ewa72_krakow 05.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 a'propos zabudowy nad szafkami gornymi i rury od okapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shanta 06.03.2013 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 np: względem okna lub kawałka ściany. Wiesz, że dopiero teraz zwróciłam na to uwagę? Ewa, rozwiązanie naprawdę ciekawe ale narazie poczekam na blat i zastanowię się jeszcze nad tłem wiszących szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 06.03.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 shanta, fajna kuchnia, boskie okno. Dlaczego pod zlewem nie daliście pełnych drzwiczek? Albo - jeszcze lepiej dzielonych w połowie jak szuflady po prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shanta 06.03.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Oxa, to pod zlewem to nie są drzwiczki, to szuflada z 4 koszami na smieci do segregacji. Tak polecił mi ją zrobić nasz gość od kuchni. Mam nadzieję, że sie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.03.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Rozumiem, też mam taką, ale dalej uważam, że ładniej byłoby dać pełny front (do samej góry bez tego kawałka na górze).Tak masz na wprost wejścia "bałagan" każda szafka inna. Ja bym wymieniła (koszt pewnie niewielki) ale ja lubię mieć symetrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 07.03.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 he he, a co ja mam się śmiać. normalna rzecz. zdarza się głowica Ci się popsuła, więc jeśli bateria ma mniej niż 2 lata to jest jeszcze na gwarancji (chociaż niektórzy producenci dają 5 lat) może udać Ci się dostać same uszczelki do tej głowicy, a jak nie, to jeśli znasz markę baterii to całą głowicę można dokupić fajnie jest się móc czasem tu na tym forum do czegoś przydać wykazać się he he dziękuję Ci Aniula ślicznie Hydraulik będzie miał u mnie co robić, wiosenne "roztopy " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 1 08.03.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Ja z innej beczki , ale ponieważ chwalicie się tu kuchniami to na pewno wiecie : Czy znajdę wkład na talerze do szuflady o szerokości 60 cm ?Szukam i nie potrafię znaleźć Są wszędzie większe a ja głupia zamówiłam szuflady 60 -tki A może macie to jakoś inaczej tańszym kosztem rozwiązane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 08.03.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Ja mam tylko matę antypoślizgową przezroczystą na spodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 08.03.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Ja z innej beczki , ale ponieważ chwalicie się tu kuchniami to na pewno wiecie : Czy znajdę wkład na talerze do szuflady o szerokości 60 cm ? Szukam i nie potrafię znaleźć Są wszędzie większe a ja głupia zamówiłam szuflady 60 -tki A może macie to jakoś inaczej tańszym kosztem rozwiązane ? na pewno wkłady miała PEKA, ale nie wiem, czy 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariba 11.03.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witajcie! Nawet nie wiedziałam, że białe kuchnie są aż tak popularne, dopóki nie przejrzałam prawie całego wątku.... Niektóre realizacje są naprawdę świetne, więc ja chyba nie mam czym się chwalić. Ot zwykła kuchnia w bloku Jednak jestem zadowolona ze swojego pierwszego własnego aneksiku, choć chyba teraz zmieniłabym co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 11.03.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 [ATTACH=CONFIG]161633[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161634[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161635[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161636[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161637[/ATTACH] Projekt własny, drewno palisander, blaty corian Pozdrawiam WK Kaluzaw kuchnia świetna! Robi ogromne wrażenie! Dom również! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybka01 11.03.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Wszędzie białe kuchnie, ale przyznam, że są mega praktyczne Ja mam ikeowską Arstę - bardzo cenię sobie szuflady. Kiedyś, jakieś 9 lat temu był szał na białe kuchnie, potem chwilowo nie, a teraz znowu. Mariba, nie ma co zmieniać - kolorystyka na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 11.03.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Mariba wyszło bardzo ładnie jedyne do czego ja bym się osobiście troszkę przyczepiła to niesymetryczność szerokości płytek nad kuchnią i ewentualnie uchwyty przy szafkach... część pion, część poziom... pewnie jakoś bym to chciała na jedną modłę przekombinować Edytowane 11 Marca 2013 przez aniula_bl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariba 12.03.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 jedyne do czego ja bym się osobiście troszkę przyczepiła to niesymetryczność szerokości płytek nad kuchnią i ewentualnie uchwyty przy szafkach... część pion, część poziom... pewnie jakoś bym to chciała na jedną modłę przekombinować Właśnie z uwagi na te niesymetryczności chciałam dać ciemną spoinę, w sumie to nie wiem czemu stanęło na jasnej Do tego niby bardziej się brudzącej. Może jednolita powierzchnia lepiej by wyglądała, niż w kratę. A z uchwytami to wiem...... chciałam poziome, ale wtedy kolidowałyby ze ścianą lub sąsiednimi szafkami przy otwieraniu i pan od szafek odradził. A w cargo i tak musiałby być pionowy, to z góry to zastrzegł. Nie wiem czemu. Cieszę się że ogólnie się wam podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 12.03.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 A z uchwytami to wiem...... chciałam poziome, ale wtedy kolidowałyby ze ścianą lub sąsiednimi szafkami przy otwieraniu i pan od szafek odradził. A w cargo i tak musiałby być pionowy, to z góry to zastrzegł. Nie wiem czemu. Ciekawe czemu stolarz uparł się przy pionowym. Ja mam cargo przy piekarniku, też takie wąskie i uchwyt mam poziomy (tak jak przy wszystkich innych szafkach). Ale jak widać czasem stolarz (płytkarze też tak miewają) upierają się przy swoich sprawdzonych "sposobach" i ani rusz inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 mnie przeszkadzają uchwyty w dwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 12.03.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ciekawe czemu stolarz uparł się przy pionowym. Ja mam cargo przy piekarniku, też takie wąskie i uchwyt mam poziomy (tak jak przy wszystkich innych szafkach). Ale jak widać czasem stolarz (płytkarze też tak miewają) upierają się przy swoich sprawdzonych "sposobach" i ani rusz inaczej ooo jakbym mojego stolarza słyszała, zamontował mi parapet do samego okna, ja mówię że tak nie może być, a on ze tak wszędzie kładzie i jest ładnie, to że mi się okno nie otworzy to pikuś bo parapety mam niżej od blatów szafkowych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariba 12.03.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Czemu właściwie tak przeszkadzają te uchwyty w różne strony? Mój brat (architekt zresztą) też powiedział, że jak je zobaczył to "rzuciło nim o ścianę". Ech Zasłonię je ścierkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 12.03.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Czemu właściwie tak przeszkadzają te uchwyty w różne strony? Mój brat (architekt zresztą) też powiedział, że jak je zobaczył to "rzuciło nim o ścianę". Ech Zasłonię je ścierkami Właśnie... To wg mnie myślenie schematyczne i co najbardziej mnie boli odgórne narzucanie tego co jest wg dzisiejszych projektantów właściwe, a co już passe. Na uczelniach wkładają do głów pewne stereotypy, które później się notorycznie powiela, tłamsząc wyobraźnię. Aby zatem unikąć takiej wtopy, np. z uchwytami, należałoby zawsze montować tzw. gałki, one są w jednym kierunku, a praktyczna strona się nie liczy, tylko musi wyglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 chaos wprowadzają, chaos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts