mloda0802 06.04.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 magdziorka24 nie jestem specem, ale blenda to potocznie "przykrywka", ma za zadanie ukryć coś albo wprowadza się ją w niewygodnych do zaprojektowania momentach. U mnie na przykład blenda przy oknie powstała z tego względu, iż parapet wystawał poza wnękę okna i niestety nie dało się od razu przy ścianie ustawić lodówki w zabudowie(musiałaby być luka 9 cm pomiędzy ściana i lodówka), dlatego zakryliśmy część rogu parapetu blenda i od ściany powstał ciąg mebli. Druga blenda przy zmywarce... powstało nam 5 zbędnych centymetrów po wprowadzeniu zmywarki (60cm). Blenda 5 cm powstała, aby długość szafek dolnych i górnych kończyła się jednakowo przy końcu ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 06.04.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A ja mam jeszcze pytanie do młoda0802: jakiego koloru sa fronty lakierowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.04.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 chyba śmietankowe, jeśli komp nie kłamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 06.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 agatah to, ze szybka zarasta kamieniem to wina twardej wody a nie samej baterii. Ta, ktorą pokazałaś na fotce, jest bardzo podobna do mojej, tylko u nas nie ma metalowej poprzeczki. Powiem tak, 2 razy w tygodniu muszę czyścić bo woda twarda i matowieje, widać osad z każdej kropli wody. A chlapie tak, ze każdą bluzkę mam mokrą, dlatego w większości jest wyciągnieta na maxa i woda leci po samym dnie zlewu. Na pewno twardej wody, ale i samej baterii też. Niestety Mam dwie baterie w łazience (wanna i umywalka), które mają "sitko" z gumy/silikonu, i to nie zachodzi kamieniem tak szybko. A bateria kuchenna ma siteczko metalowe, które błyskawicznie obrasta w kamień. ja mam tę baterię: [ATTACH=CONFIG]181717[/ATTACH] i na bluzkę mi się nie leje, ale za to na szybie mam kamienne kropki duże znaczenie ma kąt, pod jakim podkładamy pod kran zmywane przedmioty. zazwyczaj są one pochylone tak, że krople lecą właśnie w stronę ściany, stąd częstsze zachlapania właśnie w tym obszarze. choć nie bez znaczenia jest też kształt miski...pamiętam jedno wesele, na którym każda dama wychodziła z toaleto lekko przemoczona od pasa w dół, z winy źle dobranej umywalki do kranu!!!! Ja juz jak coś myję to staram się żeby woda lała mi się po dłoniach, wtedy tak nie pryska. Ale przecież nie o to chodzi... ze zlewu korzyta czasami ktoś poza mną. I wtedy woda jest wszędzie, dosłownie. Podłoga, szyba, cały blat dookoła zachlapany. Tak nie powinno być. Ta którą pokazałam ma wylewkę niżej, 13 cm od górnej krawędzi zlewozmywaka. A ta moja jakieś 34 Tutaj nie ma znaczenia kształt zlewozmywaka, bo woda spadająca nie odbija się od dna. Tylko ta lecąca z góry przy kontakcie z czymkolwiek. Jak będzie niżej to będzie wymuszała podkładanie wszystkiego niżej, przez co nie będzie tak chlapać... mam nadzieję. ja mam identyczna tylko innej marki i sobie chwale...nie jest idealna ale za taka cene nie narzekam Jakiej marki? Czego jej brakuje do ideału? Jak mam wybulić dobre kilkaset złotych to muszę znać jej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.04.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 metalowe sitko jakoś tam reaguje z minerałami w wodzie i może szybciej się to cholerstwo odkłada. U mnie trzeba co jakiś czas odkręcać i czyścić, woda twarda na maksa. Do celów takich jak pranie, mycie, płukanie przydałby się filtr podwójnej osmozy, taki zmiękczający wodę maksymalnie. Prawie woda destylowana z kranu leci. Z tym, ze dla zdrowia woda skrajnie miękka nie jest zdrowa i koszt to kilka tys, więc odpada. Mamy inne wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 06.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Przecież w każdym sklepie z bateriami dokupić można takie sitko (perlator) - do wyboru: plastikowe, metalowe, silikonowe. Trzeba tylko znać średnicę, a najlepiej wziąć stare i dopasować. Z tym, że na kamień i tak nie ma rady, na każdym materiale się odłoży, ale na metalu najszybciej. Wytrąca się szybciej od ciepłej wody, może warto obniżyć temp. na bojlerze do optymalnych 55°C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega79 06.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Może o ja w końcu pokażę kawałek naszej kuchni Wieczorową porą... I trochę szerzej... za dnia... http://dl.dropbox.com/u/77244481/murator/IMG_1036.jpg http://dl.dropbox.com/u/77244481/murator/IMG_1040.jpg Śliczna kuchnia - powiedz jaka jest odległość górnych szafek od blatu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.04.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 55- 60 cm ?? tak pisze na instrukcji okapu - strzelam w ciemno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.04.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A ja mam jeszcze pytanie do młoda0802: jakiego koloru sa fronty lakierowane ? Może ecru, a może Navajo white. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon60 07.04.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) agatah spróbuj zmienić perlator jak radzi Gryfpc Ja również mam okropnie twardą wodę, przy baterii miałam zwykły perlator z siateczkami który musiałam czyścić co kilka dni bo zarastał kamieniem i okropnie pryskał. Wymieniłam na taki z silikonową końcówką i już drugi miesiąc mam spokój. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez leon60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 07.04.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Przecież w każdym sklepie z bateriami dokupić można takie sitko (perlator) - do wyboru: plastikowe, metalowe, silikonowe. Trzeba tylko znać średnicę, a najlepiej wziąć stare i dopasować. Z tym, że na kamień i tak nie ma rady, na każdym materiale się odłoży, ale na metalu najszybciej. Wytrąca się szybciej od ciepłej wody, może warto obniżyć temp. na bojlerze do optymalnych 55°C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mloda0802 07.04.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Może ecru, a może Navajo white. Nie nie, to nie ecru, nie beż, nie Navajo white... wybraliśmy w sklepie ze wzornika, kolor miał być lekko wpadający w kremową brzoskwinie(zdjęcie totalnie przekłamuje kolor frontu). W rzeczywistości fronty są delikatnie lekko różowe co na początku troszki nas przeraziło, ale z racji tego iż ściana naprzeciwko zabudowy mebli jest w kolorze zielonym (konkretniej mówimy na nią odcień SHREK'a) to totalnie ujmuje frontom różowego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.04.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 jak zrobisz otwieraną klasycznie to nic nie postawisz, bo będzie zawadzać. chyba, ze szafka z łamanymi drzwiczkami do góry jakoś. Lub podzielona na mniejsze i otwierane do góry. No albo otwarte pólki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.04.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 ja tez nie przepadam za żaluzjami... a może zrób na dole otwartą przestrzeń, w którą wstawisz ekspres, a powyżej szafkę otwieraną klasycznie. nad piecykiem nie ma żadnej szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.04.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Ja widziałam takie rozwiązanie jak zwykła szafka, jest to "wbrew sztuce", ale moim zdaniem wygląda lepiej niż żaluzja . Tylko że wtedy faktycznie część blatu nie będzie wykorzystywana - pytanie tylko, czy chciałaś w tej części coś postawić i jak tam u Ciebie z porządkiem na blatach (tzn. czy są puste, czy raczej zastawione różnymi potrzebnymi w każdej chwili przedmiotami)? Pomysł arici też jest fajny, osobiście nie lubię odkrytych półek, ale ten kąt może być idealnym miejscem na ekspres do kawy/czajnik/toster, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 07.04.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 chyba śmietankowe, jeśli komp nie kłamie. Wiem ,że jest to smietanka, wanilia lub ecru, ale lakierowane fronty zamawia się z kolornika palety RAL lub NCS. Dlatego chciałabym uzyskac informacje jaki to numer koloru i z jakiej jest palety barw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti70 07.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Znalazłam system blum aventos - fajnie podnoszą sie do góry... Moze takie dam zrobić...Aricia nad płytą grzewczą jest duży pochłaniacz z czarnego szkła (czeka juz w garażu ).... No nie wiem... mam wrażenie, ze im dłużej trwa to wybieranie wszystkiego tym wiecej wątpliwości... Zaraz ta kuchnia przestanie mi sie podobać, o zgrozo! Juz nie mam siły i kasy na kolejne projekty a dodam, ze było ich kilka i wszystkie do siebie podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.04.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 beti70 ja bym brała z białymi frontami na dolnych szafkach - dużo mniej na nich widać zabrudzenia niż na czarnych i cała kuchnia jakaś jaśniejsza i lżejsza się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 08.04.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 raz widzialam fajna zaluzje do kuchni. lamelki byly szklane (z lacobelu), do wyboru kilka kolorow (bialy, czarny i kilka szarosci)...wygladala baaardzo estetycznie, zdecydowanie lepiej niz te aluminiowe (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 08.04.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Mam kuchnię identyczną jak Twoja (tylko bez półwyspu) Też jest szafka. W tym miejscu gdzie u Ciebie stoi ekspress odkładam po umyciu np. większe gary. Jak wyschną chowam i jest pusto. Fakt, że w tej szafce są rzeczy używane rzadziej + jest półka z wysuwaną krajalnicą, (ale nagle rodzinka nauczyła się obsługiwać nóż i deskę więc rozumiem, że za dużo zachodu z otwarciem szafki, i wysunięciem szuflady) Żaluzja nie wygląda dobrze. Pomysł z dziurą na ekspress fajny Choć i tak uważam, że najładniej z pełną zabudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts