Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wejście z salonu na ogród czy tylko na taras?

Wejście z salonu na ogród czy tylko na taras?  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wejście z salonu na ogród czy tylko na taras?

Recommended Posts

Jakby było wyjście na sam taras to byłoby tak jakby taras był balkonem tylko .. na parterze.. :-? Bez sensu stwarzać sobie sztuczne bariery i ograniczenia. Jak najwięcej przejść i udogodnień. Dom budujemy dla siebie i po to by nam się wygodnie mieszkało, a nie po to by samego siebie ograniczać. Ograniczenia to ja mam w bloku! :x

• 1 month później...
W kwestii brudzenia zamknięty na ogród taras niewiele pomoże, tym bardziej jesli ogród to trawka, a nie pustynia. Taras nigdy nie będzie idealnie czysty, chyba że ktoś ma siły na codzienne mycie i kilkakrotne zamiatanie. Z racji tego że jest na zewnątrz, kurzyk zbiera się na nim niekiepski. Po co więc utrudniać sobie życie i biegać naokoło :wink:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
Oczywiscie że na ogród, zawsze o tym marzyłam. :D

A co, maiałabym wychodzić na ogrod garażem, czy wejściem głównym?! :evil:

Inna sprawa by tak zabespieczyć parkiet by go nie zniszczyć, np. rozmowa z domownikami ze wskazaniem na chodniczek, wycieraczkę na tarasie itp.

dokladnie tak!!!! szkoda czasu i nog na latanie dookola domu zeby do ogrodu wyjsc!!! koniecznie wycieraczka przed wyjsciem i po klopocie :)

• 2 weeks później...
  • 5 months później...