jednocześnie coś tam wrzucam do kosza. Do tej pory otwierałam jedne drzwiczki pod zlewem i wygodnie korzystałam ze zlewu opierając się o szafkę w miejscu drugich drzwiczek. Jak otworzę szufladę, żeby mieć dostęp do kosza to oddalę się jednocześnie od zlewu... Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić czy będzie to wygodne i mam dylemat. Możecie podzielić się swoim doświadczeniem?

Mając szafkę z otwieranymi drzwiami do kosza na odpadki trzeba "zanurkować" - czyli schylić się, albo po prostu wystawić kosz z szafki. Miałam tak w starej kuchni.

Teraz mam wysuwaną szufladę z koszem - ustawiasz kosz w szufladzie przy samym froncie i wystarczy tylko niewiele otworzyć ( a tym samym odsunąć się od zlewu) i spokojnie obierasz warzywa prosto do wiaderka. Jednym ruchem ciała zamykasz szufladę. Jeśli jesteś niska i będzie Ci niewygodnie przy otwartej szufladzie sięgać do zlewozmywaka - ustawiasz się z boku i tyle.

Ja jestem bardzo zadowolona z takiego układu i nie wróciłabym do starego układu.

Ja też będę miała kosz w szufladzie, ale mnie bardziej martwi korzystanie przy tym ze zmywarki. Pomiędzy koszem a zmywarką będzie 60 cm odległości. Mam nadzieję, że to wystarczy, żeby można było stać pomiędzy koszem a zmywarką wkładając do niej naczynia.

Ano właśnie, a ja będę miała szafkę ze zlewem i koszem obok zmywarki...