optima 13.07.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Czy ten dab bielony to fornir w macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 14.07.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 "delikatnie" moim zdaniem nie wyszło, ale to rzecz projektu i dżungli umieszczonej na tym parawanie. fajnie wygląda drewniana ściana pomiędzy szafkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 14.07.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Czy ten dab bielony to fornir w macie? Ten dąb bielony jest w macie, wg mnie forniry najlepiej wyglądają w macie . Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 15.07.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Podpowiedzcie mi proszę jak macie rozwiązaną sprawę wyższych blatów. Stolarz mówi, że jeśli chcę wyżej niż standard to albo wyższy cokół (np. 15cm zamiast 10) albo wyższa zmywarka do zabudowy. Jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kajka 15.07.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Podpowiedzcie mi proszę jak macie rozwiązaną sprawę wyższych blatów. Stolarz mówi, że jeśli chcę wyżej niż standard to albo wyższy cokół (np. 15cm zamiast 10) albo wyższa zmywarka do zabudowy. Jak to jest u Was? ja myślę, że lepszy wyższy cokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.07.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Mam blat na wys. 93cm, cokół 10cm, zmywarkę standardowej wysokości (nie wiem nawet czy jest coś takiego jak "wysoka zmywarka do zabudowy"). Oczywiście powstała szczelina pod blatem , ale stolarz zrobił tam blendę/zaślepkę/maskownicę. W zasadzie nie widać tego, a po zamknięciu zmywarki to wcale, bo wszystkie fronty mają tą samą wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 15.07.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 a_kajka - z tym cokołem to trochę u mnie jest problem bo zabudowa w kształcie litery U, z czego ściana po prawej to wysokie słupki. Jeden ze słupków to tylko niby-słupek a tak naprawdę są to drzwi do spiżarki, które wyglądają tak jak inne drzwi w słupkach (masło maślane, ale mam nadzieję, że da się zrozumieć ). Pod tymi drzwiami tak jak wszędzie jest cokół. Już się boję czy nie będę o niego zahaczać stopą jak będę wchodzić do spiżarki, więc jak dam cokół 15 to będzie jeszcze wyższy próg. Stolarz mówi, że można ten próg do tych drzwi dociąć oddzielnie, ale moim zdaniem nie będzie to ładnie wyglądało. agalind - są wyższe zmywarki, "zwykła" ma wysokość 81,5cm, ta wyższa 86,5cm, np. Siemens SX78T092EU (nie reklamuję - podałam tylko jako przykład ). Obejrzałam Twoją śliczną kuchnię i faktycznie nic u Ciebie nie widać. Zadzwoniłam do stolarza i on mi powiedział, że owszem może tak zrobić ale wtedy front zabudowy zmywarki jest wyższy niż front samej zmywarki i panel jest wtedy niżej. Czy u Ciebie też tak jest? A jeśli tak to czy chciałoby Ci się zrobić zdjęcie uchylonej szafki zmywarkowej żebym mogła zobaczyć jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.07.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 agalind - są wyższe zmywarki, "zwykła" ma wysokość 81,5cm, ta wyższa 86,5cm, np. Siemens SX78T092EU (nie reklamuję - podałam tylko jako przykład ). Obejrzałam Twoją śliczną kuchnię i faktycznie nic u Ciebie nie widać. Zadzwoniłam do stolarza i on mi powiedział, że owszem może tak zrobić ale wtedy front zabudowy zmywarki jest wyższy niż front samej zmywarki i panel jest wtedy niżej. Czy u Ciebie też tak jest? A jeśli tak to czy chciałoby Ci się zrobić zdjęcie uchylonej szafki zmywarkowej żebym mogła zobaczyć jak to wygląda? Całe życie cżłowiek się uczy;) Front jest wyższy niż drzwiczki zmywarki, ale w użytkowaniu to wcale nie przeszkadza, przynajmniej mi:) Jak nie zapomnę to zrobię dzis fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 15.07.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Całe życie cżłowiek się uczy;) Front jest wyższy niż drzwiczki zmywarki, ale w użytkowaniu to wcale nie przeszkadza, przynajmniej mi:) Jak nie zapomnę to zrobię dzis fotkę. Dziękuję - będę czekać z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.07.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 katu czy możesz podać grubość tego blatu -1,5cm czy 2 cm/na fotkach z domu widac jeszcze ciekawa biblioteczkę z tymi przesuwnymi niebieskimi drzwiami -co to za biblioteczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 16.07.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Podpowiedzcie mi proszę jak macie rozwiązaną sprawę wyższych blatów. Stolarz mówi, że jeśli chcę wyżej niż standard to albo wyższy cokół (np. 15cm zamiast 10) albo wyższa zmywarka do zabudowy. Jak to jest u Was? Witam , meble stawia się na nogach które mają różną wysokość . Są 10 ,12 , 15 , do tego odpowiednio reguluje się zmywarkę bo zmywarka musi mieć front takiej samej wysokości jak szafki obok ... Dalej czytałem że stolarz zrobił jakąś zaślepkę i jest to delikatnie mówiąc bzdura ponieważ zmywarkę przykręca się do bocznych szafek a nad nią musi być blacha lub folia zabezpieczająca przed wilgocią i jest to zamontowane w spodzie blatu . Ale jak ktoś wspomniał stolarz też całe życie się uczy .. Miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 16.07.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam , meble stawia się na nogach które mają różną wysokość . Są 10 ,12 , 15 , do tego odpowiednio reguluje się zmywarkę bo zmywarka musi mieć front takiej samej wysokości jak szafki obok ... Dalej czytałem że stolarz zrobił jakąś zaślepkę i jest to delikatnie mówiąc bzdura ponieważ zmywarkę przykręca się do bocznych szafek a nad nią musi być blacha lub folia zabezpieczająca przed wilgocią i jest to zamontowane w spodzie blatu . Ale jak ktoś wspomniał stolarz też całe życie się uczy .. Miłego , Piotr Mądrala, bo się zna! Ty Piotrze lepiej podpowiedz jak zrobić wyższe szafki bez podnoszenia cokołów. Czy ratuje mnie tylko kupienie wyższej zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.07.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Sylwia, a moze pogrubic blat od frontu a pod spodem czyli to co ma leżeć na szafkach położyć na odpowiednio wysokich podpórkach. Wtedy też fajna wentylacja szafek jest.Czyli np. blat kamienny 3cm pogrubić można w zalezności od materialu od kilku do kilkunastu cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 17.07.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Mądrala, bo się zna! Ty Piotrze lepiej podpowiedz jak zrobić wyższe szafki bez podnoszenia cokołów. Czy ratuje mnie tylko kupienie wyższej zmywarki? Ja też całe życie się uczę Tak jak pisałem wyżej zmywarka powinna mieć taki sam front jak szafki boczne , jak zrobimy wyższy front to będzie on na górze wystawał bo na dole nie może ponieważ "nie zawinie" się pod zmywarkę .. . Wspomniana wyżej zmywarka rzeczywiście jest wyższa i można ją jeszcze podnieść do góry i minimalna wysokość z blatem będzie wynosiła 900 - 910 mm . Miłego , Piotr Więc paten jest jeden , zintegrowana zmywarka z wyższym frontem i oczywiście wyższe szafki boczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekorator_34 17.07.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ładne macie te kuchnie! Ja też chętnie bym się swoją pochwalił, ale nowy jestem, a poza tym boję się, że mocno ją skrytykujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 17.07.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ładne macie te kuchnie! Ja też chętnie bym się swoją pochwalił, ale nowy jestem, a poza tym boję się, że mocno ją skrytykujecie Proszę się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawkowabuba 17.07.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 kuchnia pokazana przez nataly, cudo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 17.07.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ładne macie te kuchnie! Ja też chętnie bym się swoją pochwalił, ale nowy jestem, a poza tym boję się, że mocno ją skrytykujecie Dawaj, dawaj Bycie nowym nie ma tu nic do rzeczy Co do krytyki - bardzo rzadko kuchnie są tu "mocno" krytykowane i w prawie każdej realizacji forumowiczki znajdują coś, co się im podoba, także... odwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 17.07.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 dekorator dajesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.07.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ładne macie te kuchnie! Ja też chętnie bym się swoją pochwalił, ale nowy jestem, a poza tym boję się, że mocno ją skrytykujecie Teraz to tylko pobudziłeś wyobraźnię wszystkich ! Nie masz wyjścia , proszę pokazać kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts