Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

większego problemu nie ma, użytkowniczki są zadowolone. ale mi osobiście przeszkadza, że taki uchwyt w lakierowanym połysku i w bieli jest bardzo narażony na zarysowania, ot choćby ślady od lakieru do paznokci zostają. ja akurat zawsze noszę pomalowane, więc rozwiązanie stanowczo nie dla mnie.

Kamilcia piękna

choć osobiście razi mnie wolnostojąca zmywarka i tym samym brak cokołu pod nią i obok

to stara zmywarka z poprzedniego lokum - już dogorywa ( była naprawiana 5 razy ! i dalej nie działa dobrze ), ale chwilowo musi być. Mam schowany front do nowej - bedzie pod zabudowę, cokół też mam :) Też mnie to razi.

Edytowane przez Kamilcia

dla odmiany fragment mojej kuchni... białej ;) ale w wersji mniej nowoczesnej ;)

Kamilcia ślicznma kuchnia :)sama też chciałabym podobną:)Dopiero w przyszłym roku będziemy meblować ale już podpatruję :)A możesz podać jakie wymiary pomieszczenia masz? bo moja też niewielka kuchnia jest i wygląda na podobną. Chyba ,że to tylko część na zdjęciu widac?

Edytowane przez aniqa1982

Witam , przedstawiam kolejną inspirację . Kuchnię wykonaliśmy z forniru oliwka . Z tego też forniru wykonaliśmy pogrubiane elementy które są tu dosyć widoczne .. Pomiędzy szafkami biały lacobel a blat wykonany z kwarcogranitu . Do kompletu stół z tego samego forniru plus blat z szufladką z mdfu lakierowanego w połysku . Poniżej kilka fotek .. Pozdrawiam, Piotr

DSC05085.jpg

DSC05093.jpg

DSC05096.jpg

DSC05114.jpg

DSC05115.jpg

Kamilcia ślicznma kuchnia :)sama też chciałabym podobną:)Dopiero w przyszłym roku będziemy meblować ale już podpatruję :)A możesz podać jakie wymiary pomieszczenia masz? bo moja też niewielka kuchnia jest i wygląda na podobną. Chyba ,że to tylko część na zdjęciu widac?

na zdjęciu widać część, ale wielka to ona nie jest ;) jakieś 7-8 m2 - to jest taki półaneks/kuchnia otwarta bym powiedziała. Z boku jest jeszcze wysoki słupek, w którym znajduje się m.in piekarnik.

czyli będzie idealnie:)

mam nadzieję :)

Nataly - dziękuję za odpowiedz z uchwytami :) tylko jeszcze dopytam :) płytkie są te na zdjęciu, czy generalnie one są płytkie?

jeszcze zapytam o to podświetlenie pod szafką - czy to LED? i czy takie oświetlenie da tyle samo swiatła co 3 halogeny? i jak to się ma cenowo? :)

z góry dziękuję za odpowiedz :)

duś, Anad65 też myślałam nad łamanymi drzwiczkami uchylnymi tylko boje się, czy to nie strasznie kosztowne rozwiązanie:confused:

Na dole chce szuflady i to już mnie mocno szarpnie po kieszeni:/

Piotrze możesz podać mi wymiary tych wiszących szafek? Na jakiej wysokości są powieszone? Czy ten góry rząd nie trzeba domykać z doskoku?;)

Nataly - dziękuję za odpowiedz z uchwytami :) tylko jeszcze dopytam :) płytkie są te na zdjęciu, czy generalnie one są płytkie?

jeszcze zapytam o to podświetlenie pod szafką - czy to LED? i czy takie oświetlenie da tyle samo swiatła co 3 halogeny? i jak to się ma cenowo? :)

z góry dziękuję za odpowiedz :)

Bardzo proszę , generalnie te uchwyty są różne i my na pewno mamy głębszy . Ostatnio był u mnie człowiek z ofertą i właśnie pokazywał front z frezowanym uchwytem i był bardzo płytki ale stwierdził że u nich się taki robi i że nikt nie narzeka ... ;-)

Mamy w ofercie oświetlenie halogenowe i ledowe , halogen ma 20 Vat a led można dopasować mocą do potrzeb .. Led razem w komplecie jest trochę droższy i jest przy nim więcej pracy .. Miłego , Piotr

Witam serdecznie!

Mam pytanie - może głupie :) czy jeśli będę robiła kuchnię na wymiar, a cały sprzęt będę kupowała sama (nie z firmy, która robi meble), to czy ten sprzęt (np. płyta grzewcza, piekarnik, lodówka, zmywarka) muszę mieć już podczas mierzenia kuchni przez firmę czy wystarczy, że podamy jaką co będzie miało wielkość?

U mnie chcieli tylko mikrofale, Pan twierdził, że tylko producenci kuchenek mikrofalowych nie ujednolicili wymiarów.