Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oto moja kuchnia, teraz szukam lampy na środek, może ktoś doradzi [ATTACH=CONFIG]184209[/ATTACH]

trudno mi nawiazac do jadalni i lampy, ktora do niej wybralas bo nie pokazalas jak te pomieszczenia sie lacza i jak jest urzadzona

ale w kuchni widzialabym cos czarnego, spokojnego

http://www.lifestylehome.pl/15572-thickbox/markslojd-skephult-lampa-wiszaca-50-cm-bezowa-104804-czarna-104805.jpg

ewentualnie takie (tylko wtedy chyba nie pasuja, do lampy w jadalni):

http://www.lifestylehome.pl/6588-thickbox/markslojd-lokken-lampa-wiszaca-czarny-chrom-103007.jpg

http://www.lifestylehome.pl/6577-thickbox/markslojd-jakobstad-lampa-wiszaca-aluminium-104061-bialy-104062-czerwony-104063.jpg

wybor lamp jest naprawde duzy i trudno dopasowac w Twoj gust, jesli ani troche nie okreslilas, w ktorym kierunku szukac ;)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ula, blaty są po prostu olejowane ciemnym olejem. 3 razy chyba. Po 5 latach użytkowania stwierdzam że: nie są wcale zniszczone. Trochę może w niektórych miejscach jaśniejsze od mocniejszego wycierania. Parę wgłebień i rys, ale to im tylko dodaje charakteru ;-) Ale bateria na blacie to nie jest zbyt dobry pomysł - bo boję się ją używać he he ;-)

Dzięki za odpowiedź, już wiem w takim razie, że baterii w blacie nie zrobię. Obawiałam się też, że ciemny olej może się wycierać. Nad tym więc muszę jeszcze pomyśleć.

Agi podpisuje sie :)

piekna :) z tego co pamietam chyba juz widzialam ja w Twoim watku :) jakis czas temu ;)

i Twoja i Gumiski - cudna :)

słonko dziękuję raz jeszcze :-) Postaram się wkleić jeszcze zdjęcia z innej perspektywy.Wiem, że obiecywałam już wczesniej ale baterie w aparacie mi padły a tak ciężko wymienić na nowe... ;-)

Kilkanaście halogenów podniosłoby temperaturę o +50 stopni i rachunki za elektrycznośc.

tam pewno ledy są albo będą, więc ani temperatura ani koszty nie wchodzą w grę

KC czysto, schludnie, ale kuchnia to typowy przykład kuchni modny 15 lat temu, płyta meblowa, uchwyty i te szklane fronty:no:

15 lat temu to ja miałam białą :) Nie wiem, czy była modna, ale była najtańsza :lol2:

Edytowane przez joliska

Dawno temu tu byla ale niedokonczona,teraz jeszce ciagle bije sie z myslami czy przedluzyc wyspe o debowu barek kuchenny...

[ATTACH=CONFIG]182754[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]182755[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]182756[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]182757[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]182758[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]182759[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]182760[/ATTACH]

I DZIELO NAJKOCHANSZEJ FORUMOWEJ PESTECZKI W WYKONANIU MOJEGO MEZUSIA-OKLADZINA WE WNECE-DZIEKUJE!!!!

[ATTACH=CONFIG]182767[/ATTACH]

kurde nie wiem jak obkrecic zdjecia-przepraszam...

Witam Wszystkich!

jestem tutaj ,,nowa", przegladam Wasze zdjecia i co chwila robie wielkie oczy. Jestem na etapie SSZ i prosze o porady i inspiracje. Jak kazda z Was bedac na tym etapie budowy musze pomyslec nad kuchnia. Ta kuchnia jest bardzo ładna intereszuje mnie jaka powinna byc szerokosc kuchni, aby spokojnie bylo przejscie miedzy wyspa a oknem i kuchenka. GUMISIOWA gdybys byla tak uprzejma i powiedzila jaka szerokosc ma Twoja kuchnia od okna do okladziny we wnece.

Dzieki ogromne za odpowiedz

nie umie jeszcze robic tak aby fotki sie ukazaly, wybaczcie.

Edytowane przez joliska

trudno mi nawiazac do jadalni i lampy, ktora do niej wybralas bo nie pokazalas jak te pomieszczenia sie lacza i jak jest urzadzona

ale w kuchni widzialabym cos czarnego, spokojnego

http://www.lifestylehome.pl/15572-thickbox/markslojd-skephult-lampa-wiszaca-50-cm-bezowa-104804-czarna-104805.jpg

ewentualnie takie (tylko wtedy chyba nie pasuja, do lampy w jadalni):

http://www.lifestylehome.pl/6588-thickbox/markslojd-lokken-lampa-wiszaca-czarny-chrom-103007.jpg

http://www.lifestylehome.pl/6577-thickbox/markslojd-jakobstad-lampa-wiszaca-aluminium-104061-bialy-104062-czerwony-104063.jpg

wybor lamp jest naprawde duzy i trudno dopasowac w Twoj gust, jesli ani troche nie okreslilas, w ktorym kierunku szukac ;)

Słonko gdzie te lampy można nabyć?

Dziewczyny doszłam do wniosku, że najlepiej będzie tam wygladał taki prosty plafon, http://www.tomix.pl/p/pl/42121-01/oprawa+natynkowa+blok+runde+40+kol-+alu+czarny+bialy+czerwony+ecru+42121-01+8211+aquaform.html.

Kuchnia z jadalni wygląda tak: DSC_0050.jpg. zdjęcie trochę stare, jak jeszcze była w budowie. Przed barkiem będą stały 2 stołki barowe, więc chyba tylko taki plafon przy suficie będzie wyglądał sensownie.

Ja bym nic nie wieszała. Cokolwiek tam umieścisz będzie jak kwiatek do kożucha. KC82, sama to czujesz. Dlatego nie możesz sprecyzować co chcesz. Tylko wydaje Ci się, że powinnaś jakąś lampę tam wetknąć. O, właśnie, to świetne słowo. Każda lampa będzie tam wyglądać jak wetknięta.

Cokolwiek wiszącego zasłoni perspektywę kuchni. Teraz jest czysto i masz tyle tych reflektorków, że nie powinno być ciemno.

Plafoniera w formie płaskiego czworokąta byłaby chyba jeszcze najlepsza, ale tylko jeśli powtarzałaby w odpowiedniej skali kształt przestrzeni sufitu.

Ja bym nic nie wieszała. Cokolwiek tam umieścisz będzie jak kwiatek do kożucha. KC82, sama to czujesz. Dlatego nie możesz sprecyzować co chcesz. Tylko wydaje Ci się, że powinnaś jakąś lampę tam wetknąć. O, właśnie, to świetne słowo. Każda lampa będzie tam wyglądać jak wetknięta.

Cokolwiek wiszącego zasłoni perspektywę kuchni. Teraz jest czysto i masz tyle tych reflektorków, że nie powinno być ciemno.

Plafoniera w formie płaskiego czworokąta byłaby chyba jeszcze najlepsza, ale tylko jeśli powtarzałaby w odpowiedniej skali kształt przestrzeni sufitu.

tys prowda

Najlepiej tę puszkę zaślepić i zaszpachlować.

Musi być jakaś lampa na środku, bo jak te ledy są włączone to dają bardzo mocne światło, super przy pracy, ale przy normalnym funkcjonowaniu są za mocne, dlatego potrzebuje tam jeszcze miękkiego światła. i właśnie teraz, albo koło które by nawiązywało do ledów, albo kwadrat nawiązujący do sufitu. Na pewno musi to byś miękkie światło.