Mirabillis 06.02.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Natally,Ilona,Diedra -dzieki wiekie za odpowiedzi,troche mi ulzyło . Całkowity brak wiedzy i rozeznania w temacie jest lekko stersujący,podejmowanie decyzji w sprawach o któych wie sie tyle co kot napłakał jest naprawde meczące. Na szczescie jest to jedna z ostatnich rzeczy o których musze zadecydować i ciesze sie z tego ogromnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.02.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Mirabillis ja mam Hetticha i Bluma i oba mogę z czystym sumieniem polecić Nie bierz tylko tiponów Hetticha, bo są bardzo mocne (w sensie twarde), wolę te miękkie Bluma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 06.02.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 do wszystkich czytajacych i Nataly, ktokolwiek widzial, ktokolwiek cos wie w temacie, prosba brata Hej, Szukam okapu do kuchni. Okap ma być z tylnym wylotem, czyli do ściany i w zabudowie. Najbliższy idei jest ten: http://www.ciarko.pl/pl/produkty/podszafkowe/art61,sl,t.html http://www.ceneo.pl/10641022 ale nie ma niestety wyjścia w sciane, tylko do góry - pisalem do producenta. Wez proszę czegoś poszukaj, albo napisz na forum pytanie, bo ja juz mam dość To wazne jest bo nad okapem chce jeszcze zmiescic zabudowana mikrofale, ale odporwadzenie spalin moze isc sciana u mnie. z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 06.02.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 My też mamy Bluma i jak narazie fajnie się sprawuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 06.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 jeśli już o blumie to mam pytanie odnośnie servo-drive do systemu szuflad i aventos HF do frontów uchylno składanych czy może ktoś podzielić się swoimi spostrzeżeniami;) co o nich sądzicie czy warto ? [h=1][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.02.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ja nie mam servo i żałuję, tj firma życzyła sobie za szufladę na servo 1500 zł (!) a w Blumie powiedzieli 250 zł (2 lata temu). Na pewno nie pogardziłabym servo na cargo oraz sortowniku odpadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 06.02.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Mirabillis ja mam Hetticha i Bluma i oba mogę z czystym sumieniem polecić Nie bierz tylko tiponów Hetticha, bo są bardzo mocne (w sensie twarde), wolę te miękkie Bluma Najwazniejsza i najistotniejsza jest opinia uzytkownika. Mnie cieszy to ze róznice jesli nawet istnieją miedzy tymi producentami nie sa tak duze i tak znazczace. Oczywiscie marketingowo Blum przewyższa konkurencje bo wyskakuje prawie z każdej wnetrzarskiej gazety,ale wasze opinie "za" uspokoiły mnie.O tiponach bede pamietać dzieki-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 07.02.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 jeśli już o blumie to mam pytanie odnośnie servo-drive do systemu szuflad i aventos HF do frontów uchylno składanych czy może ktoś podzielić się swoimi spostrzeżeniami;) co o nich sądzicie czy warto ? [h=1][/h] Aventosy HF bede miala u siebie w kuchni. Mi sie podoba, otwierac mi bedzie od razu dwie szafki, podoba mi sie system podnoszenia frontow. Trzeba tylko uwazac aby mozna bylo otworzyc wystarczajaco wysoko ( jak sie ma niska kuchnie albo np podwieszane sufity ). Nie uzywam jeszcze ale wiele razy "bawilam się" w sklepach z kuchniami i jestem zdecydowanie na tak. Servo drive i sie marzy....wacham sie caly czas. Najdrozszy jest silownik ale moze obslugiwac wiele szuflad. W kazdym razie ja inforuje, ze moze za 2-3 lata zaloze i robia kuchnie z miejscen na servo z tylu szafek. Podoba mi sie to zwlaszcza w prztypadku szuflady z koszami na smieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.02.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Servo jest super, ale trzeba nauczyć się używać. Mnie początkowo nie zawsze chciała się szuflada otwierać... no i moje 1,5 roczne dziecko "łasząc" się i ocierając o szafki kilka razy zostało zmiecione przez otwierający się kosz Znajomi poszli na inny patent, sprawdza się bardzo dobrze- oni zamontowali tip ony, działa bardzo podobnie. Tzn. szuflada kosza odskakuje, może nie tak bardzo jak w servo, ale wg mnie wystarczająco, a koszt to dwa tip ony i domykacz w szufladzie. Trzeba przycisnąć stolarza, to wymyśli jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silwero 07.02.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Tyle tu pięknych kuchni może mogła bym liczyć na waszą pomoc jestem dopiero na etapie projektu ale mozę sie nei obrazicie że tutaj was o to proszę. Licze na wasze doswiadczenie. Kompletnie nie wiem tez jaki kolor blatu dać do takiej kuchni blat będzie w laminacie, dól zabudowy to fornir orzech lub wiąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 07.02.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Silwero -admin zaraz cie stąd chyba przergoni bo to nie jest watek na projekty kuchni tylko na gotowe realizacje. jest osobny watek na "dopieszcaanie" projektów zerknij tam, a znajda sie osoby które ci pomogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 07.02.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Aventosy HF bede miala u siebie w kuchni. Mi sie podoba, otwierac mi bedzie od razu dwie szafki, podoba mi sie system podnoszenia frontow. Trzeba tylko uwazac aby mozna bylo otworzyc wystarczajaco wysoko ( jak sie ma niska kuchnie albo np podwieszane sufity ). Nie uzywam jeszcze ale wiele razy "bawilam się" w sklepach z kuchniami i jestem zdecydowanie na tak. Servo drive i sie marzy....wacham sie caly czas. Najdrozszy jest silownik ale moze obslugiwac wiele szuflad. W kazdym razie ja inforuje, ze moze za 2-3 lata zaloze i robia kuchnie z miejscen na servo z tylu szafek. Podoba mi sie to zwlaszcza w prztypadku szuflady z koszami na smieci. Pamiętaj o tym żeby dobrze ustawić półki w takiej szafce ponieważ dolny fornt delikatnie"zakrywa" dostęp do górnej cześci .. Blum specjalnie wymyślił servo do kosza i nie trzeba wtedy tak dużo płacić .. Milego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 07.02.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja nie mam servo i żałuję, tj firma życzyła sobie za szufladę na servo 1500 zł (!) a w Blumie powiedzieli 250 zł (2 lata temu). Na pewno nie pogardziłabym servo na cargo oraz sortowniku odpadów Venus to można dorobić , trzeba zastosować tandenboxa jako szufladę przy drzwiach od kosza i z tyłu zamontować servo , potrzebujesz jeszcze tylko troszku prądu .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 07.02.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Nataly czy te uchwyty są wyfrezowane i na to nałożony jest fornir? A z której kuchni .. ? Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 07.02.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Natally,Ilona,Diedra -dzieki wiekie za odpowiedzi,troche mi ulzyło . Całkowity brak wiedzy i rozeznania w temacie jest lekko stersujący,podejmowanie decyzji w sprawach o któych wie sie tyle co kot napłakał jest naprawde meczące. Na szczescie jest to jedna z ostatnich rzeczy o których musze zadecydować i ciesze sie z tego ogromnie. Nie wiem ile kosztują szuflady Hetticha ale chyba bardziej bym proponował szuflady bluma .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 07.02.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Nie wiem ile kosztują szuflady Hetticha ale chyba bardziej bym proponował szuflady bluma .. mysle ze nie bez poowdu zaproponowano mi Hetticha jako tańsze rozwiazanie. własnie dlatego pytałam o jakosc i opinie bo zakładam ze jako mniej popularny producent ma niższe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttruskawka 07.02.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Moi Drodzy czy ktoś z Was mógłby polecić w oparciu o własne doświadczenia firmę wykonującą kuchnie na terenie Warszawy i okolic? Przeglądając Wasze piękne kuchnie zdecydowałam się na białą z połyskiem i ciemnym blatem ale ze znalezieniem wykonawcy gorzej:( jak tylko znajdę coś co mi się podoba to po przeczytaniu opinii o firmie na forach wszystkiego się odechciewa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 07.02.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 widzę że opinie o servo i aventosie są pozytywne więc nie pozostaje nic innego jak tylko zamontować wielkie dzięki mieliśmy małe wątpliwości ale zostały one rozwiane:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.02.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Moi Drodzy czy ktoś z Was mógłby polecić w oparciu o własne doświadczenia firmę wykonującą kuchnie na terenie Warszawy i okolic? \ Na forum jest watek poświęcony stolarzom z mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 07.02.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jeszcze jedno pytanko: czy grubość 19mm dla frontów z frezem jest wystarczająca czy lepiej mieć 22mm?chodzi mi o łatwość otwierania. Czy możecie napisać jakie Wy macie grubości frontów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts