agnieha22 28.08.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Kuchnia jest piękna tylko jak dla mnie zlew jest w nieodpowiednim miejscu; ,zadaleko od kuchenki niosac np.umyte warzywa do garczka bedzie się chlapac po podlodze oraz zablisko stolu i osoby siedzacej. Zlew bym przeniosła koło płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.08.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 garnek zawsze mozna postawić obok zlewu i dopiero postawić na płycie nigdy nie niosłam warzyw w rękach do garnka stojącego na płycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 29.08.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja mam zlew i płytę na dwóch różnych końcach blatu i nie narzekam. Jestem z takiego rozwiązania bardzo zadowolona. Nie rozumiem dlaczego tak wiele ludzi próbuje wmawiać innym, że jest to jakieś nie wiadomo jakie niedopatrzenie przy projekcie, że będzie na pewno niewygodnie itp. Dla mnie niewygodne było posiadanie kuchenki gazowej przy zlewie w poprzedniej kuchni. Co chwilę musiałam ją wycierać, bo była cała zachlapana. Nigdy więcej takiego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.08.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) f.5, ale skąd Ty masz TAKIE ceny desek??? Ja sprawdzałam dechy lite i warstwowe (22 i 16 mm), olejowane, szczotkowane + fazowane (dąb)- przy mixie długości, szerokość 15 cm - ceny z montażem i chemią to przeważnie 170-200 zł/ m2 BRUTTO, w zależności od klasy desek. Sharlotko w tym tygodniu miałem troszke czasu i pojezdziłem po Katowickich parkieciarzach - nie po sklepach i salonach. Dowiedziałem sie ciekawej rzeczy odnosnie poszukiwanego przezemnie drewna. To drewno ktore mi sie podoba (a jego cena nie) to drewno dymione - palone w zwiazku z czym zmienia ono kolor ale podobno staje sie przez ten zabieg bardziej kruche - moze w przyszłosci pękac. zabieg ten podobno podnosi cenę materiału. w dodatku ów deska jest strugana czy heblowana tak czy siak to co mowiłas sie potwierdza i mozna spokojnie znalesc deske o wymiarach 19 cm szeroka x 200 cm dłoga grubosc 1,4 cm natknęłem sie na parkieciarza ktory takie oto deski sam robi - produkuje tylko niestety koloru nie jest w stanie zrobic bo nie ma urządzenia. deska jest szczotkowana olejowana i wieeelka i szeroka ma cenę do 200 zł. moje deski po bokach ciemne jego w srodku próbka http://images62.fotosik.pl/119/404067ebe322bc16med.jpg http://images62.fotosik.pl/119/241a897220f8cd1fmed.jpg pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 30.08.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 F5 nie wiem jaką masz koncepcję wnętrz ale mnie osobiście kolor tej od parkieciarza podoba się bardziej niż ta ciemna obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.08.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 ja jestem tego zdania co koza:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.08.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 ja tez tak uwazam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 30.08.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 te w środku są piękne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 30.08.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Co do koloru podlogi (mialam dylemat czy ciemna czy jasna) - moje watpliwosci zostaly rozwiane przez jedno zdanie znajomego i jednoczesnie b.dobrego projektanta - do jasnej podlogi wszystkie kolory dobierzesz, a do ciemniej beda problemy na kazdym etapie doboru...(bo przeciez podlogi pewnie nigdy nie zmienisz - w przeciwienstwie do reszty wyposazenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.08.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Lobby jasnych podłóg widzę jest bardzo silne Co do koloru podlogi (mialam dylemat czy ciemna czy jasna) - moje watpliwosci zostaly rozwiane przez jedno zdanie znajomego i jednoczesnie b.dobrego projektanta - do jasnej podlogi wszystkie kolory dobierzesz, a do ciemniej beda problemy na kazdym etapie doboru...(bo przeciez podlogi pewnie nigdy nie zmienisz - w przeciwienstwie do reszty wyposazenia). do ciemnej podłogi idealnie pasuje jasna kremowa płytka jasne / białe lniane zasłony / firanki jasna kuchnia białe sciany , kawowe sciany ciemna podłoga daje wieczorem przy przygaszonym swietle klubowy klimat. takie moje zdanie ale moge sie oczywiscie mylic ja jestem tego zdania co koza:yes::yes: zatem dlaczego w łazience inny kolor ? w garderobie też !!!! deski w głównym pomieszczeniu masz w poprzek na tarasie w zdłuż kazdy parkieciarz mowi ze powinno sie kłasc deski do okna ........przynajmniej ci z ktorymi rozmawiałem. ciagle sie zastanawiam a najbardziej podoba mi sie podłoga forumowiczki Edyty M http://forum.muratordom.pl/showthread.php?131091-Moja-CHOMICZOWKA/page107 post nr #2134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 30.08.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 F5 u Reni jest tyle przeszkleń że do ktoregoś na pewno jest wzdłuż. Na ciemnej podłodze widać każdy pyłek niestety a w sezonie grzewczym tym bardziej. Poza tym przy szaro-burej pogodzie w domu robi się po prostu ciemno i ponuro a u nas taka pogoda panuje przez większość roku. To tyle jeśli chodzi o moje uzasadnienie dla wyboru wersji jaśniejszej a Ty zrobisz jak zechcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 30.08.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 [ATTACH=CONFIG]207855[/ATTACH]nie wiem czy uda mi się coś napisać-małe dziecko na ręku jestem tu nowa i porzebuje pomocy odnosnie kuchni, czy kuchnia czarno biała jest dalej modna? na początku miała być cała w lakierze a teraz dół matowy czarny, a góra biała bądź ciepła biel w lakierze. Czy ktoś ma takie rozwiązanie? Witam smerffetka Mam do ciebie pytanko w sprawie twojej kuchni, pozatym ze jest super ekstra to chciałabym zapytać o wymiary tego barku jakiej jest długości i jakiej wielkości jest ten stolik u ciebie w kuchni, bo taz myśle nad takim rozwiazaniem ale nie wiem czy mi sie zmieści. A tak pozatym to jakie wymiary ma twoja kuchnia? pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.08.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Poza tym przy szaro-burej pogodzie w domu robi się po prostu ciemno i ponuro a u nas taka pogoda panuje przez większość roku. Podłoga zdecydowanie nie jest szaro-bura moze zdjęcie tak to oddaje bo i aparat niskiej klasy Podłoga jest ciemno brązowa ale matowa z tym sie zgodzę (fabrycznie olejowana) drewno posrodku jest na cele reklamowe zaolejowane i nawoskowane aby sie błyszczało. zdaniem parkieciarza takie sie lepiej sprzedaje i kazda sprzedaną podłogę prędzej czy pozniej woskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 30.08.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Podłoga zdecydowanie nie jest szaro-bura moze zdjęcie tak to oddaje bo i aparat niskiej klasy f.5 ale koza79 napisała o szaro-burej POGODZIE a nie PODŁODZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 30.08.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 podobają mi się i jasne i ciemne dechy, które pokazałeś f.5....ja do siebie wybrałabym te ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.08.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 fakt fakt post czytany na szybko w robocie w dodatku zdałem sobie sprawę ze nie mam duzych przeszklen. od zachodu tylko jedno okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.08.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 zatem dlaczego w łazience inny kolor ? w garderobie też !!!! deski w głównym pomieszczeniu masz w poprzek na tarasie w zdłuż kazdy parkieciarz mowi ze powinno sie kłasc deski do okna ........przynajmniej ci z ktorymi rozmawiałem. bo w łazience może być teak lub merbau, pierwsze za drogie;) a ja w salonie dałam jak sama uważałam, mam fazę tylko na długiej krawędzi, nie na krótkiej, i tak wygląda lepiej pokój optycznie wydłuża, a taras chyba nie ma nic do rzeczy, ma spad więc innego ułożenia nie widzię wogóle;) f.5 to jakiś atak?, Jezusie obie deski piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.08.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 nie no Rani na Ciebie proszę Cię. Probuję sobie uzasadnić zakup dosc drogiej deski a moja pani wszywa mi ze dobrze pasują do okien i do deski tarasowej. Twierdzi ze trzeba byc konsekwentnym i nie zmieniac koloru. jak bym miał białe okna od wewnątrz inna sprawa biorę tanszą w takim samym kolorze schody i konczę sprawę podłóg wiesz mi pasuje nawet wylewka betonowa z ktorą nawet sie troszke emocjonalnie związałem a juz na pewno ta probka ze zdjęc cenowo tez mi pasuje. staram sie jakos w tym połapac a srednio jako facetowi mi sie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 31.08.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 eee!!! deska deską, podłoga podłogą, a gdzie łazieneczki?!? chwalcie się kochani i wstawiajcie zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.08.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 eee!!! deska deską, podłoga podłogą, a gdzie łazieneczki?!? chwalcie się kochani i wstawiajcie zdjęcia! to wątek kuchni:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts