Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja też kupiłam w necie i musze powiedzieć, że tak bałaganiarskiej firmy, jak Frankie, to jeszcze nie spotkałam. Zlew OK ale wylewki przysłali do 1 komorowego, a zlew 2 komorowy. reklamowałam. najpierw cisza, w ub tyg telefon, że przywiozą, że już jedzie pracownik... i cisza. Nie dojechał. Szlak mnie trafia, bo zlew leży na kanapie a ja z pracy gnam dwa dni, bo mają przywieźć i d... .

Choć się pożaliłam :(

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

ja mam pytanie z trochę innej beczki. Czy oświetlenie w kuchni i wyjście do okapu/wyciągu projektowaliście jak już posiadaliście projekty Waszych kuchni, czy raczej "na czuja" ? Pytam bo jestem na etapie podwieszanych sufitów i nie wiem za bardzo jak to ugryźć :o

Dziękuję z góry za odpowiedzi :wiggle:

Jeśli chodzi o wyjście do okapu to pasuje już wiedzieć gdzie będzie indukcja czy plyta gazowa plus imnus 10-20 cmitp (chyab że bardzo wysoki sufit to się schowa ale nie zalecane). A jeśli chodzi o podświetlanie sufitu to najlepiej wypuścić pare kabelków więcej w razie zmiany planów, zawsze ąłtwiej wyciąć coś niż założyć na zabudowanym suficie.

A jeśli chodzi o zlewozmywaki FRANKE to ja polecam, głebokie nei chlapią i bardzo ładne.

A poniżej klika eksperymentów foto:)

DSCF2386_zmien rozmiary.jpgDSCF2389_zmien rozmiary.jpgDSCF2395_zmien rozmiary.JPG

A jaki masz zlew, że ma kropki?

Piszą, że do 300 stopni można stawiać...

Mój przyjechał 2 dni temu.

I jak to bywa z zakupami przez net, byłam zaskoczona, że coś, co się nazywa 'polar white' wcale nie jest white, tylko white w czarne kropki.

Jakoś to przełknę. Są w ogóle białe zlewy teraz?

Agami o matko, słabo mi... zlew 2000 zł...

I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu były tylko ceramiczne i wcale nie były drogie...

No dobra, deante oferuje za 900 zł... ale niepiękny :p

o

No tak - ceramika Villeroy@ Boch czy SystemCeram jest droga, tego się nie da ukryć. Ale to już najwyższa półka i jakość...

Kiedyś to były chyba emaliowane? :)) (nadal są dostępne)

No cóż - po to jest tak duży wybór, aby każdy coś dla siebie znalazł ;) Najważniejsze, aby się podobał...

Produkty kupowane w internecie można oddać w ciągu 10 dni od dostawy :))

zapytam tutaj bo w wątku o zlewozmywakach cisza a tu akurat o tym :)

Czy ktoś użytkuje zlew Franke MRG 651-78 biały?

Proszę o jakieś opinie.

http://img.megastore.pl/gallery/534302/7612980664788_PP_karta.4A02EB0E-E8F2-4BA9-B8F2-9235CC0F8C0A.jpg

bialy zlewozmywak ?? dla fanatykow bieli nieuzywajacych kuchni !!!

po doswiadczeniach pedentycznej siostry totalnie odradzam !!!

moj czarny to ideal :)

no właśnie....tak słyszałam, że biały zlew to masakra....przebarwienia i rysy..:sick:

podobno właściciele białych płyt indukcyjnych też narzekają? czy to prawda o tych żółtych śladach po garnkach?

sama mam jasnoszarą płytę i czasami widzę żółtawy ślad, szczególnie po smażeniu w wysokiej temperaturze z małą ilością tłuszczu... czy ktoś ma doświadczenie z białą płytą?

Mam białą płytę indukcyjną Gorenje - nie ma żadnej różnicy jaki ma kolor (wcześniej użytkowałam czarną) -obojętnie co się smaży, piecze, gotuje, jak się przypali nawet, szoruję CIFem i nie ma śladu - jest biała i gładka nie zauważyłam, żeby się specjalnie rysowała.

Mam też duży biały zlew z Corianu - po zmywaniu przepłukuję go do czysta, a jak trzeba to też traktuję CIFem i jest bez zarzutu. Za to kiedyś miałam stalowy i wiecznie były ślady po wodzie, kamień było widać po latach użytkowania, masakra.

Nie wiem czy warto pisać bo po taniości czyli Ikea. Wiem, wiem że są tu przeciwnicy :). I wiem, że są lepsze zlewy (tylko nie w tej cenie ;)). Naczynia w 99% zmywa zmywarka więc u nas jednokomorowy, bez ociekaczy i szaleństw. Ja sobie chwalę bo woda, cif i lśni. Jedyny minus jak przy każdym ceramicznym - lepiej nie upuścić niczego cięższego. Rys nie zauważyłam, przebarwień żadnych. Ciężko się myje w kącikach (jedna z forumowych kuliżanek swój traktuje domestosem, czego sobie nie wyobrażam ;)).

No i przepraszam, że ja tu o zlewie kiedy to temat o kuchniach.