piu 21.04.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Musi być jakaś lampa na środku, bo jak te ledy są włączone to dają bardzo mocne światło, super przy pracy, ale przy normalnym funkcjonowaniu są za mocne, dlatego potrzebuje tam jeszcze miękkiego światła. i właśnie teraz, albo koło które by nawiązywało do ledów, albo kwadrat nawiązujący do sufitu. Na pewno musi to byś miękkie światło. hmmm, za dużo tego wszystkiego będzie A nie możesz po prostu dać oświetlenia pod szafką? Ja tak mam i jeśli chcę mieć tylko delikatne oświetlenie w kuchni, włączam jedno z 4 podszawkowych (każde można włączyć z osobna). Można też rozdzielić Twoje halogeny na dwa włączniki i jednym włączać np. tylko 2 halogeny (koniecznie z ciepłą barwą światła o temperaturze 2700 Kelwina). Nie pasuje tam już nic innego, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.04.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Ula jak pewnie zauważyłaś w mojej kuchni poza lodówka nie ma wysokiej zabudowy, a zależało mi ,żeby piekarnik nie był pod płytą indukcyjną a trochę wyżej. Więc wymyśliłam piekarnik w części oddzielajacej jadalnię od kuchni.Jest obecnie na fajnej ergonomicznej wysokości ( jego góra to 110cm) . Reasumując...bardzo wygodnie się z niego korzysta, a i rozwiązanie jest nietuzinkowe. Czy wszyscy muszą mieć piekarnik w wysokiej zabudowie ? Pozdrawiam Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 22.04.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja nie mam nic do miejsca i wysokości. Na pewno wygodnie się z niego korzysta. Chodzi mi tylko o to, że wisi w powietrzu i to trochę dziwnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ja już nie pojmuję tego forum:bash::bash::bash:, jak ktoś ma coś innego, oryginalnego to źle, inni mają sztampowo, tez źle Agi mnie się pomysł bardzo podoba, ale ten pionowy blat od strony kuchni powinien mieć tę samą grubość po całości a powstało takie wcięcie, może nie rzuca się to w oczy ale to chyba błąd pomiaru????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 22.04.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Nie czepiam się bo jest oryginalnie, tylko zasady projektowania nie są wyłącznie widzimisię projektanta. Rozum mówi, że piekarnik nie spadnie ale oczy widzą ciężką bryłę zawieszoną w powietrzu i to dla mnie jest pewien dyskomfort. Takich wrażeń nie da się zmienić. Czasami pogoń za oryginalnością może zwieść na manowce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 22.04.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ula, to w takim razie piekarnik (mikrofala) z tzw. windą, czyli wiszące w poziomie górnych szafek są też nie teges... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 22.04.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Dla mnie oczywiście nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 22.04.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Mnie ten pomysł z "podwieszonym" piekarnikiem nawet się podoba, razi mnie jednak ten pusty kąt w rogu dalej. Zastanawiam się, czy nie będzie to zbiorowisko kotów kurzowych itp., taka trochę niewykorzystana przestrzeń trudnodostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 22.04.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ale dajmy już spokój. Agi się podoba i OK. To nie mój dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.04.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Reni masz rację to błąd pomiaru stolarza i z kamieniem musieliśmy tak wybrnąć z sytuacji .Miało być tak samo jak jest od strony jadalni ale juz nie miałam siły zmieniać, przekonstruowywać.....i zostało tak jak jest. Co do wizualności i ciężkości to dodam , że zdjęcia robiłam na kolanach i z przykucu więc zapewniam, że z pozycji człowieka stojącego nie odnosi sie takiego wrażenia.... Ale oczywiście Ula masz prawo do swoich odczuć....zresztą jak każdy z nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.04.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Agi oczywiście że rozumiem, niestety pomyłki się zdarzają i pewnych pomyłek nie mamy już siły poprawiać, mam nadzieję że jest to niezauważalne, w każdym razie mi pomysł sie podoba:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.04.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Reni a wiesz jak jedna z forumowiczek określiła nasze okna dłuuuuugie kuchenne? Stanowisko strzelnicze w czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.04.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 oj takiego określenia nie słyszałam, swoją drogą, do mnie kto by nie przyszedł to okno w kuchni jest najczęściej chwalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 wiesz, ze ja mam tak samo ( poza moimi rodzicami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.04.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 wiesz, ze ja mam tak samo ( poza moimi rodzicami ) :lol2::lol2: nie podoba się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.04.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 eeeee tam, okienko panoramiczne fajne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.04.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 chciałabym taki czołg!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 22.04.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 :lol2::lol2: nie podoba się? No nie podoba sięIIIIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.04.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Agi75, bardzo fajna kuchnia, faktycznie ten blat z boku wyspy trochę razi, ale podoba mi się okno przez całą długość szafek i połączenie bieli z płytkami (?) w kolorze ciepłego drewna - fajnie, że w ten sposób nawiązałaś do tego, co się dzieje w salonie (genialny sufit ). Ja bym zmieniła jedynie czajnik, bo uważam, że jak już coś jest na wierzchu, to powinno być ładne, a wszelkie plastikowe sprzęty AGD lepiej chować po szafkach, ale zdaję sobie sprawę, że pewnie w tym momencie odrobinę się czepiam . Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KC82 22.04.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja nie mam nic do miejsca i wysokości. Na pewno wygodnie się z niego korzysta. Chodzi mi tylko o to, że wisi w powietrzu i to trochę dziwnie wygląda. Potwierdzam, mi też nie pasuje ten piekarnik, moze jakby na dole była jeszcze szafka biała, a tak to ni z gruchy ni z pietruchy. Reszta bardzo ładnie, tylko dlaczego znów biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts