aricia 27.02.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 dzięki wielkie! kochane jesteście śliczne te Wasze ściany! myślałam, żeby wykończyć nią przestrzeń pomiędzy blatem a górną zabudową. mam wizję czarnej, matowej przestrzeni, która będzie łatwa w utrzymaniu. ściana znajduje się naprzeciw okna wsch. NIE będzie na niej malowane kredą. nad płytą, ewentualnie, szkło bezbarwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.02.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Elfir a Ty masz blaty na róznej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.02.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 a czyj to avatar wskoczył do mojego profilu? Wdzicie moją zołzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 27.02.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Widzimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magik Cz-wa 27.02.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 a czyj to avatar wskoczył do mojego profilu? Wdzicie moją zołzę? Nie tylko widać ale da się odczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 27.02.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Elfir z tym zagniataniem ciasta to trafiłaś w sedno! Ja jestem niska i kurcze właśnie z zagniataniem ciasta jest problem. To samo z gotowaniem. Wygodniej by mi było zajrzeć do garów (szczególnie tych wysokich) jakby płyta była niżej. Robiąc swoją kuchnie zupełnie nie brałam pod uwagę różnych wysokości blatów uznając że to dziwne. Teraz troche tego żałuję bo ułatwiłyby mi pracę. U dragny blaty mnie nie rażą tylko okap trochę. Moim zdaniem lepiej by wyglądał troszkę wyżej. To co jest na scianie nad blatem zrównałabym z drugą ścianą (ta z szafkami) i wtedy dała okap. dusiaka tak jak przeczuwałam. Trawka pasuje idealnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Elfir a Ty masz blaty na róznej wysokości? W mojej obecnej kuchni ilośc blatów jest zbyt mikroskopijna. Tam jest problem by wogóle blat zmieścić, a co dopiero wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Niższe blaty to z kolei mniejsza powierzchnia szafek pod spodem, więc niekoniecznie to dobry pomysł przy mniejszych kuchniach. Jeśli ktoś jest niski i dużo piecze, najlepsza by była wysuwana stolnica. A tak naj naj wg mnie to Kitchen Aid, któremu różnice w blatach nieistotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.02.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 http://www.pracownia-kuchni.pl/images/wykonanie/blat_wysuwany.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 27.02.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Niższe blaty to z kolei mniejsza powierzchnia szafek pod spodem, więc niekoniecznie to dobry pomysł przy mniejszych kuchniach. Jeśli ktoś jest niski i dużo piecze, najlepsza by była wysuwana stolnica. A tak naj naj wg mnie to Kitchen Aid, któremu różnice w blatach nieistotne tylko takie wysuwane cacko... ja mam zawsze obawy, aby cokolwiek na tym postawić. o zagniataniu ciasta nie ma chyba mowy, już widzę jak to się w oczach wygina. rozwiązanie nie jest złe, no ale chyba ma tyleż samo wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 27.02.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 tylko takie wysuwane cacko... ja mam zawsze obawy, aby cokolwiek na tym postawić. o zagniataniu ciasta nie ma chyba mowy, już widzę jak to się w oczach wygina. rozwiązanie nie jest złe, no ale chyba ma tyleż samo wad. ... to samo miałem napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 27.02.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 O tak - moja pierwsza myśl - to jak na takiej stolnicy zagnieść ciasto na pierogi,żeby się nie zawaliło ale jakby tak podłożyć kawałek deski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Blaty różnicuje się raczej w większych kuchniach. Ja w swojej kuchni ugniatam ciasto na stole (czyli na wys. 70 cm). Nie bylabym w stanie wygodnie tego robić na blacie, a mam niskie blaty (stara kuchnia) - na wys 85 cm. Nowa kuchnia też nie bedzie grzeszyła wielkością. Poza tym blat jest tylko jeden planowany + ewentualnie stolik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.02.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 to cacko to dodatkowy blacik roboczy, raczej nie stolnica, bo ma szparę z ktorej mąka lecialaby jak lawina w tatrach i zawiaski padłyby po pierwszym wałkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A ja myślę, że to nawet nie blat roboczy tylko stolik na śniadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 27.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) moja kuchnia, czkeająca na dopieszczenie, podobnie jak łazienki Na podłodze leżą kartony - płytki są szare. Na ścianie dojdzie szkło. No i nie mam takiego sufitu jak na projekcie - jest podwieszony po całości http://imageshack.us/a/img27/5093/wp001839.jpg a dla przypomnienia to projekt: http://imageshack.us/a/img703/8642/77075908.jpg Edytowane 27 Lutego 2013 przez anjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 27.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 to i stolik roboczy i na szybkie śniadanie i gdy już blatu braknie na stawianie gratów gdyby u mnie ten blat był trochę niżej, to zapewne bym w nim mogła gnieść ciasto, a tak to w zlewie mi najlepiej... producent podaje 25 kilo unosu, więc myślę, że to całkiem sporo, licząc że oni biorą takie bezpieczne wartości przybliżone raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 27.02.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 i jeszcze okap z płytą gazową:http://imageshack.us/a/img18/6444/wp001838.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 27.02.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 anjap, alez masz duuuuuzo blatu! Juz mi sie podoba Sliczna, jasna kuchnia. Gratuluje! Jakiego koloru bedzie to szklo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.02.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 duzo blatu a zlew w kącie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts