yokasta 21.01.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Kurcze, skąd takie opinie . Mojego (zaznaczam raz jeszcze, taniego z Ikei) nie biorą: kawa, herbata, barszcz, sosy pomidorowe, wino i inne barwiące. Nie wiem natomiast jak wygląda sprawa ze zlewami z kompozytu/innymi niż ceramiczne białymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izuuś 21.01.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ja posiadam jasny szary Blanco i po 1.5 roku używania wygląda niemal jak po zakupie, a wcale go nie oszczędzam. Jedynie można zauważyć różnicę w kolorze dna, bo jest lekko przebarwione (ciemniejsze), ale nie bijące po oczach. Może gdybym go porządnie wyszorowała cifem czy domestosem to byłby idealny ale nie chce mi się, ja z tych leniwych . Jedyna pielęgnacja to raz na kilka tygodni wrzucam na dno rozdrobnioną kostkę ze zmywarki i zalewam wrzątkiem, nawet nie szoruję zbytnio, a i tak wszystkie mocniejsze brudy znikają. Do tej pory zauwazyłam, że najbardziej barwią przyprawy np. curry... suma sumarum polecam jasne zlewy Blanco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.01.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 a właśnie!!! jak to jest z białymi kompozytami? przyznać się!!!! kto ma taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.01.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 a jak sie ma bialy zlew do barszczu czerwonego czy herbaty, bo chyba to najbardziej we wszystko sie "wzera" Niestety ma się kiepsko (: Robię ostatnio na okrągło soki warzywne i zakwas z buraków i zlew muszę niestety czyścić ostrą chemią. Obieram i płuczę kilogramy warzyw. O zaplamieniu herbatą wspominałam kilka dni wcześniej. Puściło, ale także musiałam wlać chlor. zlew fragranit, Franke, bardzo jasny, lecz nie biały To zlewy dla pedantów ( ja akurat do nich należę, więc sobie chwalę) albo dla tych, którzy mało gotują. Biały to akurat taki kolor, który wygląda pięknie tylko wtedy, gdy jest idealnie czysty. Przy tych nakrapianych odrobinę się zgubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.01.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 http://www.mizar.pl/Schock/41757 ja mam taki, rozlanego wina ani herbaty w nim nie zostawiam. Wylewam resztkę, opłukuję i jest dobrze. Jest kilka drobnych rysek - pewnie od noży, ale nie rzucają się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.01.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Jest gdzies watek odnosnie pokazywania projektow kuchni mam kilka pytan do Pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 21.01.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]161665[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]161658[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161659[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161660[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161661[/ATTACH] LEDy mogą swiecić na dowolny kolor, łącznie z białym, czerwony świeci się wieczorem bo komponuje się ze światłem zachodzącego słońca przez duże okno w jadalni. Fotki dla ilustracji podpinam. Dzięki za uwagi [ATTACH=CONFIG]161664[/ATTACH] Ślicznie i luksusowo Może byście tak założyli swój dziennik ? Wierze ze mielibyście wielu czytelników chętnie zobaczę resztę pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 21.01.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Venus a Tobie przebarwia się od herbaty i buraków? Czy to nie zależy od materiału z jakiego wykonany jest (biały) zlewozmywak? Jeżeli jest 80% granitu i 20% akrylu to jest wytrzymały na przebarwienia a jak na odwrót 20% granitu to się przebarwi? Ja mam biały shocka, głównie myje zmywarka bo ja mam rączki za delikatne;) po 2 latach nadal bym go kupiła. Jak zostaje mi kawałek cytryny to myje nią zlew, a na ogół płynem do mycia naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 21.01.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 domanki dzieki za odpowiedź, ciekawe czy ten "mój" (MRG 651-78) też ma kropki. Chciałam zamówić z neta ale mnie powstrzymałaś... ktoś widział na żywo? człowiek się napalił na biały sprzęt a tu takie historie trudno buraczki będzie robiła Mamma! Viikii - Franke Sirius polar white Nie jest ceramiczny i trochę teraz żałuję, ale zobaczę jak będzie zamontowany wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 21.01.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 o nie to biała indukcja tez odpada??? trochę szybciej i tak zabiła mnie cena :/ no ale wszystko białe a indukcja czarna? albo dopłacić 1400 za biel? kiedy te dylematy się skończą? (pewnie jak się skończy kasa ) Bałe sprzęty są teraz najdroższe a przecież kiedyś były tylko białe! no właśnie....tak słyszałam, że biały zlew to masakra....przebarwienia i rysy.. podobno właściciele białych płyt indukcyjnych też narzekają? czy to prawda o tych żółtych śladach po garnkach? sama mam jasnoszarą płytę i czasami widzę żółtawy ślad, szczególnie po smażeniu w wysokiej temperaturze z małą ilością tłuszczu... czy ktoś ma doświadczenie z białą płytą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.01.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Jest gdzies watek odnosnie pokazywania projektow kuchni mam kilka pytan do Pan Na przykład można poszukać w dziale Projektowanie wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 21.01.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 o nie to biała indukcja tez odpada??? trochę szybciej i tak zabiła mnie cena :/ no ale wszystko białe a indukcja czarna? albo dopłacić 1400 za biel? Jak to dopłacić 1400? Ja u siebie muszę mieć wszystko białe, także i białe indukcja i mam do wyboru te: http://www.agdhome.pl/plyta-amica-pi-6109-wl-biala.html http://www.electro.pl/produkt-Plyta_GORENJE_IT_612_SYW_-670032,837.html Gorenje zdecydowanie bardziej wpadła mi w oko, tak samo jak piekarnik, ale cóż. Zobaczymy co budżet na to A co do zlewu to nie mam fragranitu chyba tylko to coś drugiego (moja ignorancja mnie kiedyś zabije) o ten: http://www.agdstyle.pl/zlew-franke-sirius-sid-651-orzech-gwarancja-15-lat-dostepny-od-reki-duplikat-1.html Z opisu wynika, że 'unikalna powłoka nadaje mu granitowy wygląd' cholera No i jeśli piszecie, że to zlew dla pedantów, to pozostaje mi liczyć na niezwykłą moc czarnych kropeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 21.01.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Nie jest to w żadnym razie wina FRANKE, ale dystrybutora, czyli pośrednika, który Ci zlew sprzedał ja prowadzę sklep i nie ma mowy we Franke o takich pomyłkach:no: ale kupując w internecie często zdarzają się tego typu wpadki, czyli zlew niekompletny, albo coś pomylone będzie. wiem, bo często wtedy przychodzą do mojej hurtowni żeby ich poratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 21.01.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 dzięki za linki, też jeszcze poszperam bo chyba też muszę mieć sprzęty białe A dopłacic 1400 to moj skrót myslowy pomiędzy czarną Teką a białym Boshem. Jak to dopłacić 1400? Ja u siebie muszę mieć wszystko białe, także i białe indukcja i mam do wyboru te: http://www.agdhome.pl/plyta-amica-pi-6109-wl-biala.html http://www.electro.pl/produkt-Plyta_GORENJE_IT_612_SYW_-670032,837.html Gorenje zdecydowanie bardziej wpadła mi w oko, tak samo jak piekarnik, ale cóż. Zobaczymy co budżet na to A co do zlewu to nie mam fragranitu chyba tylko to coś drugiego (moja ignorancja mnie kiedyś zabije) o ten: http://www.agdstyle.pl/zlew-franke-sirius-sid-651-orzech-gwarancja-15-lat-dostepny-od-reki-duplikat-1.html Z opisu wynika, że 'unikalna powłoka nadaje mu granitowy wygląd' cholera No i jeśli piszecie, że to zlew dla pedantów, to pozostaje mi liczyć na niezwykłą moc czarnych kropeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.01.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 A ją wiem? Nie mam w zwyczaju zostawiać rozlanej herbaty ani skorek z buraków czy marchewki. raz mąż zostawił takie czarne naczynie po tarcie w zlewie mokrym. Kółko było bardzo eleganckie , myślałam że Sie nie domyje, płyny nie dawały rady ale cytryna podziałała;) nie ma co generalizowac że biały zlew jest dla tych co nie gotują, ją gotuje sporo, pieke sporo ciast, ale sprzatam na bieżąco od zawsze. Może gdybym zostawiala na noc wszystko w zlewie to bym białego nie poleciła. Ważne to wybrać produkt zgodny z oczekiwaniami oraz własnymi nawykami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 22.01.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 ja mam zlew z Corianu (kompozyt) i raz na noc zostawiłam starą blachę po pieczeniu ciasta i zostawiła ślad po rdzy na dnie - małe szorowanko cifem i ani śladu. Zgadzam się, że po burakach, kawie, herbacie może sie przebarwić, ale tylko wtedy gdy zostawimy buraki w zlewie na pare godzin lub na noc - a jak sie sprząta zaraz po gotowaniu lub azlaniu kawy to nie ma szans na przebarwienia. Mam takie blaty również w łazience i ślady po pudrze, maskarze czy czarnej kredce do oczu schodzą od razu po lekkim przetarciu wilgotna szmatka z mydłem. wszystkie sprzęty w kuchni mam białe i nie zauważyłam przy kupnie, aby były droższe od czarnych, oprócz tego, że jest ich bardzo mały wybór WAŻNA RZECZ: mam biały piekarnik Gorenje i niestety jak się piecze, to przez tę białą szybę nic nie widać co jest w środku - warto to wiedziec przed kupnem - bo ja nie wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 22.01.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 WAŻNA RZECZ: mam biały piekarnik Gorenje i niestety jak się piecze, to przez tę białą szybę nic nie widać co jest w środku - warto to wiedziec przed kupnem - bo ja nie wiedziałam ouuuu dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 22.01.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 ha! a ja wiedziałam bo poczytałam opinie i popytałam forumowiczek i.... się wściekłam. Taki piękny piekarnik i musiałam odpuścić. Drugi zawód to piekarnik tez Gorenje BO75SYW - nie ma funkcji timera :-/ WAŻNA RZECZ: mam biały piekarnik Gorenje i niestety jak się piecze, to przez tę białą szybę nic nie widać co jest w środku - warto to wiedziec przed kupnem - bo ja nie wiedziałam Coś nie widać nowych kuchni ostatnio... Po kuchni Kaluzaw brak śmiałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 26.01.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 witam panie : chciałam się poradzić , kicam już z tym pytaniem po różnych tematach bo nie mogę podjąć decyzji. miałam wizję kuchni w lekkim kremie, fronty z ramka takie jak adel z ikei , poszłam do stolarza a on mi pokazuje takie fronty w połysku , powiada że mat i półmat są okropne w utrzymaniu czystości i w ogóle ładniej wyglądają w połysku mi się wydaje że do tych frontów połysk nie za bardzo pasuje , ale w półmacie nie widziałam na żywo bo on nie ma próbek , przygotuje mi na poniedziałek taką próbkę wtedy zdecyduję powiedzcie użytkowniczki kremowych lub białych kuchni, lakierowanych w półmacie, czy jesteście zadowolone , jakie są plusy i minusy ? jak według was wyglądałby ten połysk? zapodaję fotki wygrzebane z netu z tymi fontami w połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekgood 26.01.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 witam panie : chciałam się poradzić , kicam już z tym pytaniem po różnych tematach bo nie mogę podjąć decyzji. miałam wizję kuchni w lekkim kremie, fronty z ramka takie jak adel z ikei , poszłam do stolarza a on mi pokazuje takie fronty w połysku , powiada że mat i półmat są okropne w utrzymaniu czystości i w ogóle ładniej wyglądają w połysku mi się wydaje że do tych frontów połysk nie za bardzo pasuje , ale w półmacie nie widziałam na żywo bo on nie ma próbek , przygotuje mi na poniedziałek taką próbkę wtedy zdecyduję powiedzcie użytkowniczki kremowych lub białych kuchni, lakierowanych w półmacie, czy jesteście zadowolone , jakie są plusy i minusy ? jak według was wyglądałby ten połysk? zapodaję fotki wygrzebane z netu z tymi fontami w połysku Ja mam połysk i wyglądają wg mnie przepięknie:). Nie brudzą się, po to są uchwyty zęby za nie łapać a nie front. zdjęcia kilka postów wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts