Korozja 17.05.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 hajmal Twoja kuchnia to może nie jest szczyt designu ale wielu ludzi i tak by Ci pozazdrościło. Jest duża, jasna, z pięknym widokiem, ma mnóstwo miejsca do przechowywania. No i wykonana samodzielnie za nieduże pieniądze. Mój facet nie jest typem majsterkowicza (niestety) ale jakby wykonał mi samodzielnie, własnym rękami kuchnie to kochałabym ją nad życie jaka by nie była! Co do uchwytów to może by je wymienić na jakieś w kolorze frontów żeby sie w oczy tak nie rzucały...no i oczywiście dodatki też dużo wniosą Przykro mi sie czytało negatywne komentarze na temat kuchni. Rozumiem że fronty moga sie nie podobać, kolor, uchwytów za dużo, szafki poszatkowane, uskoki itp ok ale to podkreślenie że kuchnia jest zwykła i przeciętna jest moim zdaniem niepotrzebne. No wiadomo że nie jest to nic innowacyjnego ale nie trzeba tego tak dobitnie pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 asiazett a Ty teraz będziesz obrońcą biednych duszyczek, każdy mówi co myśli i to nie przedszkole aby sobie piciu, piciu robić, jeśli ktoś chce same pochwały to niech zdjęć nie wystawia tylko znajomych zaprasza, oni prawie zawsze pochwalą nawet jak w duchu się śmieją, tak ma tu być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.05.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Jak zwykle reni nie dopuszczasz innej perspektywy niż swoja, a przejawia się choćby tym, że nie czytasz postów uważnie... To zapytam wprost: po co tak surowo krytykujesz? Po to, żeby spełnić wizję, o której piszesz, żeby się "przedszkole" tutaj nie zrobiło? Co chesz, żeby z tego wyniknęło? Żeby komuś było przykro? Żeby zburzył sobie kuchnię i wysmarował taką, która będzie pod Twoje gusta? Oczywiście, że masz prawo do tej krytyki, nie rozumiem tylko dlaczego ona ma taką ordynarną formę? A skoro forum i Ty możesz krytykować, to i ja mogę to skomentować. Z tym, że różnica między nami polega na tym, że ja to mówię z nadzieję, że ktoś może zechce coś poprawić w swoim zachowaniu, a Ty najwyraźniej nie masz żadnych konstruktywnych przesłanek w swoich komentarzach... Ty i nie tylko Ty "obrońca biednych duszyczek" pozdrawia wszystkich zgorzkniałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 asia nie dopuszczam innej perspektywy? poczytaj moje inne opinie. Poza tym napisanie , że kuchnia jest zwykła to nie krytyka, to oznacza , że mnie w tej kuchni nic na kolana nie rzuca. I inni tez to napisali, zwykła to obraźliwie o kuchni hajmal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.05.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 iwona ten barek maskra, te łączenia chyba też nie wyszły Powiesz mi zaraz, że "ten barek masakra" to taka pochwała, że aż masakra hihi Pod Twoim postem jest taki: Hejmal,kuchnia zwyczajna,schludna i co najważniejsze to własnego wykonania co pewnie najbardziej cieszy. Iwona,strasznie wysokie te szafki się wydają i nie podoba mi sie zlew bezpośrednio obok płyty,ale bardzo fajna ta kuchnia i mnie się podoba. I jakoś to samo określenie "zwykła" nie brzmi krytycznie, a neutralnie. Poza tym "krytykantów skrytykowałam" wszystkich, nie bezpośrenio Ciebie, a sama poczułaś się wywołana do tablicy. I nie mówię przecież wcale jedynie o kuchni Hajmal Uderz w stół, a nożyce się odezwą - czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 asia tak masakra ale nie dla mojego widzi mi się, od razu napisałam dlaczego, bo odwalona jest fuszera na łączeniu a tego nie przełknę skończmy przepychanki to temat ciagnacy sie od zawsze i co jakis czas wyskakujący, ja mówię co uważam, i krytykuję ku przestrodze dla innych i chwalę, wolę to niż chwalenie a w duchu inne myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.05.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 hajmal gratuluję samozaparcia i zbudowania własnej kuchni, jest ciepła i przytulna. Jak Ci się użytkuje zlew w rogu? Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, ale na razie domownicy są przeciwni. Masz zmywarkę czy wszystko w tym zlewie myjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajmal 17.05.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 nita83 - dziękuje za dobre słowo. Nie mieszkamy jeszcze w domu, ale zmywania ciągle jest sporo bo, to w sumie jedyny na razie punkt czerpalny wody do domu. Ja bez problemu dostaję do drugiej komory i ociekacza choć mam tylko 160 cm. Zlew jest dość głęboki czego nie widać na zdjęciach Zmywarki na razie nie będziemy mieć z przyczyn finansowych, przewidziana jest w drugiej szafce od prawej pod oknem w miejscu tych dwóch szuflad. Jutro robimy dużego grila już na "naszych śmieciach " wiec napisze Ci jak jest zmywać w tak usytuowanym zlewie po 22 osobach. Moja kuchnia jest mała a takie usytuowanie zlewu pozwoliło mi na znalezienie sporej ilości miejsca przed oknem na przygotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.05.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 też miałam podobnie zamontowany zlew i było bardzo ok. wcześniej miała okrągły zamontowany "narożnie" i mało fajnie dla mnie było.ze względu na brak ociekacza i drugiej komory, chociażby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.05.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Bambus jest wiechlinowcem o drewniejących łodygach, w skrócie trawowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.05.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam Czytam ten wątek od dłuższego czasu. Nas niedługo też czeka zamawianie kuchni do domu. Oglądając zdjęcia zwracam uwagę głównie na uzyteczność i ergonomikę danej kuchni, a czy jest biała, czarna , kolorowa czy w ciapki to jest to sprawa indywidualna każdego inwestora jak tak lubi. Każdy robi dla siebie a nie na wystawę. Czytając niektóre wypowiedzi oceniajacych czyjeś kuchnie często miałem ochotę coś napisać ale odpuszczałem ale teraz nie odpuszczę odnośnie kuchni hajmal. Uważam że kuchnia wykonana zupełnie amatorsko we własnym zakresie a jednak estetycznie i nie razi po oczach jest dla mnie mistrzostwem świata. Chciałbym samemu móc wykonać taką kuchnie. Powielić czyjeś wzorce zlecić firmie to łatwizna. Samemu wykonać taką kuchnie to jest to. Także hajmal szacun ode mnie dla was a szczegolnie dla męża. Howgh. !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Powielić czyjeś wzorce zlecić firmie to łatwizna. Samemu wykonać taką kuchnie to jest to. Jeśli kuchnia wykonana amatorsko będzie wyglądać jak od profesjonalisty (czytaj dobrego stolarza z dobrym sprzętem, czy też profesjonalnego studia kuchennego ) to sama pochylę głowę!!!! Rewo ale może nie każdy chce mieć amatorską kuchnię, dla innych liczy się przede wszystkim jakość a nie tak jak mówisz pójście na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.05.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Także hajmal szacun Otóż to! skończmy przepychanki to temat ciagnacy sie od zawsze i co jakis czas wyskakujący, ja mówię co uważam, i krytykuję ku przestrodze dla innych i chwalę, wolę to niż chwalenie a w duchu inne myślenie Skończyc trochę trudno, bo sama ta dyskusję prowokujesz. Tym bardziej, że jak sama mówisz - nie pierwszy raz taka dyskusja się rodzi. A dlaczego...? I bynajmniej nie mówię o tym, żeby być hipokrytą (znów źle zrozumiałaś, bądź dodałaś sobie coś między wierszami), ale żeby być kulturalnym i myśleć o tym do czego Twój komentarz ma służyć. Jeśli dla kolejnych, których chesz uchronić przed "błędami" to może powinnaś odpowiadać tam, gdzie pytają o porady, a nie tam, gdzie prezentują skończony produkt... Ja też nie tylko chwalę to co na forum znajdę. Ale jakoś nigdy nie miałam intencji zrobić nikomu przykrości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 gdzie pytają o porady, a nie tam, gdzie prezentują skończony produkt... wiesz to było by piękne gdyby fuszerkę można było wyeliminować już w fazie projetu:cool: ale czy to możliwe?, dopiero na gotowym produkcie można zwrócić uwagę komuś innemu na niedociągnięcia, czy też zwrócić uwagę na to co ważne, wiele osób tu zaglądających, nie ma pojęcia ze można np wykończyć płytki bez listew. Sama trafiłam na fm przed wykańczaniem swojego domu, przeczytałam wiele krytyk, które mnie uchroniły przed błędami, dlatego kolejne uchronią tych następnych, a jeśli uważasz , że krytyka lepiej ubrana w słowa jest lepsza od tej walonej prosto z mostu, to przecież możesz krytykować tak jak ty chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twardyboro 17.05.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Jeśli kuchnia wykonana amatorsko będzie wyglądać jak od profesjonalisty (czytaj dobrego stolarza z dobrym sprzętem, czy też profesjonalnego studia kuchennego ) to sama pochylę głowę!!!! Rewo ale może nie każdy chce mieć amatorską kuchnię, dla innych liczy się przede wszystkim jakość a nie tak jak mówisz pójście na łatwiznę Pozwolę sobie zauważyć że wykonanie amatorskie wcale nie oznacza niskiej jakości - bo amator robi to dla przyjemności a nie dla zysku. Dobry stolarz z dobrym sprzętem czy studio kuchenne jest nastawione przede wszystkim na zysk i produkty od wyżej wymienionych też mają mankamenty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 17.05.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) ja też dzięki temu forum i kilku innym uniknęłam: listew wykończeniowych płytki w łazience, listew w kuchni łączących blat ze ścianą a także listew łączących blat na złączeniach ( fachowiec od mebli chciał mi takie zamontować ) a szczególnie jestem wdzięczna za poradę w wyborze białych mebli a nie kremowych Pozwolę sobie zauważyć że wykonanie amatorskie wcale nie oznacza niskiej jakości - bo amator robi to dla przyjemności a nie dla zysku. Dobry stolarz z dobrym sprzętem czy studio kuchenne jest nastawione przede wszystkim na zysk i produkty od wyżej wymienionych też mają mankamenty. Pozdrawiam. oj wiem coś na ten temat , polecane studio kuchenne w naszej miejscowości , pan uchodzący za dobrego fachowca, obłożony folderami z pięknymi meblami , robi mi blat do samego okna , ( bo wszystkim tak robi i są zadowoleni) ale ja nie otworzę okna i wiele takich niedociągnięć które mąż poprawiał Edytowane 17 Maja 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) Pozwolę sobie zauważyć że wykonanie amatorskie wcale nie oznacza niskiej jakości - bo amator robi to dla przyjemności a nie dla zysku. Dobry stolarz z dobrym sprzętem czy studio kuchenne jest nastawione przede wszystkim na zysk i produkty od wyżej wymienionych też mają mankamenty. Pozdrawiam. myślisz , że amator wyda 5 tyś na porządną piłę czy ukośnicę?? Ja mówię o profesjonalnym sprzęcie a nie wyrzynarce z marketu. I nigdy nie uwierzę w to, ze osoba robiąca sobie pierwszy raz kuchnię zrobi to dobrze, wiele razy trzeba coś zrobić aby dojść do perfekcji, argument o marży wogóle do mnie nie trafia chyba że zakładamy, że Ty pracujesz za darmo? oj wiem coś na ten temat , polecane studio kuchenne w naszej miejscowości , pan uchodzący za dobrego fachowca, obłożony folderami z pięknymi meblami , robi mi blat do samego okna , ( bo wszystkim tak robi i są zadowoleni) ale ja nie otworzę okna i wiele takich niedociągnięć które mąż poprawiał oczywiście , że tak się zdarza, nikt nigdy tu nie napisał, ze wszystkie studia kuchenne robią kuchnie profesjonalnie Edytowane 17 Maja 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.05.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 ja a szczególnie jestem wdzięczna za poradę w wyborze białych mebli a nie kremowych Uzasadnij swoją wypowiedź, co z kremowymi meblami jest nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 oczywiście , że tak się zdarza, nikt nigdy tu nie napisał, ze wszystkie studia kuchenne robią kuchnie profesjonalnie jak ja szukałam studia kuchennego to pierwsze o co pytałam, to na jakim sprzęcie pracuje firma montująca, bo jeśli bym usłyszała, że nie wiemy, albo inne wykręty, od razu bym odeszła, jeśli słyszę , ze firma pracuje na fesstoli to już wiem z kim mam do czynienia, laik takiego sprzętu nie kupi, a porządny sprzet przy całej chęci i umiejętnościach to podstawa:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 17.05.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Uzasadnij swoją wypowiedź, co z kremowymi meblami jest nie tak ? kremowe są trudne w aranżacji , trzeba mieć nie lada wyczucie żeby nie zrobić kuchni budyniowej, poza tym krem w połysku wygląda super, ja chciałam półpołysk który wygląda w kremie jak stary pożółkły ( dlatego że kuchnia taka ciut babciowa z frezami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.