piu 26.01.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Hanisia a w jakim stylu chcesz utrzymać tę kuchnię ? Może te zdjęcia Ci pomogą : http://4.bp.blogspot.com/_XGRz6uWGK3I/TBK6G3lY2ZI/AAAAAAAAIqs/l22Wu0n9z58/s1600/Computer+Room-706099.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-l0_vTMv6FvU/UGOcmloyMrI/AAAAAAAAFR8/YK9YYVJnpl4/s1600/1.jpg więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 26.01.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 ja mam lakierowany mdf w macie - nie przepadam za połyskiem, meble mam raczej klasyczne, nie nowoczesne. Jestem zadowolona, zadnych sladów od palców nie widac na pewno, a jak się pochlapie czymś to wiadomo-trzeba wytrzec od razu i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 26.01.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Ja mam połysk i wyglądają wg mnie przepięknie:). Nie brudzą się, po to są uchwyty zęby za nie łapać a nie front. zdjęcia kilka postów wcześniej. no ale ty masz fronty gładkie, a ja chciałam te z ramką , takie jak na fotkach , wiec nie wiem czy one w połysku mogą być , o to mi chodzi Hanisia a w jakim stylu chcesz utrzymać tę kuchnię ? Może te zdjęcia Ci pomogą : więcej piu właśnie takie fronty chciałam jak na drugiej fotce , czy one mogą być w połysku? Kamilciu masz całkowity mat czy półmat? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 26.01.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 całkowity mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 27.01.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 mam prośbę czy może ktoś wstawić zbliżenie frontów z frezami chcielibyśmy zobaczyć jak takowe wyglądają bo stolarz który będzie wykonywał naszą kuchnie zaproponował nam pewien sposób wykonania frezu ale chcemy zobaczyć jak wygląda to u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.01.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 piu właśnie takie fronty chciałam jak na drugiej fotce , czy one mogą być w połysku? Kamilciu masz całkowity mat czy półmat? Hanisia ja uważam dokładnie tak, jak Kamilcia - do stylu klasycznego dobrałabym mat lub półmat. Połysk dobrałabym do frontów gładkich, w wersji bardzo nowoczesnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viikii 27.01.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam, mam prośbę do użytkowników drewnianych blatów w kuchni. Czy możecie napisać jakiej grubości macie blaty (ewentualnie foto) ? Chciałabym grubszy niż standardowo (ok. 6cm) ale nie wiem czy takie są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 27.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Hanisia ja uważam dokładnie tak, jak Kamilcia - do stylu klasycznego dobrałabym mat lub półmat. Połysk dobrałabym do frontów gładkich, w wersji bardzo nowoczesnej przywiozłam zamówioną próbkę frontu w półmacie i powiem że bardziej mi się podoba niż połysk, jest taki aksamitny lekko odbijający światło próbka była robiona na szybko żebym mogła zdecydować co wybrać no i nie wiem czy to że to tylko próbka , są na niej zarysowania , teraz nie obawiam się że trzeba będzie myć często,ale żeby się nie rysowały zbyt łatwo kurcze tak źle i tak nie dobrze Kamilciu czy tobie nie rysują się te fronty? czym je myjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 27.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 mam prośbę czy może ktoś wstawić zbliżenie frontów z frezami chcielibyśmy zobaczyć jak takowe wyglądają bo stolarz który będzie wykonywał naszą kuchnie zaproponował nam pewien sposób wykonania frezu ale chcemy zobaczyć jak wygląda to u innych zieli - u nas wygląda tak: http://img600.imageshack.us/img600/6941/dsc0087fod.jpg http://img703.imageshack.us/img703/5317/dsc0088lw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 27.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) zieli - u nas wygląda tak: http://img600.imageshack.us/img600/6941/dsc0087fod.jpg http://img703.imageshack.us/img703/5317/dsc0088lw.jpg dziękuję stolarz właśnie coś takiego nam pokazał jeszcze jedna sprawa jaką masz grubość frontów? i czy możesz napisać na jakiej wysokości (od ziemi) sa szafki wiszące oraz ich głębokość i wysokość będę bardzo wdzięczny:D Edytowane 27 Stycznia 2013 przez zieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 28.01.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam, mam prośbę do użytkowników drewnianych blatów w kuchni. Czy możecie napisać jakiej grubości macie blaty (ewentualnie foto) ? Chciałabym grubszy niż standardowo (ok. 6cm) ale nie wiem czy takie są dostępne. 6 cm blat wygląd tak, widać na zdjęciu kawałek połączenia blatu nad szafką. ale dębowy jest bardzo ciężki... chyba, że zrobisz doklejkę z przodu, a sam blat standard, 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 28.01.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Hanisia ja mam klasyczne w półmacie- nie wiem jak z użytkowaniem bo jeszcze jej nie użytkuję ale forumka admete ma klasyczne w połysku i baardzo fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 28.01.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Hanisia ja mam klasyczne w półmacie- nie wiem jak z użytkowaniem bo jeszcze jej nie użytkuję ale forumka admete ma klasyczne w połysku i baardzo fajnie to wygląda cudowna kuchnia jak i cały dom admete to inna bajka moja blokowa klitka z takimi frontami jak ma admette , i w połysku wyglądałaby u mnie karykaturalnie jej kuchnia jest wielka w mojej z połyskiem chyba bym się męczyła wybieram półmat, ale żeby nie było tak dobrze to się martwię czy nie będzie się zbyt łatwo rysował , trzeba uważać, ale jak się niechcący pojedzie paznokciem? może się tu ktoś jeszcze odezwie co ma doświadczenie w użytkowaniu półmatowej kuchni:D jaki kolor ścian dać do kremowych mebli? ciepły czy chłodny, kontrastowy czy ton w ton czy szarości pasują? czy coś z tego może być? http://www.benjaminmoore.com/en-us/paint-color/indianriver Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Hanisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 28.01.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czy ktoś ma w kuchni w słupku - jadąc od góry - mikrofale, kuchnie elektryczna i na dole zmywarke? Nie wiem czemu ale jakos przeraża mnie taki slupek, za dużo wg mnie sprzętu na sobie. Ale może się mylę...jeśli ktos tak ma prosze o info/opinie.Mi zaproponowano wstawienie zmywarki na dól, poniewaz słupek jest po prawej stronie zlewu. Po lewej stronie zlewu nie a iejsca na zmywarke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 28.01.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Czy ktoś ma w kuchni w słupku - jadąc od góry - mikrofale, kuchnie elektryczna i na dole zmywarke? Nie wiem czemu ale jakos przeraża mnie taki slupek, za dużo wg mnie sprzętu na sobie. Ale może się mylę...jeśli ktos tak ma prosze o info/opinie. Mi zaproponowano wstawienie zmywarki na dól, poniewaz słupek jest po prawej stronie zlewu. Po lewej stronie zlewu nie a iejsca na zmywarke. hmmm, wielokrotnie czytałam, ze tak sie nie powinno robić (chyba nawet w instrukcji mojej mikrofali jest zdanie o tym, ze nie można tak montować): "Uwaga! Ponad zmywarką nie można montować piekarnika, kuchenki mikrofalowej ani parownika, ponieważ para wydobywająca się ze zmywarki mogłaby dostać się pomiędzy zespolone szyby drzwiczek i uszkodzić je. Jedynym urządzeniem jakie może znajdować się nad zmywarką jest ekspres do kawy, który montujemy na wysokości 105 cm ( w przypadku zmywarki o tradycyjnej wysokości - 60 cm) lub na wysokości 85 cm (w przypadku zmywarki kompaktowej - 45 cm). W obu przypadkach z ekspresu można wygodnie korzystać." np tu: http://www.domplusdom.pl/mebel/agd-w-zabudowie (no ale nie wiem, czy ta strona to autorytet... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 28.01.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 No własnie tez tak myslę, stad nie mam przekonania do takiego rozwiązania. hmmm, wielokrotnie czytałam, ze tak sie nie powinno robić (chyba nawet w instrukcji mojej mikrofali jest zdanie o tym, ze nie można tak montować): "Uwaga! Ponad zmywarką nie można montować piekarnika, kuchenki mikrofalowej ani parownika, ponieważ para wydobywająca się ze zmywarki mogłaby dostać się pomiędzy zespolone szyby drzwiczek i uszkodzić je. Jedynym urządzeniem jakie może znajdować się nad zmywarką jest ekspres do kawy, który montujemy na wysokości 105 cm ( w przypadku zmywarki o tradycyjnej wysokości - 60 cm) lub na wysokości 85 cm (w przypadku zmywarki kompaktowej - 45 cm). W obu przypadkach z ekspresu można wygodnie korzystać." np tu: http://www.domplusdom.pl/mebel/agd-w-zabudowie (no ale nie wiem, czy ta strona to autorytet... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 28.01.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 ł jeszcze jedna sprawa jaką masz grubość frontów? i czy możesz napisać na jakiej wysokości (od ziemi) sa szafki wiszące oraz ich głębokość i wysokość będę bardzo wdzięczny:D zieli - bardzo proszę Fronty mają 18-19mm grubości. Szafki wiszące są 157 cm od podłogi. Wysokość szafek to 50cm (plus 2*po 4 cm na ozdobne cokoły: nad i pod szafkami), głębokość 37cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 28.01.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 zieli - bardzo proszę Fronty mają 18-19mm grubości. Szafki wiszące są 157 cm od podłogi. Wysokość szafek to 50cm (plus 2*po 4 cm na ozdobne cokoły: nad i pod szafkami), głębokość 37cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 28.01.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 czy któraś z pań lub panów orientuje się jak wygląda na żywo kolor biały z rala 9001 , w polskim to biały perłowy, w angielskim krem widziałam tylko na maleńkiej próbce karteluszce u stolarza no jak można po na czymś takim wybrać kolor mebli ? no kurde brak mi wyobraźni , mój wybrany kremowy zbyt budyniowy jest i myślę nad zamianą na ten 9001 może były lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 29.01.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 My mamy ral9001. Ja chciałam białą kuchnię, ale dałam się namówić stolarzowi i mężowi na ten kolor. On jest niby biały ale w porównaniu z np białymi ścianami jest właśnie taki kremowy (dla mnie za bardzo). Wrzucam zdjęcie robione w sztucznym świetle i tel komórkowym na żywo wygląda lepiej:http://img803.imageshack.us/img803/6651/20121130211603.jpgNa tym drugim chyba lepiej widać:http://img35.imageshack.us/img35/9044/20121130211517.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts