patunia 04.03.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Zdecydowaliśmy się na schody betonowe wylewane (koszt ich wykonania wliczony był w stan surowy). Chcemy obłożyć je drzewem (dąb). Nie chciałam schodów ażurowych (mimo że wizualnie bardzo mi się podobają), ponieważ: 1. bardzo widać na nich gromadzący się kurz 2. są mimo wszystko trochę niebezpieczne dla małych dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamkuj 22.03.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Dobre schody drewniane są najlepsze dodają dużo wdzięku i ciepła domowego ,robi się je raz a dobrze.Warto wiedzieć że muszą być wykonane estetycznie, masywnie a zarazem wyglądać delikatnie,dawać wygodę chodzenia po nich i nie zabierać całej powierzchni użytkowej,bezpieczne (by ich stopnie były równo wysokie i szerokie na środku ich biegu,by odległości między tralkami i stopniami nie pozwoliły wkleszczyć główki małego dziecka,by były zachowane właściwe wysokosci pochwytów) Cena takich schodów jest uzalezniona od wielu czynników np.od rodzaju zastosowanego drewna i jego jakości, wielkości schodów,rodzaju schodów wzoru balustrad.Najtaniej jest u dobrego fachowca,u takiego,który wykona te wszystkie rzeczy w cenie schodów,oraz doradzi co w jakiej kolejności zrobić by nie trzeba było dodatkowych listwowań czy też innych poprawek.Mam doświadczenie ze schodami i szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze dobrze wylanych schodów betonowych.Często bywa że nie da sie już naprawić mimo wcześniejszych zapewnień murarzy,tych którzy je stworzyli. Dla mnie osobiście jest bezsens zalewać betony ,a potem je obkładać drewnem.Dobre schody polecam poszukaj w google schody na wymiar z poważaniem adamkuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 27.03.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 my nie mamy raczej wyboru, bo w projekcie pod schodami (betonowe wylewane i dwuzabiegowe) mamy zaprojektowaną toaletę dla gości, więc tak czy inaczej musimy wylewać; poza tym betonowe wydają sie stabilniejsze, chociaż drewniane ażurowe mają swój urok... koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 27.03.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Kiedyś podobały mi się schody ażurowe, ale praktyczniejsze są chyba betonowe, a jak obije sie je drewnem będa piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 02.04.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Podobają mi się schody drewniane, ale...nie lubię po nich chodzić. Nawet najlepiej wykonane (nieskrzypiące) powodują takie dziwne wrażenie jak się po nich stąpa.Ja będe miała zabiegowe betonowe, których nie mogłam zmienić w projekcie (nie było miejsca). Płace wykonawcy za całość koszt schodów to koszt betonu i stali no i szalowania (czyli desek). Moim marzeniem były schody dwubiegowe ze spocznikiem betonowe.Może za ładnie nie wyglądają ale są najwygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.04.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Mam betonowe, które obłożę drewnem-takie najbardziej mi się podobają i najpewniej się na takich czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonzej 12.04.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Zrobiłem schody betonowe dla wygody podczas budowy, ale teraz obłożyłem je dębem. Co do fachowców u mnie pojawił się taki, który stwierdził, że nierównych schodów to on nie będzie obkładał. rosa Wysłany : Czw, 3 Marzec 2005 21:45 Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Monika u mnie to samo, też nie pasują z wysokością. Fachowiec powiedział, żeby nic nie robić, skończyć posadzki na gotowo na górze i dole a reszta to jego sprawa! Dodał,że mało jest budów gdzie nie występuje ten problem. Pzdr. co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.10.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 szukam schodów drewnianych zabiegowych w Warszawie lub okolicy macie namiar na jakiąś solidną firmę, która robi w rozsądnej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts