piu 05.09.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 pokaze jeszcze raz moja kuchnie Marceli Taka IKEA w bardzo, ale to bardzo pozytywnym wydaniu Wszystko bardzo mi się w niej podoba, łącznie z lampą, która moim zdaniem super tu pasuje. Śliczna. Kolor ścian tylko bym dała inny, bo mam przesyt szarościami, ale tak też jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.09.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Tylko pamiętaj, że na czarnym kurz widać myślę, że KA będzie na tyle często głaskany, że nie będzie miał szansy choćby pomyśleć o tym, że mógłby się przykurzyć )) Znalazlam zdjecie, ale oczywiscie nie zapisalam do kogo nalezy - Wlasciciela z gory przepraszam [ATTACH=CONFIG]210248[/ATTACH] kolor też by wyglądał fajowo. tylko wówczas wybór jest jeszcze trudniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 05.09.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 eeee tam, fioletowy jest ekstra ...i tak to juz jest - ile osob, tyle roznych odpowiedzi. Dosc niedawno na forum ktos pokazywal...kuchnie, salon (no wlasnie, nie pamietam co i mial w kuchni sprzety w roznych kolorach - swietnie to wygladalo). Znalazlam zdjecie, ale oczywiscie nie zapisalam do kogo nalezy - Wlasciciela z gory przepraszam [ATTACH=CONFIG]210248[/ATTACH] wspaniała kuchnia katu. szczerze zazdroszczę KA, jak będę "duża i bogata" też sobie kupię ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 05.09.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Sylwia ja bym wzięła czarny. Będzie ładnie się wyrózniał No... takiego "cuś" nie chowa sie doszafki, mój termomiś (thermomix) stoi na blacie a on jest biało - czarno-stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 05.09.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 drogą eliminacji wyszedł mi biały i czarny jeden i drugi sliczny jesli nic wiecej by tam nie stalo (a piszesz, ze nie), to chyba wzielabym bialy tutaj dla porownania jak prezentuje sie czarny na drewnianym (czy drewnopodobnym) blacie http://ecx.images-amazon.com/images/I/51w97JBNycL._AA300_.jpg a tak bialy http://ecx.images-amazon.com/images/I/51nLOSabqyL._SY300_.jpg Ja tez mam ten dylemat, tylko pomiedzy kolorem Tangerine i Blue Ice. Czajnik, ekspres i toster mam z DeLonghi w pomaranczu i nie wiem czy robic "komplet" czy wlasnie cos innego, kontrastowego. czy te pomaranczowe sprzety sa zawsze na blacie ?? jesli tak, to wzielabym pomarancz, jesli nie i tylko bylby KA to wzielabym ten turkus, bo jest sliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 05.09.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 czy te pomaranczowe sprzety sa zawsze na blacie ?? jesli tak, to wzielabym pomarancz, jesli nie i tylko bylby KA to wzielabym ten turkus, bo jest sliczny Tak, zawsze tam stoja. Tez mi sie ten turkus podoba, ale moze byc juz za pstrokato jedynie jeszcze bialy wchodzilby w gre, ale bialy jest taki... nudny:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 05.09.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 O rany jak ja zazdroszczę takiego dylematu! KA to to moje marzenie! Na czarnym będzie widać każdy pyłek i plamkę. Ja bym poszła w kolor. Niebieski lub szary Albo w pastele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.09.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 ja bym wzięła biały, wygląda lekko ..albo miętowy http://2.bp.blogspot.com/-onXgiZYXK_g/T_BQan5uPeI/AAAAAAAAChs/IdWj_x8wONk/s1600/mint+kitchen+aid+02.jpg http://1.bp.blogspot.com/-nWsBXMqt2M0/UHtbFuNc6QI/AAAAAAAABng/I1Pu2CIZ5sc/s1600/DSC_4663.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 06.09.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 I jak tu Was nie kochać??? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi - dzięki nim znów zaczęłam myśleć o kolorach Niestety, nie mam jeszcze zmontowanej kuchni, będzie dopiero pod koniec września, a szkoda bo chciałabym Wam pokazać jakby to wyglądało, tzn. gdzie miałby stać. Cholera, żeby to był np. blender za dwie, trzy stówki to bym nie miała takiego dylematu, bo zawsze z niewielkim żalem można ten drugi w innym kolorze kupić ale przy tej cenie KA to niemożliwe. Stąd takie rozterki, po prostu chciałabym nie żałować. A czy użytkowniczki KA mogłyby się wypowiedzieć jakie przystawki warto dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 06.09.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 A czy użytkowniczki KA mogłyby się wypowiedzieć jakie przystawki warto dokupić? Ja co prawda nie mam KA, ale kMix'a. To jakie przystawki warto kupić, zalezy od tego z czego korzystasz. Będziesz robiła makaron? Jeśli tak, to kup wałkowarkę do makaronu. Jak nie robisz, to nie kupuj Maszynkę do mięsa warto, ale tylko tę metalową. Ale musisz się liczyć z tym, że szału ona nie robi. Zmielić zmieli, ale bardziej żylaste mięso, nieco bardziej tłuste będzie się wkręcało. Lody robisz? Kup sorbetierę Szatkownica do warzyw jest rewelacyjna, ja korzystam bardzo często. Szatkuję kapustę,marchew, buraczki (ręcznie nienawidzę), włoszczyznę na zupę w większej ilości i taką mieszankę mrożę, ogórki w plastry na przewory no wszystko. Dodatkowa dzieża się przydaje jak często korzystasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 06.09.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Aha, mieszadła ze zgarniaczem nie mam i jakoś nie cierpię z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 06.09.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 (edytowane) agatah - dziękuję Korzystać będę chyba dosyć często Obecnie ciasto co 2-3 dni - 21-letnim zwyczajnym mikserem Zelmera (wciąż działa i nie chce się zepsuć ) Makaronów jak do tej pory nigdy nie robiłam, ale kto wie? Jak się uzależnię od KA to wszystko możliwe Na początek brałam pod uwagę właśnie maszynkę do mięsa, szatkownicę i przecierak. Ale skoro szału ta maszynka nie robi to nie wiem już sama. Mam taką zwyczajną, ręczną, ale wolałabym elektryczną bo już mi się nie chcę mięsa do naleśników czy pierogów ręcznie skręcać P.S. o mieszadle też czytałam, że wcale nie takie super i podobno ten silikon szybko się "zużywa". Edytowane 6 Września 2013 przez Sylwia_LBN P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peonia 06.09.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ja zdecydowałam się na białego KA mam nadzieję, że będzie ładny...ale muszę poczekać jeszcze miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 06.09.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 A nie nie. Do pierogów ugotowane to sie pięknie kręci Sylwia, z polskiej dystrybucji będziesz kupować? Czy zza wielkiej wody? Bo teraz dodają maszynkę i przecierak na Vivamixie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pijekawe 06.09.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Taka jeszcze panna do dopracowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.09.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Marceli nikt nie powiedział, że jest dziecięcy bo mam go w pokoju, moim zdaniem on po prostu jest dziecięcy...ta kolorwa nitka i rysunek na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.09.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 jest ludowy - ta kolorowa nitka i rysunek.U mojej matki jest w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 06.09.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 A czy użytkowniczki KA mogłyby się wypowiedzieć jakie przystawki warto dokupić? mam 4 rodzaje mieszadel - swietne jest to do ciasta drozdzowego, mozna ciasto na bulki czy chleb wyrabiac i na pizze jesli robisz sernik tradycyjnie czyli z sera, ktory jest do zmielenia to maszynka do miesa sie sprawdzi faktycznie surowe mieso nieco ciezko idzie, ale nie duza ilosc jest do opanowania koniecznie dwie miski tzn moze nie koniecznie, ale polecam i to przykrycie na miske, sypiesz make to nie unosi sie wokol miski mam jeszcze przystawke do sokow, ale nie uzylam jej jeszcze,wiec trudno mi ocenic Szatkownica do warzyw jest rewelacyjna, ja korzystam bardzo często. Szatkuję kapustę,marchew, buraczki (ręcznie nienawidzę), włoszczyznę na zupę w większej ilości i taką mieszankę mrożę, ogórki w plastry na przewory no wszystko. mozesz pokazac o jaka szatkownice chodzi, bo ja mam jakies przystawki i nie korzystam, a moze to blad P.S. o mieszadle też czytałam, że wcale nie takie super i podobno ten silikon szybko się "zużywa". nie zauwazylam zuzycia ....... moze opinie sa negatywne, bo ludzie uzywaja go do innych potraw, do ktorych maja inne mieszadlo ? ja jestem z niego zadowolona, bo do kremow jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 06.09.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 (edytowane) Agata - z polskiej w vivamixie, ale zauważ, że ta maszynka co to ją w promocji dają to jest ta z tworzywa I z gotowanym mięsem mnie pocieszyłaś slonko - ja takie opinie na forum gazety wyczytałam, sama doświadczenia nie mam żadnego - dlatego Was wypytuję do ciasta drożdżowego to rozumiem, że hak? Ten który jest w zestawie podstawowym? A przystawka do szatkowania o ta: http://sklep.vivamix.pl/maszynka-do-tarcia-i-szatkowania-id-68.html piu - Ty niedobra kobieto ;P - nie mają miętowego w ofercie Edytowane 6 Września 2013 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_s_z 06.09.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 to ja pochwalę się moją kuchnią a właściwie aneksem kuchennym płytki są fioletowe (nie widać dobrze na zdjęciach niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts