MarJel 22.03.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 yummy fajna szczotka stojąca, mam taką samą, u mnie straszy w łazience:D Ja mam taką zieloną moja zdobi kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.03.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 widzę iż to nowy dizajn:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 22.03.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 widzę iż to nowy dizajn:lol2::lol2: No ba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 22.03.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 podpowiedzcie mi, proszę: jeśli biały blat, to z czego? kamień, czy konglomerat? chodzi o to, by był czysto biały, bez "paprochów"i nie cienki, ok 4cm. Przerabiałam temat jakiś czas temu, też chciałam gładką biel, bez paprochów. Kamień naturalny odpada, marmur sie raczej nie nadaje, a granit nie występuje gładko biały. Pozostaje konglomerat czy jak kto woli kompozyt. Zależy teraz na jakim wykończeniu i odbiorze Tobie zależy. Kwarc ma gładkie wykończenie w połysku, jest bardzo twardy i praktycznie ma właściwości jak granit, ale widać strukturę kropeczek; w odbiorze (w dotyku)zimny, jak kamień. Potem są różne rodzaje powierzchni takich jak Corian i podobnych - ja mam blaty LG HI-MACS - i tutaj powierzchnia jest zupełnie gładko biała, jest wiele bieli do wyboru - a w odbiorze jest ciepły - przy dotyku trochę jak akryl, wykończenie satynowo-matowe - nie błyszczy się. Jest zdecydowanie bardziej miękki, ale też można go polerować i odnawiać, łącznie z wycięciem kawałak blatu i wklejeniem w tym miejscu nowego. Główną zaletą jest jego plastyczność - możesz łączyć niewidocznie krawędzie, robić łuki, lub uformować zlew z blatu bez łączeń. Jeżeli chodzi o grubość 4 cm to pozostaje tylko podklejanie krawędzi - nie jest to tanie No i nietety ceny kompozytów sa czasem 2 razy droższe od standardowego naturalnego kamienia - niewiedzieć czemu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 22.03.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Arciu, jeżeli czysty blat bialutki bez mazów, ciapek etc. to konglomerat kwarcowy. Naturalny kamień idealnie biały z tego co się orientuje nie istnieje... Blat z konglomeratu kwarcowego mam w dziecięcej łazience Kamień konglomerowany jest wytrzymały na wysoką temperaturę, chemikalia, zadraśnięcia, cięcia czy podrapania. Powierzchnia, zwłaszcza ta z polerowanym wykończeniem, nie zatrzymuje zabrudzeń i jest łatwa w utrzymaniu czystości. Charakteryzują się niską chłonnością wody oraz znaczącą odpornością na występowanie plam . Najczęściej stosuje się go w kuchni lub w łazience. Polecam Mój blat ma właśnie 4cm Potwierdzam Mar Jel .. nie ma czystego kamienia , jest fajny kwarcogranit ale trzeba dobrać odpowiednią jakość ponieważ na rynku jest sporo firm kamieniarskich i oferują różnej jakości kwarce .. o i oczywiście z różnych zakątków świata .. . Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.03.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Dzięki wszystkim za porady Piotrze, a co z duetem piecyk-zamrażarka? Edytowane 22 Marca 2013 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.03.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Doradźcie proszę na który zlew się zdecydować. Mam na oku dwa - różnica, która mnie nurtuje to ociekacz: w jednym jest gładki, w drugim z rowkami. Być może ktoś z Was użytkuje jeden bądź drugi i wypowie się na temat jego wartości użytkowej Widzę, że sporo osób na forum użytkuje zlew Teka Aura, on też ma gładki ociekacz - użytkownicy powiedzcie proszę czy jak odstawiacie na ociekacz mokrą szklankę czy kubek to w środku nie zbiera się woda? Wydaje mi się, że ze szklanki postawionej na gładkiej powierzchni nie ma jak odpłynąć ta woda. Chyba, że stawiacie na zlew jakiś dodatkowy ociekacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.03.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ja bym wzięła ten z rowkami, właśnie ze względu na wodę o której piszesz ja tak się jej bałam, że przez rok stawiałam dodatkowy ociekacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.03.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Venusko - gdzie Ty masz zdjęcie kuchni na której widać Twój zlew? Bo na pierwszej stronie u Ciebie nie ma P.S. A teraz już ociekacza dodatkowego nie stawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 22.03.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Dzięki wszystkim za porady Piotrze, a co z duetem piecyk-zamrażarka? Witam , nie wiem co pisze na ten temat producent konkretnego sprzętu ale piekarnik jest w szafce więc ma "izolację" grubości 18 mm , a zamrażarka do zabudowy jej nie ma .. Więc warto jednak się dowiedzieć u producenta agd .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.03.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.03.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Sylwia, mam z gładkim ociekaczem. Hm, zbiera się woda i faktycznie, zwykle mokrą szklankę stawiam na brzegu, tam jest taki kancik, bo inaczej będzie mokra. Ale z drugiej strony te rowki trzeba czyścić! Gładkie przeleci się raz kiedyś szmatą z octem i kamień schodzi a rakie rowki to by trzeba się wysilić.... Lepiej więc gładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.03.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ewa - dzięki Ja co prawda będę mieć stację zmiękczającą, więc mam nadzieję, że z kamieniem nie będzie tak źle. Jednakże im dłużej przyglądam się tym zlewom to nabieram pewności, że ten gładki. Bo czyszczenie tych rowków to będzie mnie chyba wkurzać, masz rację - gładki raz-dwa się przeleci Tak więc jeszcze raz dziękuję - biorę gładki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 22.03.2013 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 ja mam w rowki, ale to jest jakoś tak ukształtowane, że woda spływa do małej komory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.03.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 U mnie są rowki i czyści się tak samo jak powierzchnię gładką w komorze, wcale nie jest to uciążliwe, a woda fajnie spływa. Teraz w nowym też na pewno będą rowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 23.03.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Sylwia_LBN ja bym chyba wzięła gładki z obawy przed koniecznością czyszczenia tych rowków chyba wybierasz Blanko, to Ci powiem, że polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 23.03.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Oj dziewczyny - raz rowki, raz gładkie! Ależ Wy jesteście niezdecydowane Dzięki za wszystkie podpowiedzi i spostrzeżenia. Zdecydowałam się ostatecznie na gładki Aniula - doradco Ty mój cierpliwy - tak, to Blanco. Jeśli też masz zlew z tej firmy to rozwiej proszę moje obawy i powiedz, że jest wart tych pieniędzy, które trzeba za niego zapłacić Baterię też wybrałam Blanco, taka zupełnie zwyczajna - Spirit się nazywa. Mąż jak usłyszał to zapytał czy aby na pewno będzie z niego leciała woda... Mam nadzieję, że będzie się ten zestaw dobrze sprawował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka31 23.03.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 dorotko! czy masz tradycyjną zmywarkę do zabudowy czy może jakiś specjalny model do wysokiej zabudowy? - bez cokołu itp - są takie ale niestety kosztują stanowczo za dużo jak na mój topniejący budżet. byłabym b. wdzięczna za zdjęcie. Zwykła zmywarka ze zdjęciem będzie gorzej bo za bardzo nie mam czym zrobić , aparat w komórce mi wysiadł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 23.03.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Poradźcie proszę - czy jest jakieś przeciwskazanie do umieszczenia w zabudowie lodówki nad zmywarką? Inaczej nie mam szansy na zmywarkę. Lodówka na wysokości mi pasuje jak najbardziej, wlot powietrza też można zrobić, ale może jakiś problemów nie przewidziałam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 23.03.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 oj, zmywarka się bardzo nagrzewa, zmywa przecież w wysokiej temperaturze. U mnie minimum to 55 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.