Nataly Design 22.05.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 nataly, planuję halogeny, bo wiem, że są dużo niższe . Jeżeli chodzi o uchwyty, to tak jak już wcześniej wspomniałam są sprytnie ukryte http://dupa-jasia.blog4u.pl/upload/DSC02214.jpg Proponuję halogeny które ja używam bo można je zamontować na równo z płytą i bez dodatkowej półki w środku jak to niektórzy robią, namiar na priwa .. To drążę dalej - rozumiem że zamrażarkę się otwiera po otworzeniu górnych drzwi od lodówki ? A uchwyty fajne .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 22.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Proponuję halogeny które ja używam bo można je zamontować na równo z płytą i bez dodatkowej półki w środku jak to niektórzy robią, namiar na priwa.. Nataly ja również proszę o namiary na te halogeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1949 22.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Nataly,I ja poproszę, dziękuje z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajzo 22.05.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 nataly, zamrażarkę można też otworzyć ciągnąc za drzwiczki od dołu skoro nie tylko ja jestem zainteresowana tymi niższymi halogenami, to może napiszesz o nich coś więcej tutaj w wątku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josei 22.05.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Podpinam się pod prośbę, również proszę o namiar na halogeny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 23.05.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam, nataly ja też bardzo proszę o namiary na te halogeny które wychodzą na równi z płytą bez dodatkowej półki... bardzo proszę bo w poniedziałek zamawiam kuchnię, ale 500 km od Ciebie nataly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Krystynajoanna a może pokusisz się o ledy pod szafkami? moim zdaniem zdecydowanie ładniej rozpraszają światło (nie tworzą takiego ostrego załamania jak halogen)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.05.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam , oczywiście Venus też proponuje ciekawe rozwiązanie z tym że trzeba to wcześniej zaplanować i uwzględnić w projekcie szafek górnych ponieważ trzeba wprowadzić w spód szafek po całości profil aluminiowy i dopiero w niego można wkleić leda a potem zakryć to odpowiednią szybką . Jeśli chodzi o halogeny wpuszczane w dolny wieniec . Jest to halogen firmy elektra i jest tak skonstruowany że mieści się w "połowie" płyty . Trzeba dysponować odpowiednim frezem żeby nie przewiercić półki na wylot i można go montować . Oczywiście kabel przeprowadza się w płycie na tył szafki i tam można go fajnie rozprowadzić .. Miłego , Piotr led w spodzie szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofijka 23.05.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Szanowni Forumowicze, czy ma ktoś może w kuchni płytki paradyż montrose, nie jestem pewna czy nadają się one do uzytkowania w kuchni bo są porowate,będę wdzieczna za pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 23.05.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 U nas w kuchni korzystamy właśnie z takiego rozwiązania, o którym pisze Piotr. Nie pamiętam firmy (okrągłe, klasyczne oczka wpuszczone w płytę od dołu i kable w płycie), ale zamiast halogenów są ledy, nie nagrzewa się wtedy płyta. Rozwiązanie estetyczne, światło odpowiednie, mały pobór energii i nie wydziela ciepła. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.05.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 U nas w kuchni korzystamy właśnie z takiego rozwiązania, o którym pisze Piotr. Nie pamiętam firmy (okrągłe, klasyczne oczka wpuszczone w płytę od dołu i kable w płycie), ale zamiast halogenów są ledy, nie nagrzewa się wtedy płyta. Rozwiązanie estetyczne, światło odpowiednie, mały pobór energii i nie wydziela ciepła. Polecam! Z tego co wiem elektra też wprowadziła takie rozwiązanie ale jest ono zdecydowanie droższe ... Miłego , piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 23.05.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 nataly podoba mi się ta kuchnia:yes: Powiedz mi proszę co jest na ścianie między szafkami dolnymi a górnymi? Interesuje mnie też z czego jest zrobiony blat ten na szafkach oraz ten od stołu?Z góry pięknie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.05.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 nataly podoba mi się ta kuchnia:yes: Powiedz mi proszę co jest na ścianie między szafkami dolnymi a górnymi? Interesuje mnie też z czego jest zrobiony blat ten na szafkach oraz ten od stołu? Z góry pięknie dziękuję! Witam , pomiędzy szafkami jest biały lacobel , blat na szafkach jest wykonany z kwarcogranitu a stół z mdfu lakierowanego na połysk Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 23.05.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) Piotrze dziękuję za tak szybką odpowiedź Tak podejrzewałam, że to lakobel. No i teraz już przepadłam z kretesem- też tak chce mieć Tylko nie wiem czy mam dobre info, że to dośc droga przyjemność? Ten kwarcogranit też pewnie powali mój budżet na kolana:( Możesz przybliżyć ceny? MDF lakierowany pewnie nie nadaje się na blaty szafek? nataly jeszcze jedno pytanie czy daje się lakobel za płytę gazową? Jest to jakoś hartowane, nie pęknie podczas nagrzewania przy gotowaniu? Edytowane 23 Maja 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 23.05.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 pozwolę sobie nawiązać. za płytą gazową daje się szkło hartowane, z powodów o których piszesz, lakobel raczej za indukcją można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.05.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Piotrze dziękuję za tak szybką odpowiedź Tak podejrzewałam, że to lakobel. No i teraz już przepadłam z kretesem- też tak chce mieć Tylko nie wiem czy mam dobre info, że to dośc droga przyjemność? Ten kwarcogranit też pewnie powali mój budżet na kolana:( Możesz przybliżyć ceny? MDF lakierowany pewnie nie nadaje się na blaty szafek? nataly jeszcze jedno pytanie czy daje się lakobel za płytę gazową? Jest to jakoś hartowane, nie pęknie podczas nagrzewania przy gotowaniu? Witam , lacobel nie jest taki drogi , jest to szkło lakierowane i jest sporo kolorów . Kwarcogranit jest w cenach konglomeratu a efekt i trwałość dużo większa. .. Mdf lakierowany zupełnie nie nadaje się na blat ale jest bardzo dużo fajnych laminatów z których można skorzystać.. . Przy płycie gazowej trzeba stosować szkło hartowane .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 23.05.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 nataly pozwolisz, że Cię jeszcze podpytam: blatów mam 3 m2 a raczej 2,3 m2 jeśli odlicza się zlew i płytę gazową ? Czy z laminatu można zrobić ładny gruby (5-7cm) blat najlepiej efekt polerowanego (nie wiem jak to profesjonalnie określić ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.05.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 nataly pozwolisz, że Cię jeszcze podpytam: blatów mam 3 m2 a raczej 2,3 m2 jeśli odlicza się zlew i płytę gazową ? Czy z laminatu można zrobić ładny gruby (5-7cm) blat najlepiej efekt polerowanego (nie wiem jak to profesjonalnie określić ) ? Witam , nie odlicza się otworów ponieważ wycięty materiał do niczego nie będzie się nadawał . Grubość taką można zrobić bez problemu , natomiast poler zazwyczaj występuje w innych materiałach a w laminatach można znaleźć np połysk . Ale ja nie polecam akurat połysku i proponuję blaty w macie Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 23.05.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 marzy mi się blat z konglomeratu ale pewnie budżet zacznie się kurczyć i trzeba będzie zweryfikować pomysły:( nataly jeszcze Cię trochę pociągnę za język:Pczy blat z laminatu można zrobić pod kątem prostym znaczy brzeg? Poza tym czy laminat jakoś da się ładnie łączyć, żeby nie było listew itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.05.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 marzy mi się blat z konglomeratu ale pewnie budżet zacznie się kurczyć i trzeba będzie zweryfikować pomysły:( nataly jeszcze Cię trochę pociągnę za język:P czy blat z laminatu można zrobić pod kątem prostym znaczy brzeg? Poza tym czy laminat jakoś da się ładnie łączyć, żeby nie było listew itp. Witam , oczywiście takie blaty robimy pod kątem prostym , bez zaoblenia na kancie .. i nie stosuje się żadnych listew tylko takie blaty łączy się na styk . Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts