Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dusiaka .Kuchnia naprawdę piękna.Zainspirowałaś mnie.A z czego jest blat też z tej płyty? Szukam właśnie orzechowego blatu ale widziałam tylko z klepek?

Jak możesz to powiedz na jakiej wysokości są górne szafki i jakiej są wysokości.Pochwal się też co to za okap ?

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aniula, ostatnio jeden taki "odradca" odradził moim znajomym zakup suszarki bębnowej "bo one sprawdzają się tylko w Stanach Zjednoczonych" :confused: :lol2:

To akurat potwierdzam. Ubrania dostępne w Stanach są przystosowane do suszenia w suszarce i nic się z nimi nie dzieje. Mam doświadczenie z ubrankami dla dziecka. Te przysłane przez moją teściową ze Stanów nigdy mi sie nie skurczyły, a te kupione w Polsce po jednym suszeniu są o jeden rozmiar mniejsze. Z tego powodu suszarki używam najczęściej do suszenia ręczników i pościeli. Z nimi nic się nie dzieje, a nawet świetnie się sprawdza do prasowania pościeli, kiedy ustawi się na lekko wilgotne. Żadne żelazko z parą nie wyprasuje tak całkiem suchej pościeli. Podobnie z koszulami, jeśli mąż pozwoli mi je czasem do suszarki włożyć.

Edytowane przez -ula-

w czwartek będę mieć aparat fot. to zrobię zdjęcie i wrzucę , naprawdę nie jest warta ani jednej wydanej złotówki. Nie spodziewałam się , że ta czarna powłoka będzie mieć kilka milimetrów grubości ale to czym jest pokryte to trzeba chyba w mikronach mierzyć:mad: Od góry się przeciera a od dołu odpryskuje. Następnym razem jak będę miała wydać jeszcze raz ponad 800 zł to kupię baterię za 200 stówy i będę sobie wymieniać co 2 lata na nową. I będę mięć gdzieś , że to będzie chińczyk i że mi się zniszczy.

mrówka, a masz jeszcze gwarancję ? Pewno tak, skoro tyle kosztowały. Jak tę kwestię uznaje gwarant ? To chyba nie jest tylko uszkodzenie mechaniczne (naturalne zużycie).

Mam pytanie do Aniuli ? Pytanie kompletnego laika, więc się nie śmiej :lol2:

czy jak tutaj mi cieknie, to jest to zepsuta bateria czy tylko uszczelka ?

blancop.jpg

mrówka, a masz jeszcze gwarancję ? Pewno tak, skoro tyle kosztowały. Jak tę kwestię uznaje gwarant ? To chyba nie jest tylko uszkodzenie mechaniczne (naturalne zużycie).

Piu- ja nawet nie wiem jaki jest okres gwarancji na tą baterię zresztą nawet jeżeli była by jeszcze na gwarancji to po raz drugi nie zamierzam przechodzić gehenny ze sprzedawcą wystarczy mi , że od 2 lat nie ze swojej winy procesuję się o piekarnik. Naprawdę moje zdrowie psychiczne jest więcej warte niż te 800 złotych.

wy się chyba w domu nudzicie! :eek:

Albo macie klasyczne, krochmalone pościele.

Korę też pracujecie na gładko? :D

Nie cierpię kory, bo mnie drapie, ale widzę,że nie jestem odosobniona;)

Nie CIERPIĘ prasować, więc prasuję tylko niezbędne minimum, ale za certolę się z rozwieszaniem prania - żeby było prosto i równo, i żeby potem tylko składać do szafy;

Mam za to pościel z adamaszku i z lnu ( do tego mnóstwo lnianych obrusów ) i to wszystko ładnie od czasu do czasu krochmalę, spryskuję wodą, naciągam, wygładzam, składam do duużego kosza i szukam magla;) przy czym z maglem jest największy kłopot, bo takich nawiedzonych jak ja to już niewiele ... ;)

To jest jedyny mój taki "odchył" - bo z natury jestem wygodna i staram się wszystko urządzać praktycznie.

Ale za to uwielbiam spać w takiej świeżej, twardej i pachnącej pościeli :)

O rany dziewczyny. Pożyczcie mi te wasze suszarki bębnowe! Od kiedy schudłam mam problem w co sie ubrać. Wszystko luźne:mad: fajnie by było żeby mi taka suszareczka ze 2 rozmiary poprawiła w ubraniu ;)

Prasować nie cierpię. Ale muszę. Suszarki nie mam. A M. nosi takie ubrania które się strasznie gniotą w czasie prania:mad: Pościel owszem, od czasu do czasu ja mi się bardzo chce i mam dobry dzień ;) Prasowanie skarpetek, gaci itp to dla mnie przesada :p

Edytowane przez Elfir