Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzięki wielkie! kochane jesteście :D :hug:

śliczne te Wasze ściany!

myślałam, żeby wykończyć nią przestrzeń pomiędzy blatem a górną zabudową.

mam wizję czarnej, matowej przestrzeni, która będzie łatwa w utrzymaniu. ściana znajduje się naprzeciw okna wsch.

NIE będzie na niej malowane kredą. nad płytą, ewentualnie, szkło bezbarwne...

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Elfir z tym zagniataniem ciasta to trafiłaś w sedno! Ja jestem niska i kurcze właśnie z zagniataniem ciasta jest problem. To samo z gotowaniem. Wygodniej by mi było zajrzeć do garów (szczególnie tych wysokich) jakby płyta była niżej. Robiąc swoją kuchnie zupełnie nie brałam pod uwagę różnych wysokości blatów uznając że to dziwne. Teraz troche tego żałuję bo ułatwiłyby mi pracę.

U dragny blaty mnie nie rażą tylko okap trochę. Moim zdaniem lepiej by wyglądał troszkę wyżej. To co jest na scianie nad blatem zrównałabym z drugą ścianą (ta z szafkami) i wtedy dała okap.

dusiaka tak jak przeczuwałam. Trawka pasuje idealnie! :)

Niższe blaty to z kolei mniejsza powierzchnia szafek pod spodem, więc niekoniecznie to dobry pomysł przy mniejszych kuchniach. Jeśli ktoś jest niski i dużo piecze, najlepsza by była wysuwana stolnica. A tak naj naj wg mnie to Kitchen Aid, któremu różnice w blatach nieistotne :D

Niższe blaty to z kolei mniejsza powierzchnia szafek pod spodem, więc niekoniecznie to dobry pomysł przy mniejszych kuchniach. Jeśli ktoś jest niski i dużo piecze, najlepsza by była wysuwana stolnica. A tak naj naj wg mnie to Kitchen Aid, któremu różnice w blatach nieistotne :D

tylko takie wysuwane cacko... ja mam zawsze obawy, aby cokolwiek na tym postawić. o zagniataniu ciasta nie ma chyba mowy, już widzę jak to się w oczach wygina. rozwiązanie nie jest złe, no ale chyba ma tyleż samo wad.

Blaty różnicuje się raczej w większych kuchniach.

Ja w swojej kuchni ugniatam ciasto na stole (czyli na wys. 70 cm). Nie bylabym w stanie wygodnie tego robić na blacie, a mam niskie blaty (stara kuchnia) - na wys 85 cm.

Nowa kuchnia też nie bedzie grzeszyła wielkością. Poza tym blat jest tylko jeden planowany + ewentualnie stolik.

moja kuchnia, czkeająca na dopieszczenie, podobnie jak łazienki :) Na podłodze leżą kartony - płytki są szare. Na ścianie dojdzie szkło. No i nie mam takiego sufitu jak na projekcie - jest podwieszony po całości

http://imageshack.us/a/img27/5093/wp001839.jpg

a dla przypomnienia to projekt:

http://imageshack.us/a/img703/8642/77075908.jpg

Edytowane przez anjap

to i stolik roboczy i na szybkie śniadanie i gdy już blatu braknie na stawianie gratów :yes:

gdyby u mnie ten blat był trochę niżej, to zapewne bym w nim mogła gnieść ciasto, a tak to w zlewie mi najlepiej...

producent podaje 25 kilo unosu, więc myślę, że to całkiem sporo, licząc że oni biorą takie bezpieczne wartości przybliżone raczej :yes:

kuchnia31072011.jpg