mirela99 24.09.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) , trzeba uwazac na mokre naczynia bo potem czarne slady zostają . na moim palisandrze nie zostają ciemne plamy. Widać za to rysy (jak np. cięzkim garnkiem przesunę po blacie). Ale po kazdym szlifowaniu i zaolejowaniu jest jak nowy (idealny). Edytowane 24 Września 2013 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.09.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Mirelko, ja nie szlifuje tylko odświeżam. Czarne plamy zostają kiedy blat nie jest zaolejowany i coś mokrego leży kilka dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.09.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jak widać jasne drewno się zupełnie inaczej zachowuje . Ja mam widoczne rysy a Ty czarne plamy . Ja staram się raz w roku szlifowac - jest wtedy głatka powierzchnia, i wyglada identycznie jak po pierwszym olejowaniu. Ścieram syf, który się w olej wbił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.09.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Mirelko, ja nie szlifuje tylko odświeżam. Czarne plamy zostają kiedy blat nie jest zaolejowany i coś mokrego leży kilka dni . ale ja pytałam o podłogę nie blat, twoja odpowiedź tyczy blatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.09.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A to ja mokrych nie odkładam, albo na ścierkę kładę. Trzeba sobie pewne nawyki wyrobić i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.09.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 mirella, czym szlifujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 24.09.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ja mam takie pytanie do właścicieli kuchni pomalowanych na biało: czy takie ściany bardzo się brudzą? np. tlustym osadem,kiedy się gotuje i ogólnie,czy bardzo widać zabrudzenia? Czy może te farby specjalne do kuchni i łazienek, są dobre i nie "przyjmują" już tak brudu? czy może z czasem sie brudzą ,ale dobrze się je myje? W niedługim czasie mam zamiar malowac kuchnie tzn. odświeżać i myślalam nad kolorem białym,ale mam wątpliwości...do tej pory ściany pomalowane były farbą z Magnata i,no co tu mówić,widać ,że są przybrudzone,a jest to kolor jakiś kremowy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.09.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Farby do kuchni i łazienek można myć i szorować, więc wszelkie brudy schodzą. Inna sprawa, że od tego brudu nie przyjmują. Wystarczy wilgotna ściera i wszystko schodzi. Jak z farby olejnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.09.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 szlifuję papierem ściernym - grubym a potem drobnym (taka aksamitna powloka jest) i przy użyciu takiego kawałka drewienka obitego filcem, na niego papier i jadę . Kiedyś użyłam szlifierki, szło szubko ale bez sensu jest szlifowac tak gleboko. Ręcznie to chwila. Ale tez przyznaję się, ze za rzadko to robię . U mnie w kuchni przy płycie ściana wygląda masakrycznie (chlapie sie bardzo, nawet sufit mam brudny) więc teraz będe malowac tylko farbami ceramicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.09.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A, ręcznie to mi się nie chce. Jeszcze nie szlifowałam, ale na dębie to nie widze potrzeby. Jednak ja będę miała to zrobić to sobie kupię szlifierkę wolnoobrotową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 24.09.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) [A Edytowane 24 Września 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 24.09.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) a ja mam nieco inne pytanie, orientujecie się, czyja jest to kuchnia??kiedyś zapisałam jako inspiracja, ale znaleźć już nie mogę czyja: [ATTACH=CONFIG]214300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]214301[/ATTACH] Edytowane 24 Września 2013 przez kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.09.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A, ręcznie to mi się nie chce. Jeszcze nie szlifowałam, ale na dębie to nie widze potrzeby. Jednak ja będę miała to zrobić to sobie kupię szlifierkę wolnoobrotową. nie wiem jak na Twoim drewnie, ale u mnie widać było mazy (szlifierka w kółko kręci a ja szlifuję w jedną tylko stronę - wtedy ładniej wygląda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 24.09.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) To kuchnia forumowiczki " Basia KRK". Śliczna kuchnia! Co do mojej SBS, to moja upatrzona lodówka ma 77cm głębokości, wnęka 60cm. Drzwi mają 10cm, więc 7cm będzie jeszcze wystawać. I co teraz? Wolę żeby lodówka wystawała niż była szpara. Edytowane 24 Września 2013 przez Maciejka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.09.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 a ja mam nieco inne pytanie, orientujecie się, czyja jest to kuchnia?? kiedyś zapisałam jako inspiracja, ale znaleźć już nie mogę czyja: [ATTACH=CONFIG]214300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]214301[/ATTACH] http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-Pochwalcie-si%C4%99-swoimi-kuchniami&p=6035935&highlight=basia_krk#post6035935 nie wiem jak na Twoim drewnie, ale u mnie widać było mazy (szlifierka w kółko kręci a ja szlifuję w jedną tylko stronę - wtedy ładniej wygląda). U mnie nic nie widać. Na miejscu stolarz coś jeszcze szlifował i nic nie widać gdzie było robione. Myślę że to kwestia koloru drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.09.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 a ja mam nieco inne pytanie, orientujecie się, czyja jest to kuchnia?? kiedyś zapisałam jako inspiracja, ale znaleźć już nie mogę czyja: [ATTACH=CONFIG]214300[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]214301[/ATTACH] Basi http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144590-Basi-i-Tomka-krakowska-przebudowa-projekt-indywidualny-%29/page19&highlight=barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 24.09.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ostatnio kupiłam olej 3V3 w LM. Matowy. Zaolejowałam w weekend. MAsakra. Na matowej powierzchni widać najmniejsza plamkę, smugę. Nie wiem czy to problem oleju matowego czy ogólnie oleju tej firmy (dotychczas stosowałam Biofę). Nie ma lepszego chyba oleju niz biofa. Konsystemcja bardziej gęsta, pięknie błyszczy blat, jest pokryty gruba powłoką. Zaoszczedziłam z 40 pln a mam kiche na blatach . tutaj po biofie: http://img28.imageshack.us/img28/9588/dscf4692d.jpg dzięki za informację. Ja jestem świeżynka, olejowałam pierwszy raz (mieszkam od czerwca), więc kupiłam pierwszy z brzegu, jaki znalazłam. Nie sądziłam, że oleje też się różnią. Poszukam tej biofy następnym razem i poprawię. Z tego, co piszesz, chyba mam matowy, bo u mnie widać wszystko i się tak nie błyszczy jak u ciebie. no nic, dobrze tu częściej zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 24.09.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Dzięki dziewczyny Jestem teraz podbudowana i chyba bedzie ten biały Poczytałam też troche o tych farbach ceramicznych,bo budowe skonczyłam 5 lat temu,wiec jestem troszke do tyłu Ja nad płyta mam położone płytki,wiec z myciem jest ok,tylko widzę ze pod sufitem robią się ciemne smugi...ale skoro można szorowac po tych specjalnych farbach,to nie będzie w przyszłości problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.09.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ja od siebie polecam OSMO Top Oil do blatów kuchennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 24.09.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Witam. Pytanie techniczne - dlaczego w rysunkach technicznych lodówki do zabudowy gniazdko jest umieszczone zawsze nad lodówką ? mam gniazdka na dole i posrodku lodówki i nie wiem czy przerabiac aby jednak było u góry? Prawdopodobnie chodzi o awarię sprzętu i mozliwosc jej odłaczenia od prądu ..... czy cos innego ? Witam , ja zawsze ustalam gniazdka obok sprzętów AGD żeby był do nich dostęp .. a włożenie kabla nad lodówkę przed jej włożeniem raczej nie jest możliwy chyba że ktoś jest cyrkowcem ..hhee , miłego , Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts