Turlututu 02.06.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Dus - zlew jest ok. 10 cm odsuniety od sciany. Jest on dla nas wygodny, bo zlewu uzywamy wylacznie do plukania warzyw i owocow. Ale i tak chlapie sie na sciane boczna, wiec musimy dac tam szklo. Gdyby bylo miejsce, pewnie zdecydowalabym sie odsunac go o cala szafke, ale coz... Venus, Korozja - podloga jest od dewelopera i nie mielismy mozliwosci rezygnacji z niej, niestety. Na zywo nie ma az takiego kontrastu jak na zdeciach, bo ma ona kolor bardziej wpadajacy w odcien frontow. Fronty na zywo tez maja ciut bardziej spokojny odcien brazu. Marzyly mi sie szare wielkoformatowe plytki w calym mieszkaniu, ale coz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 02.06.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Jak to nie mogliście zrezygnować z podłogi? Pierwsze słyszę o takim procederze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 02.06.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Mieszkanie jest w Niemczech i powstawalo metada budowy "lean-management" w zwiazku z tym nie moglismy zrezygnowac z podlogi, kafelek, scian dzialowych itd. Nawet gniazdek nie moglismy przesunac. Jest to juz wpisane w akcie notarialnym i nie moglismy z niczego zrezygnowac (do tego stopnioa, ze chcielismy w lazience zrezygnowac z umywalki od dewelopera, nawet bez zwrotu kasy i nie dalo sie). Ale za to plusem byla jakosc, szybkosc budowania i cena. Lean-management to znana metoda, ale tu deweloper wprowadzil jeszcze pewnie modyfikacje - chcieli osiagnac cos na zasadzie tasmy produkcyjnej, w zwiazku z tym nawet plan czasu budowy robilo porsche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.06.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Turlututu a mi się bardzo podoba, i podłoga mnie nie razi, super wyszło, a co to za biała lodówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 02.06.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Hmm....no to ta metoda nie dla mnie. Nie wyobrażam sobie wydać kilkaset tyś, zapożyczyć się na kilka lat a nie mieć wpływu na to jak ma wyglądać podłoga w moim własnym domu. Ale ja to już jestem taki typ niepokorny A nie mogliście tej podłogi zerwać i dać inną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 02.06.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Lodowka jest z Bauknechtu KGK 360 ew. Ogolnie jestesmy bardzo zadowoleni, bo wpisala sie praktycznie idealnie w odcien bieli na frontach. Korozja - wbrew pozorom metoda nie jest wclae zwla. Najwieksza i w zasadzie jedyna usterka podczas odbioru mieszkania, to to, ze zapomnieli kranu w drugim ogrodku. Naprawde dzieki tej metodzie utrzymali jakosc. A pozatym cena - zaplacilismy ok 40% mniej niz sasiedzi z drugiej strony ulicy u innego dewelopera za praktycznie to samo. Wiec ta podloga az tak mnie nie boli Zerwac podloge pewnie bysmy mogli, ale przy tym jaka demolka zrobilismy tu (dodalisym i przesuwalismy prawie wszystkie gniazdka na wytynkowanych juz scianach ), to nie mielismy juz na to sily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 02.06.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Heh ok. Ja i tak bym się nie zdecydowała na takie mieszkanie 9albo bym zrobiła inna kuchnie ). Za bardzo uparta jestem. Ale skoro wy zaoszczędziliście a podłoga wam nie przeszkadza to super Edytowane 2 Czerwca 2013 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 02.06.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Z mieszanymi uczuciami wstawie moja kuchnie, ale co tam... mnie sie tam podoba Ogolnie jestesmy bardzo zadowoleni, choc kilku malych wpadek nie uniknelismy. Zdecydowanym plusem jest dla nas wygoda, bo gotuje duzo i czesto, wiec kuchnia jest intensywnie uzywana. Najwieksza poprawka to bedzie dodanie tafli szkla kolo zlewu. Co do szuflady 1,20 m mam mieszane uczucia. Wyglada pieknie, duzo sie miesci, ale w malej kuchni, gdy chce ja otworzyc, to zawsze ktos tam stoi i zawadza Natomiast absolutnie jestem zachwycona wyciagana wlewka w baterii i to rozwiazanie zdecydowanie polecam. taki trochę tramwaj wyszedł, ale mnie się bardzo podoba i podłoga wcale mi się nie gryzie z kolorami frontów, właśnie fajnie to wygląda wstaw jeszcze zdjęcie zlewozmywaka i baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 02.06.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Mi się podoba kuchnia Turlututu, chociaż podłoga - przez układ paneli - jeszcze bardziej ją optycznie wydłuża. Ale blat jest cudny - z czego zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 02.06.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Mnie w sumie na zywo ta podloga sie az tak jak na zdjeciach nie gryzie, takze sumarycznie jestem zadowolona, choc nie sa to wymazone szare plytki. A paliosander to tez byl moim marzeniem, wiec choc jedno mam . aniula_bl - nie tramwaj, nie tramwaj, tylko jamnik Poniewaz kuchnia polaczona jest z jadalnia i pokojem dziennym (tez dlugie a waskie), to mamy pelnometrazowego jamnika . Panna Z. blat to zwykly laminat Pfleiderer Unico Artico. Jest rzeczywiscie bardzo ladny, ale brudzi sie nieziemsko i kazda rzecz na nim znac. Podoba mi sie bardzo, ale nie wiem, czy bym sie drugi raz zdecydowala. Tylko nie umialam uchwycic zlewu bez siebie w cudnym rozowym dresem w tle Edytowane 2 Czerwca 2013 przez Turlututu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.06.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Większość z nas tutaj na forum przyzwyczaiła sie do kafli w kuchni bo góruje ogrzewanie podłogowe więc moze dlatego tak razi twoja podłoga drewniana.Mnie osobiście wszystko sie podoba kuchnia na medal kolorki piękne jednym słowem elegancja-Francja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.06.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Nigdy nie powiedziałabym o sobie pedantyczna, wręcz bałaganiara, ale kuchnia to świętość. Gotuje - wkładam do zmywarki, zawsze rozpakowanej z upranych naczyń, dzięki temu nic na wierzchu nie stoi. Każdy dostosowuje układ do swoich możliwości i nawyków. Dla mnie jeżeli obniżenie sufitu tworzy logiczną całość to nie mam nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 03.06.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Panna Z. blat to zwykly laminat Pfleiderer Unico Artico. Jest rzeczywiscie bardzo ladny, ale brudzi sie nieziemsko i kazda rzecz na nim znac. Podoba mi sie bardzo, ale nie wiem, czy bym sie drugi raz zdecydowala. Tak się spodziewałam, ale wolałąm się upewnić. I w sumie to wolę jak się brudzi białe, niż czarne, bo przynajmniej widać, gdzie umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 05.06.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam , przedstawiam już prezentowaną wcześniej kuchnię , też białą ale z nowym motywem graficznym pomiędzy szafkami . Długo poszukiwaliśmy takiego zdjęcia ale w końcu się udało , miłego , Piotr [ATTACH=CONFIG]194032[/ATTAC] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.06.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 szkoda, że to szkło nie jest dociągnięte do ściany. mi się nie podoba, że nie ma go pod ostatnią szafką, że kończy się w połowie blatu. pytanko mam jeszcze a propos górnych szafek - czy ta ostatnia przy oknie to szafka, która się otwiera, czy tylko zaślepka? bo jeśli szafka, to ewidentnie otwiera się na roletę i gdyby to była moja kuchnia - byłabym zła. zastanawiam się, czemu nie zostawiliście tam 10 cm blendy, żeby można było otworzyć szafkę bez gniecenia i zawadzania o okno (a skoro kuchnia na wymiar, to chyba dopasowanie szerokości szafek nie było problemem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.06.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Podoba mi się w tej kuchni szczególnie górna zabudowa - piękne to Fotka ze szkła mnie jakoś na kolana nie powala, ale ja to w ogóle szkło lubię w wydaniu jednokolorowym ale jednocześnie nurtuje mnie czy ten wyższy rząd półek nie jest za wysoko? I drugie pytanie - czy wygodnie otwiera się okno? Bo też mam wrażenie, że trzeba by się ponaciągać trochę, żeby zrobić uchylne... Ja w swojej kuchni mam trochę trudność z otwieraniem okna (jakbym była trochę za krótka ), ale mam okno prawie na wysokości blatu, a tutaj okno jest sporo wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 06.06.2013 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Ja stawiam na blendę. A jeśli chodzi o szkło ze zdjęciem, tam jest uskok, więc wydaje mi się, że zdjęcie nie mogłoby tam wejśc . Widzę też przezroczyste szkło od strony zlewu, które ciągnie się do uskoku. nataly, czy jeszcze zdarza wam się mieć klienta, który chce mieć białą kuchnie w macie? Przyznam, że jestem już wyraznie zmęczona połyskiem w kuchniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.06.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Mogłaby to być świetna kuchnia, gdyby nie kilka elementów : - nierówny podział górnych szafek - te przy oknie są węższe i wygląda to tak, jakby zostały ucięte, co dodatkowo podkreśla uskok pod nimi i "obcięta" szyba - roleta nachodząca na szafki - wystarczyło dać rolety na ramy okna - grafika - zupełnie nie pasuje, ponieważ jest obcięta, ponadto motyw miasta nocą jest strasznie oklepany i banalny - obniżany sufit naszpikowany oświetleniem - osobiście nie toleruję nigdzie i kompletnie nie rozumiem, po co wszystkie starania o wizualną "czystość"projektu (równe podziały, brak uchwytów, symetria), skoro potem na suficie robi się taki misz masz. Na plus - wygodny rozkład trójkąta 'lodówka - zlew - płyta' Aleksandyta Przyznam, że jestem już wyraznie zmęczona połyskiem w kuchniach... ja też, tym bardziej, że mało która ma jakiś indywidualny rys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 06.06.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) szkoda, że to szkło nie jest dociągnięte do ściany. mi się nie podoba, że nie ma go pod ostatnią szafką, że kończy się w połowie blatu. pytanko mam jeszcze a propos górnych szafek - czy ta ostatnia przy oknie to szafka, która się otwiera, czy tylko zaślepka? bo jeśli szafka, to ewidentnie otwiera się na roletę i gdyby to była moja kuchnia - byłabym zła. zastanawiam się, czemu nie zostawiliście tam 10 cm blendy, żeby można było otworzyć szafkę bez gniecenia i zawadzania o okno (a skoro kuchnia na wymiar, to chyba dopasowanie szerokości szafek nie było problemem). Witam , cennych uwag nigdy dość .. duś Grafikę zakupił Klient i dosyć długo jej poszukiwał i wydaje mi się że taki chciał efekt .. Szkło dochodzi do wystającego "komina" i dalej idzie białe szkło matelux czyli taki lacobel ale matowy i na zdjęciu nie jest tak widoczny jak na żywo . JA wykorzystałem całą szerokość ściany i ta końcowa szafka jest szafką wynikową , jest płytsza i też się otwiera . Roleta miała być we wnęce okiennej ale domyślam się że sprzedawca zaproponował inaczej i Klientka się zgodziła .. Oczywiście jakbym wiedział o tym wcześniej to byłby tam blenda .. Ja stawiam na blendę. A jeśli chodzi o szkło ze zdjęciem, tam jest uskok, więc wydaje mi się, że zdjęcie nie mogłoby tam wejśc . Widzę też przezroczyste szkło od strony zlewu, które ciągnie się do uskoku. nataly, czy jeszcze zdarza wam się mieć klienta, który chce mieć białą kuchnie w macie? Przyznam, że jestem już wyraznie zmęczona połyskiem w kuchniach... Ha, a to jest szafka ale to już wyjaśniłem dlaczego tak wyszło .. Szkło jest lakierowane ponieważ szkła matowego nie można przykleić do ściany . Tera będziemy robili kuchnię w macie ale szarą .. natomiast jak idzie biała to w połysku Miłgo , Piotr Edytowane 7 Czerwca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.06.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Nuuudyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts