aniqa1982 16.09.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 ale że zlew z wyprzedaży, to nie powinno oznaczać, że z wadą? co? wyprzedaż wyprzedażą, ale jak kupiła zlew niemarkowy, to co się dziwić? jak już kupować granitowy zlew, to musi być dobry, bo inaczej to faktycznie lepiej zainwestować w porządny nierdzewny a moim zdaniem FRANKE TECTONITE to faktycznie nie ma rewelacji jakościowej, mimo, iż tanie nie są ja mam FRANKE granitowy czarny, a dokładniej kolor onyx i łatwo mi się go czyści, nie ma plam, ani zacieków i nawet nie zabezpieczam olejem Ja nie neguję .że z wyprzedaży to złe . Sama ze względów finansowych tez takie czasami kupuję ,ale do niektórych rzeczy warto czasem dołożyć niż potem kupować następne. Wyprzedaż nie musi znaczyć , że gorsze czy z wadami. ~~slonko~~ właśnie znalazłam sobie w Googlach te Blanco i wezmę pod uwagę przy wybieraniu zlewu do siebie Teraz mam Franke blaszany i też jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.09.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) . Edytowane 16 Września 2013 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.09.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) ... Edytowane 17 Września 2013 przez IZA30 nie ten wątek co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 2 tyś za wszytsko? Jest dział na forum poświęcony TYLKo AGD.Nie psujcie wątka wybieraniem zlewów i agd. Tu POKAZUJEMY kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.09.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 "Pochwalcie sie swoimi kuchniami" taki jest tytuł wątku a rozmowa zeszła na zlewy i resztę AGD. Szkoda bo robi sie jałowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 16.09.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Jest dział na forum poświęcony TYLKo AGD. Nie psujcie wątka wybieraniem zlewów i agd. Tu POKAZUJEMY kuchnie Elfir, nie przesadzasz? Integralną częścią kuchni są także jej sprzęty. Ile to razy było: ładna kuchnia, ale ten (tu wpisać nazwę sprzętu) tu nie pasuje/widziałabym inny... Nie dziwne zatem, że dziewczyny pytają. ~~slonko~~ odradzam stawianie gorących naczyń na zlewie. Jak kiedyś garnek zostawi ślad, nie będzie to podlegać reklamacji. Poczytaj na http://serwis.comitor.pl/gwarancje/wieczysta-gwarancja-na-zlewozmywaki-blanco/2/ Może 100 razy nic się nie stać, a za 101 pozstanie ślad. Fakt, że na czarnym może nie być tego widać. Zgadzę i nie zgodzę się, że kolor nie ma wpływu na utrzymaniu jego w czystości. Jasne zlewy narażone są bardziej na osady z kawy/herbaty. Na czarnym ich nie ujrzysz. Za to na czarnym zawsze zobaczysz osad z wapnia (kamień), gdzie na jaśniejszych nie rzuca się tak w oczy. Moja mama ma czarny od 2 lat i też jest bardzo zadowolona (i też odstawia garnki, mimo, że ją przestrzegam przed skutkami ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.09.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Elfir, nie przesadzasz? Integralną częścią kuchni są także jej sprzęty. Ile to razy było: ładna kuchnia, ale ten (tu wpisać nazwę sprzętu) tu nie pasuje/widziałabym inny... Nie dziwne zatem, że dziewczyny pytają. dokładnie , bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.09.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Iza sprzedawcy często tak doradzają ja mam piekarnik i mikro w jednym słupku z dwóch różnych linii piekarnik ma na szkle kropki a mikrofala paski ale kto na to patrzy? nawet ja nie ja szukałam sobie w necie zdjęcie sprzętu, wstawiłam w paint i patrzyłam czy pasują do siebie (sterowanie, wyświetlacze, rączki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 16.09.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Ja tez mam z różnych firm nie znalazłam takiego zestawu w którym by mi się podobało wszystko z jednej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 16.09.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Może nie jedna linia ale warto zobaczyć je np. włączone żeby się nie okazało jak u znajomych jeden świeci na czerwono a drugi na niebiesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 16.09.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) to ja mam chyba ten sam fatalny egzemplarz...na szczescie po zaolejowaniu jest jak nowy He he, też na to wpadłam, ale potem się puknełam w głowę - mam paćkać zlew, w którym myję gary i inne takie płynem do naczyń (który "świetnie usuwa tłuszcz") olejem?! O nie nie, zlewozmywak ma być bezproblemowy, dlatego zlewozmywakom Franke tectonite z matową powłoką w kolorze czarnym mówię stanowcze - NIE Kiedyś miałam beżowy, najtańszy zlew z marketu i każdą, ale to dosłownie KAŻDĄ kłopotliwą plamę (nawet tę po czymś, co się nazywa henna black do farbowania brwi i która mieszkała na dnie dosyć długo usuwałam Domestosem - bez śladu, a zlew po 10 latach jest nadal jak nowy. Czasem to szkoda się w ogóle zastanawiać, co kupić. Trzeba jechać tam, gdzie tanio i brać, co się podoba, bo nawet fajnej firmie wyjdzie spod formy raz na czas nieciekawy bubel. A jak się kupi tanio, to przynajmniej nie jest potem żal Sam tectonit nie jest zły, złe jest jego matowe wykończenie - gdyby był polerowany, jak rowki w ociekaczu, to nie byłoby problemu. Jeszcze co do wątku "ukrywania zlewu" to może mam dziwne pogląd. ale ukrywanie zlewu w kuchni to jak ukrywanie wanny albo kibelka w łazience Ale ja mam zamkniętą kuchnię co w dzisiejszych czasach nie jest standardem To nie do końca jest tak, jak piszesz Wyobraż sobie, że obok Twojej sofy, ze stoliczkiem kawowym i tv stoi... no kibel właśnie Nie chciałabyś go ukryć? Ja mam kuchnię w pokoju i uwierz, zlewozmywak nie jest moim wymarzonym ozdobnikiem, ani powodem do dumy. Nie chcę, żeby mi się rzucał w oczy. Co innego, jeśli ktoś ma kuchnię otwartą, ale dom duży i z wydzielonymi funkcjami, wtedy nie ma problemu - nie czepiam się. Ja mam wszystko upchane na powierzchni 32 m2 i tak jak kuchnię starałam sie mieć mało "kuchenną" - nie mam nawet płytek nad blatem, tylko farbę ceramiczną na ścianie, tak i jej wyposażenie próbowałam "zneutralizować". Nie wiem, jak wyszło - wszystko mi się już opatrzyło do tego stopnia, że nie potrafię powiedzieć, czy coś jest ładne czy nie. Najwyżej - czy jest praktyczne Edytowane 17 Września 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 17.09.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ja kupiłam właśnie taki jak mi się podoba, chyba najtańszy. I jestem zadowolona. Jak widac dobrze, że na te wszystkie franke i inne nie patrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.09.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Z czarnych bezproblemowych zlewozmywaków to mogę polecić Blanco. Użytkuję kilka lat i zlew jak nowy. Właściwie bezobsługowy. Fakt, trochę kosztuje, ale warto Wcześniej miałam zwykły stalowy (Franke) i po 1,5 roku wyglądał paskudnie (zarysowania, zacieki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maimi 17.09.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam, Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaki okap (producent, model) należy wybrać do takiej zabudowy? Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 zaraz przeniosę tematy o agd do innego działu Bajzel się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.09.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam, Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaki okap (producent, model) należy wybrać do takiej zabudowy? Dziękuję za pomoc. Maimi piękna kuchnia. Czy mogę zapożyczyć obrazek ? Szukam ciągle inspiracji i bardzo mi się ta podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 17.09.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Z czarnych bezproblemowych zlewozmywaków to mogę polecić Blanco. Użytkuję kilka lat i zlew jak nowy. Właściwie bezobsługowy. Fakt, trochę kosztuje, ale warto Wcześniej miałam zwykły stalowy (Franke) i po 1,5 roku wyglądał paskudnie (zarysowania, zacieki). Miałem zlew metalowy Franke 10 lat, faktura lnu chyba z tego co pamiętam. Rewelacja. Nie dam złego słowa powiedzieć. Zawsze można go było bez problemu umyć a i na codzięń nie wyglądał źle bo żadne krople itp na nim nie były widoczne. Teraz mam Franke Tectonite biały i poza tym, że mi się podoba to czyszczenie go nie ma sensu. Nic nie schodzi. Po prostu raz w tygodniu "pranie" i jak nowy. Na codzień go nie czyszczę bo się nie da. Blanco ogladałem ale cena 2000 zł za zlew to spooro, wolałem "wyższy" piekarnik kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pglogo 17.09.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Hej, Poniżej przedstawiam zdjęcia mojej kuchni. Kuchnia nie należy do największych, ze względu na to że jest to mieszkanie w bloku. Może kogoś zainspiruje. Czekam na uwagi / komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 na zdjęciach jest ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 17.09.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Bardzo ładna i zmysłowa wręcz.....Widzę że na jednej ścianie zmieściły się dwa słupki w wysokiej zabudowie (lodówka i piekarnik).Zastanawiamy się nad czymś takim ale cały czas na symulacji widzimy jak mało miejsca zostaje na blat roboczy.Możesz podać jakie masz wymiary tej "L". Po szafkach wychodzi tak koło 3,5x2m?.My będziemy mieli do dyspozycji 3,5x 1,75m i taki układ z dwoma wysokimi słupkami skreśliliśmy, a może za wcześnie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts