slonko 18.04.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Oto moja kuchnia, teraz szukam lampy na środek, może ktoś doradzi [ATTACH=CONFIG]184209[/ATTACH] trudno mi nawiazac do jadalni i lampy, ktora do niej wybralas bo nie pokazalas jak te pomieszczenia sie lacza i jak jest urzadzona ale w kuchni widzialabym cos czarnego, spokojnego http://www.lifestylehome.pl/15572-thickbox/markslojd-skephult-lampa-wiszaca-50-cm-bezowa-104804-czarna-104805.jpg ewentualnie takie (tylko wtedy chyba nie pasuja, do lampy w jadalni): http://www.lifestylehome.pl/6588-thickbox/markslojd-lokken-lampa-wiszaca-czarny-chrom-103007.jpg http://www.lifestylehome.pl/6577-thickbox/markslojd-jakobstad-lampa-wiszaca-aluminium-104061-bialy-104062-czerwony-104063.jpg wybor lamp jest naprawde duzy i trudno dopasowac w Twoj gust, jesli ani troche nie okreslilas, w ktorym kierunku szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 18.04.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ula, blaty są po prostu olejowane ciemnym olejem. 3 razy chyba. Po 5 latach użytkowania stwierdzam że: nie są wcale zniszczone. Trochę może w niektórych miejscach jaśniejsze od mocniejszego wycierania. Parę wgłebień i rys, ale to im tylko dodaje charakteru Ale bateria na blacie to nie jest zbyt dobry pomysł - bo boję się ją używać he he Dzięki za odpowiedź, już wiem w takim razie, że baterii w blacie nie zrobię. Obawiałam się też, że ciemny olej może się wycierać. Nad tym więc muszę jeszcze pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 19.04.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Agi podpisuje sie piekna z tego co pamietam chyba juz widzialam ja w Twoim watku jakis czas temu i Twoja i Gumiski - cudna słonko dziękuję raz jeszcze Postaram się wkleić jeszcze zdjęcia z innej perspektywy.Wiem, że obiecywałam już wczesniej ale baterie w aparacie mi padły a tak ciężko wymienić na nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.04.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Oto moja kuchnia, teraz szukam lampy na środek, może ktoś doradzi [ATTACH=CONFIG]184209[/ATTACH] a te kilkanaście halogenów nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 19.04.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 a te kilkanaście halogenów nie wystarczy? Kilkanaście halogenów podniosłoby temperaturę o +50 stopni i rachunki za elektrycznośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.04.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 to po co je robić, jak nie można używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 19.04.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Kilkanaście halogenów podniosłoby temperaturę o +50 stopni i rachunki za elektrycznośc. tam pewno ledy są albo będą, więc ani temperatura ani koszty nie wchodzą w grę KC czysto, schludnie, ale kuchnia to typowy przykład kuchni modny 15 lat temu, płyta meblowa, uchwyty i te szklane fronty:no: 15 lat temu to ja miałam białą Nie wiem, czy była modna, ale była najtańsza Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 20.04.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Dawno temu tu byla ale niedokonczona,teraz jeszce ciagle bije sie z myslami czy przedluzyc wyspe o debowu barek kuchenny... [ATTACH=CONFIG]182754[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182755[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182756[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182757[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182758[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182759[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]182760[/ATTACH] I DZIELO NAJKOCHANSZEJ FORUMOWEJ PESTECZKI W WYKONANIU MOJEGO MEZUSIA-OKLADZINA WE WNECE-DZIEKUJE!!!! [ATTACH=CONFIG]182767[/ATTACH] kurde nie wiem jak obkrecic zdjecia-przepraszam... Witam Wszystkich! jestem tutaj ,,nowa", przegladam Wasze zdjecia i co chwila robie wielkie oczy. Jestem na etapie SSZ i prosze o porady i inspiracje. Jak kazda z Was bedac na tym etapie budowy musze pomyslec nad kuchnia. Ta kuchnia jest bardzo ładna intereszuje mnie jaka powinna byc szerokosc kuchni, aby spokojnie bylo przejscie miedzy wyspa a oknem i kuchenka. GUMISIOWA gdybys byla tak uprzejma i powiedzila jaka szerokosc ma Twoja kuchnia od okna do okladziny we wnece. Dzieki ogromne za odpowiedz nie umie jeszcze robic tak aby fotki sie ukazaly, wybaczcie. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.04.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 trudno mi nawiazac do jadalni i lampy, ktora do niej wybralas bo nie pokazalas jak te pomieszczenia sie lacza i jak jest urzadzona ale w kuchni widzialabym cos czarnego, spokojnego http://www.lifestylehome.pl/15572-thickbox/markslojd-skephult-lampa-wiszaca-50-cm-bezowa-104804-czarna-104805.jpg ewentualnie takie (tylko wtedy chyba nie pasuja, do lampy w jadalni): http://www.lifestylehome.pl/6588-thickbox/markslojd-lokken-lampa-wiszaca-czarny-chrom-103007.jpg http://www.lifestylehome.pl/6577-thickbox/markslojd-jakobstad-lampa-wiszaca-aluminium-104061-bialy-104062-czerwony-104063.jpg wybor lamp jest naprawde duzy i trudno dopasowac w Twoj gust, jesli ani troche nie okreslilas, w ktorym kierunku szukac Słonko gdzie te lampy można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KC82 20.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Słonko gdzie te lampy można nabyć? Podobne lampy widziałam w katalogu Markslojda, zobacz też Aquaform. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KC82 20.04.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Dziewczyny doszłam do wniosku, że najlepiej będzie tam wygladał taki prosty plafon, http://www.tomix.pl/p/pl/42121-01/oprawa+natynkowa+blok+runde+40+kol-+alu+czarny+bialy+czerwony+ecru+42121-01+8211+aquaform.html. Kuchnia z jadalni wygląda tak: . zdjęcie trochę stare, jak jeszcze była w budowie. Przed barkiem będą stały 2 stołki barowe, więc chyba tylko taki plafon przy suficie będzie wyglądał sensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.04.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Ja bym nic nie wieszała. Cokolwiek tam umieścisz będzie jak kwiatek do kożucha. KC82, sama to czujesz. Dlatego nie możesz sprecyzować co chcesz. Tylko wydaje Ci się, że powinnaś jakąś lampę tam wetknąć. O, właśnie, to świetne słowo. Każda lampa będzie tam wyglądać jak wetknięta.Cokolwiek wiszącego zasłoni perspektywę kuchni. Teraz jest czysto i masz tyle tych reflektorków, że nie powinno być ciemno.Plafoniera w formie płaskiego czworokąta byłaby chyba jeszcze najlepsza, ale tylko jeśli powtarzałaby w odpowiedniej skali kształt przestrzeni sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.04.2013 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ja bym nic nie wieszała. Cokolwiek tam umieścisz będzie jak kwiatek do kożucha. KC82, sama to czujesz. Dlatego nie możesz sprecyzować co chcesz. Tylko wydaje Ci się, że powinnaś jakąś lampę tam wetknąć. O, właśnie, to świetne słowo. Każda lampa będzie tam wyglądać jak wetknięta. Cokolwiek wiszącego zasłoni perspektywę kuchni. Teraz jest czysto i masz tyle tych reflektorków, że nie powinno być ciemno. Plafoniera w formie płaskiego czworokąta byłaby chyba jeszcze najlepsza, ale tylko jeśli powtarzałaby w odpowiedniej skali kształt przestrzeni sufitu. tys prowda Najlepiej tę puszkę zaślepić i zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 21.04.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Aga, bardzo fajne zestawienie, co masz na ścianie? To fornir czy drewno? Jakie? Mnie się bardzo podoba Czysto i niebanalnie. gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.04.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 zniknęła mi wiadomosc:mad: To jeszcze raz... Zgodnie z obietnicą nowe fotki mojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.04.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) c.d. Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.04.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 interona tak jak pisałam wczesniej na scianie to niestety płytka drewnopodobna rovere giallo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KC82 21.04.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ja bym nic nie wieszała. Cokolwiek tam umieścisz będzie jak kwiatek do kożucha. KC82, sama to czujesz. Dlatego nie możesz sprecyzować co chcesz. Tylko wydaje Ci się, że powinnaś jakąś lampę tam wetknąć. O, właśnie, to świetne słowo. Każda lampa będzie tam wyglądać jak wetknięta. Cokolwiek wiszącego zasłoni perspektywę kuchni. Teraz jest czysto i masz tyle tych reflektorków, że nie powinno być ciemno. Plafoniera w formie płaskiego czworokąta byłaby chyba jeszcze najlepsza, ale tylko jeśli powtarzałaby w odpowiedniej skali kształt przestrzeni sufitu. Musi być jakaś lampa na środku, bo jak te ledy są włączone to dają bardzo mocne światło, super przy pracy, ale przy normalnym funkcjonowaniu są za mocne, dlatego potrzebuje tam jeszcze miękkiego światła. i właśnie teraz, albo koło które by nawiązywało do ledów, albo kwadrat nawiązujący do sufitu. Na pewno musi to byś miękkie światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.04.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 KC82 - Jeśli już chcesz plafon a nie zwis, to ja bym dała kwadrat. I może taki kinkiet z 2 żarówkami, żebydał radę oświetlić całą kuchnię wtedy kiedy nie chcesz halogenów. A 1 żarówka wg mnie nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 21.04.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Agi75ogólnie fajnie (szczególnie ten widok za oknem) ale tego wiszącego piekarnika w ogóle nie rozumiem. Są jakieś powody, czy miało być tylko oryginalnie? Mi to jakoś nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts