Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy lekarze robią mnie w konia?????

a-k-a

Recommended Posts

kofi

Goni_Mnie_Peleton

Gdybym nie używał okularów, to nie zabierał głosu .Sprawdziłem osobiście na własnym nosie .Jeżeli się używa to działa ,tylko trzeba systematycznie 8)

Pomóż sobie sam to będziesz zdrowy . 8)

Pozdr. :D

Taak. Kiedyś przeżuty chleb zawinięty w pajęczynę działał na brzydkie rany. Człowieku. Toż to jest znachorstwo. Nie opowiadaj ludziom bzdur. Jak masz zdrowe oczy to jak sobie one odpoczną to pewnie, że jest lepiej. A jeżeli ktoś ma wadę wzroku to niech pyta się spejalistów. A jak są wątpliwości to nawet kilku.

I rzeczywiście ja bym od razu uprzedzał o różnych diagnozach lekarzy. Niech się konfrontują.

Renata &Pertronek

Czy wiesz co znaczy słowo ZNACHOR?

Gdybym wierzył lekarzom to dziś bym leżał na stałe w łóżku :evil: lub był na ręcie jako inwalida. :evil: z garbem na plecach :cry: Tfu tfu ,na psa urok. Nie potrafili odczytać zdjęcia Rtg :evil: .

Teraz leczę się SAM nieliczac stomatologa :cry: lub chirurga urazowego tfu tfu . :-?

8)

Czy wiesz jak działa chleb z pajęczynąi .Jest tani ,i do apteki nie musisz chodzić .A MY MAMY KUPOWAĆ W APTECE. Mamy wspomagać przemysł farmaceutycny jest taki dobry dla nas :wink: Nie zatruwa nas i nie robi z nas królików doświadczalnych :wink:

Medycyna Naturalna To jest to 8) Niepopularna bo tania i pomaga bez skutków ubocznych .Sprawdziłem na sobie ,żonie i swoich dzieciach.I działa Pozdr. :D

i

Witam ! diagnoza pierwszego: zez rozbierzny prawego oka ! diagnoza drugiego: zez skośny oka lewego , wyznaczona operacja ! diagnoza trzeciego: żadnego zeza nie ma !!!!!!!!!! jestem załamana ! nie byli to lekarze pierwszego kontaktu (dwaj) ,wybitni specjaliści! gdzie jest wiarygodność , odpowiedzialność za swoje diagnozy ? czy to jest uczciwe? czy można tak postępować? do kogo mam się udać żeby być pewnym , że ten fachowiec mówi prawdę, zna się i jest uczciwy ? dotyczy to mojego syna. czy mieliście taką rozbierzność w diagnozach? życzę wszystkim zdrowia ! pozd. ana

Witaj Aniu!!!

Z moim synkiem było trochę podobnie. Od początku uciekały mu oczy w kierunku nosa. Praktycznie w ogóle nie pracowała mu gałka oczna do zewnętrznych kącików oka. Bardzo mnie to niepokoiło, bo jak widziałam inne dzieci to ewidentnie z moim Piotrkiem było coś nie tak. Byłam najpierw w poradni okulistycznej w moim mieście i tam stwierdzili, że to normalne i wszystko jest w porządku. Dodam, że mój synek miał wtedy 7 miesięcy. Za jakiś czas znowu poszłam do prywatnego PODOBNO BARDZO DOBREGO SPECJALISTY!!!!! i on szanowny pan doktor po zbadaniu Piotrka stwierdził, że wszystko jest o.k. i niepotrzebnie się martwię, że to normalne i że tak może być. No to ja mama Piotrusia - pierwszego mojego synka uwierzyłam mu i powiem szczerze uspokoiła mnie ta diagnoza, bo przecież TAKI DOBRY I POLECANY LEKARZ. Minęło kilka miesięcy i przez przypadek w mojej zwykłej, normalnej przychodni natknęłam się na zwykłą ( a raczej niezwykłą) lekarkę, którą zaniepokoiło opisywane przeze mnie oczka Piotrusia. I od tego momentu zaczęło się leczenie. Dwa dni przed pierwszymi urodzinkami miał operację w Krakowie, teraz w listopadzie prawdopodobnie będzie miał następną. Widzę poprawę, oko już tak nie zwiewa w kierunku nosa, ale i tak musimy ćwiczyć.

Od tej pory przyrzekłam sobie, że jak tylko będę miała wątpliwości, to konsultacja u jak największej liczby lekarzy i to nie tylko z jednego miasta będzie podstawą.

Aniu jak będziesz chciała to mogę wysłać ci namiary na naszą panią doktor (zajmuje się tylko leczeniem zeza i niedowidzenia u dzieci - przyjeżdżają do niej ludzie z całej Polski)

pozdrawiam kasia

Zez, szczególnie niewielki, może być gdy oczy są zmęczone a jak odpoczną - nie być. O zmianie kierunku nie słyszałam. Ale konsekwencje właśnie niewielkiego zeza widzę na sobie - nie chciało mi się ćwiczyć jako dziecku, stopniowo pogarszała mi się ostrość wzroku oka zezującego, w końcu prawie nim nie patrzę, poza tym nie mam widzenia obuocznego. Nie każdy zez trzeba operowac ale każdy warto leczyć. Nie warto konsultować się u czterech lekarzy, bo można zwariować, szcególnie jak każdy mówi coś innego :D Warto poszukać lekarza z dobrą opinią w tej dziedzinie, warunki: nie profesor, IIst specjalizacji min. Może być doktor :D

ta, prawdopodobnie jeden z nich pomylił sobie strony 8)

Ile ja sie musiałam natłumaczyć, jak pewna dochtorka wpisała mi w kartę złamany palec lewej ręki, a gips miałam na prawej :evil: :lol:

:lol:

a mi zrobiono ekg serca z ktorym kazano mi pojsc do kardiologa.

No to poszlam, a kardiolog sie patrzy , patrzy i mowi - a to napewno jest pani?

:o no moje, moje a czyje ma byc ?

- hmm no nie wiem, czyje , pewnie jakiejs staruszki

:o :o :o

o matko! az tak zle ze mna? ( pomyslalam od razu, kurcze wynik pewnie tragiczny :( ).

- dlaczego staruszki ??? pytam? taki zly wynik?

- a nie , nie , wynik ok, ale napisano ze - kobieta , lat 72 :roll:

:D :D :D ulzylo mi.

Lekarz sie pomylil w latach :D

I nadeszlo nowe przemyslenie :o tak zle wygladam? :lol: :wink: