Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem co macie za suszarki....moje ubrania nie zmieniły rozmiaru, tisherty składam zaraz po wyjęciu z suszarki i do szafy, spodnie, bieliznę, ostatnio nawet akrylowy sweter, pościele, ręczniki - wszystko prościutkie. Tyle, ze pilnuję aby opróżnić suszarkę jak skończy, bo jak zostanie na dłużej to faktycznie - pozostaje tylko namaczanie i suszenie od nowa bo się nie doprasuje.

Hej :-)

Wrzucam zdjęcie mojej dwudniowej kuchni. Narazie mam same meble i AGD. W tym tygodniu ma przyjechac blat drewniany merbau a w poźniejszym czasie szary lacobel między szafki. Mam problem z przestrzenią nad szafkami bo nie wiem czy mam ją zostawić taką jaka jest, czy zabudować do samej góry materiałem z ktorego zrobione są meble, czy moze z płyty KG zrobic maskownice na ktorych bedzie naklejony ten sam lacobel. Może macie jakieś pomysły?

Acha, rura okapu jest ze stali nrdz. Narazie zabezpieczona jest folią.

20130301_163810.jpg

Edytowane przez shanta

chanell, to nie wina suszarki, ale złej jej obsługi oraz goownianej jakości niektórych ciuchów.

w moim przypadku, przynajmniej ;)

Zdecydowanie to wina ciuchów. Polska traktowana jest jak kraj drugiej kategorii i wysyłają do nas towary niższej jakości niż sprzedają u siebie. Chemia, kosmetyki i ubrania też. Mój mąż do dzisiaj nosi T-shirty kupione np. w Stanach 10 lat temu i są jak nowe. A nie dosyć, że ubrania są tam lepsze jakościowo to są jeszcze znacznie tańsze. A nas łoją z każdej strony.:(

Shanta fajna kuchnia :) biała.... :D

reni1980 gdzie ta kolorowa kontrowersyjna kuchnia i nasza popołudniowa dyskusja? :( Tyle mądrych rzeczy tam napisałam... ;)

Dziewczyny - nie gadajcie już o tym prasowaniu.... nie cierpię prasować :p i zazdroszczę suszarek... mnie samo wywieszanie dołuje, o prasowaniu nie wspominając...

BTW - jakie macie żelazka? Ja mam Tefala stare, typ - SuperGliss - nie za bardzo daje radę - macham i macham i nic... Macie jakieś sprawdzone modele?

Edytowane przez Kamila_len

Obiecuję, zamieszczę:D. Dziewczyny ale nie drażniłby Was ten widoczny okap tzn jego górna część??? Bo mnie chyba drażni :yes:

Wiesz ja w ogóle nie zauwazyłam tej rury od okapu , częściowo zasłania go zabudowa i pewnie dlatego nie rzuca sie w oczy. nie sadze aby mnie denerwował ,zreszta cała uwage przykuwaja kapitalne okna, a projekty z takimi rozwiązaniami bardzo mi sie podobaja. Nie powinnas sie tym okapem przejmować, jego obecnosc nie wpływa -az w takim stopniu jak myslisz i czujesz - na wyglad tego pomieszczenia.

shanta kuchnia zapowiada sie super - moje klimaty :)

Ja miałam takie same dylematy z górnymi szafkami. Zakładam, że mają 30 cm szer. skoro są nad zlewem. Obniżyłabym sufit z gk i pomalowała na biało. Wydaje mi się, że szary lacobel u góry zaburzy proporcje, a lakierowany na połysk front jako maskowanica nie wyjdzie pewnie najtaniej ;)

czekam na zdjęcia gotowej kuchni :yes:

Hej :-)

Wrzucam zdjęcie mojej dwudniowej kuchni. Narazie mam same meble i AGD. W tym tygodniu ma przyjechac blat drewniany merbau a w poźniejszym czasie szary lacobel między szafki. Mam problem z przestrzenią nad szafkami bo nie wiem czy mam ją zostawić taką jaka jest, czy zabudować do samej góry materiałem z ktorego zrobione są meble, czy moze z płyty KG zrobic maskownice na ktorych bedzie naklejony ten sam lacobel. Może macie jakieś pomysły?

Acha, rura okapu jest ze stali nrdz. Narazie zabezpieczona jest folią.

[ATTACH=CONFIG]174379[/ATTACH]

zapowiada sie bardzo fajna kuchnia, co do przestrzeni nad szafkami to juz teraz bym zostawiłła tak jak jest, zabudowa k-g bedzie niezbyt fajnie tam wygladac., będzie dobrze jak jest :) a pokazujesz gdzieś więcej swoich wnętrz? [widzę że nie masz zbyt wielu wpisów ale może masz gdzieś indziej album :)]

co do szarości między szafkami to wstrzymam się z doradzaniem az pokażesz kuchnię z blatem.

Obiecuję, zamieszczę:D. Dziewczyny ale nie drażniłby Was ten widoczny okap tzn jego górna część??? Bo mnie chyba drażni :yes:

przyzwyczaisz się do niej :) a najwyżej później zorientuj się czy można machnąć ją na biało /:) wtopi sięw ścianę :)

Edytowane przez nicol21

mrówka, a masz jeszcze gwarancję ? Pewno tak, skoro tyle kosztowały. Jak tę kwestię uznaje gwarant ? To chyba nie jest tylko uszkodzenie mechaniczne (naturalne zużycie).

Mam pytanie do Aniuli ? Pytanie kompletnego laika, więc się nie śmiej :lol2:

czy jak tutaj mi cieknie, to jest to zepsuta bateria czy tylko uszczelka ?

[ATTACH=CONFIG]174140[/ATTACH]

he he, a co ja mam się śmiać. normalna rzecz. zdarza się :yes:

głowica Ci się popsuła, więc jeśli bateria ma mniej niż 2 lata to jest jeszcze na gwarancji (chociaż niektórzy producenci dają 5 lat)

może udać Ci się dostać same uszczelki do tej głowicy, a jak nie, to jeśli znasz markę baterii to całą głowicę można dokupić :D

fajnie jest się móc czasem tu na tym forum do czegoś przydać :lol2: wykazać się he he

shanta fajna kuchnia sie klaruje, szkoda tylko, ze nie zecydowałąś się wzgledem czego ma byc symetryczny zlew.

Oj, oj nie za bardzo rozumiem :) a względem czego powinien być symetryczny ??? :)

A tak w ogóle to kamien z serca :) Cieszę się że Wam się podoba choć przyznam szczerze że trochę się bałam się poddać krytyce pierwsze pomieszczenie w moim domu. :) Teraz mogę powiedzieć uf uf :)

Albumu jeszcze nie mam, ale może o takim pomyślę a postów rzeczywiście mam niewiele choć uwierzcie mi podczytuję Was od dłuuuuuuugiego czasu :)

Teraz z niecierpliwością czekam na blat z merbau i shuttersową białą szafę w wiatrołapie :) Z tym blatem też będą niezłe jaja bo zdecydowalismy się z M. na olejowanie :) Ciekawe ile taki blat wchłonie oleju do impregnacji?? Boję się trochę o niego trochę bo sporo nas ten dziad ;) kosztuje (to jedyna moja fanaberia w całym domu) , nie chcę go zniszczyć i bardzo chcę się nim długo cieszyć.

Edytowane przez shanta