Nataly Design 09.05.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Nataly mam pytanie. Zamawiałem parę miesiecy temu elementy (formatki) fornirowane o rozmiarach szerokosc 15 do 20 cm wysokosc 240 cm usłojenie w poprzek. to co otrzymałem podobało mi się i pasowało kolorem do tekowej podłogi i blatu z litego teku. roznica kolorystyczna w tych 3 elementach była ale na akceptowalnym pozomie - byłem zadowolony. http://images48.fotosik.pl/690/28f4bbceb7825641med.jpg http://images49.fotosik.pl/1894/a64af2c4106468d5med.jpg Dzisjaj ekipa przywiozła ostatni element mojej układanki o rozmiarze szerokosc 140 cm wysokosc 240 cm. Element bardzo rozni sie kolorystycznie od dotychczasowej reszty usłojenie jest inne nie mowiąc o kolorystyce. Sam szef firmy wstrzymał klejenie tej płyty z uwagi na to ze sie zbytnio rozni od podłogi , blatu i pozostałych tekowych wstawek. Stwierdził ze musi zapytac czy nie ma jakiegos błędu w zamowieniu bo podobno zamawiali materiał w tym samym miejscu co poprzedni i uzywali tych samych lakierow. Czy masz doswiadczenie aby ocenic na podstawie zdjecia czy ten element jest z teku i czy zamawiając w innym czasie wszystkie elementy mogło sie zdarzyc ze wystąpią az tak duze roznice ? Dodam ze nie moglem zamowic wszystkiego razem pewne wymiary zmianiały się w czasie prac. http://images50.fotosik.pl/1947/658087e82cecd035med.jpg http://images44.fotosik.pl/690/6bce99f57903e5a3med.jpg Dziękuje pozdrawiam. Witam , z tego co widzę to rzeczywiście jest to zupełnie inny fornir .. mimo ze się nazywa teak .. Nawet jak się w danym momencie nie wykonuje pewnych elementów trzeba kupić odrazu więcej forniru z tej samej partii i odłożyć na "później" . Wtedy jest pewność że będzie to samo . Myślę że lakier nie ma tu znaczenia bo pewnie był to lakier bezbarwny . Ten pierwszy fornir wygląda na naturalny a ten drugi na modyfikowany ale oczywiście nie jestem pewny do końca bo to właściciel zamawia materiał u swoich dostawców . Pozdrawiam , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 09.05.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam , z tego co widzę....... Piotr Dziekuje Panie Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 09.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Dziekuje Panie Piotrze Bardzo proszę , proponowałbym porozmawiać z podwykonawcą żeby dobrał ten sam fornir , Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliaszek 09.05.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Jakoś nie wyobrażam sobie mieć nieruchomej baterii. Jak widzisz wybór tych baterii jest, więc chyba warto żonie sprawić tą przyjemność już kupiłem , idę montować Delfina dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 10.05.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 a mnie ta wyciągana wylewka wkurza i cała bateria, bo fatalnie się ją czyści przy mojej mega twardej wodzie. Do drugiej kuchni kupiłam dwa tyg. temu bez wyciąganej wylewki, FRANKE, bo jest piękna, ma największy zasięg wylewki (mam ogromny zlew FRANKE) i ma 15 lat gwarancji. Jeszcze nie zamontowana, jakoś czasu brak, więc nie ocenię, jak się ją użytkuje. Oczywiście , pewnie, jak zawsze . Natomiast ja preferuje wysokojakościowe. Dożywotnia gwarancja, nabywasz raz i jak coś to wymieniają całość. http://imageshack.us/a/img254/117/p10306272.jpg Nie jestem "Malinowym Nosem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 10.05.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Przymierzam się do mebli kuchennych. Chciałabym lakierowane w kolorze no właśnie . Nie biały, nie typowa wanilia, bo podchodzi pod żółty, raczej śmietana lub jaśniejsza wanilia. Proszę Was o pomoc jaki numer koloru w palecie RAL lub NCS ma taki odcień. Może doradzą osoby, które maja takie meble i przy okazji wkleja fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 11.05.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 proszę Dornbracht TARA 31151892-00 niestety ,ceny nie należą do atrakcyjnych Malka, bardzo serdecznie dziękuję, nie wiedziałam, że ta bateria istnieje, chociaż cena rzeczywiście nieprzyjemna... W takim razie wznawiam poszukiwania tańszego odpowiednika lub powoli zbieram fundusze na powyższy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 11.05.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Oczywiście , pewnie, jak zawsze . Natomiast ja preferuje wysokojakościowe. Dożywotnia gwarancja, nabywasz raz i jak coś to wymieniają całość. http://imageshack.us/a/img254/117/p10306272.jpg Nie jestem "Malinowym Nosem". trochę sie nie mogę połapać w Twojej wypowiedzi ... co to za wysokojakościowa bateria jest? z dożywotnią gwarancją ??? ciekawa jestem bardzo, więc poproszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.05.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 A firma Franke nie produkuje wysokojakościowych baterii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 12.05.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Kuchnia już praktycznie na finish-u. Zachwalam stolarzy, praca dokładna wszystko co do mikrometra spasowane. Szafki na zdjeciach niebieskie są przy sztucznym swietle a przy dziennym fioletowe, nieziemsko. systemy la mans i magic corner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 12.05.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 zapomnialem dodac ze te wronty bedą wymienione bo zle przykrecili, to jedyny minus ich pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.05.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Jak dla mnie za dużo sie dzieje jak na tak mala kuchnie.Za duży max kolorów.No ale to jest moje subiektywne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 12.05.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ooooo :yes:takiej kuchni jeszcze nie było i nie będzie,jedyna w swoim rodzaju ciekawa jestem reszty Waszych wnętrz czy też będą takie kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.05.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Michumm widzialam Wasze wizualki w "projekt kuchni - wizualizacje" ... w tym samym czasie pisalismy i powiem szczerze, ze bylam ciekawa efektu finalnego... Wow... kolorowo mi dla mnie szokiem jest bateria..taka wysoka...wyciagana pewnie... a kuchnia jedyna w swoim rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.05.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Michumm zdecydowanie odważna realizacja Kwestia kolorów to indywidualna sprawa, dla mnie u was przedszkolnie, z kolei pewnie moja kuchnia to dla was grobowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 13.05.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Michumm, bardzo odważna kuchnia. Dla mnie osobiscie zbyt dużo kolorów, az głowa boli no ale to Twoja kuchnia, i Tobie ma się podobać ^^ Duś - jak dla mnie jest konsekwentnie - szuflady z poziomymi uchwytami, a szafki z pionowymi Wiem, że nie o to Ci chodziło, ale kompletnie nie rozumiem tego ujednolicania w stylu "wszystko poziome"... imho szafki niewygodnie otwiera się poziomym uchwytem :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ja mam szafki na poziomym uchwycie i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.05.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 wygląda nawet fajnie, tylko szkoda, że nie zachowaliście konsekwencji z uchwytami. Zgadzam się, wszystkie uchwyty poziomo wygladały by lepiej. I nie wiem czy dobrze widzę, ale wydaje mi się, że uchwyty w szufladach pod płytą nie są na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 13.05.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Moim zdaniem uchwyty popsuły całkowicie efekt. Z tymi kuchnia wygląda jak z lat 90-tych. Ja bym tu widziała uchwyty montowane do górnych krawędzi (w wiszących szafkach do dolnych), takie w kształcie kątownika, jakie ma np. IKEA. Byłoby duuuużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 13.05.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Venus - dlatego napisałam "imho" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts