Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hmmmm ...... Dlaczego orzechowy blat do stylizowanej kuchni? Jak ktoś się za to zabiera, to niech robi "po całości". Ostatecznie Ikea oferuje wszystko do stylizowanych kuchni. W Szwecji narodowe gatunki to dąb, brzoza I dlaczego ta lodówka tak samotnie stoi przy kaloryferze i jeszcze otwiera się na.... dobrą stronę?

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Super wygląda podłoga, że nie jest w karo tylko prosto!

Bardzo ładna i lekka ta kuchnia, a przecież retro :) ten niebieski na ścianach chyba dodaje dużo świeżości :)

Wypatrzyłam brak okapu i listew na dole ;)

Nie będzie więcej wiszących półek? Ja bym się nie zmieściła w tej ilości szafek, ale to przez to, że ja zbieraczka jestem :p i wierzę, że ktoś inny spokojnie może się zmieścić. Zlew i kran też nie w moim stylu, ale ogólnie to chyba najładniejsza "żywa" kuchnia retro jaką widziałam! Gratuluję emi! :D

Może jeszcze te ścianki na końcach blatu, co są farbą pomalowane spróbuj zabezpieczyć przed chlapaniem. Są chyba takie przezroczyste jakby "lakiery" które na farbę się nakłada. Nie powinny zmienić koloru ściany, a łatwo będzie je przetrzeć szmatką, bo zwykła zmywalna farba na kuchnię to chyba za mało...

dzięki dziewczyny za wszystkie uwagi !

odpowiadam hurtem od końca :)

ivy: - producent cegły to jakiś bliżej nie znany z nazwiska Niemiec, cegła pochodzi z rozbiórki i ma ze 100 lat.

reni: -my wszędzie mamy mało mebli ;) W przechowywaniu w kuchni rzeczywiście pomaga spiżarnia, a codzienne rzeczy są pod ręką.

asiazet - istotnie nie ma tych dwóch rzeczy, okap będzie, cokół jeszcze leży w worku, a nad półeczkami się zastanawiam . Na razie podoba mi się jak jest . Jak mi się zmienią potrzeby, to zawsze można coś dowiesić

lodówka : od początku nie chciałam zabudowanej, trochę zabrakło na vintage Smega, zanim Beko beknie i zdechnie to może uzbieram :) mam na to na oko ze 4 lata, więcej jej nie daję. Co do drzwi, to otwieraliśmy w jedną i druga stronę, eksperyment wykazał że na tą wygodniej, a jak to wygląda z boku to już inna sprawa. Trudno.

A mi też blat nie zgrzyta i co poradzę, powiem więcej , już bardzo go lubię, :D co z nim jest nie tak? pytam bez ironii, na serio. Kolorem nie pasuje do szafek? czy do wizji, bo moja była taka , że nie chciałam iść w typowo rustykalny wygląd ale miał być powiew retro stąd czarno-białe płytki na wprost i ciemny blat. Podłoga w salonie tez jest ciemna, i ogólnie na dole przewija się u nas więcej ciemnego drewna.

a co poradzicie na okna?

bo mi się podoba tak goło jak jest. A nie jest za łyso?

Edytowane przez emi601
literówka

Gość GOSC12_3
emi601 bardzo fajna kuchnia. Co do Twojego pytania o blat to bardziej by tu pasował w kolorze takim jak masz ścianę, stolik lub zasłona. Cała ta trójca sie komponuje a blat za ciemny. Ale od razu powiem, ze nie jest brzydko :). Co do szafek to bym kupiła jeszcze jedną taką wiszącą, żeby symetrycznie było. Co do okna, jest ok, ale mozesz wstawić jednego kwiatka kwitnącego np storczyk by pięknie wyglądał.

Emi kuchnia fajna, dziwię się tylko że masz tak mało szafek i tak mało blatu roboczego- a przecież spokojnie zmieściło by ci się więcej mebli. Dla mnie to jest trochę nie pojęte (pomijając względy praktyczne myślę, że pomieszczenie dużo lepiej by wyglądało z większą ilością szafek teraz wygląda jak niedokończone. :D

Nie w moim guście i nie podoba mi się zupełnie ta kuchnia,wszystko mi nie pasuje do siebie.Nie wykarzystany jej potencjał,mało szafek,blatu wygląda jak nieskończona,natomiast cegła mnie urzekła i widze że masz też ją w salonie. Edytowane przez kinka

Hmmmm ...... Dlaczego orzechowy blat do stylizowanej kuchni? Jak ktoś się za to zabiera, to niech robi "po całości". Ostatecznie Ikea oferuje wszystko do stylizowanych kuchni. W Szwecji narodowe gatunki to dąb, brzoza I dlaczego ta lodówka tak samotnie stoi przy kaloryferze i jeszcze otwiera się na.... dobrą stronę?

a dlaczego nie? czy musi być tak jak w katalogu IKEA? moim zdaniem inaczej nie znaczy źle, wprost przeciwnie

Ten blat mi nie gra, zgrzyta strasznie.

Lodówka takoż. Strona otwierania do zmiany.

Moim zdaniem kuchnia spora, a miejsce kiepsko wygospodarowane.

Kierunek otwierania się lodówki przy takim jej położeniu jest prawidłowy. Inaczej nie dałoby się otworzyć drzwi na tyle szeroko, by wyjąć półki co mycia.

Ten blat mi nie gra, zgrzyta strasznie.

Lodówka takoż. Strona otwierania do zmiany.

Moim zdaniem kuchnia spora, a miejsce kiepsko wygospodarowane.

Dlaczego blat zgrzyta?

W sumie dobrany pod kolor stołu

Hmmmm ...... Dlaczego orzechowy blat do stylizowanej kuchni? Jak ktoś się za to zabiera, to niech robi "po całości". Ostatecznie Ikea oferuje wszystko do stylizowanych kuchni.

Pasuje do stołu.

Poza tym czy kazda stylizowana kuchnia musi być skandynawska?

IMHO lodówka przeniesiona ze starego domu, stad jej niedopasowanie.

Nowa pasowałaby taka stylizowana na lata 60-te.

Tutaj kuchnie wprost ze skandynawii:

http://blogg.st.nu/vaningochvilla/files/2011/12/Li-LEstrade_19.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_pF_R2W15iUE/RvmJ1gUo7UI/AAAAAAAACWM/Qb3S8gnLilc/s400/kvik+kök.jpg

Edytowane przez joliska