Kamila_len 13.01.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Kamilko ja się kieruję tylko wyczuciem, więc oczywiście mogę się mylić, zwłaszcza, że nie widzę tej kuchni i barw na żywo może pomogą trochę zdjęcia... tu mi się nie podoba: http://www.zaboklicki.com.pl/realizacje/kuchnia_kremowa_1.jpg a tutaj już dla mnie jest OK: http://www.archtrend.pl/img/kuchnie/kicheconcept.lu/kicheconcept_lu_projekt_kuchni_3.jpg http://forum.muratordom.pl/showthread.php?68958-WANILIOWE-KUCHNIE-zdj%C4%99cia-realizacje-inspiracje-opinie&highlight=waniliowa+kuchnia No racja, nie powala Ale.... ale gdyby wystrój był bardziej industrialny to już byłoby ok - tak myślę. A biały to też ryzykowna sprawa, bo można nie trafić z tonacją A może jakiś beż / brąz? Tylko wtedy ta podłoga.... No trudna decyzja Jednak im dłużej patrzę na pierwszą fotkę, tym bardziej mi się ta kuchnia podoba Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Kamila_len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.01.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Piu a czy to nie Ty pokazywałaś włoskie rozwiązania na zasłonięcie zlewu i płyty? Myślałam, że to straszny błąd traktować kuchnię jako pomieszczenie w pewnym sensie robocze:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.01.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Piu a czy to nie Ty pokazywałaś włoskie rozwiązania na zasłonięcie zlewu i płyty? Myślałam, że to straszny błąd traktować kuchnię jako pomieszczenie w pewnym sensie robocze:rolleyes: tam kuchnia była salonem, osłonięta odrobinę barkiem. W takim układzie kuchnia jest pomieszczeniem roboczym tylko wtedy, gdy się jej uzywa. W międzyczasie jest pomieszczeniem reprezentacyjnym a przeciez nikt sobie normalnie piekarnika nie wystawia na ścianie salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 13.01.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]160726[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]160727[/ATTACH]Słuchajcie po raz pierwszy jestem na tym forum i potrzebuję pomocy doświadczonych forumowiczów. Poradźcie jaki kolor szkła między szafkami pasowałby do tej kuchni. Zastanawiam się nad szarym tylko nie wiem czy będzie pasował. Nie umiem sobie pomalować zdjęcia tak żeby zobaczyć jak to wygląda. Poradźcie coś. Bardzo ładnie, mogę zapytać co to za blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.01.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Czy ja wiem? Widziałam ciekawe realizacje z lodówką w salonie, więc piekarnik czemu nie. Ofc sama bym tak nie zrobiła, ale dla zasady też nie przekreślam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilo82 13.01.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Dobrze kombinujesz z szarym, jedynie zasugerowałabym kolor szaro - błękitny [ATTACH=CONFIG]160788[/ATTACH] Będzie się ładnie komponował z podłogą . Ogólnie do wanilii pasują też odcienie fioletu, ale to chyba nie tym razem ładnie, ale jak dla mnie trochę zimno. czy nie lepiej przełamać jakimś żywym kolorem niekoniecznie szkłem ale może mozaiką lub pójść w kierunku drewna - czyli kierunek podłoga? to by trochę ociepliło... ale up to właścicel oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.01.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Piu a czy to nie Ty pokazywałaś włoskie rozwiązania na zasłonięcie zlewu i płyty? Myślałam, że to straszny błąd traktować kuchnię jako pomieszczenie w pewnym sensie robocze:rolleyes: Tylko że tamte kuchnie były równocześnie funkcjonalne i piękne, a temat dotyczył kuchni widocznej frontalnie z salonu - wtedy na pewno nie eksponowałabym sprzętów agd ani zlewu. Biorę też pod uwagę, że nie każdy lubi gotować i nie każdy ma na to czas, wówczas można sobie pozwolić na naginanie funkcjonalności i wstawienie sobie np. takiego zlewu (małe dzieło sztuki by FRANKE) http://i.agdmaniak.pl/2011/08/zlewozmywak_do_podbudowy_polyedro-medium.jpg W komentowanej przeze mnie kuchni jest jednak taka ilość sprzętów, jak u kucharza! A zlew wciśnięty w kąt. To mi się kłóci Kamila no właśnie, ta szarość by mi się podobała, gdyby tam była szara podłoga, blaty kamienne w szarościach itd. Przy drewnie ja bym wybrała ciepłą, złamaną biel. Nie jestem w stanie podpowiedzieć dokładnie koloru przez internet, nie widząc tonacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ok, ja nie mam problemu z widocznym ciągiem piekarników z salonu. Dopóki kuchnia jest czysta, niestety nadmiar bibelotów na wierzchu może zepsuć każdą, nawet najpiękniejszą kuchnię, abstrahuję od kuchni w których widoczne bibeloty narzuca styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 13.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Chciałabym pokazać swoją kuchnię, ale narazie jest na etapie projektu. W ogromnej większości kuchni obok lodówki jest słupek z piekarnikiem. Powiedzcie, czy w takim układzie lodówka dobrze pracuje , nie zużywa więcej prądu i po prostu nie psuje się. Czy nie ma to wpływu na gwarancje lodówki? Przepraszam że nie na temat, ale proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Wszystko zależy od producenta. Ja mam taki układ od dwóch lat i odpukać jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 13.01.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam , długość tego panela ponad 3 m i wysokość 60 cm , szkło specjalnie zamawiane w hucie ponieważ w standardzie takie nie występuje , koszt z transportem około 300 km i montażem to ok. 4.000 zł . Pozdrawiam , Piotr :eek:Bardzo dziękuję za odpowiedź jak jutro wygram w lotka to się zgłoszę bo jednak mi sie podobają takie oklepane kiczowate wieżowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nataly, pytanie z innej beczki troche. Jak zazwyczaj rozwiazujesz uszczelnienie blatu na styku z panelem szklanym? Listwa, sylikon? W prezentowanej kuchni wybrany zostal bardzo ladny fornir. Mam wrazenie, ze jasne forniry robia sie coraz bardziej "w modzie" Witam , szkło kleimy do ściany natomiast uszczelniamy właśnie odpowiednim silikonem ale delikatnie w samym rogu nie brudząc blatu ani szkła . Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 13.01.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 :eek:Bardzo dziękuję za odpowiedź jak jutro wygram w lotka to się zgłoszę bo jednak mi sie podobają takie oklepane kiczowate wieżowce Bardzo proszę . ja też gram .. Grafika jest do wybrania z tysięcy zdjęć dostępnych w necie .. Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 13.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Jeszcze tak z innej beczki Czy ktoś może oglądał dziś program "Ugotowani" i wie co to za płytki na ścianie w kuchni miał ten ostatni pan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 14.01.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jeszcze tak z innej beczki Czy ktoś może oglądał dziś program "Ugotowani" i wie co to za płytki na ścianie w kuchni miał ten ostatni pan? Ja oglądałam końcówkę więc nie wiem czy o to konkretnie chodzi takie czerwone ? kolekcja tubądzin colour http://dekordia.pl/produkt/producent-tubadzin/colour-d-red-dekor-59-3x32-7x-8-g-i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 14.01.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Prosze o poradę- moja kuchnia juz prawie gotowa. Brakuje "tylko" szkła pod wiszącymi szafkami. Widzę, że mamy tu wielu fachowców w tym temacie, dlatego proszę Was o radę - jaki kolor szkła, ew. jaki motyw bedzie mi grał? Oczywiście kolor powtórzę w dalszej czesci otwartego pomieszczenia (nie ma jeszcze innych mebli, poza prowizorkami), np. podkładki pod talerze, potem poduchy na sofie. Myślałam o kolorze groszkowym albo może jakaś trawka - tylko czy to Waszym zdaniem będzie pasowało? Fronty jasne to RAL 1013 - biel perłowa, pozostałe (fronty, cokoły, blat, listwy pod i nas górnymi szafkami) orzech. Z góry dziękuję za pomoc Może tez jakaś dobra duszyczka poleci stronkę z ciekawymi wzorami? Chciałabym, żebyśmy zrobili to sami z mężem ($) - tak, jak czytałam, że można kupić obraz i samodzielnie go nakleić na szkło. http://img194.imageshack.us/img194/1653/93224436.jpg http://img825.imageshack.us/img825/4347/67788317.jpg Edytowane 14 Stycznia 2013 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 14.01.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Urocza kuchnia Bardzo uniwersalna, jeśli chodzi o kolory i motywy nad blat. Jak najbardziej pasowałoby szkło białe mleczne, ale też i większość grafik. Może to być czarno - biały fragment ulubionego zdjęcia z rodzinnego albumu , panorama miasta, łąka, las, koty, psiaki - co tylko dusza zapragnie, albo np. tapeta w groszki, listki itp. . Mogą być przepisy kuchenne zapisane ozdobnymi czcionkami, cytaty z filmów, sentencje życiowe czy fragment wiersza. Pole do popisu jest ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 14.01.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Prosze o poradę- moja kuchnia juz prawie gotowa. Brakuje "tylko" szkła pod wiszącymi szafkami. Widzę, że mamy tu wielu fachowców w tym temacie, dlatego proszę Was o radę - jaki kolor szkła, ew. jaki motyw bedzie mi grał? Oczywiście kolor powtórzę w dalszej czesci otwartego pomieszczenia (nie ma jeszcze innych mebli, poza prowizorkami), np. podkładki pod talerze, potem poduchy na sofie. Myślałam o kolorze groszkowym albo może jakaś trawka - tylko czy to Waszym zdaniem będzie pasowało? Fronty jasne to RAL 1013 - biel perłowa, pozostałe (fronty, cokoły, blat, listwy pod i nas górnymi szafkami) orzech. Z góry dziękuję za pomoc Może tez jakaś dobra duszyczka poleci stronkę z ciekawymi wzorami? Chciałabym, żebyśmy zrobili to sami z mężem ($) - tak, jak czytałam, że można kupić obraz i samodzielnie go nakleić na szkło. http://img194.imageshack.us/img194/1653/93224436.jpg http://img825.imageshack.us/img825/4347/67788317.jpg Kuchnia cudna .Żałuję ze wymiary mojej kuchni nie są takie .Jest przecudna. Jakie masz kolory frontów ? I jak masz zamiar ukryć rurę z okapu Ja myślę o kuchni do sufitu właśnie ze względu ukrycia okapu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 14.01.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 dusiaka, znalazłam dla Ciebie coś takiego http://www.luelue.pl/fotoboardy.html Osobiście nie korzystałam, ale mozna zapytać jak oni to widzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 14.01.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja oglądałam końcówkę więc nie wiem czy o to konkretnie chodzi takie czerwone ? kolekcja tubądzin colour http://dekordia.pl/produkt/producent-tubadzin/colour-d-red-dekor-59-3x32-7x-8-g-i.html Dzięki. Ale nie o te chodzi tamte były w dwóch kolorach. Pierwsze to takie w jasny brąz wpadające a drugie takie białe raczej. Dosyć duże. Miał je ten facet ostatni co gotował i co wygrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts