Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

@agatkaaax

jak czyścisz swoje lampki znad stołu? :D czyściłaś je już?

mam takie same i te ustrojstwa doprowadzają mnie do szewskiej pasji, bo ni hu hu nie idzie ich w środku odkurzyć (albo to ja taka niezgrabna)

miałam kiedyś podobne i albo je trzeba było wymontowywać (zdjąć z sufitu i rozkręcić), albo wyłączać korki, odkręcać żarówki i czyścić szmatką nawiniętą na szczoteczkę do zębów. Masakra :D

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dobrze zaprojektowana kuchnia - przestronna, funkcjonalna, ergonomiczna :)

Może rzeczywiście troszeczkę za dużo pasków i np. podłoga mogłaby być taka jak w salonie, ale to już kwestia gustu domowników ;)

Pewnie, że można skorzystać z gotowego przepisu na białą kuchnię z cegiełką na ścianie (to też piękne projekty, nie przeczę) i być pewnym sukcesu, ale jakby to było, gdyby wszystkie kobiety były długowłosymi blondynkami o figurze modelki? :) Na pewno nudnooo ....;)

Edytowane przez Kamila_len

zosik piękne cegły, super stare belki i to by było na tyle. Nowoczesna zabudowa w tak wsciekłym kolorze ,jakoś mi sie tu gryzie. Miałaś super bazę pod całośc, niestety nie wyszło. Te meble, w tym wykonaniu, kolorze z tym blatem zwanym zebrano-widzę w nowoczesnym domku. Twoje kuchnia to inny styl.

Piotrze (Nataly) a czy do servo nie trzeba mieć specjalnie zaprojektowanych korpusów szafkowych? Pani w Blumie o tym uprzedzała i firma wykonująca kuchnię też.

Witam , ja zawsze robię szafkę głębszą która dochodzi swoimi bokami do ściany i monterzy odpowiednio dopasowują system do tej szafki ,

Miłego , Piotr

żona m ale kąsisz :lol2: To nie jest blat zebrano. A skąd przekonanie, że do cegły i belek pasują tylko białe meble, i jeszcze broń boże nie lakierowane? Czy wszystkie domy mają być takie same? Że jak już masz cegłę to MUSISZ mieć dany schemat, bo inny to tragedia? Wiesz, uwielbiam te kuchnie ze Statem z Ikei, cegłą, drewnianym blatem. I to była też opcja u nas, a wiesz czemu wybraliśmy akurat tę? Bo z białą byłoby przewidywalnie, strandardowo i smutno. Ten kolor wniósł do pomieszczenia radość i życie, i nawet w szarobury dzień, jak przez większą część roku nie ma szans wedrzeć się do środka :)

zosik bardzo ciekawa kuchnia! co prawda nie mój kolor, ja bym sobie takiego nie zrobiła, ale kolory to już bardzo indywidualna sprawa. ogólnie mi się podoba, a domyślam się że nie było łatwo urządzić kuchnię na poddaszu (sama mieszkam na poddaszu i wiem jak ciężko poradzić sobie ze skosami :()

edit: chociaż te hokery mi się gryzą z tą kuchnią, nie bardzo mi do niej pasują :no:

Edytowane przez Nesska

zosik - kuchnia fajna, ale nie w tej kompozycji z reszta, moze i zona m kasa, ale mi to tez nei pasuje, w ogole meble w lakierze jakos malo pasuja mi do tych belek, cegiel i krzesel jakie wybralas do stolu...a hokery - bardzo sie gryza. jesli cos to bym dala nowoczesne hokery do nowoczesnej kuchni a krzesla w jadalni w innym stylu i juz.

podoba mi sie polaczenie szarosci z zielenia, podoba mi sie tez opcja wielu zegarow na ceglanej scianie, ale jako calosci mowie nie.

Grunt ze Wam sie podoba i sie w niej dobrze czujecie.

heh może zona m zbyt ostro wypowiedziała się na temat tej kuchni, ale niestety ma rację. Dla mnie pomieszanie stylów nowoczesnego z (no powiedzmy :D ) skandynawsko-polskim, z elementami industrialu (lampy). Hokery nie z "tej bajki". I na pewno ta kuchnia wyglądałaby lepiej z bielą na skosach i belkach. Edytowane przez Aleksandryta

Ech, takie piękne pomieszczenie i taki dysonans z tą lakierowaną limonką. Może przemalowanie ścian na biało nieco pomoże i rozjaśni, bo teraz rzeczywiście wydaje się trochę za ciemno, a może to tylko zdjęcie tak wyszło. I lampy - koniecznie inne lampy.

Sama zabudowa jest fajnie pomyślana, podoba mi się pomysł na mikrofalę i podoba mi się matowy, ciemny blat. Najpiękniejsza oczywiście jest cegła, szkoda że nie jest głównym elementem pomieszczenia.

zosik a mi się ogólnie rzecz biorąc podoba ;) wolę minimalizm ale jeśli Ty się dobrze czujesz w takim klimacie to jestem na tak :yes: i podziwiam za odwagę jeśli chodzi o kolor kuchni ;)

Moim zdaniem nie jest ciemno tylko klimatycznie ;] widziałam ostatnio cudne mieszkanie w przewagą czerni. I od tamtej pory podchodzę z dystansem do stwierdzenia "za ciemno". Poza tym ileż można się gapić na białe wnętrza?

Zdradź proszę co to za świeczniki i skąd te świeczki?! Ja nie mogę jakoś nigdzie dostać niebieskich:bash: