radko 24.04.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Potrzebne do instalacji otwartej z miedzi ktokolwiek wie ktokolwiek słyszał?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 24.04.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Wszystko można zrobić..... Tylko po co? I za ile? Grzejniki o układzie wodnym wyłącznie z miedzi, nadające się bez problemów do układu otwartego to jak oczywiście powszechnie wiadomo (nieprawdaż forumowi doradcy), grzejniki regulus - http://www.regulus.com.pl Cechą grzejników Faviera była(jest) ich wysoka moc związana z dużą powierzchnią czynną. Wiązało się to z dużą ich masą. Przy dzisiejszej cenie miedzi, podobny grzejnik z tego metalu, dodatkowo wykonany jako swoisty prototyp, byłby szalenie drogi. Niech w tej sprawie wypowie się może Janussz, który zeznał, iż swego czasu produkował fawiry. Dlatego też polecam uwadze regulusy, które przez swą równie wysoką w stosunku do masy powierzchnię czynną., pracują wydajnie zarówno w wysokiej jak i w niskiej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radko 24.04.2006 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Hmm!! Pytałem o jabłko proponują gruszkę, no trudno.To tylko tak wyjaśnię dla potomności koszt regulusa kanałowego z pozostałym osprzętem za metr bieżący około 1000 PLN. Koszt 1 metra bieżącego Faviera 75 PLN bez osprzętu. Uwaga !!!! Po zamontowaniu grzeją tak samo a widać kratkę. Policzmy ile może nas kosztować więcej wykonanie grzejnika z miedzi wraz z dodatkowymi akcesoriami u miejscowego rzemieślnika. To zadanie pewno wykona dział marketingu Regulusa:D. Ja wiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 24.04.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 radko! Skoro wiesz to po co pytasz? Ciekawe, że regulus lub ktokolwiek inny na to nie wpadł, że można robić grzejniki Faviera z miedzi ? I tak ich w podłodze nie widać. Liczmy szybko: Cena 1 kg miedzi - to około 25 PLN x powiedzmy 10 kg/mb + robocizna, koszty "zaopatrzenia", pozostałe materiały i koszty..... Extra biznes! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radko 24.04.2006 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Nie założyłem tego wątku dla nieudolnej i namolnej reklamy regulusa.Reszta bez komentarza.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 24.04.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Produkowałem (mam nawet sprzęt do upłynnienia ) Faviery. Myślę Radko, że nie da rady z miedzi. Dlatego, gdyż cały sęk w tym, że taśma miedziana jest bardzo plastyczna. Nie jest sprężysta jak stalowa. Taśma stalowa opina rurę sprężyście. Na miedzi tego nie uzyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts