Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kasia i grzegorz ZLewozmywak jest firmy FRANKE rodzina Calypso model COG 651 E (http://www.franke.pl/franke-3543-cog-651-e.html) kolor: beżowy, wg. nazewnictwa firmowego. Kliknij na zakładkę "Materiał / wykończenie / kolor" na tej stronie, którą podałam to tam go znajdziesz oraz inne. Sprawuje się super jest prawie identyczny jak kolor blatu i bezproblemowo jest go utrzymać w czystości, pojemność też nawet aż za duża bym powiedziała przy zmywarce 60cm, choć ta mała komora jest świetna na odmrażanie mięsa czy ociekanie czegoś lub mycie owoców/warzyw.

Besta77 Rzeczywiście mamy podobne fronty i nawet chyba ten sam wzór tafla typu E, nie mylę się? Twoja kuchnia to cudo, ogromna przestronna nie to co moja klita :(

oxa Tak wiem, że na blacie jest bałagan ale to tylko chwilowe - teraz już jest lepiej i jest naprawdę puściutko i schludnie oraz dużo bardziej przejrzyście i przestronnie. JEdnak są pewne rzeczy, które zawsze będą stać na wierzchu bo tam jest ich miejsce i jest to najwygodniejsze. Ja korzystam z kuchni często i dość mocno ją eksploatuje często piekę gotuję i eksperymentuję. Mam też Termomix, który mi w tym pomaga :)

ida i jacek o jaką szafkę przy lodówce Ci chodzi bo nie rozumiem? :)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

haha, no i dostało mi się po głowie. Nie miałam złych intencji, - pewnie, że mam coś tam naustawiane, choć staram się w ilościach minimalnych, :lol: i tak Wam zazdroszczę, BO JA JESZCZE NIE MAM KUCHNI :roll: nie mogłam się delektować fotkami, bo od razu się brałam za chowanie wszystkiego, (takie zboczenie przy alergicznych "bachorkach" ):lol:

Bogusiu

fajne masz mebelki, ciekawy kolor, płytki ładnie dobrane

kuchnie masz niewielką i nalezy zadbać o światło

na Twoim miejscu wyrzuciłbym jak najszybciej błazerię z sufitu i ze sciany i pomalował na jakiś ładny, niezaciemny kolorek

wtedy kuchnia będzie bardziej przestronna i nie taka ciemna jak jest obecnie

ponadto kolor frontów nie pasuje to tej błazerii a jak wiadomo szczególy odgrywają dużą rolę

jak wyrzucisz błazerię kuchnia dopiero będzie piknie wyglądać

to tylko moja opinia, więc nie bierz sobie tego do serca:)

mojem mamie sam wyrzuciłem blazerię, opierała się a teraz jest zachwycona....

pozdrawiam

Bogusiu

fajne masz mebelki, ciekawy kolor, płytki ładnie dobrane

kuchnie masz niewielką i nalezy zadbać o światło

na Twoim miejscu wyrzuciłbym jak najszybciej błazerię z sufitu i ze sciany i pomalował na jakiś ładny, niezaciemny kolorek

wtedy kuchnia będzie bardziej przestronna i nie taka ciemna jak jest obecnie

ponadto kolor frontów nie pasuje to tej błazerii a jak wiadomo szczególy odgrywają dużą rolę

jak wyrzucisz błazerię kuchnia dopiero będzie piknie wyglądać

to tylko moja opinia, więc nie bierz sobie tego do serca:)

mojem mamie sam wyrzuciłem blazerię, opierała się a teraz jest zachwycona....

pozdrawiam

zgadzam się w 100% szczególnie, że przy tej błazerii nikną te nowe szafki, zlewają się w jedną masę, a przy pomalowanych ścianach te ładne meble zyskały zdecydowanie, bo same w sobie są całkiem ładne. No ale może ja też nie jestem obiektywna bo takie błazerie w ogóle mi się nie podobają, a i jeszcze zdjęcie ich to dosłownie moment wiem bo u mojego brata taka akcja trwała dosłownie dwie godziny i po kłopocie. :D

Bogusia, śliczne meble. Ja ostatnio zachorowałam na orzech, bardzo mi się podoba odcień tego drewna i wyraźne słoje. Jednak zgadzam się z przedmówczyniami, że boazeria powinna zniknąć. Przy tak małej powierzchni to niemalże mus. Gładkie, jasne ściany (i sufit !) powiększyłyby optycznie pomieszczenie. Jednak wiem, że pewnie pod boazerią kryją się niezbyt równe ściany i trzebaby to wycekolować, więc trochę zachodu jendak by z tym było, ale sądzę, że warto. Piszesz, że to meble BRW - a jak u nich z jakością wykonania? Mamy ich meble w slaonie i jakościa mnie nie zachwyciły. Ale może przy produkcji kuchni bardziej się przykładają?

Besta - twoja kuchnia też śliczna. Cudne fronty. Oj, chciałabym móc zmienić meble w kuchni, ale już widzę jak sie mężul w czoło puka. :wink:

Bogusia kuchnia ladna tylko jak dla mnie jest w niej za ciasno! I nie chodzi tu o metraz, a ni o to ze kuchnia jest w bloku tylko o ilosc porozstawianych rzeczy na blacie i stole, podziwiam bo ja nie umialabym nic zrobic gdybym miala tak porozstawiane. Ja tez codziennie gotuje i pieke regularnie ale u mnie nawet wtedy gdy robie kilka dan na raz jest tak jakby nic w kuchni sie nie dzialo.

Zdradz mi Bogusiu czy srodki czystosci jakie masz przy zlewie stoja tam non stop, bo sa potrzebne czy staly tam tylko jak robilas zdjecia?

O matko - zejdźcie już z tej Bogusi - pokazała kuchnię, którą użytkuje i tak chce. Pewnie zaraz po montażu też miała puste blaty i lśniące uchwyty. Patrzcie na meble a nie na to co na nich. A w słoiku to ma prawo sobie nawet pleśń hodować (ja tak miałam :o i to celowo 8) - szkolne zadanie domowe :lol: )

O matko - zejdźcie już z tej Bogusi

się zgadzam z Anulkiem.

niektórzy po prostu mieszkają w kuchniach i mają swoje sposoby na szczęście. niektórzy kupują katalogowe kuchnie za 50 000 i wolą mieć muzeum.

co kto woli.

Zgadzam się w 100%!!!

Dom jest do mieszkania, a wystawy w sklepach mają wyglądać jak z katalogu :roll:

Ja jestem wdzięczna za to, że w ogóle pokazała swoją kuchnię! Bo o to właśnie chodzi, żeby móc pooglądać i wyrobić sobie zdanie... dla siebie. Ja czerpię stąd inspiracje do mojej przyszłej kuchni, i strasznie zazdraszczam tym którzy już mają swoje :wink:

Bogusia Ty się nie przejmuj złosliwymi komentarzami. Oni się czepiają nie kuchni, ani nawet nie bałaganu tylko tego, że robiąc zdjęcia nie pomyślałaś o wrażliwości estetycznej osób te zdjęcia oglądających.

Dla mnie bałagan jest wtedy kiedy jest brudno. U Bogusi jest po prostu dużo rzeczy na wierzchu.

Chcecie zobaczyć prawdziwe "chaosy" to sobie zobaczcie tu http://ekskluziff.pl/tag/bałagan

Wiecie co, czepiacie się - po przeczytaniu kilku komentarzy pomyślałam sobie że nie wiadomo co się dzieje w tej kuchni, aż musiałam zobaczyć zdjęcia - to z ciekawości i oto komentarze:

- Bogusia zlej wszystkich którzy czepiają się do Tojego "porządku" - każdy ma tak jak chce i to jest jego własna decyzja i nie nam to komentować

- Co do Kuchni - bardza, bardzo mi się podoba - jest śliczna:)

Gorąco pozdrawiam

"Nie sztuką jest mieć porządek na wierzchu ale w sercu..."