Ana_7 15.03.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 może coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 15.03.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 shanta no czekamy czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stripsearch 15.03.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Fajne te nowe kuchenki. Ja niestety ze wzgledów wiadomych muszę odnowic swoje stare meble jak najmniejszym kosztem. Mam mnóstwo pytan i wątpliwosci. Meble mam z płyty w kolorze niebieskim. Chciałam przykryc ten niebieski folią okleinową w kolorze zebrano ciemne. Nad meble planuję fototapetę a na lodówkę matę magnetyczną. Najwiekszy problem mam własnie z oklejeniem frontów mebli - nie wiem czy takie cos ma sens? czy to przetrwa kilka lat? Szukam tez czegoś co zamaskuje mi przestrzeń pomiędzy zlewem a wolnostojacym (nie w zabudowie) piecem gazowym. Może jakas listwa ? Prosze o porady bo jestem zielona:-) Jezeli to OT to przepraszam i prosze o przezucenie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 15.03.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Kilka lat temu robiłem taki remoncik w kuchni u babci mojej Ż. Okleina trzyma się ładnie do dziś, może w kilku rogach najczęściej używanych drzwiczek trochę się poprzecierała, gdzieniegdzie nawet zadarła (wina starych i rozklekotanych zawiasów), ale ogólnie wygląda fajnie. Gwarancją sukcesu jest porządne odtłuszczanie powierzchni. Niektóre folie wymagają zmatowienia powierzchni do której ją kleisz. Są folie klejone na sucho, ale też i takie, które klei się na mokro (woda z ludwikiem i spryskiwacz). W obydwu przypadkach należy dokładnie dociskać okleinę (szmatka, gumowy wałek) od środka na boki, wyciskając pęcherze powietrza. Sposób na mokro jest trochę łatwiejszy, ale wymaga schnięcia takich powierzchni na płask (folia może się przesunąć). Jeśli pęcherzyki powietrza po kilku dniach nie znikną, można je delikatnie nakłuć cieniutką igłą. Najważniejsze jest aby przy klejeniu NIE NACIĄGAĆ folii! Co do maskowania szczeliny między zlewem a kuchenką, wiem, że są jakiejś metalowe teowniczki do blatów - popytaj w pracowniach kuchennych lub marketach budowlanych. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 15.03.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 potwierdzam powyższe porady! też reanimowałam w ten sposób kuchnię. pomyśl jeszcze, jak chcesz zawijać folię pod spód i jak ew. wykończyć tyły frontów ...i dokładam jeszcze: życzenia cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stripsearch 15.03.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) Własciwie to planuje okleic tylko przednią część frontów bez oklejania boków. Moja kuchnia wyglada mniej więcej tak: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_meble-kuchenne-5966166.jpg&imgrefurl=http://sprzedajemy.pl/meble-kuchenne,1239461&usg=__w6a5foLExuTCWwqeIqjvRaY20D4=&h=406&w=541&sz=22&hl=pl&start=82&zoom=1&tbnid=pupCrHhnzlZTdM:&tbnh=99&tbnw=132&ei=JQhDUYLTI9DLswaYgIHQDg&prev=/search%3Fq%3Dfronty%2Bkuchenne%2Bniebieskie%26start%3D80%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1T4MXGB_plPL524PL524%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&sa=X&ved=0CCsQrQMwAThQ Zamiast beżu jest wyblakly niebieski. Chcę tylko zakleić te niebieskie prostokąty więc odpada mi oklejanie boków. Wieczorem wrzucę zdjęcie kuchni. O..zupelnie takie jak te niebieskie: Edytowane 15 Marca 2013 przez stripsearch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 15.03.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam , przedstawiam dla inspiracji naszą niedawną realizację . Kuchnia "dopracowana" z Klientem co do milimetra jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca . Każda półka , półeczka i szafeczka ma swoje przeznaczenie ... Jest część dla Pani domu jak i dla wysokiego męża i syna .. Dużo pracy a efekt .. jak widać .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 15.03.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Własciwie to planuje okleic tylko przednią część frontów bez oklejania boków. Moja kuchnia wyglada mniej więcej tak: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_meble-kuchenne-5966166.jpg&imgrefurl=http://sprzedajemy.pl/meble-kuchenne,1239461&usg=__w6a5foLExuTCWwqeIqjvRaY20D4=&h=406&w=541&sz=22&hl=pl&start=82&zoom=1&tbnid=pupCrHhnzlZTdM:&tbnh=99&tbnw=132&ei=JQhDUYLTI9DLswaYgIHQDg&prev=/search%3Fq%3Dfronty%2Bkuchenne%2Bniebieskie%26start%3D80%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1T4MXGB_plPL524PL524%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&sa=X&ved=0CCsQrQMwAThQ Zamiast beżu jest wyblakly niebieski. Chcę tylko zakleić te niebieskie prostokąty więc odpada mi oklejanie boków. Wieczorem wrzucę zdjęcie kuchni. O..zupelnie takie jak te niebieskie: wg mnie duzo prosciej, szybciej i najpewniej taniej będzie przemalowac fronty w cąłości. Tak, wiem, ze to meble z płyty - da się, wytrzymaja kilka lat na pewno. Sporo osób tak reanimowało kuchnie - ja malowałam fronty szaf z mdf-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.03.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) Własciwie to planuje okleic tylko przednią część frontów bez oklejania boków. Moja kuchnia wyglada mniej więcej tak: Zamiast beżu jest wyblakly niebieski. Chcę tylko zakleić te niebieskie prostokąty więc odpada mi oklejanie boków. Wieczorem wrzucę zdjęcie kuchni. O..zupelnie takie jak te niebieskie: oooo taką kuchnię reanimowali swego czasu moi rodzice . mniej więcej to, ale bez witrynek Fronty te w kolorze, przemalowane zostały na szaro, uchwyty wymienione na proste metalowe i blat zmieniony na grafitowy konglomerat. Dwa dni roboty i stare stało się nowym Edytowane 15 Marca 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 15.03.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Muszę się przyznać, że dalej jestem zakochana w mojej kuchni aby ją rozweselić dodałam groszkowe dodatki np. doniczki, kuchnia sprawuję się bardzo dobrze, szafki białe czyszczą się łatwo, łatwiej niż fornirowane doły, szkło białe hartowane nad kuchnią jest rewelacyjne, bardzo łatwe do utrzymania w czystości. Mimo iż BRW mi odradzano jestem zadowolona, gdyż nic się nie psuję, poza dużym kargiem, na które wspięło się moje 2,5 letnie dziecko, ale sprytny mąż naprawił zlew wymaga pracy (tzn. zawsze musi być u mnie w domu domestos ale jest wart tego jak się komponuje w kuchni. Więc mimo wątpliwości na forum co do bieli ja polecam, bo nawet przy moich dwóch kocmołuchach, pedantem nie jestem, jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stripsearch 15.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) wg mnie duzo prosciej, szybciej i najpewniej taniej będzie przemalowac fronty w cąłości. Tak, wiem, ze to meble z płyty - da się, wytrzymaja kilka lat na pewno. Sporo osób tak reanimowało kuchnie - ja malowałam fronty szaf z mdf-u Też o tym myślałam ale boję sie,że jak cos mi sie nie spodoba to po ptokach a okleinę moge odkleić (chyba mogę?) Nie muszę szorowac blatów papierem sciernym itp. Poza tym chciałam uzyskach efekt "zebrano" a czegos takiego nie potrafiłabym zrobić farbą.Mam taki bardzo nieudolny projekt . Prosze nie pękać ze śmiechu:-) Blat mam trochę inny-brązowy. Chciałabym też wymienić uchwyty. To białe na srodku to fototapeta:-) Muszę dopasowac kuchnie do salonu bo mam połączone w jedno pomieszczenie. Edytowane 15 Marca 2013 przez stripsearch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.03.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam , przedstawiam dla inspiracji naszą niedawną realizację . Kuchnia "dopracowana" z Klientem co do milimetra jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca . Każda półka , półeczka i szafeczka ma swoje przeznaczenie ... Jest część dla Pani domu jak i dla wysokiego męża i syna .. Dużo pracy a efekt .. jak widać .. Miłego , Piotr [ATTACH=CONFIG]176859[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]176860[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]176861[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]176862[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]176863[/ATTACH] Pięknie wykonana I ładna, ciepła. Nie podobają mi się tylko obniżenia na halogeny, ale ja nie cierpię generalnie żadnych obniżeń sufitu. I dzban na szafkach. Taki ładny, a takie kiepskie miejsce sobie znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.03.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 heheh a ja pomyślałam, że inwestor nieładnie (inne słowo przyszło mi na myśl) ubrał okno i przy takiej ładnej kuchni, to nie przystoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 16.03.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Nataly nic nowego nie powiem, jak zawsze perfekcyjne wykonanie. Ale okno to dla mnie masakra! Taka ładna kuchnia a okno....wieś tańczy wieś śpiewa. Wiem że o gustach się nie dyskutuje ale nie mogłam się oprzeć. Jestem wręcz zła na właścicieli że mając tak śliczną dopracowaną kuchnię zniszczyli końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.03.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ale to od razu widać, że właściciele nie gustują w nowoczesnych wnętrzach Tak to potem wygląda - nowoczesne elementy są "ocieplane". Ja bym przekonała do gładkich sufitów i gładkiej tapety (albo tapicerki krzeseł - jedno z dwóch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 16.03.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Przypuszczalnie nataly dekoracji tego okna nie projektował, to raz. A dwa - to określenie z wsią w roli głównej przekracza granice kulturalnej krytyki. Zresztą o żadne opinie tutaj nikt nie prosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 16.03.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Oj tam, oj tam.... tylko tapeta razi, bo nie w klimacie. Kuchnia fajna, a tapicerkę czy firanki zawsze można zmienić A może to dopiero wstęp do metamorfozy reszty mieszkania? He he, my się tu wczuwamy, a właściciele pewnie nawet nie wiedzą, że im kuchnię obgadujemy.... Edytowane 16 Marca 2013 przez Kamila_len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 16.03.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Myślę, że taki profesjonalista jak nataly pyta ludzi o zdanie, zanim zamieści zdjęcia wnętrz ich mieszkań na publicznym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.03.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Oj tam, oj tam.... tylko tapeta razi, bo nie w klimacie. Kuchnia fajna, a tapicerkę czy firanki zawsze można zmienić A może to dopiero wstęp do metamorfozy reszty mieszkania? He he, my się tu wczuwamy, a właściciele pewnie nawet nie wiedzą, że im kuchnie obgadujemy.... A mnie się ta tapeta podoba Tylko wolałabym ją z roletą i bez tych halogenów oczywiście. Ale fakt, mieszkania nie wkleił właściciel. Prawdę mówiąc to wcale nie jest fajne, że pokazywane są tu kuchnie osób, które o tym nie wiedzą. Z jednej strony dla urządzających kuchnię te realizacje są cenną inspiracją, z drugiej - czuję pewien niesmak, bo tak jak już wcześniej pisałam - ja bym się wściekła, gdyby wykonawca wklejał gdzieś zdjęcia moich wnętrz. Zakładam, że ma na to zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 16.03.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A mnie się ta tapeta podoba Tylko wolałabym ją z roletą i bez tych halogenów oczywiście. Ale fakt, mieszkania nie wkleił właściciel. Prawdę mówiąc to wcale nie jest fajne, że pokazywane są tu kuchnie osób, które o tym nie wiedzą. Z jednej strony dla urządzających kuchnię te realizacje są cenną inspiracją, z drugiej - czuję pewien niesmak, bo tak jak już wcześniej pisałam - ja bym się wściekła, gdyby wykonawca wklejał gdzieś zdjęcia moich wnętrz. Zakładam, że ma na to zgodę. Tak dla informacji i zamknięcia tematu .. Moja Klientka sama dyskutuje na forach i pyta o opinie i porady co do wykończenia tej kuchni , także się nie wścieka z tego powodu . Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts