Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My mamy ral9001. Ja chciałam białą kuchnię, ale dałam się namówić stolarzowi i mężowi na ten kolor. On jest niby biały ale w porównaniu z np białymi ścianami jest właśnie taki kremowy (dla mnie za bardzo). Wrzucam zdjęcie robione w sztucznym świetle i tel komórkowym na żywo wygląda lepiej:

http://img803.imageshack.us/img803/6651/20121130211603.jpg

Na tym drugim chyba lepiej widać:

http://img35.imageshack.us/img35/9044/20121130211517.jpg

buuuuuu za póżno , gdybym się wstrzymała 3 godz to bym zamówiła ten 9001 po obejrzeniu twoich mebli , mi taki właśnie biały zalatujący kremem by pasował ,

zamówiłam 9010 podobno ciepła biel , niech bedzie co chce , w każdym razie pierwotny mój wybór dreczyl mnie okrutnie , latałam z próką i jakoś mi wyglądała ni to krem ni beż

także bedzie biało , zobaczymy co z tego wyniknie :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś ma w kuchni w słupku - jadąc od góry - mikrofale, kuchnie elektryczna i na dole zmywarke? Nie wiem czemu ale jakos przeraża mnie taki slupek, za dużo wg mnie sprzętu na sobie. Ale może się mylę...jeśli ktos tak ma prosze o info/opinie.

Mi zaproponowano wstawienie zmywarki na dól, poniewaz słupek jest po prawej stronie zlewu. Po lewej stronie zlewu nie a iejsca na zmywarke.

Witam , trzeba pamiętać że zmywarka jest to sprzęt na którym montuje się tylko front i nie można na niej postawić słupka z piekarnikiem i mikrofalą . Robiłem kiedyś taki projekt bo nie było innej opcji i "obudowałem" zmywarkę i wstawiłem do słupka te dwa sprzęty i nic się z nimi nie stało . Doszły widoczne dwa boki ponieważ piekarnik i mikrofala musi wejść do słupka który ma 60 cm szerokości . Może odnajdę takie fotki to wstawię , Pozdrawiam , Piotr

Mam pytanie co daliście miedzy szafki w kuchni . Drukowane szkło za drogie jak dla mnie . Szyba hartowana i pod nią tapeta nie bardzo mi sie widzi. Najbardziej podoba mi się lacobel ale obawiam się pęknięć w miejscu kuchenki indukcyjnej (- różne są opinie )

Czy ktoś ma coś takiego i użytkuje dłużej niż parę lat .? Czy lepiej dać sobie spokój i położyć płytki .

Mam pytanie co daliście miedzy szafki w kuchni . Drukowane szkło za drogie jak dla mnie . Szyba hartowana i pod nią tapeta nie bardzo mi sie widzi. Najbardziej podoba mi się lacobel ale obawiam się pęknięć w miejscu kuchenki indukcyjnej (- różne są opinie )

Czy ktoś ma coś takiego i użytkuje dłużej niż parę lat .? Czy lepiej dać sobie spokój i położyć płytki .

Ja dałam sprawdzone płytki. Rozm. 30x60, z minimalną fugą, i wiem że na pewno spełnią dobrze swoje zadanie. Jest taki wybór glazury, że naprawdę można znaleźć coś interesującego. Zamiast szkła, można dać błyszczącą glazurę (np. czarną), fajnie wygląda i nie ma obaw co do jej użytkowania. Cenowo też może być przystępniej.

Mam też pytanie - czy różnej szerokości szafki (białe na wysoki połysk jeśli to ma jakieś znaczenie) będą dobrze w jednym ciągu wyglądały? Obok siebie wisiałyby: 45, 60 (nad okapem), 50, 50, 40, potem narożnik 30 i ścianka która już nie ma takiego znaczenia, bo będzie niewidoczna z frontu (salonu). :???:

Mam też pytanie - czy różnej szerokości szafki (białe na wysoki połysk jeśli to ma jakieś znaczenie) będą dobrze w jednym ciągu wyglądały? Obok siebie wisiałyby: 45, 60 (nad okapem), 50, 50, 40, potem narożnik 30 i ścianka która już nie ma takiego znaczenia, bo będzie niewidoczna z frontu (salonu). :???:

Moim zdaniem będą dobrze wyglądały. Rzadko zdarza się mieć szafki tej samej szerokości. Dla mnie ważniejsze od tej samej szerokości szafek jest to, by dolne szafki pokrywały się szerokością z górną zabudową.

Mam jeszcze problem z uchwytami do szafek. Chciałabym zamontować poziome dość długie, jednak wtedy będzie problem z otwieraniem zewnętrznych szafek, bo będą te uchwyty zawadzać o ścianę. Krótsze też się pewnie nie sprawdzą, bo nadal będą kolidować z tą ścianą. Czy to faktycznie może być taki problem? Nie chciałabym ciągle uważać na to otwieranie, Natomiast pionowe uchwyty wydają się dość passe.

Ja dałam sprawdzone płytki. Rozm. 30x60, z minimalną fugą, i wiem że na pewno spełnią dobrze swoje zadanie. Jest taki wybór glazury, że naprawdę można znaleźć coś interesującego. Zamiast szkła, można dać błyszczącą glazurę (np. czarną), fajnie wygląda i nie ma obaw co do jej użytkowania. Cenowo też może być przystępniej.

Pamiętaj, że płytki mają fugi, a fugi się znacznie gorzej czyści niż gładkie szkło. Czarny błyszczący kolor to też pod względem utrzymania czystości (szczególnie nad płytą) masakra - nieważne czy szkło czy płytki :)

Pamiętaj, że płytki mają fugi, a fugi się znacznie gorzej czyści niż gładkie szkło. Czarny błyszczący kolor to też pod względem utrzymania czystości (szczególnie nad płytą) masakra - nieważne czy szkło czy płytki :)

No to ja się z tobą stanowczo nie zgodzę, mam mozaikę na ścianie więc fugi jest od groma a z utrzymaniem czystości nie ma najmniejszego problemu jeszcze mi się nie zdarzyło żebym musiała jakoś specjalnie czyścić raz na jakiś czas płyn do mysia szyb i to wszystko. Sąsiadka ma lacobel i narzeka okropnie , zwłaszcza z użytkowaniem przy zlewie.

Pierwsze słyszę o takiej farbie .Co to za farba - może do pokoju dziecięcego sie tez nadaje ?

nowy 1, już kilku producentów ma w ofercie taka farbę;) Ja podaję Ci linka do BM, bo ma w ofercie dużo kolorów http://benjaminmoore.pl/aktualnosci/wydarzenia/farba-tablicowa-we-wszystkich-kolorach-teczy.html

Ja mam całą białą kuchnię na wysoki połysk, biały blat, a nad blatem białe płytki Porcelanosa glass 30 x 90 położone bezfugowo, połączone z blatem cieniutko, prawie niewidocznym białym silikonem, wygląda super. Potrzeba tylko dobrego fachowca, aby położyc płytki bezfugowo prosto.

Edytowane przez skorlaje