asiazett 21.06.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 A te wiszące szafki jaki będa miały wygląd/kolor?I mówiłaś jeszcze, że cokoły te nadole też będą z zebrano? Faktycznie jeśli chodzi o wykończenie nad blatem to trudno mi coś podopowiedzieć. Ale na pewno nie dała bym tam nic ciapatego tylko jak już to w jednym kolorze i na całości to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 22.06.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 wiszące szafki białe i mleczna szyba w ramce inox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_s_z 22.06.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Mam pytanie do osób z piekarnikiem i mikrofalą w słupku, czy kontakt do podłączenia robiliście za urządzeniem czy w miejscu bardziej dostępnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 22.06.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Ja mam gniazdka w sąsiedniej szafce, więc dostęp do gniazdek jest łatwiejszy ale trudniej jest przeciągnąć przewód za szafkami. Jeśli wyjmuje się sprzęt np. do naprawy na miejscu, najlepiej wtedy przywiązać do wtyczki długi sznurek, żeby nie męczyć się później z przeciągnięciem kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 22.06.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Masrta s_z, u mnie gniadka są w szafce pod piekarnikiem. Dostep jest bezproblemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 22.06.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Mam pytanie do osób z piekarnikiem i mikrofalą w słupku, czy kontakt do podłączenia robiliście za urządzeniem czy w miejscu bardziej dostępnym ?? Witam , zazwyczaj ustalam punkty elektryczne dla piekarnika i mikrofali pod tymi sprzętami . W plecach wykonuję otwór żeby było dobre dojście do gniazdek . Nie proponuję obok w szafce ani tym bardziej za sprzętem , miłego Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_s_z 22.06.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam , zazwyczaj ustalam punkty elektryczne dla piekarnika i mikrofali pod tymi sprzętami . W plecach wykonuję otwór żeby było dobre dojście do gniazdek . Nie proponuję obok w szafce ani tym bardziej za sprzętem , miłego Piotr Witam, dziękuje za odpowiedź a jak wygląda kwestia przewodów, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat ich długości w piekarniku słyszałam że można zrobić dłuższy w razie czego a mikrofala ?? w stacjonarnej mikrofali mam bardzo krótki kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 23.06.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 marta, piekarniki maja kable o dł. ok 1.5m - moj Gorenje tak ma. Mikrofale stacjonerne rzeczywiscie mają krótkie kable (moja Samsung ma 1m) ale przypuszczam, ze z tymi do zabudowy problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 23.06.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, dziękuje za odpowiedź a jak wygląda kwestia przewodów, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat ich długości w piekarniku słyszałam że można zrobić dłuższy w razie czego a mikrofala ?? w stacjonarnej mikrofali mam bardzo krótki kabel Witam , mikrofale wolnostojące stoją na blacie więc nie muszą mieć długiego kabla a mikrofale do zabudowy mają żeby można ja było spokojnie podłączyć do gniazdka . Miłego , piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tytusek 23.06.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 witam, jestem przed wyborem białych frontów kuchennych i mam dylemat lakierowane czy folia mdf.czy macie jakieś doświadczenia i rady ? chciałabym też blat w kolorze drewna żeby trochę ocieplić klimat w kuchni może podpowiecie co by fajnie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 tytusek - objerzyj sobie wątki poświęcone wyborowi mebli do kuchni (jest sepcjalny wątek o frontach i specjalny o blatach i jesczze inny wątek o inspiracjach kuchennych). Tu wstawiamy wykonane kuchnie i pytamy o szczegóły ich wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 24.06.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 witam, jestem przed wyborem białych frontów kuchennych i mam dylemat lakierowane czy folia mdf.czy macie jakieś doświadczenia i rady ? chciałabym też blat w kolorze drewna żeby trochę ocieplić klimat w kuchni może podpowiecie co by fajnie wyglądało? Witam , już chyba kiedyś o tym pisałem że są to dwa różne fronty . Oczywiście w środku jest mdf natomiast różnice są w pokryciu . Na rynku jest sporo folii lepszych lub gorszych i na to trzeba zwrócić uwagę jaką ma grubość i ewentualnie jaki ma połysk jeżeli kuchnia ma być w połysku . Lakier też jest w różnej jakości i trzeba zwracać uwagę na kanty , i oczywiście efekt wizualny całego frontu . Różnice są w cenie i efektu połysku ponieważ fronty lakierowane są polerowane a foliowane już nie Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniach78 24.06.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ja mam fronty lakierowane - są super, nie rysują sie, nie palcują. zależy pewnie od producenta, lakieru itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tytusek 24.06.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 dziękuję za odpowiedzi oczywiście bedę szukać wątków o blatach i frontach czytam szczególnie te strony od dłuższego czasu i oczywiście niedługo postaram się pokazać swoją kuchnięNataly jakie firmy mają dobre folie w połysku i po czym to poznać że jest ona lepsza lub gorsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 24.06.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 dziękuję za odpowiedzi oczywiście bedę szukać wątków o blatach i frontach czytam szczególnie te strony od dłuższego czasu i oczywiście niedługo postaram się pokazać swoją kuchnię Nataly jakie firmy mają dobre folie w połysku i po czym to poznać że jest ona lepsza lub gorsza? Ja korzystam z dwóch sprawdzonych fabryk ale niestety źródła nie zdradzę ... Folię trzeba zobaczyć jak wygląda i jaki ma efekt połysku jeśli takiego oczekujesz ,,Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tytusek 24.06.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 dzięki będe szukać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 24.06.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ja mam fronty lakierowane - są super, nie rysują sie, nie palcują. zależy pewnie od producenta, lakieru itp Przez kilkanaście lat mojej "kariery" współpracowałem z wieloma fabrykami i niestety czasami trafiły się te "gorsze" które szybko eliminowałem . Teraz od sześciu lat pracuję z jedną fabryką i nie mam najmniejszych problemów z lakierami i fornirami . Wiele lat trzeba pracować żeby wyeliminować wszelkie błędy w fazie produkcyjnej . I potem to już są same sukcesy .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sston 24.06.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 To i ja podlacze sie do tematu.... Plany juz sa...realizaja juz w trakcie...za 2 tyg montarz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 26.06.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dokładnie,w wątku o białych kuchniach zrobiła podobnie... Jeśli pozwolicie to się wytłumaczę: po 4 latach zamieszkiwania w nowym domu, niestety przyszła pora na jego odświeżenie i tak jak kiedyś podczas urządzania, na forum znajdowałąm wiele inspiracji tak i teraz zaczęłam tu zaglądać w podobnym celu. No i zauważyłam, że w wielu wątkach "podstawowych" dużo jest tekstu, mało fotek, trzeba "wertować" strony, zeby coś znaleźć. Zatem szukając w necie inspiracji postanowiłam kilka z nich przy okazji powklejać do odpowiednich wątków, żeby je po prostu urozmaicić, odświeżyć... Może z tym wątkiem faktycznie przesadziłam, bo w temacie nie ma inspiracji tylko chodzi o realizacje, więc przepraszam, jeśli komuś się to nie spodobało. Natomiast wątek o białych kuchniach brzmi dokładnie "...inspiracje, realizacje, opinie" więc chyba nie popełniłam przestępstwa? Czasami mam wrażenie, ze ludzie na forum chcą się wygadać, a moim zdaniem tego typu wątki powinny być przede wszystkim przepełnione zdjęciami, bynajmniej ja głównie tego poszukuję przeglądając je... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 26.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ale my tu chcemy oglądać nasze kuchnie z opisem i dobrymi radami, a jak szukasz inspiracji wystarczy wpisać w googla i wejść na grafikę i jest ich pod dostatkiem, forum do tego niepotrzebne. Zresztą jak sama nazwa wskazuje to jest forum, to też ludzie gadają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts